Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι απλά. Καταδώστε τους. Ανεξαρτήτως φιλίας ή γνωριμίας.

Οι καπνιστές μιλάνε για ρατσισμό, όμως για τον φασισμό τους μασάνε την καραμέλα.

Και μην δέχεστε ημίμετρα και δικαιολογίες (από καταστήματα κλπ).

Λέμε συνέχεια εδώ μέσα για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι. Αν δεν ξεκινήσει από κάπου δεν γίνεται τίποτα. Συνεχώς έτσι θα είναι.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το θέμα είναι το κατά πόσο τηρείται και στους χώρους εργασίας. Λες και είμαστε ...κες όσοι βγαίνουμε έξω για τσιγάρο. Έχω και αλλεργική ρινίτιδα, και ο συνδυασμός κλιματιστικού και καπνού με χειροτερεύει...:mad:

Δημοσ.
Εντάξει, όλοι πέταγαν τα αποτσίγαρα όπου έβρισκαν..

Tουρίστας ένα καλοκαιρινό μεσιμέρι στο νησί που μένω...

Όταν τέλειωσε το τσιγάρο του τι έκανε για να το πετάξει..

1. Σβήσιμο κάτω (όπως κάνουμε στο τασάκι) και μάλιστα εκεί που χώριζαν τα πλακάκια κάτω, καθώς ήταν πλακόστρωτος δρόμος για να μην μαυρίσουν......

2. Έβαλε σάλιο πάνω για να σιγουρευτεί ότι έχει σβήσει......

3. Το πέταξε στον σκουπιδοτενεκέ....

Μάλλον Άγγλος ήταν.. πρέπει να έχουν φάει πολύ κράξιμο εκεί ε..?

Καλά μιλάμε σκέφτηκα να πάω να του πω μπράβο...!

Δημοσ.

οχι καραμπουζουκ , αντιθετα εδω τα πετανε οπου να ναι οι Αγγλοι, ειδικα σε χωρους ειδικους για τσιγαρο εξω απο μαγαζια στο τελος της βραδιας βλεπεις στο πεζοδρομιο βουνο αποτσιγαρα. απλα καθε βραδυ η υπηρεσια του δημου φροντιζει ολα να ειναι πεντακαθαρα το πρωι

Δημοσ.
Τα πράγματα είναι απλά. Καταδώστε τους. Ανεξαρτήτως φιλίας ή γνωριμίας.

Οι καπνιστές μιλάνε για ρατσισμό, όμως για τον φασισμό τους μασάνε την καραμέλα.

Και μην δέχεστε ημίμετρα και δικαιολογίες (από καταστήματα κλπ).

Λέμε συνέχεια εδώ μέσα για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι. Αν δεν ξεκινήσει από κάπου δεν γίνεται τίποτα. Συνεχώς έτσι θα είναι.

Τους δικους σου φιλους μπορεις να τους καταδωσεις οσο θες, αν θελεις αγορασε και ασορτι κουκουλα, μην προτεινεις ομως και στους αλλους το τι να κανουν. Γιατι εγω με τους δικους μου φιλους, προτιμησα να το κουβεντιασω, και βρηκα απειρως καλυτερες λυσεις.

Δημοσ.
Τους δικους σου φιλους μπορεις να τους καταδωσεις οσο θες, αν θελεις αγορασε και ασορτι κουκουλα, μην προτεινεις ομως και στους αλλους το τι να κανουν. Γιατι εγω με τους δικους μου φιλους, προτιμησα να το κουβεντιασω, και βρηκα απειρως καλυτερες λυσεις.

Δεν υπάρχει κάτι να συζητήσεις. Και μόνο που τίθεται ζήτημα αν διαλέξουν εσένα ή το τσιγάρο τους καταλαβαίνει κανεις εύκολα πόσο σε λογαριάζουν.

Όσο δεν αποβάλλετε την κλασσική ελλαδισταν συμπεριφορά του να τα βαφτίζουμε όλα κουκούλα δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Το κάπνισμα είναι δηλητήριο και έτσι πρεπει να αντιμετωπίζεται.

Υ.Γ Για να διευκρινίσω τη θέση μου, μιλάω μόνο για το κάπνισμα.Είμαι κατα κάθε ηλίθιας προσπάθειας να καταδίδεις τον διπλανό σου όπως το καινούργιο σαιτ του Υπ.οικονομικών που καταδίδεις τον γείτονα σου αν τον δεις να πλουτίζει ξαφνικά και τέτοιες αηδίες.

Δημοσ.
Μια χαρα πιονια βλεπω μερικους μερικους. They say jump, you say how high.

Πόσο αστείο είναι αυτό που λες; Γελάω πολύ με τους καπνιστές που το παίζουν επαναστάτες/αντιστασιακοί, τη στιγμή που έχουν ξεβρακωθεί στη μεγαλύτερη διαφημιστική καμπάνια όλων των εποχών και δίνουν την υγεία τους θυσία σε μια από τις ισχυρότερες βιομηχανίες της εποχής μας, προκειμένου να δείχνουν "μάγκες", "ελεύθεροι καουμπόηδες" και "μοντέρνες ανεξάρτητες γυναίκες". Έλεος!

Δημοσ.
Τους δικους σου φιλους μπορεις να τους καταδωσεις οσο θες, αν θελεις αγορασε και ασορτι κουκουλα, μην προτεινεις ομως και στους αλλους το τι να κανουν.

Δημοκρατια εχουμε οποτε εχει καθε δικαιωμα να προτεινει στους αλλους ο,τι θελει. Απορω δηλαδη γιατι το εγραψες αυτο. (Δεν θα χαρακτηρισω το παραπανω quote γιατι παλι θα φαω κανενα μπαν χωρις λογο.:mad:)

Οσο για τους φιλους που καπνιζουν και δεν με σεβονται(την υγεια μου), για το αν πρεπει εγω να τους σεβαστω, να σεβαστω δηλαδη τον εθισμο που εχουν στο τσιγαρο και να τους αφησω να μου βλαψουν την υγεια υποχωρωντας, για να μην χρειαστει να μαλωσουμε ή να χαλαστουμε, ειναι μια πολυπλοκη κατασταση.

Απο τη μια σκεφτεσαι οτι αφου δεν με σεβεται αυτος δεν θα τον σεβαστω και εγω, αλλα απο την αλλη σκεφτεσαι ελα μωρε φιλος ειναι ας μην χαλαστουμε για αυτο. Οποτε λογικα αυτο που πρεπει να γινει ειναι αμοιβαιες υποχωρησεις και απο τις 2 πλευρες. Δηλαδη μια να καπνιζει μια να μην καπνιζει ή εστω να καπνιζει λιγοτερο.

Αυτο οδηγει βεβαια σε βλαβη της υγειας του μη καπνιστη μεσω παθητικου καπνισματος, εστω και λιγοτερο απο οτι αν καπνιζε(ο καπνιστης) κανονικα, οποτε ενας τελειως φανατικος με την υγεια θα μπορουσε να πει οτι δεν πρεπει να γινει καμια υποχωρηση αφου στα θεματα υγειας δεν ειναι πρεπον να γινονται υποχωρησεις!

Δημοσ.
Δημοκρατια εχουμε οποτε εχει καθε δικαιωμα να προτεινει στους αλλους ο,τι θελει. Απορω δηλαδη γιατι το εγραψες αυτο. (

αφου λοιπον δεχεσαι οτι εχουμε δημοκρατια ο πουρναρας εχει καθε δικαιωμα να γραψει αυτο που σε κανει να απορεις

Δημοσ.

Μου προκαλεί αηδία και μόνο το ότι διαπραγματεύομαι την υγεία μου με άτομα που προφανώς δεν ενδιαφέρονται για τη δική τους. Και από την άλλη, ιαχές, κραυγές "συνανθρώπων" (με πονάει που το λέω αυτό) οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να προκαλούν. Φωνάζει ο κλέφτης...

Δημοσ.
αφου λοιπον δεχεσαι οτι εχουμε δημοκρατια ο πουρναρας εχει καθε δικαιωμα να γραψει αυτο που σε κανει να απορεις

Μα δεν ειπα οτι δεν εχει δικαιωμα.

Εχει. Αυτο που ειπα ειναι οτι αυτο που εγραψε ειναι αντι-δημοκρατικο(το να λες σε καποιον οτι δεν πρεπει να λεει την γνωμη του για κατι) και απο τον πουρναρα (απο τα εως τωρα ποστ του εχοντας θεσπισει μια αποψη για αυτον) δεν το περιμενα με τιποτα αυτο. Για αυτο απορησα που το εγραψε αυτο.

Δημοσ.
Πόσο αστείο είναι αυτό που λες; Γελάω πολύ με τους καπνιστές που το παίζουν επαναστάτες/αντιστασιακοί, τη στιγμή που έχουν ξεβρακωθεί στη μεγαλύτερη διαφημιστική καμπάνια όλων των εποχών και δίνουν την υγεία τους θυσία σε μια από τις ισχυρότερες βιομηχανίες της εποχής μας, προκειμένου να δείχνουν "μάγκες", "ελεύθεροι καουμπόηδες" και "μοντέρνες ανεξάρτητες γυναίκες". Έλεος!

Αγαπητε, εξαρτηση ξερεις τι σημαινει? Να ξερεις οτι κατι σου κανει κακο και να μην θες να το κοψεις. Ουτε μαγκας το παιζω, ουτε cowboy. Απο εκει και περα, για εμενα, αν ο νομος ειναι ετσι, δεν εχω κανενα προβλημα να καπνιζω εκει που επιτρεπεται για να ικανοποιησω την αναγκη μου-εξαρτηση μου χωρις να δωσω ομως λογαριασμο σε κανενα. Γιαυτο λοιπον θεωρω, οτι το τσιγαρο ειναι το μεγαλυτερο ναρκωτικο ολων των εποχων, διοτι πωλειται παντου, ελευθερα και ειναι "νομιμο".

Δεν καπνιζω πολυ, σεβομαι αυτους που δεν καπνιζουν, σεβομαι απο παντα οταν καθομουν σε ενα χωρο μη καπνιστων (παιδοτοπο, νοσοκομειο κτλ κτλ), στην εργασια μου, στο σπιτι μου οταν ομως νιωσω την αναγκη μου να παρω την "δοση" της νικοτινης θα βρω τον καταλληλο χωρο και θα το κανω. Και αυτο δεν εχει κανενας το δικαιωμα να μου το απαγορευσει. Και ειλικρινα, αμα θες την υγεια των πολιτων σου, κλεισε τις καπνοβιομηχανιες και απαγορευσαι την πωλήση τους.

Δημοσ.

Στην Αυστραλια ανακοιωθηκε η τιμη ενος πακετου τσιγαρα 10 ευρω και το 15-20% των καπνιστων δηλωσαν οτι θα το κοψουν μαχαιρι καθως ειναι αρκετα ακριβα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...