Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι αλλα βλαπτεις εσενα μονο.

εμενα στη δουλεια η συναδελφος λιβανιζει ετσι 2-3 τσιγαρα μεσα στο γραφειο ολη μερα και ετσι βρωμαει ολη τη μερα.

αν εβγαινε εξω(τι?περιμενετε να εχει αλλαξει κατι απο προχτες?ισα-ισα..) τουλαχιστον δε θα εσπαζε τα δικα μου τα νευρα, αυτη ας κοψει το λαιμο της ποσο θα καπνισει.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λοιπόν γνωστός μου από την επαρχία που διαθέτει παραλιακό "αναψυκτήριο" καφετέρια πήγε πριν 2 βδομάδες μαζί με τον αδερφό του που δουλεύει στο ίδιο μαγαζί για εξετάσεις.Τα συγκεκριμένα άτομα δεν είναι καπνιστές ειδικά ο πρώτος δεν έχει καπνίσει ποτέ.Είναι δε κ οι δύο αθλητές,ασχολούνται με στοίβο κ θαλάσσια σπορ.

Όταν έκαναν τα ακτινολογικά τους φωνάζει ο παθολόγος και τους λέει:

-Καλά ρε παίδες με λίγη ρέγουλα το τσιγάρο,τα πνευμόνια σας είναι τίγκα.

-Μα δε καπνίζουμε!

-Δε ξέρω οι ακτινογραφίες,δείτε τες είναι σαν να καπνίζετε 2-3 πακέτα τη μέρα.

Η καφετέρια που εργάζονται έχει μέτριο εξαερισμό κ δε μαζεύει κ πολύ κόσμο.Φανταστείτε πως είναι τα πνευμόνια αυτών που δουλεύουν στους καφενέδες που έχουν πάντα ένα σύννεφο μέσα.

-

Δημοσ.

Ποιος νοιαζεται για τα δικαιωματα των εργαζομενων οταν θιγονται τα δημοκρατικα δικαιωματα της κακης συνηθειας του θεριακλη ?

Δημοσ.
Λοιπόν γνωστός μου από την επαρχία που διαθέτει παραλιακό "αναψυκτήριο" καφετέρια πήγε πριν 2 βδομάδες μαζί με τον αδερφό του που δουλεύει στο ίδιο μαγαζί για εξετάσεις.Τα συγκεκριμένα άτομα δεν είναι καπνιστές ειδικά ο πρώτος δεν έχει καπνίσει ποτέ.Είναι δε κ οι δύο αθλητές,ασχολούνται με στοίβο κ θαλάσσια σπορ.

Όταν έκαναν τα ακτινολογικά τους φωνάζει ο παθολόγος και τους λέει:

-Καλά ρε παίδες με λίγη ρέγουλα το τσιγάρο,τα πνευμόνια σας είναι τίγκα.

-Μα δε καπνίζουμε!

-Δε ξέρω οι ακτινογραφίες,δείτε τες είναι σαν να καπνίζετε 2-3 πακέτα τη μέρα.

Η καφετέρια που εργάζονται έχει μέτριο εξαερισμό κ δε μαζεύει κ πολύ κόσμο.Φανταστείτε πως είναι τα πνευμόνια αυτών που δουλεύουν στους καφενέδες που έχουν πάντα ένα σύννεφο μέσα.

-

Άσε...και εγώ που δεν καπνίζω(με την υπόλοιπη οικογένια καπνιστές και χώρο εργασίας με αρκετό καπνο(όχι απραίτητα από τσιγάρο))όσες φορές έτυχε να κάνω εξετάσεις που είχαν σχέση με πνεύμονες,πάντα ή μου λέγαν για να το ελατώσω ή φώναζαν τους γονείς μου να τους κράξουν.....:shock::shock:

Δημοσ.

Σήμερα έφαγα την πρώτη (ευχάριστη) φλασιά, σε βαφτίσια κι'όλας.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν άναψε τσιγάρο μέσα στην ταβέρνα.Όσοι κάπνιζαν, έβγαιναν για λίγο έξω. Έμεινα μαλάκας με αυτή τη συμπεριφορά του νεοέλληνα :confused:

Εντάξει, όλοι πέταγαν τα αποτσίγαρα όπου έβρισκαν..

Δημοσ.

Δε πειράζει εφόσον έκαναν το βασικό τα αποτσίγαρα στο επόμενο βήμα :).Αγάλι-αγάλι.Όχι όλα μαζί.Ένα τη φορά.

Δημοσ.

Σχετικά με το νόμο περί της απαγόρευσης που έχει γίνει τόσος ντόρος τον τελευταίο καιρό εχτές είχα μια πολύ ωραία εμπειρία.

Είχα πάει σε ένα γάμο και μετά ήμασταν καλεσμένοι και στο τραπέζι. Όταν πήγαμε στο μαγαζί λοιπόν είδα έξω απο την πόρτα μια ταμπέλα που έλεγε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα. Λέω μπά...για μόστρα είναι...και όμως δεν ήταν έτσι.

Μπαίνοντας μέσα συνάντησα την πιο καθαρή ατμόσφαιρα που έχω δει ποτέ σε νυχτερινό μαγαζί...μεγάλο πράγμα λέμε... Στην αρχή όλοι οι καπνιστές έλεγαν εντάξει μωρέ σε 1-2 ώρες θα το σκάσουμε το τσιγαράκι και άσε να λένε αλλα τελικά τίποτα..δεν τους αφησε ποτέ και κανείς.

Βέβαια μετά απο λίγη ώρα έβλεπες οι καπνιστές να σηκώνονται να βγαίνουν έξω και μετά απο λίγο πάλι τσούπ μέσα, ίσα ίσα για να πάρουν τις τζούρες τους...αλλά μέσα τίποτα...όλοι έξω.

Το αποτέλεσμα? Έφυγα στις 3.30 απο το μαγαζί, δεν μύριζα/βρώμαγα τσιγαρίλα, δεν έβαλα τα ρούχα μου στην απλώστρα για 10 μέρες και δεν έκανα μπάνιο πριν κοιμηθώ... με ένοιαζε μόνο το πόσο καλά πέρασα...

Μακάρι να συνεχιστεί έτσι...

Δημοσ.

Στα Γιάννενα πάντως δεν εφαρμόστηκε ο νόμος. Σε όλες τις καφετέριες και νυχτερινά μαγαζιά γίνεται ότι και πριν.

Ξεφτίλα

Δημοσ.

ο νομος κρατησε 2 μερες!

τεταρτη και πεμπτη μεσα σε καφετεριες δεν παταγε ανθρωπος και ολοι καθοντουσαν εξω!

απο παρασκευη και μετα ειδα τα τασακια παλι μεσα και αρκετο κοσμο μεσα με το τσιγαρο στο χερι.

ολοι βρηκανε παραθυρακια, δηθεν χωριζουν το χωρο σε καπνιστες και μη καπνιστες....

ο χωρος μη καπνιστων ειναι συνηθως στο παταρι οπου δεν υπαρχει τραπεζι γιατι ειναι αποθηκη.

Δημοσ.

1142 και περισσότερη επιμονή. Ο αβραμό δήλωσε οτι αν δεί οτι όλοι βρίσκουν κ χρησιμοποιούν τα σχετικά παραθυράκια θα προχωρήσει σε ολική απαγόρευση χωρίς χώρους καπνιστών και @@διές. Μακάρι. Αν και εγώ βλέπω οτι παντού το "κρατάνε" ακόμα και πολύ το γουστάρω :)

Είχα το πιο άκαπνο σ/κ της ζωής μου αυτές τις ημέρες :D

• Super Moderators
Δημοσ.

Πήγα σε ινδικό εστιατόριο στο Μαραθώνα το Σάββατο το βράδυ. Ο ένας καπνιστής της παρέας ρώτησε την (ευγενέστατη) συν-ιδιοκτήτρια εάν καπνίζουν μέσα και αυτή, με ένα χαμόγελο, τον ειδοποίησε ότι το κατάστημα είναι πλέον αποκλειστικά μη καπνιστών. Ο καπνιστής της παρέας αναγκάστηκε να κάνει δυό-τρεις "εκδρομές" έξω για να καπνίσει το τσιγαράκι του.

Συμπέρασμα: στον Μαραθώνα, ο νόμος τηρείται! :-)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...