Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  yin yang είπε:
Δεν παρακολουθησα τη συζητηση, απλα θελω να ρωτησω κατι οσους ειναι κατα της απαγορευσης και οποιος θελει απανταει (δεν ξερω καν αν ξαναρωτηθηκε): ασχετα με το πως εχει αφομοιωθει μαζικα στην κοινωνια το τσιγαρο, δεν παυει να ειναι μια μη βιολογικη, ατομικη συνηθεια που εκ των πραγματων καπελωνει τον περιγυρο στο 1,5μ. minimum. Δλδ εγω ας πουμε πως εχω ασθμα ή μου ερχεται εμετος οταν μυριζω τα ρουχα μου γυρνοντας απο εστω και καφετερια, για ποιο λογο ειμαι υποχρεωμενη να υφισταμαι το μαρτυριο λογω της προσωπικης συνηθειας του αλλου? Απο μονοι τους οι καπνιστες δε μπορουν να σεβαστουν τον συνανθρωπο? Δεν ειμαι εγω η μη φυσιολογικη,ο καπνιστης ειναι, αλλιως θα γεννιομασταν ολοι με ενσωματωμενο τσιγαρο και επιπεδα νικοτινης στο αιμα. Αν εγω εβγαζα συριγγα και βαρουσα ενεσεις μεσα στο κλαμπ δε θα δυσανασχετουσαν ολοι,ακομα κ αισθητικο/οπτικο οντας το ξενερωμα? Γιατι να χρεωσω στους γυρω τη συνηθεια μου? Δεν το καταλαβαινω...

Μπορείς να εισαι ευτυχυσμενη γιατι αν δεν ξερεις απο εχθες υπαρχει χωρος για σας τους μη καπνιστες. Επισης να επιλεγεις και τους φιλους σου με το αν θα καπνιζουν ¨η οχι.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:38 ----------

elven είπε:
Το θέμα είναι αν το κάνεις ή αν μπορείς να το κάνεις;;

Βρε έχεις πάρει το 100 όταν είδες ενα αμαξι να περναει με κοκκινο ή οχι?

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ρε τι καθομαστε και το συζηταμε? σωστοτατο το μετρο , αυτη εδω ειναι η απαντηση ..

οποιος γουσταρει αυτες τις αηδιες μεσα στα πνευμονια του να παει να κλειδωθει σενα σπιτι να τα ρουφαει ολη μερα μακρυα απο τους υπολοιπους.

Δημοσ.

@christos:

Οχι, το σωστο ειναι οτι απο χθες υπαρχει χωρος για εσας τους καπνιστες... Ρωτησα το παραπανω γιατι ειδα 89 σελιδες στο topic (!) και υπεθεσα οτι πολλοι καπνιστες του φορουμ θα επαναστατησαν υπερασπιζομενοι τα δικαιωματα τους - τα οποια θαναι 99% τα ιδια μαυτα που ακουω στις παρεες μου.

Οσο για το πως θα διαλεγω τους φιλους μου, αρκει να με σεβαστει καποιος και να μη μου επιβαλει τη συνηθεια του εφοσον με επηρεαζει σωματικα. Δε μου πεφτει λογος τι κανει σπιτι του, στο αμαξι του, οταν πινει καφε μονος του. Με αφορα ομως οταν ο συγκατοικος μου γεμιζει το σπιτι λες κ εχει πεσει ομιχλη, και ΚΥΡΙΩΣ νιωθει οτι ειναι αυτο το φυσιολογικο και γω η μυγιαγγιχτη (αν γραφεται ετσι :P) .

Δημοσ.
  freedubus είπε:

για το ντουμάνι

Turboflo

turboflo@ymail.com

Πολυ κλαμα ο συγκεκριμενος τυπος, που εγραψε το κειμενο που λινκαρες freedubus (δε το εκανα quote ειναι τεραστιο και μου χαλαει τη μοστρα).

Τα παιδια οταν τους παιρνουν το γλυφιτζουρι απο το στομα , βγαζουν το σκασμο μετα απο λιγο.

Αυτος ακομα μουρμουριζει που του πηρανε το τσιμπουκι απο το στομα. Η συνηθεια ετων βλεπεις δε κοβεται ευκολα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  yin yang είπε:
@christos:

Οχι, το σωστο ειναι οτι απο χθες υπαρχει χωρος για εσας τους καπνιστες... Ρωτησα το παραπανω γιατι ειδα 89 σελιδες στο topic (!) και υπεθεσα οτι πολλοι καπνιστες του φορουμ θα επαναστατησαν υπερασπιζομενοι τα δικαιωματα τους - τα οποια θαναι 99% τα ιδια μαυτα που ακουω στις παρεες μου.

Οσο για το πως θα διαλεγω τους φιλους μου, αρκει να με σεβαστει καποιος και να μη μου επιβαλει τη συνηθεια του εφοσον με επηρεαζει σωματικα. Δε μου πεφτει λογος τι κανει σπιτι του, στο αμαξι του, οταν πινει καφε μονος του. Με αφορα ομως οταν ο συγκατοικος μου γεμιζει το σπιτι λες κ εχει πεσει ομιχλη, και ΚΥΡΙΩΣ νιωθει οτι ειναι αυτο το φυσιολογικο και γω η μυγιαγγιχτη (αν γραφεται ετσι :P) .

Οι χωροι φτιαχτηκαν για αυτους που εχουν προβληματα με τον καπνο. Αν θες διαβασε λιγο πιο πανω και θα δεις την αποψη μου περι τις καθημερινοτητας. Το λεω για τριτη φορα, οτι στο σπιτι μου εδω και ενα χρονο τουλαχιστον, καπνιζω στο μπαλκονι, λογο των παιδιων μου και στην εργασια μου τουλαχιστον εδω και εξι χρονια καπνιζω εξω απο την πορτα.

Μην ξεχνας οτι και ο καπνιστης ειναι και αυτος ανθρωπος, και δεν νομιζω να εχει προβλημα να καπνισει εκει που του επιτρεπεται, αλλα εκει δεν εχεις ΕΣΥ κανενα δικαιωμα να του επιβαλεις κατι.-

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:00 ----------

fullon είπε:
ρε τι καθομαστε και το συζηταμε? σωστοτατο το μετρο , αυτη εδω ειναι η απαντηση ..

οποιος γουσταρει αυτες τις αηδιες μεσα στα πνευμονια του να παει να κλειδωθει σενα σπιτι να τα ρουφαει ολη μερα μακρυα απο τους υπολοιπους.

αργησες το εχω βαλει παραπανω...............

Αν κατορθώσεις να κόψεις το κάπνισμα, το ποτό και τον έρωτα δεν θα ζήσεις περισσότερο. Απλώς θα σου φαίνεται ότι η ζωή διαρκεί περισσότερο.

Επεξ/σία από christos_75
Δημοσ.

Φυσικα και να καπνισεις στη μερια σου. Ποια ειμαι εγω να σου πω τι να κανεις? Εγω δε θελω ναμαστε ολοι μπουλουκι. Αρα,οπως τα λες, αυτοματα δεχεσαι κ το μετρο,ετσι? Κατανοεις δλδ τη σημασια του, καταλαβα λαθος? Ηδη μαλιστα τοχεις ατυπα εφαρμοσει και στο σπιτι σου. Συνεπως δεν εισαι ο πιο καταλληλος να μου απαντησει γιατι σεβεσαι τον αλλο, θαθελα να μου απαντησει καποιος ο οποιος λεει οτι ειναι μαγκας,Ελληνας με ταπεραμεντο, και δε θα του βαλει κανεις τα δυο ποδια σενα παπουτσι και θα καπνιζει οπου γουσταρει. Κ αν δεν το λεει φωναχτα, περιμενει σα γνησιος Ελληνας να καταλαγιασουν τα πραματα και να ξαναξεχυθει ανανεωμενος στο αθλημα παρενοχλησης των μη καπνιστων (ειδικα στα νυχτερινα κεντρα τα οποια εχω κοψει για να μη βρωμαω και βηχω-αδικο ε? αν και δε χανω και τπτ αλλα τεσπα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σου πω κατι...εδω και χρονια υπαρχει ατυπα αυτος ο "νομος". Οταν θα παει ενας καπνιστης σε μια καφετερια, θα κατσει σε ενα τραπεζι με τασακι γιατι εκει ξερει οτι θα καπνισει. αν δεν υπαρχει δεν θα κατσει, γιατι ξερει οτι εκει καθονται αυτοι που δεν καπνιζουν. Εγω δεν περιμενα κανενα μετρο για να το εφαρμοσω στο σπιτι μου, το εκανα απο μονος για τα παιδια μου γιατι αυτα δεν μου χρωσταν σε κατι. Απλα δεν μπορω με καποια σχολια φανατικων αντι καπνιστων, που οπως ειπα ειναι εντελως ρατσιστικα.

Ξαναβαζω το daily μου, οποιος θελει μου λεει........

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2802257&postcount=851

Επεξ/σία από christos_75
Δημοσ.
  yin yang είπε:
Δεν παρακολουθησα τη συζητηση, απλα θελω να ρωτησω κατι οσους ειναι κατα της απαγορευσης και οποιος θελει απανταει (δεν ξερω καν αν ξαναρωτηθηκε): ασχετα με το πως εχει αφομοιωθει μαζικα στην κοινωνια το τσιγαρο, δεν παυει να ειναι μια μη βιολογικη, ατομικη συνηθεια που εκ των πραγματων καπελωνει τον περιγυρο στο 1,5μ. minimum. Δλδ εγω ας πουμε πως εχω ασθμα ή μου ερχεται εμετος οταν μυριζω τα ρουχα μου γυρνοντας απο εστω και καφετερια, για ποιο λογο ειμαι υποχρεωμενη να υφισταμαι το μαρτυριο λογω της προσωπικης συνηθειας του αλλου? Απο μονοι τους οι καπνιστες δε μπορουν να σεβαστουν τον συνανθρωπο? Δεν ειμαι εγω η μη φυσιολογικη,ο καπνιστης ειναι, αλλιως θα γεννιομασταν ολοι με ενσωματωμενο τσιγαρο και επιπεδα νικοτινης στο αιμα. Αν εγω εβγαζα συριγγα και βαρουσα ενεσεις μεσα στο κλαμπ δε θα δυσανασχετουσαν ολοι,ακομα κ αισθητικο/οπτικο οντας το ξενερωμα? Γιατι να χρεωσω στους γυρω τη συνηθεια μου? Δεν το καταλαβαινω...

και γω δεν γουστάρω να έχω αυτοκίνητο, πηγαίνω με τα πόδια όπως είναι το φυσιολογικό αλλιώς θα γεννιόμασταν με ρόδες και επίπεδα CO2 στο αίμα, δεν είμαι εγώ ο μη φυσιολογικός..γιατί θα πρέπει να δέχομαι εγώ την τεράστια ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν τα αυτοκίνητα? κι εγώ και τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου...από μόνοι τους όλοι αυτοί που οδηγούν αυτοκίνητο δεν μπορούν να σεβαστούν τον συνάνθρωπο? εκ των πραγματων καπελωνουν τον περιγυρο στα 15χλμ. minimum..γιατί να χρεώνουν τη συνήθεια τους στους γύρω τους? ούτε εγώ το καταλαβαίνω...

..ένα είδος απάντησης..και ξέρω θα μου πείτε ότι δεν είναι το ίδιο..ότι το αυτοκίνητο είναι πλέον ανάγκη κι όχι συνήθεια κτλ.. όντως δεν είναι ίδιο, είναι πολύ χειρότερο..

Δημοσ.

Σύντεκνοι καπνιστές, κάνετε ωσάν να σας εφάγαν το μπιφτέκι (τσιγάρο) σας

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=Qhx3yjakvJo[/ame]

Θα ζητάτε τώρα την αποποινικοποίηση του; :lol::lol::lol:

Κάτι μου λέει ότι περισσότερες πιθανότητες έχει να αποποινικοποιηθεί το χόρτο, παρά ο καπνός :lol::lol::lol:

Δημοσ.
  revvok είπε:
και γω δεν γουστάρω να έχω αυτοκίνητο, πηγαίνω με τα πόδια όπως είναι το φυσιολογικό αλλιώς θα γεννιόμασταν με ρόδες και επίπεδα CO2 στο αίμα, δεν είμαι εγώ ο μη φυσιολογικός..γιατί θα πρέπει να δέχομαι εγώ την τεράστια ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν τα αυτοκίνητα? κι εγώ και τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου...από μόνοι τους όλοι αυτοί που οδηγούν αυτοκίνητο δεν μπορούν να σεβαστούν τον συνάνθρωπο? εκ των πραγματων καπελωνουν τον περιγυρο στα 15χλμ. minimum..γιατί να χρεώνουν τη συνήθεια τους στους γύρω τους? ούτε εγώ το καταλαβαίνω...

..ένα είδος απάντησης..και ξέρω θα μου πείτε ότι δεν είναι το ίδιο..ότι το αυτοκίνητο είναι πλέον ανάγκη κι όχι συνήθεια κτλ.. όντως δεν είναι ίδιο, είναι πολύ χειρότερο..

Λοιπόν επειδή αυτή η σύγκριση έχει γίνει άπειρες φορες. Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΛΑΒΕΡΗ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟ WIKIPEDIA γιατί έχει καταντήσει αηδία.

Δημοσ.

οk ναι...για την καταστροφή της γήινης ατμόσφαιρας φταίει το τσιγάρο..ε μα είναι προφανές..δεν χρειάζεται καν να το γράψω με τεράστια γράμματα....

ναι μπορεί να ισχύει αυτό με τη συγκέντρωση..αλλά δεν αναπνέεις τσιγάρο σε κλειστό χωρό(γιατί εκεί ισχύει το περί συγκέντρωσης) 15 ώρες τη μέρα...ενώ τον καθαρό 'ασυγκέντρωτο' αέρα της πόλης σου δεν τον ξεφορτώνεσαι ποτέ

Δημοσ.

Άπειρες φορές και πραγματικά είναι άξια διερεύνησης η "λογική" της σύγκρισης. Το ίδιο και η ιστοριούλα με το "ας γίνουμε ευρώπη(εκπολιτιστούμε έστω) σε όλα τα άλλα και μετά βλέπουμε για το κάπνισμα. "Ας μειωθούν οι φόροι" και άλλα τέτοια γραφικά...

Ξέρω τι φταίει:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:25 ----------

revvok είπε:
οk ναι...για την καταστροφή της γήινης ατμόσφαιρας φταίει το τσιγάρο..ε μα είναι προφανές..δεν χρειάζεται καν να το γράψω με τεράστια γράμματα....

ναι μπορεί να ισχύει αυτό με τη συγκέντρωση..αλλά δεν αναπνέεις τσιγάρο σε κλειστό χωρό(γιατί εκεί ισχύει το περί συγκέντρωσης) 15 ώρες τη μέρα...ενώ τον καθαρό 'ασυγκέντρωτο' αέρα της πόλης σου δεν τον ξεφορτώνεσαι ποτέ

Τέλεια... Μαζί σου και συμφωνώ και εγώ...

Κάνε λοιπόν κάτι γι αυτό!

Το κάπνισμα είναι (εντελώς) αλλουνού παπά ευαγγέλιο..

Δημοσ.
  klainmaingr είπε:

Τέλεια... Μαζί σου και συμφωνώ και εγώ...

Κάνε λοιπόν κάτι γι αυτό!

Το κάπνισμα είναι (εντελώς) αλλουνού παπά ευαγγέλιο..

προφανώς και δεν πρόκειται να γίνει κάτι γι αυτό γιατί δε θα βόλευε(τώρα τουλάχιστον) τα αφεντικά αυτού του κόσμου...αλλά αν γινόταν κάτι τέτοιο αύριο, είμαι σίγουρος ότι 8/10 αντικαπνιστές- υγειηνιστές θα αρνιόταν να αφήσει το αμαξάκι του...'μικρή συγκέντρωση' σου λέει...μια χαρά είμαστε..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...