Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
και από 1/1/2010 με την γενική απαγόρευση που λένε τι θα γίνει ακριβώς?

Ένα πράγμα όπως είναι οι τύποι χωρίς διπλώματα θα γίνουν :lol::lol:

Νομίζω δεν το διατύπωσα σωστά but whatever:p

Πάντως εδώ στην περιοχή μου,το μόνο που άκουσα είναι : "Δεν παν να γ@@@@@ουν αυτοί και οι νόμοι τους"

Και ένα πράγμα,όλοι την ίδια ατάκα ρε γμτ B):cool:

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπου κι αν έχει εφαρμοστεί η απαγόρευση, υπήρξε μείωση της κατανάλωσης. 2% να μειωθεί η κατανάλωση, το κράτος θα χάσει 40 μύρια. Αν κανείς πιστεύει ότι μπορούν να μαζευτούν πιο πολλά από αυτά με πρόστιμα 1000 και 2000 ευρώ, είναι τελικά ανούσιο να μιλάει κανείς.

.

Για το 2% που θα μειωθεί η κατανάλωση θα τα βρεί και αυτό. Θα βάλει κι αλλούς φόρους που θα πληρώσουν όλοι, καπνιστές και μη. :shifty: Επίσης με το νουμερο που δίνεις( 2 δις), μάλλον ζημιωμένοι βγαίνουν, γιατί οι ασθένειες που προκαλεί κοστίζουν στο κοινωνικό κράτος 2,14 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. πηγη :http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&tag=9464&pubid=8283192

ερώτηση?? Ξέρει κάποιος, πόσο κοστίζει μια τέτοια άδεια? Μόνο αν ξέρετε απάντηστε, ευχαριστώ.

Επεξ/σία από christos_75
Δημοσ.
nick[;2801615']Η εμφάνιση καρκίνου είναι αρκετά πολύπλοκο ζήτημα(το αν θα εμφανίσει κάποιος και τι παίζει ρόλο). Εσείς τα ρίχνετε όλα στο παθητικό κάπνισμα. Ε' date=' να την χαίρεστε(την κοινή λογική σας, του ότι πρέπει όλα να τα ρίξουμε σε ένα)

Αποκλείεται να πάθεις καρκίνο μόνο και μόνο από το παθητικό κάπνισμα. Μην κάνουμε σαν υποχόνδριοι παιδιά.[/quote']

Αν και με καλυψαν τα αλλα παιδια, πρεπει κι εγω να σου πω οτι οι γιατροι το λενε, οχι οι υποχονδριοι.

Εστω και μια μικρη πιθανοτητα να υπαρχει για να παθεις καρκινο απ το παθητικο καπνισμα, γιατι να τη ρισκαρουμε?

Δημοσ.
Για το 2% που θα μειωθεί η κατανάλωση θα τα βρεί και αυτό. Θα βάλει κι αλλούς φόρους που θα πληρώσουν όλοι, καπνιστές και μη. :shifty:

ερώτηση?? Ξέρει κάποιος, πόσο κοστίζει μια τέτοια άδεια? Μόνο αν ξέρετε απάντηστε, ευχαριστώ.

Αν εννοείς άδεια για να είναι το κατάστημα καπνιστών ή να έχει χώρο καπνιστών, κοστίζει το φοβερό ποσό των 0 (μηδέν) ευρώ. Επίσης, αν πρόσεξες, μίλησα για το επιχείρημα "το μέτρο γίνεται για να τα οικονομήσουν". Άρα συμφωνείς κι εσύ ότι το κράτος από το μέτρο θα χάσει λεφτά απ'τη φορολογία των τσιγάρων, σε σχέση με το κέρδος από τα πρόστιμα. Αν θα βάλει άλλους φόρους είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετο.

Δημοσ.
Αν και με καλυψαν τα αλλα παιδια, πρεπει κι εγω να σου πω οτι οι γιατροι το λενε, οχι οι υποχονδριοι.

Εστω και μια μικρη πιθανοτητα να υπαρχει για να παθεις καρκινο απ το παθητικο καπνισμα, γιατι να τη ρισκαρουμε?

Λέγεται ζωή.

• Super Moderators
Δημοσ.
nick[;2802209'']Λέγεται ζωή.

μπίχλα λέγεται

---------- Post added at 21:15 ----------

Χλωμο το κοβω ρε Thresh.

Θα μπουνε δηλαδη σε ολες αυτες τις διαδικασιες για να χωρισουνε τα μαγαζια και μετα απο 6 μηνες θα πουνε σε ολους ξυλωστε τα?

Αν ηταν να γινει γενικη απαγορευση θα ειχε γινει απο την αρχη. Την χρυση τομη ψαχνουν να βρουν για να μην δυσαρεστησουν ψηφοφορους.

μην το κόβεις χλωμό, φυσική συνέπεια είναι να γίνουμε όπως και οι υπόλοιποι...

Δημοσ.

μην το κόβεις χλωμό, φυσική συνέπεια είναι να γίνουμε όπως και οι υπόλοιποι...

Μακαρι να ακολουθησουμε και σε αλλους τομεις.

Παντως κατι πηρε το αυτι μου οτι σε αλλες χωρες (νομιζω Γερμανια πχ) που ειχαν παρομοιο νομο χρονια τωρα, σκεφτονται να τον κανουν πιο ελαστικο.

Δεν ξερω αν ειναι αληθεια ή αερολογιες. Αν ξερει κανεις ας μας πει.

Θα ηθελα να δω την πρωτη χωρα που θα ειχε τα balls να το κανει εξ ολοκληρου παρανομο και να ακολουθησουν και αλλες σιγα σιγα.

Πολλα τα λεφτα ομως.

Δημοσ.
nick[;2802209'']Λέγεται ζωή.

Λεγεται "ζειν επικινδυνως"...

Στην ιδια κατηγορια με τα ραλλυ, τα αλεξιπτωτα, την ορειβασια και τις λοιπες συγκινησεις... Ευχαριστω δεν θα παρω, ουτε θα με υποχρεωσεις να παρω.

Δημοσ.

εγω το λεω..αν δω καποιον να καπνιζει σε χωρο που δεν επιτρεπεται...

θα τον πλακωσω στο ξυλο!!!:mad:

μην πω τιποτα γιαα την νοοτροπια του ελληνα!:mad:

Δημοσ.

Αλήθεια τελικά τι άλλαξε ο νόμος? Εγω δεν εχω καταλάβει ακόμα........

για πάμε....με την λογική μιας ημέρας ζωής μέσου ανθρώπου.

Αν κάνω κάπου λάθος παρακαλώ διορθώστε με

Σπίτι....σιγά μην μας αγγίξει ο νόμος μέσα στο σπίτι...εκεί κάνουμε ότι θέλουμε....μπαλκονάτοι!!

Μετρό και ΜΜΜ...γενικά μέσα σε αυτά από πάντα απαγορευόταν καθώς και σε στάσεις Μετρό, Προαστιακού και Ηλεκτρικού....καμία αλλαγή.

Αμάξι....και εκεί ότι θέλουμε κάνουμε...

Ταξί....σαν πελάτης, απαγορευόται να καπνίσω....np....ο ταρίφας όμως?? μπορεί να καπνίσει...??? (αν του το ζητήσω ευγενικά πιστευώ πως ναι, αλλίως θα πάρω το επόμενο)

Εργασία....εδω και αρκετά χρόνια (6 περίπου) καπνίζω βάση εντολής της διευθύνσεως εκτός γραφείου (όξω από την πόρτα που λένε) και πριν εκτός του καταστηματος που δούλευα σαν πωλητής (δεν είναι ότι καλύτερο να έχεις πελάτες και να τους μιλάς καπνίζοντας)....επομένως δεν με ενόχλησε καθόλου....φαντάζομαι δεν θα ενοχλήσει καθόλου και τους υπόλοιπους καπνίζοντες μιας και θα βολτάρουν για να πάνε για τσιγάρο.....tip....είναι ωραίο να δουλεύεις σε κτίριο με πολλά γραφεία και ακόμα καλύτερα όταν συστεγάζεσαι με αντιπροσωπεία μάρκας καλλυντικών.B)

Η μόνη αλλαγή που γουστάρω, είναι ότι στον δημόσιο τομέα, που παρόλο που εγω σαν πελάτης, φορολογούμενος που πήγαινα σε τράπεζα, ικα, εφορία, ο υπαλλήλος κάπνιζε με την άνεση του κάτι που το θεωρούσα κοροϊδια. Βέβαια πριν το ένα απο τα τρια ταμεία ήταν ανοιχτό, τώρα θα λείπει και αυτό θα έχει πάει για τσιγάρο....:shock:

Καφές...χαχα! Αμα μπείς σε ένα απο τα 5 καταστήματα που πήραν άδεια μη καπνιζόντων παίξε λόττο. Το καλό επίσης είναι ότι είμαστε μια χώρα που 8 μήνες το χρόνο έχει ήλιο επομένως καθόμαστε έξω ηια καφέ.

Σινεμά....ε τι να πώ...οι θερινοι είναι ανοιχτοί....στα υπόλοιπα έτσι κι αλλιώς δεν καπνίζαμε.

μπάρ/ μπουζούκια:P....χμ...Αφού θα υπάρχουν χώροι με το 40% του καταστήματος τους καπνιστές εκεί τους βλέπω...σε περίπτωση που πάνε εκεί που είναι οι μη καπνιστές λόγο παρέας, ε τι να γίνει...μια βολτούλα προς τα έξω....για την ανάγκη μας πως πάμε δηλαδή....

goodys/ φαϊ....ομοίως με το προηγούμενο....

Πέρσι που πήγα Γερμανία, έχει ολική απαγόρευση και σε φάση που ήθελα να καπνίσω έπαιρνα τα τσιγάρα μου, την μπύρα μου και καθόμουν έξω. Μια χαρά ήταν. Εδω όμως? Μισές δουλειές?

Δημοσ.
εγω το λεω..αν δω καποιον να καπνιζει σε χωρο που δεν επιτρεπεται...

θα τον πλακωσω στο ξυλο!!!:mad:

μην πω τιποτα γιαα την νοοτροπια του ελληνα!:mad:

Ο κόσμος δεν έχει μάθει να δίνει οπότε πρόσεφερε τους ξύλο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αμα μπείς σε ένα απο τα 5 καταστήματα που πήραν άδεια μη καπνιζόντων παίξε λόττο. Το καλό επίσης είναι ότι είμαστε μια χώρα που 8 μήνες το χρόνο έχει ήλιο επομένως καθόμαστε έξω ηια καφέ.

5 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα ή σε συγκεκριμένη πόλη? :o

Δημοσ.
5 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα ή σε συγκεκριμένη πόλη? :o

χμ...σωστά...μιλάω για Αθήνα, και για τα καταστήματα που είναι μικρότερα των 70 τετργωνικών...κάνω λάθος?

Δημοσ.
nick[;2802178'']Που είναι το σιμπούσεν ?

woops ξέχασα ότι αυτό έχω ακόμα :P

Σε κωμόπολη λίγο έξω από την Θεσσαλονική όλα αυτά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...