Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
συμφωνώ με τον φίλο... σιγά μην νοιαστούν κιόλας! άσε που όλο το κόλπο τώρα είναι στο ποιός θα ελέγχει τα μαγαζιά..εκεί να δείς τι μίζες θα πάρει η "κλίκα"

Ενώ οι καπνιστές νοιάζονται; Παίρνοντας αφορμή από προηγούμενο ποστ, μήπως να πέσουν οι μάσκες και να βγουν ευθέως οι καπνιστές του φόρουμ και να δηλώσουν: Δεν μας αρέσει ο νέος νόμος γιατί δεν μας καίγεται καρφί για την υγεία του διπλανού μας παρά μόνο για το πώς θα φουμάρουμε όταν και όπου γουστάρουμε;

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Συμφωνω απολυτα...

Ο ΝΟΜΟΣ ΜΠΗΚΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΗΜΑ...

οσο για αυτο ειμαστε αξιοι της μοιρας μας γιατι η πολιτικη που ακολουθει η ελλαδα την ψηφιζει γυρω το 80% μεσω των 2 κομματων στις εκλογες και ας μην συμφωνει.

τοσο μ...... ειμαστε

Δημοσ.
Ενώ οι καπνιστές νοιάζονται; Παίρνοντας αφορμή από προηγούμενο ποστ, μήπως να πέσουν οι μάσκες και να βγουν ευθέως οι καπνιστές του φόρουμ και να δηλώσουν: Δεν μας αρέσει ο νέος νόμος γιατί δεν μας καίγεται καρφί για την υγεία του διπλανού μας παρά μόνο για το πώς θα φουμάρουμε όταν και όπου γουστάρουμε;

Μου αρεσει ο καινουριος νομος, γιατι εγω θα καπνιζω εκει που επιτρεπεται, οι μη καπνιστες θα εχουν τους χωρους τους, και οι κομπλεξικοι θα τριγυρνανε στα forum για να διασκεδαζουν και τις δυο πλευρες.

Δημοσ.

Υπαρχει κ η καλη πλευρα:

Χτες στα Κτελ Αθηνων εβλεπα ανθρωπους να ψαχνουν μηπως επιτρεπεται ή οχι, οι πιο πολλοι με αυτους που καθοντουσαν διπλα ρωταγαν αν τους ενοχλει αν αναψουν ενα τσιγαρο, κτλ.

επισης πρεπει να μας βαλει σε σκεψη οτι εκτος απ το οτι θελουν να μας τα παρουν (το μονο σιγουρο) το οτι για να φτασουν σε αυτο το σημειο με αυτο το μετρο, πρεπει καποια στιγμη να το κοψουμε γιατι παρακανει κακο το τσιγαρο τελικα..

παντως στη σελιδα 66 με τα στατιστικα μειωσης που παρεθεσε ενας συμφορουμιτης, ποσο καιρο εχουν εφαρμοσει το νομο σε αυτες τις χωρες ετσι ωστε να δουν διαφορα 15%++?

Αν περασει κανας χρονος να δουμε κ δω πως τα πηγαμε..

Μου αρεσει ο καινουριος νομος, γιατι εγω θα καπνιζω εκει που επιτρεπεται, οι μη καπνιστες θα εχουν τους χωρους τους, και οι κομπλεξικοι θα τριγυρνανε στα forum για να διασκεδαζουν και τις δυο πλευρες.

+++++infinite!!

Δημοσ.

Πάντως προς αποφυγή παραεξηγήσεων και εγω όπως είπα δεν καπνιζω όπου θέλω απο καιρό τωρα. Σπίτι 2 παιδιά, επομένως παω μπαλκόνι,στο γραφείο εκτός εδω και 6 χρόνια, στο μαγαζί παλιότερα και πάλι εκτός, για καφέ και λοιπά αν παω μια φορα στο εξάμηνο, παω μόνο άμα έχει καλό καιρό πηγαίνω και έτσι κι αλλιώς κάθομαι έξω. Για μενα δεν άλλαξε κάτι.

Δημοσ.

Στην τελική ρε παιδιά πού είναι το κακό εδώ; Επειδή προστατεύει την υγεία μας (με κάποιο τρόπο); Έκοψαν την λανθασμένη αντίληψη της ελευθερίας μερικών; Φοβάστε μην μας τα παίρνουν; Μα αν σκέφτεσαι συλλογικά και σε ενδιαφέρει να βοηθήσεις στην βελτίωση δεν θα πληρώσεις cent!

Τα έχετε κακά με την κυβέρνηση και θέλετε άλλα κόμματα; Σαν την Κίνα ας πούμε;

Αντί να μαλώνετε πιο κόμμα την έχει πιο μεγάλη (τη λίστα με τις υποσχέσεις), δεν κοιτάτε για τα προβλήματα; Σοβαρά η όχι, όλα είναι προβλήματα που πρέπει να λυθούν.

Μέχρι στιγμή πάντως έχω δει πολλούς καπνιστές να δείχνουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ σεβασμό και ενδιαφέρον! => Υπάρχει θέληση! Το να QQ με κάθετι πριν το δοκιμάσουμε είναι κακό..

Ας πει κάποιος άλλος εντυπώσεις βρε παιδιά. Ενδιαφέρον θα ήταν να μας πει κάποιος καπνιστής πως τα πήγε σήμερα :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου φαίνετε θα το κάνω signature! ++++

Επεξ/σία από christos_75
Δημοσ.
ποιο τηλεφωνο περνουμε για να κανουμε καταγγελιες?

θα πρεπει να βρησκουμε καθε φορα το τηλεφωνο της τοπικης δημοτικης αστυνομιας?

κανονικα πρεπει να βγαλουν ενα 800 11 ..... τηλεφωνο που να ειναι τζαμπα και απο κινητα.

1142

Use wisely ;p

(αν όλο αυτό άρχιζε χειμώνα το 1142 θα το τιμούσα καθημερινά.. προς το παρόν χαλαρά)

Δημοσ.

Εδω ειναι που εισαι τελειως λαθος. Οι καπνιστες μια χαρα τα βρηκαν με το νεο νομο, αυτοι που κανουν ακομη σαν την κυρατσα που της χαλασες το μαλλι μετα το κομμωτηριο, ειναι οι αντι-καπνιστες, που δεν θελουν να νιωθουν οτι καποιος καπνιζει σε ακτινα 100 χλμ απο αυτους.

Δημοσ.

Οι καπνιστές τα βρήκαν μια χαρά γιατί δεν περιορίστηκαν πουθενά !

Εκτός αν εννοείς περιορισμό τα 3 στα 3000 μαγαζιά που ίσως απαγορεύεται τελείως το κάπνισμα

Αρκετά νομίζω ασχοληθήκαμε με μια κακή συνήθεια κάποιων

Δημοσ.

Παιδιά, μια παράκληση. Για να γίνει μια συζήτηση σε ένα φόρουμ (και όχι μόνο) είναι απαραίτητο να διαχωρίζουμε τις προσωπικές μας εκτιμήσεις από τα αποδεδειγμένα γεγονότα. Όχι άλλη μπαρούφα, δεν αντέχεται!

1. Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι το παθητικό κάπνισμα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου, εμφράγματος, εγκεφαλικού κ.ά., ας πάει στο site του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να διαβάσει να ξεστραβωθεί.

2.Όποιος πιστεύει ότι αυτό το μέτρο είναι για να κερδίσει λεφτά το κράτος από τα πρόστιμα, ας ανοίξει τα μάτια του να δει τα οικονομικά μεγέθη συγκριτικά. Κι επειδή δεν το βλέπω, ας τα παραθέσω εδώ:

Μέση κατανάλωση τσιγάρων στην Ελλάδα: 3000/άτομο

Ενήλικα άτομα: 8 εκατομμύρια (παραπάνω είναι, αλλά ας πούμε 8)

Φόρος ανά πακέτο: 1,7 ευρώ

Άρα, απ'τη φορολογία των τσιγάρων, το ελληνικό κράτος κερδίζει περίπου 2 δις ευρώ κάθε χρόνο!

Όπου κι αν έχει εφαρμοστεί η απαγόρευση, υπήρξε μείωση της κατανάλωσης. 2% να μειωθεί η κατανάλωση, το κράτος θα χάσει 40 μύρια. Αν κανείς πιστεύει ότι μπορούν να μαζευτούν πιο πολλά από αυτά με πρόστιμα 1000 και 2000 ευρώ, είναι τελικά ανούσιο να μιλάει κανείς.

3. Όποιος θεωρεί ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει περισσότερους, ας ανοίξει ένα επιστημονικό περιοδικό να διορθώσει την άγνοια του. Το αυτό και για όσους υποστηρίζουν ότι ο εξαερισμός αρκεί.

Γενικά, παρακαλώ θερμά. Αν για κάτι είστε άσχετοι, μην μπλέκεστε! Ή, ακόμα καλύτερα, αφιερώστε 1 ώρα απ' τη ζωή σας, διαβάστε και μάθετε. ΕΛΕΟΣ!

Δεν απευθύνομαι σε όσους διαφωνούν για λόγους ιδεολογίας ή σε θεωρητική βάση. Είναι σεβαστές οι διαφορετικές απόψεις, όχι όμως αυτές που βασίζονται σε ανύπαρκτα δεδομένα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Οι καπνιστές τα βρήκαν μια χαρά γιατί δεν περιορίστηκαν πουθενά !

Εκτός αν εννοείς περιορισμό τα 3 στα 3000 μαγαζιά που ίσως απαγορεύεται τελείως το κάπνισμα

Αρκετά νομίζω ασχοληθήκαμε με μια κακή συνήθεια κάποιων

Πρέπει να είμαι πολύ άτυχος δηλαδή που το μαγαζί που δουλεύω είναι ένα από τα 3.

:o

• Super Moderators
Δημοσ.

και από 1/1/2010 με την γενική απαγόρευση που λένε τι θα γίνει ακριβώς?

Δημοσ.
και από 1/1/2010 με την γενική απαγόρευση που λένε τι θα γίνει ακριβώς?

Χλωμο το κοβω ρε Thresh.

Θα μπουνε δηλαδη σε ολες αυτες τις διαδικασιες για να χωρισουνε τα μαγαζια και μετα απο 6 μηνες θα πουνε σε ολους ξυλωστε τα?

Αν ηταν να γινει γενικη απαγορευση θα ειχε γινει απο την αρχη. Την χρυση τομη ψαχνουν να βρουν για να μην δυσαρεστησουν ψηφοφορους.

Δημοσ.
Χλωμο το κοβω ρε Thresh.

Θα μπουνε δηλαδη σε ολες αυτες τις διαδικασιες για να χωρισουνε τα μαγαζια και μετα απο 6 μηνες θα πουνε σε ολους ξυλωστε τα?

Αν ηταν να γινει γενικη απαγορευση θα ειχε γινει απο την αρχη. Την χρυση τομη ψαχνουν να βρουν για να μην δυσαρεστησουν ψηφοφορους.

Μπα, εγω βλεπω το ακριβως αντιθετο. Το οτι θα γινει η ολοκληρωτικη απαγορευση αυτο ειναι σιγουρο (ισως οχι 1/1/2010 αλλα δεν εχει πολλη σημασια 6 μηνες η ενας χρονος), οποτε τα πιο πολλα καταστηματα ανω των 70% απο το να ριξουν χρημα για ολη αυτη την εγκατασταση, θα προτιμισουν (μολις σφιξουν τα πραγματα, το χειμωνα, γιατι τωρα ειναι φλου), να χαρακτηρησουν μια και καλη τα καταστηματα τους μη καπνιζοντων και να τελειωσει η υποθεση. Δεν ξερω βεβαια το κατα ποσο μπορει καποιος με καταστημα ανω των 70% εχει διακαιωμα να μην εχει καθολου χωρο για καπνιστες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...