Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο εξηγησα αλλα επιμενεις...

Αν παθεις καρκινο απ το παθητικο καπνισμα δεν ειναι σα να σε σκοτωνουν?

Ειναι αυτο "δικια μου λογικη"?

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η εμφάνιση καρκίνου είναι αρκετά πολύπλοκο ζήτημα(το αν θα εμφανίσει κάποιος και τι παίζει ρόλο). Εσείς τα ρίχνετε όλα στο παθητικό κάπνισμα. Ε, να την χαίρεστε(την κοινή λογική σας, του ότι πρέπει όλα να τα ρίξουμε σε ένα)

Αποκλείεται να πάθεις καρκίνο μόνο και μόνο από το παθητικό κάπνισμα. Μην κάνουμε σαν υποχόνδριοι παιδιά.

Δημοσ.

ο καπνιστης πρεπει να εχει το δικαιωμα να καπνιζει το τσιγαρο του οπου θελει αλλα και ο μη καπνιστης πρεπει να εχει το δικαιωμα να βγαινει εξω χωρις να υποστει τις συνεπειες του παθητικου καπνισματος.

επισης ελευθερια ειναι να κανεις οτι θελεις οποτε θελεις αρκει να μην αγγιζεις την ελευθερια των αλλων οποτε δεν μπορουμε να μιλαμε για "ελευθερο καπνισμα".

Δημοσ.
nick[;2801615']Η εμφάνιση καρκίνου είναι αρκετά πολύπλοκο ζήτημα(το αν θα εμφανίσει κάποιος και τι παίζει ρόλο). Εσείς τα ρίχνετε όλα στο παθητικό κάπνισμα. Ε' date=' να την χαίρεστε(την κοινή λογική σας, του ότι πρέπει όλα να τα ρίξουμε σε ένα)

Αποκλείεται να πάθεις καρκίνο μόνο και μόνο από το παθητικό κάπνισμα. Μην κάνουμε σαν υποχόνδριοι παιδιά.[/quote']

1) Αποκλειεται? Πως το ξερεις? Καμια πηγη μηπως?

2) Ξεχνα το 1). Εστω οτι δεν μπορεις να παθεις καρκινο μονο απο το παθητικο καπνισμα. Ομως μια αναμφισβητητη αληθεια ειναι οτι το παθητικο καπνισμα βλαπτει. Λιγο ή πολυ βλαπτει την υγεια. Ειμαι υποχονδριος αν δεν θελω εστω και στο ελαχιστο να βλαφτει η υγεια μου?

ΟΧΙ βεβαια! Οποτε εσυ μην γινεσαι οτι γινεσαι και λες αυτα τα πραγματα.:rolleyes:

Τα παρακατω λενε τα παντα και συνθλιβουν ολα τα ψευτοεπιχειρηματα των καπνιστων:

Το κάπνισμα δεν είναι ανάγκη, είναι εξάρτηση βρε παιδιά. Ενώ ο καθαρός αέρας (πολυτέλεια σήμερα) είναι βιολογική ανάγκη.

ο καπνιστης πρεπει να εχει το δικαιωμα να καπνιζει το τσιγαρο του οπου θελει αλλα και ο μη καπνιστης πρεπει να εχει το δικαιωμα να βγαινει εξω χωρις να υποστει τις συνεπειες του παθητικου καπνισματος.

επισης ελευθερια ειναι να κανεις οτι θελεις οποτε θελεις αρκει να μην αγγιζεις την ελευθερια των αλλων οποτε δεν μπορουμε να μιλαμε για "ελευθερο καπνισμα".

Δημοσ.

Κανένας πάντως από αυτούς που φτιάχνουν αυτούς τους νόμους δεν νοιάζεται για την υγεία των μη καπνιστών και άλλο τόσο για αυτή των καπνιστων.

Μια χαρά τους πάει πάντως. Αποπροσανατολισμμος σε όλο του το μεγαλείο.

Δημοσ.

συμφωνώ με τον φίλο... σιγά μην νοιαστούν κιόλας! άσε που όλο το κόλπο τώρα είναι στο ποιός θα ελέγχει τα μαγαζιά..εκεί να δείς τι μίζες θα πάρει η "κλίκα"

Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα.

Αλλο που θελω να πω οτι ο νομος ειναι τελειως φλου. Ειναι νομος που ουτε ενα παιδακι δεν θα τον διατυπωνε τοσο χαλια.

Το θεμα ειναι οτι εδω δεν υπαρχει σωστο συστημα υγειας, απο ποτε λοιπον νοιαζεται το κρατος για μενα? Αρα τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα. Ο ΝΟΜΟΣ ΜΠΗΚΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΗΜΑ. Οπως ακριβως ξεκινησαν οι νεοι φοροι, στο ιδιο δρομο βαδιζει και ο νομος αυτος.

Ειναι νομος απαγορευσης καπνισματος οταν 100% των μαγαζιων του δημου ταδε δηλωσαν καπνιζοντων?? Ρε ειμαστε σοβαροι? Μπομπολια ελλαδα και ακομα πιο μπομπολια οι πολιτικοι. ΝΤΡΟΠΗ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αποπροσανατολισμός θα ήταν αν το όλο θέμα αφορούσε ένα ασήμαντο γεγονός. Ένα μέτρο (έστω και μικρό) για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας που (και σύμφωνα με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης) το δικαιούμαστε, κάθε άλλο παρά αποπροσανατολισμός από το "καλύτερο αύριο" θεωρείται.

Φυσικά η οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν παίρνει bonus για κάτι το οποίο υποχρεωνόταν να κάνει εφόσον υποχρεούται να συμβαδίζει με τις χώρες της Ε.Ε.

Η διαφθορά είναι κάτι διαχρονικό που χρειάζεται πολλά μέτρα και χρειάζεται ιδιαίτερες και πολλές ενέργειες. Δεν σημαίνει αυτό πως όλα τα άλλα τα ξεχνάμε για χάρη της πάταξης της διαφθοράς.

Ο συνετός πολίτης ενδιαφέρεται διαρκώς για το "ευ ζην" του! Αν πρέπει δηλαδή να αποπροσανατολίζεται με θέματα υγείας τότε κάπου υπάρχει ένα λάθος στην "πρόταση"..

Οι νταβατζήδες που πουλάνε προστασία, οι ίδιοι θα τα παίρνουν και πάλι. Εφόσον υπάρχει ήδη ανοιχτή γραμμή καταγγελιών και ο κόσμος άρχισε να ξυπνάει (έστω και σιγά-σιγά), δύσκολα να υπάρχουν συχνές και έντονες παρατυπίες.

Αν σκέφτονται (οι κρατικοί φορείς) να τα οικονομήσουν από τα πρόστιμα, αυτό σημαίνει πως θα υπάρχουν και ασυνείδητοι που δεν σκέπτονται το καλό του συνανθρώπου τους. Αν σκέπτεσαι ότι βλάπτεις τον άλλον και τον σέβεσαι θα σεβαστείς και αυτόν τον "θεσμό".

Δεν θα κατηγορηθείς για την ευσυνειδησία σου προς τον συνάνθρωπο.

Έστω και να υπάρχουν λαμόγια με απειλές, υπάρχει και κόσμος τριγύρω για μάρτυρας.

Έχουμε δει και ζήσει πολλά άσχημα γεγονότα και σαν αποτέλεσμα είμαστε ματαιόδοξοι, απαισιόδοξοι και καχύποπτοι. Καλά κάνουμε εφόσον έτσι είμαστε πιο ενεργοί πολίτες.

Θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε να επικροτούμε και να αποζητάμε καθετί κάνει καλό σε μας (το μας αναφέρεται στο σύνολο). Έτσι κι εδώ είχαμε μια θετική εξέλιξη στην δημόσια υγεία.

Επεξ/σία από Mourgolikos
Δημοσ.

Πες μου λοιπόν τι άλλα κοινά έχουμε με τις υπόλοιπες 10 χώρες της Ευρώπης που έχουν αυτό το μέτρο, για να φτάσουμε εκεί, στο να απαγορευτεί το κάπνισμα δηλαδή.

Σημείωση...είμαι καπνιστής και ακόμα και στο σπίτι μου εδω και ένα χρόνο περίπου καπνίζω στο μπαλκόνι, λόγω παιδιών.

Δημοσ.
Πες μου λοιπόν τι άλλα κοινά έχουμε με τις υπόλοιπες 10 χώρες της Ευρώπης που έχουν αυτό το μέτρο, για να φτάσουμε εκεί, στο να απαγορευτεί το κάπνισμα δηλαδή.

Σημείωση...είμαι καπνιστής και ακόμα και στο σπίτι μου εδω και ένα χρόνο περίπου καπνίζω στο μπαλκόνι, λόγω παιδιών.

Όταν μάθαινες να μετράς δεν άρχιζες από το 1;

Ορίστε λοιπόν η αρχή για να ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα. (θετικά ελπίζω)

Γιατί να επιλέχθηκε αυτό όμως; Με βάση τα τελευταία γεγονότα που βασανίζουν την δημόσια υγεία (βλέπε τον ιο των χοίρων), ήταν μια έξυπνη κίνηση για να κατευνάσει τα πνεύματα και να δημιουργήσει μια αίσθηση καλύτερης προστασίας στην δημόσια υγεία.

Δημοσ.

Νομίζω είναι εξαιρετικά άστοχο να βλέπουμε στην απαγόρευση καπνίσματος μια "ιδέα" (για να το πω ευγενικά) "να γίνουμε Ευρωπαίοι".

Είναι καθαρά πρακτικό ζήτημα. Επιβάρυνση υγείας, άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα, έντονη δυσοσμία (ρούχα), κλπ.

Δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση για το δικαίωμα στον καθαρό αέρα. Ας αφήσουμε τα άσχετα πράγματα.

Δημοσ.
Νομίζω είναι εξαιρετικά άστοχο να βλέπουμε στην απαγόρευση καπνίσματος μια "ιδέα" (για να το πω ευγενικά) "να γίνουμε Ευρωπαίοι".

Είναι καθαρά πρακτικό ζήτημα. Επιβάρυνση υγείας, άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα, έντονη δυσοσμία (ρούχα), κλπ.

Δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση για το δικαίωμα στον καθαρό αέρα. Ας αφήσουμε τα άσχετα πράγματα.

Εφόσον η Ευρώπη θεωρείται (από παλαιά) πολιτισμένη ήπειρος πιστεύω οτιδήποτε μας κάνει πιο συνετούς (άρα και πολιτισμένους) μας οδεύει προς την καλύτερη ένταξη μας στη πολιτισμένη αυτή ήπειρο.

Δικαίωμα αποτελεί η ικανοποίηση βιολογικών αναγκών. Η εισπνοή καθαρού αέρα αποτελεί βιολογικό παράγοντα επιβίωσης. Επίσης έχουμε και δικαιώματα στην υγεία, όπου εδώ είματε την αναγνώριση εγγράφως και επίσημα (με νόμο) του ενός.

Δημοσ.
Όταν μάθαινες να μετράς δεν άρχιζες από το 1;

Ορίστε λοιπόν η αρχή για να ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα. (θετικά ελπίζω)

Γιατί να επιλέχθηκε αυτό όμως; Με βάση τα τελευταία γεγονότα που βασανίζουν την δημόσια υγεία (βλέπε τον ιο των χοίρων), ήταν μια έξυπνη κίνηση για να κατευνάσει τα πνεύματα και να δημιουργήσει μια αίσθηση καλύτερης προστασίας στην δημόσια υγεία.

Δηλαδή αυτό ήταν το πιο φλέγον ζήτημα στην Ελλάδα.....

assets_LARGE_t_420_2275281_type11491.jpg

κοίτα λίγο την εικόνα και θα δείς την Φατμέ που χ@στ@κ@..

Φίλε μου, δεν τους νοίαζει η υγεία σου. Εσύ καλά κάνεις και νοίαζεσαι για αυτήν. ΛΕΦΤΑ θέλουν.

Το επόμενο μέτρο λοιπόν να είναι διόδια για τα ΙΧ στο κέντρο και εκεί να δεις πόσο θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Και μην ακόύσω κανένα να διαμαρτηρηθεί γιατί ανέβηκαν τα τέλη 30% του χρόνου, θα τον μαλώσω. Για την υγεία μας γίνεται....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...