Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε αλανια γινεστε ρουφ λογω της επιλογης της κυβερνησης να μην ακουμπησει καυτη πατατα,αν ειστε οκ με αυτο δεν μου πεφτει λογος εξου και το πασο,ας εκαναν το καπνισμα παρανομο για να λυθει το προβλημα, αλλα να χασουν και τα εσοδα απο την φορολογηση και ψηφους

αυτα τα μεσοβιζικα-υποκριτικα και φαγωθητε μεταξυ σας μου προκαλουν αηδια

ur call

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
ρε αλανια γινεστε ρουφ λογω της επιλογης της κυβερνησης να μην ακουμπησει καυτη πατατα,αν ειστε οκ με αυτο δεν μου πεφτει λογος εξου και το πασο,ας εκαναν το καπνισμα παρανομο για να λυθει το προβλημα, αλλα να χασουν και τα εσοδα απο την φορολογηση και ψηφους

αυτα τα μεσοβιζικα-υποκριτικα και φαγωθητε μεταξυ σας μου προκαλουν αηδια

ur call

Δε είμαστε η μοναδική χώρα που έγινε αυτό αλλά είναι οι μοναδικοί ανόητοι που αντιδρούν για το δικαίωμα του καπνίσματος ενώ σε άλλα πολύ πιο σοβαρά κάνουν την πάπια.Γι αυτό το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός.Και μετά ακούς κ το κλασσικό "Αααα,η υγεία πάνω από όλα και όλα τα άλλα έρχονται μετά".Από έναν που κάνει πακέτο τη μέρα.

Δημοσ.

Death , Σαλλλόνικα , παραλία , φράπα , τσιγάρο ;) Υπαίθρια και είσαι μια χαρά ;) Παρεπιπτόντως τυγχάνω φανατικός αντικαπνιστής αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα να την πω σε κάποιον δίπλα μου που καπνίζει για λόγους ευγένιας :)

Δημοσ.
Δε είμαστε η μοναδική χώρα που έγινε αυτό αλλά είναι οι μοναδικοί ανόητοι που αντιδρούν για το δικαίωμα του καπνίσματος ενώ σε άλλα πολύ πιο σοβαρά κάνουν την πάπια.Γι αυτό το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός.Και μετά ακούς κ το κλασσικό "Αααα' date='η υγεία πάνω από όλα και όλα τα άλλα έρχονται μετά".Από έναν που κάνει πακέτο τη μέρα.

[/quote']

Αυτό λέω και εγώ, λές και δέν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα στην κοινωνία μας σήμερα παρά μας έπιασε τάχα ο πόνος για την υγεία των παθητικών καπνιστών.

Αυτό που κατάφεραν είναι να μιλάμε μόνο γι'αυτό παντού και να ξεχάσουμε όλα τα υπόλοιπα.

Δημοσ.
Όταν κάνετε καταγγελίες δε θα προειδοποιείτε πρώτα είναι βασικό.Το θέμα είναι να έρθει η δημοτική αστυνομία και να βρεί τασάκια κ αποτσίγαρα.

ποιο τηλεφωνο περνουμε για να κανουμε καταγγελιες?

θα πρεπει να βρησκουμε καθε φορα το τηλεφωνο της τοπικης δημοτικης αστυνομιας?

κανονικα πρεπει να βγαλουν ενα 800 11 ..... τηλεφωνο που να ειναι τζαμπα και απο κινητα.

Δημοσ.

Να διορθώσω το "Από έναν που κάνει πακέτο τη μέρα" Πήγαινε σε εκείνον που μίλαγε για την υγεία.Όχι σε μένα.Εγώ το έχω εγκαταλείψει το "άθλημα" εδώ κ καιρό.Α και Κοσμά,τη σιχαίνομαι τη παραλία.Τίγκα στα καγκούρια,πανάκριβος-πανάθλιος καφές κ ποτήρι μες τη βρώμα.Υπάρχουν πολύ καλύτερα μέρη για καφέ :)

Δημοσ.
Δε είμαστε η μοναδική χώρα που έγινε αυτό αλλά είναι οι μοναδικοί ανόητοι που αντιδρούν για το δικαίωμα του καπνίσματος ενώ σε άλλα πολύ πιο σοβαρά κάνουν την πάπια.Γι αυτό το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός.Και μετά ακούς κ το κλασσικό "Αααα,η υγεία πάνω από όλα και όλα τα άλλα έρχονται μετά".Από έναν που κάνει πακέτο τη μέρα.

Ενω οι αντικαπνιστες (και οχι οι μη καπνιστες), ελυσαν πρωτα ολα τα αλλα προβληματα, ασχοληθηκαν πρωτα με ολα τα αλλα κακα και αντι για την παπια εκαναν το ραμπο, και βγηκαν στους δρομους, και ειπαν τελος να ασχοληθουν και με αυτο...

Δημοσ.
Ενω οι αντικαπνιστες (και οχι οι μη καπνιστες), ελυσαν πρωτα ολα τα αλλα προβληματα, ασχοληθηκαν πρωτα με ολα τα αλλα κακα και αντι για την παπια εκαναν το ραμπο, και βγηκαν στους δρομους, και ειπαν τελος να ασχοληθουν και με αυτο...

Aπέκτησαν αξία βλέπεις οι άνθρωποι νομίζουν οτι το κατόρθωμα είναι δήθεν δικό τους, τόσα χρόνια δέν έλεγαν τίποτα.

Δημοσ.

μην νομίζετε πως έχουν κάτι προσωπικό με τους καπνιστές..

πιο πολύ πιστεύω πως βγάζουν το άχτι τους (μέσα σ αυτούς κι εγώ) που τόσο καιρό είχαν τον δίπλα να τους φυσάει το καπνό στα μούτρα και (λαθεμένα) δεν έκαναν τίποτα..

τώρα βρέθηκε πάτημα.

και φυσικά Ω! τί τέλειο πολιτικό τρικ για να στρέψουμε την κοινή γνώμη αλλού, να διχάσουμε τη μάζα για να μην ασχολούνται πλέον με "μας"..

Δημοσ.

Εγώ που έχω κατάστημα προπό, από χτες, δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με τους καπνιστές.Κανείς δεν έχει κάνει φασαρία, κανείς δεν πούλησε τσαμπουκά, σχεδόν όλοι από μόνοι τους δεν έκαναν καν την κίνηση να ανάψουν τσιγάρο και όσοι ήταν λίγο πιο τολμηροί, με ρώτησαν, τους απάντησα ότι απαγορεύεται και μέχρι εκεί.Και από συναδέλφους μαθαίνω πάνω-κάτω τα ίδια, αλλά και γενικότερα σε διάφορα μαγαζιά που πήγα και συζητήθηκε το θέμα, δεν υπάρχει αυτή η αντίδραση που φοβόντουσαν όλοι.

Οπότε, ίσως τελικά, να αξίζουμε να λεγόμαστε Ευρωπαίοι :-)

Δημοσ.

Δεν απαγορεύεται εντελώς το κάπνισμα γιατί πολύ απλά υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και ο φόρος στα τσιγάρα δεν είναι καθόλου άσχημος για το κράτος.

Όσο για τον νόμο, εγώ είμαι απόλυτα θετικός (αν και πιστεύω πως είναι αυστηρός για του βαριά εξαρτημένους). Είναι σκληρό μέτρο μέχρι να γίνει συνήθεια.

Για αυτούς που διαφωνούν: Γιατί διαμαρτύρεστε για τους ιούς και τα νέφη που απειλούν την δημόσια υγεία και όχι για την πίσσα και την νικοτίνη (και άλλα χημικά του καπνού) που κάνουν το ίδιο κακό;

Γιατί να στερούμε εγώ την κοινωνικοποίηση μου (έλευση σε δημόσιους χώρους για συναναστροφή με άλλα άτομα) για να προστατέψω την υγεία μου;

Έχω βαρεθεί να μυρίζουν τα ρούχα μου τσιγαρίλα και τα άσπρα πουκάμισα να κιτρινίζουν...

Το κάπνισμα δεν είναι ανάγκη, είναι εξάρτηση βρε παιδιά. Ενώ ο καθαρός αέρας (πολυτέλεια σήμερα) είναι βιολογική ανάγκη.

Έχετε δει μητέρες να καπνίζουν σε χώρους με μικρά παιδιά; Έχετε δει πως υποφέρει κάποιος με αναπνευστικά προβλήματα (π.χ. άσθμα);

Ας σκεφτούμε και το καλό μερικών συνανθρώπων μας. Εξάλλου το κάπνισμα δεν απαγορεύτηκε παντού! Έχετε στην διάθεση σας ειδικούς χώρους και όλους τους εξωτερικούς χώρους!

Λίγη προσπάθεια και κατανόηση θέλει :)

όλα αυτά πέρα από τις πολιτικές πεποιθήσεις, όποιες κι αν είναι...

Δημοσ.
nick[;2800365'']Μήπως θα έπρεπε η δικιά σου λογική να μπει σε εισαγωγικά μιας και το γαμάς με το παράδειγμα που φέρνεις?

Οχι, δεν το γ@μ@ω, απλα εσυ σαν καπνιστης δεν μπορεις να καταλαβεις οτι το να γροθοκοπεις καποιον ειναι το ιδιο και χειροτερο με τον να τον υποχρεωνεις να εισπνεει τον καπνο σου. Αν παθει και καρκινο απ το παθητικο καπνισμα τοτε ειναι σα να τον σκοτωνεις.

Ειναι κοινη η λογικη, δεν ειναι η δικη μου.

Δημοσ.

Παίρνοντας αφορμή από το γεγονός πως ο νικ απ' όσο θυμάμαι, δεν είναι καπνιστής, αυτό το "εσύ ως καπνιστής δε μπορείς να καταλάβεις", μήπως να το κόβαμε σιγά σιγά;

Δημοσ.
Οχι, δεν το γ@μ@ω, απλα εσυ σαν καπνιστης δεν μπορεις να καταλαβεις οτι το να γροθοκοπεις καποιον ειναι το ιδιο και χειροτερο με τον να τον υποχρεωνεις να εισπνεει τον καπνο σου. Αν παθει και καρκινο απ το παθητικο καπνισμα τοτε ειναι σα να τον σκοτωνεις.

Ειναι κοινη η λογικη, δεν ειναι η δικη μου.

Δεν είμαι καπνιστής.Δεν έχω καπνίσει πάνω από 15 τσιγάρα στη ζώη μου και ουδέποτε υπήρξα καπνιστής.

Την κοινή λογική δεν την παίρνω σαν αυθεντία. Οπότε καλύτερα να ήταν δικιά σου η λογική.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...