Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όλο αυτό θα αποφεύγονταν αν επιλέγατε τους φίλους σας καλύτερα -ή αν μας αφήνατε να κάνουμε τη δουλειά μας το 39-45.

+1

@Death Lord

Αν βλέπεις ότι ο άλλος ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ όπως λες, ποιος ο λόγος να του κάνεις παρέα; Tι στην ευχή δεν καταλαβαίνω; Σε τελική, αν απομονώνατε τους καπνιστές που φέρονται έτσι, κάποια στιγμή θα έπαυαν να είναι πλειοψηφία και θα "ωρίμαζαν" - λέω εγώ τώρα....

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Όλο αυτό θα αποφεύγονταν αν επιλέγατε τους φίλους σας καλύτερα -ή αν μας αφήνατε να κάνουμε τη δουλειά μας το 39-45.

Στη προκείμενη περίπτωση δεν κάπνιζε τότε.Απλά εθίζεται όλο κ πιο πολύ τελευταία κ εξελίσσεται σε κάφρο καπνιστή.Τη δουλειά σας ρε Lucifer μπορείτε να την κάνετε άνετα σε εξωτερικούς χώρους κ στο σπίτι σας.Μάλλον βρήκα τη λύση.Αμπούλες βρώμας.Κάθε τσιγάρο θα φεύγει κ μια να δούμε μετά ποιός θα είναι ο πιο μάγκας.

Δημοσ.

Ισχύει το θέμα της επιλογής των φίλων πάντως. Όλοι οι άνθρωποι έχουν ενοχλητικές συνήθειες (όχι μόνο το κάπνισμα). Τις σχέσεις μας τις προσαρμόζουμε με βάση αυτό (μεταξύ άλλων) και δε γίνεται να περιμένουμε να γίνουν όλες οι ενοχλητικές συνήθειες παράνομες για να είμαστε οκ με τους φίλους. Αν έχει γίνει κάφρος, τι τον θες στο κάτω-κάτω;

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε που σε έχω 443232 χρόνια απο τότε που έπινες μιλκομπούκαλο και καπνίζαμε πλατανόφυλλα μαζί στην εφηβεία.. Επειδή είσαι μλκας και κάφρος με το κάπνισμα λέω να σε σχολάσω απο φίλο...

χ ν (επι ν)

Ναι.. έτσι ακριβώς δουλεύει το πράγμα..

Δίκιο έχετε

Δημοσ.
Στη προκείμενη περίπτωση δεν κάπνιζε τότε.Απλά εθίζεται όλο κ πιο πολύ τελευταία κ εξελίσσεται σε κάφρο καπνιστή.Τη δουλειά σας ρε Lucifer μπορείτε να την κάνετε άνετα σε εξωτερικούς χώρους κ στο σπίτι σας.Μάλλον βρήκα τη λύση.Αμπούλες βρώμας.Κάθε τσιγάρο θα φεύγει κ μια να δούμε μετά ποιός θα είναι ο πιο μάγκας.

Εδώ κάτι παίζει. Αν ο άλλος δεν το είχε μέσα του - την... καφρίλα - θα συνέχιζε να είναι εντάξει και αφότου ξεκίνησε να καπνίζει. Αν πάλι το είχε μέσα του, κάπου μάλλον δεν το είδες.

Τώρα... αμπούλες βρώμας; Θα πάρει η μπάλα κι εσάς έτσι :-D

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:14 ----------

Καλησπέρα φίλε που σε έχω 443232 χρόνια απο τότε που έπινες μιλκομπούκαλο και καπνίζαμε πλατανόφυλλα μαζί στην εφηβεία.. Επειδή είσαι μλκας και κάφρος με το κάπνισμα λέω να σε σχολάσω απο φίλο...

χ ν (επι ν)

Δίκιο έχετε

Το ότι καπνίζατε πλατανόφυλλα στην εφηβεία σημαίνει ότι όσο και να αλλάξει μεγαλώνοντας ο άλλος είσαι υποχρεωμένος να του κάνεις παρέα; Θα με τρελάνεις;;;

Δημοσ.

Και μένα μου φωνάζουνε ακόμα και καπνιστές φίλοι μου , διότι με μια ρουφηξιά ντουμανιάζω όλο τον χώρο ...:o:o

Θεριακλής γαρ ;)

Εγώ είδα ειδήσεις , και οι καφετέριες έχουνε ακόμα τασάκια , οι κλαιν μαιν επιθεωρητές κάνανε ντου , και τους την είπανε για αρχή , στα καφενεία η πρέφα και το τσιγάρο πήγαινε σύννεφο , και γενικά δεν είδα κάτι να εφαρμόζεται.

Παρεπιπτόντως ξέμεινα απο τσιγάρα παω να πάρω και επανέρχομαι.

Δημοσ.

Εννοούσα τη δουλειά της Γερμανικής κυβέρνησης κατά τα έτη 1939-1945!

Κατά τα άλλα, επειδή είμαι από τους φλούφληδες καπνιστές που μπορώ να μείνω βδομάδες άκαπνος -θες το αντικαπνιστικό περιβάλλον στο σπίτι, θες το ξημεροβράδιασμα σε νοσοκομεία, πες η ψωροπερηφάνεια που λέει δε θα εθιστώ- ε, δε μου είναι τίποτα να μην καπνίσω αν ενοχλώ. Και αυτό ισχύει ανεξαρτήτως επιπέδου εθισμού, ο κολλητός μου πχ είναι πολύ περισσότερο καιρό από μένα καπνιστής και πολύ πιο συστηματικός -όταν τρώμε μαζί σε κλειστό χώρο, πριν αφήσω πηρούνι κάτω δεν ανάβει τσιγάρο. Ούτε πόνοι τον πιάνουνε απ' την στέρηση, ούτε τσουρέκια μου τα κάνει, ούτε τα δικαιώματά του θεωρεί πως καταπατούνται.

Γενικά, το να μη σέβεσαι κάποιον σε ζητήματα αλληλεπίδρασης, είτε είναι τσιγάρο, είτε είναι σεξ, είτε είναι επαγγελματικής φύσης συνεργασία, δείχνει -κατ' εμέ- ελλιπές πνευματικό επίπεδο και έλλειψη παιδείας.

χ ν (επι ν)

Δίκιο έχετε

Ναι, επειδή ΠΑΡΑ τα πλατανόφυλλα και τα μιλκομπούκαλα ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΟΥ, τα λέμε όταν γίνεις άνθρωπος.

Δημοσ.

Το ότι καπνίζατε πλατανόφυλλα στην εφηβεία σημαίνει ότι όσο και να αλλάξει μεγαλώνοντας ο άλλος είσαι υποχρεωμένος να του κάνεις παρέα; Θα με τρελάνεις;;;

To πήγαινα στο "τι έχεις περάσει μαζί" και στο οτι όταν γενικα βγάζεις συνεννόηση και τεσπά έχεις τα φόντα μιας γαμοφιλίας χρόνων δεν ξεκόβεις απο έναν άνθρωπο για ένα (ενοχλητικό) κουσούρι...

Δεν είναι τόσο μαθηματικά τα πράγματα...φιλολογίνα.

Α... άραξε... μη τρελαίνεσαι :rolleyes:

Δημοσ.

Κλάιν, θα κάνεις παρέα με κάποιον απλά για τα πλατανόφυλλα της εφηβείας (το τι ήταν δηλαδή ο ίδιος); Το πώς θα έχει εξελιχθεί στο μεταξύ ο άνθρωπος δε σε ενδιαφέρει; Το να μη σέβεται κανείς (και μάλιστα συνειδητά) ότι σε ενοχλεί μια κακή του συνήθεια είναι δείγμα ανθρώπου που, για να το θέσω ευγενικά, δε θα αποτελέσει και την πιο ευχάριστη παρέα έτσι κι αλλιώς. Δε βλάπτει να σε σεβαστεί δηλαδή κι εκείνος, για χάρη αυτών που περάσατε.

Και επειδή το έχουμε παρεξηγήσει λίγο το θέμα, το να καπνίζει κάποιος μπροστά σου είναι δική σου υποχώρηση λόγω επιβάρυνσης της υγείας σου. Το να μην καπνίσει δεν είναι δική του υποχώρηση, γιατί το να μην καπνίσει δε βλάπτει κανέναν. Η ενόχληση από αυτόν που "δεν περνάει το δικό του" ισχύει κι από τις δύο πλευρές, άρα δεν είναι επιχείρημα υπέρ της μίας ή της άλλης.

Κατά τα άλλα, εγώ έχω καταφέρει να πείσω άνθρωπο να το κόψει (με τσακωμό σχεδόν) αλλά δε μετάνιωσε καθόλου που το έκοψε (το αντίθετο, για την ακρίβεια). Υπάρχει και αυτή η λύση (αναλόγως της σχέσης που έχεις μ' αυτό τον άνθρωπο). Βέβαια (για όσους δε διάβαζαν πριν) είμαι απόλυτα υπέρ του να ληφθούν μέτρα και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι χώροι καπνιστών, αλλά όχι επειδή έρχομαι σε δύσκολη θέση αν χρειαστεί να το πω στο φιλαράκι μου.

Δημοσ.

χ ν (επι ν)

Δίκιο έχετε

Ο μοναδικός μέχρι τώρα που έπιασε το νόημα.Μπράβο κλάιν. :-)

Οι μη καπνιστές έχουμε πολύ καλύτερες επιδοσεις στο sex από τους καπνιστές

Το αυτό.Βέβαια έχουμε κ περισσότερες πιθανότητες να φουσκώσουμε καμία όταν είναι ελεύθερο αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Δημοσ.

Γουστάρω πάντως που όλοι κολλήσατε στα πλατανόφυλλα..

Υποχωρήσεις ΔΕΝ γίνεται να μην υπάρχουν σε διαπροσωπικές σχέσεις. Αντίστοιχα ο άλλος θα υποχωρεί σε κάτι άλλο και so on..

Anyway επειδή δεν είναι το θέμα "οι φιλίες στις μέρες μας".. move on plz ;p

• Moderators
Δημοσ.
Οι μη καπνιστές έχουμε πολύ καλύτερες επιδοσεις στο sex από τους καπνιστές

Μπα σε καλο σου! Link or it didn't happen :P

Δημοσ.
Από την στιγμή που μιλάμε για ιδιωτικές επιχειρήσεις, είναι φασιστικό να απαιτήσει ο οποιοσδήποτε παρεμβάσεις τύπου "απαγορεύεται το κάπνισμα" με συνέπεια την απώλεια εσόδων ή ίσως και τη χρεωκοπία! Επομένως, έχω π.χ. εγώ ένα μαγαζί, μπορεί ο καθένας να καπνίσει, να πιει αλκοόλ, να χορέψει κλπ. Αν κάποιος ενοχλείται από κάτι από όλα αυτά, μπορεί απλώς να πάει κάπου αλλού, να πάει στα starbucks, να πάει σε ένα πάρκο ή να καθήσει στο σπίτι του με την παρέα του! Δεν είναι υποχρεωμένος να πάει σε μαγαζί και να ενοχλείται!........

Ωραιο σκεπτικο... Με αυτη τη λογικη, "επειδη ειναι φασιστικο να παρεμβαινεις, εσυ πχ. εχεις ενα μαγαζι και μπορει ο καθενας να τα σπαει για το κεφι του, να βαζει φωτια στις καρεκλες, να χουφτωνει τη φιλη σου, να γροθοκοπει το διπλανο του κλπ. Αν καποιος ενοχλειται απ ολα αυτα, μπορει απλως να παει καπου αλλου, να παει αε ενα παρκο ή να καθησει στο σπιτι του με τη παρεα του! Δεν ειναι υποχρεωμενος να παει στο μαγαζι και να ενοχλειται!"

(Ελεος δηλ. με την "λογικη" καποιων αναισθητων καπνιστων:rolleyes:)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...