Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
το θεμα ειναι οτι δεν θα υπαρχουν μαγαζια χωρις καπνισμα. θα το δειτε.

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=306390&cid=1

μας καλύπτει ο "Καγκελάριος" Αβραμό :P

Την ίδια ώρα, με ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης του καπνίσματος από την 1η Ιανουαρίου 2010. Πρόσθεσε ότι αν διαπιστωθεί ότι ο νόμος πάσχει θα ληφθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα.

"θα παρακολουθούμε την εφαρμογή του νόμου. Την 1η Ιανουαρίου του 2010 θα επικαιροποιηθεί αυτή η υπουργική απόφαση πάντοτε με τη βασική κατεύθυνση του νόμου για γενική απαγόρευση. Αν μέχρι τότε δεν έχουν δείξει όλοι τον βαθμό ευφυΐας που απαιτείται καταρχήν και δεν έχουν προσαρμοστεί, τότε να μην εκπλαγεί κανείς αν προχωρήσουμε σε γενική απαγόρευση με ό,τι αυτό συνεπάγεται" είπε.

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι "το νόμο τον θέσαμε σε εφαρμογή από 1ης Ιουλίου που ο κόσμος είναι έξω και θα έχουν το χρόνο οι μαγαζάτορες να προσαρμοστούν. Όλη αυτή η γνώριμη γκρίνια και μιζέρια κάθε φορά που βγάζουμε ένα μέτρο, εδώ δεν πείθει και φροντίσαμε εμείς για αυτό".

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Έλα ρε παιδί μου, όταν βλέπω τέτοια, με τρώει το χέρι μου να απαντήσω. Τι πάει να πει "θα σέρνουν τους άλλους"; Απ' τα μαλλιά και στη σπηλιά; Άμα δε γουστάρουν οι μη καπνιστές θα ασκήσουν βέτο και θα πουν "εμείς στο μαγαζί δεν ερχόμαστε και κάντε ότι νομίζετε".Τόσο απλά. :-)

Δυστυχώς κατά 90% έτσι γίνεται και όσο υπάρχουν μικτά μαγαζιά οι μη καπνιστές θα υποχωρούν

Είτε το θέλουμε είτε όχι το κάπνισμα είναι μια κακιά συνήθεια και μόνο

Το ότι την υποφέραμε τόσα χρόνια δε σημαίνει ότι θα την υποφέρουμε και στο μέλλον

Ο κόσμος προοδεύει

Δημοσ.
Δυστυχώς κατά 90% έτσι γίνεται και όσο υπάρχουν μικτά μαγαζιά οι μη καπνιστές θα υποχωρούν

Είτε το θέλουμε είτε όχι το κάπνισμα είναι μια κακιά συνήθεια και μόνοΤο ότι την υποφέραμε τόσα χρόνια δε σημαίνει ότι θα την υποφέρουμε και στο μέλλον

Ο κόσμος προοδεύειι

Τι σχέση έχουν τα bold με αυτό που είπα εγώ; Για το πάνω, δεν είναι απάντηση σ αυτό που ρώτησα. Τι πάει να πει "οι καπνιστές θα υποχωρούν"; Άβουλα όντα που άγονται και φέρονται είναι οι μη καπνιστές; Και οι καπνιστές είναι οι δυνάστες που τους ορίζουν το πού θα πάνε να διασκεδάσουν;

Δημοσ.

Δηλαδή δε σου έχει τύχει να πας με μια παρέα και επειδή καπνίζουν μερικοί να σε πάνε στους καπνιστές με το "ζόρι" ?

Και όπως έγινε η κατάσταση αν στα 300 μικρά μαγαζιά τα 298 είναι για καπνιστές που θα πάνε όλοι καπνιστές και μη ?

Αφού πάντα οι μη καπνιστές υποχωρούν στον άλλο που κάνει σαν υστερικός πρεζάκιας και τους παρακαλάει

Εκτός και θέλεις να πλακωθείς στο ξύλο και να μη ξαναμιλήσεις στους γνωστούς σου καπνιστές

Για να αποφευχθεί αυτό να απαγορευτεί τελείως στους δημόσιους χώρους να τελειώνουμε

Για την υγεία των εργαζομένων στα μαγαζιά αυτά δε βλέπω να νοιάζεται κανείς

Την κακιά μας ενοχλητική συνήθεια και δε βαριέσαι για τους άλλους

Δημοσ.

Αφού πάντα οι μη καπνιστές υποχωρούν στον άλλο που κάνει σαν υστερικός πρεζάκιας και τους παρακαλάει

True story...

Έτυχε να πάμε κάπου για αγωνά 3 μη καπνιστές μαζί και κάτσαμε (με μεγάλη μας χαρά) σε χώρο μη καπνιστών... Όταν ήρθε ο 4ος (καπνιστής γαρ) γκρίνιαζε τουλάχιστον για 20 λεπτά με ένα παραλήρημα τύπου "και πώς θα δώ εγώ αγώνα τώρα χωρίς τσιγάρο...ξενέρωσα".. "πάω σπίτι να τον δώ" κτλ..

Κάπου εδώ έρχεται η "λογική" των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφεσαι η οποία είναι ζωτικής σημασίας.. Το θέμα είναι οτι φαινομενικά "λογικά" άτομα γίνονται ηλίθιοι όταν τους απαγορεύσεις το τσιγάρο.

Επι ένα χρόνο είχα γκρίνιες όταν αποφάσισα να "κόψουν" το τσιγάρο μέσα στο σπίτι μου. Μιας και (καλώς η κακώς) είναι meeting place, το μπαλκόνι έφυγε σύννεφο όπως και η γκρίνια... Πλεόν είναι αυτονόητο και δεν χρειάζεται να "κράζω" κάθε φορά. Όπως μάθει κανείς είναι...

Το κακό με κάποιους, άμυαλους, καπνιστές είναι οτι δεν λένε να καταλάβουν οτι χεστήκαμε μεγαλειωδώς για την υγεία τους. Η δική μας είναι αυτή που μας καίει και γι αυτό θέλουμε να καπνίζουν στα μούτρα των παιδιών τους... όχι δίπλα μας..

Δεν είναι υποχώρηση τους.. υποχρέωση τους είναι..

(όποιος πιαστεί απο τα παιδιά και βγάλει οφτόπικ για το πόσο άψυχος ειμαι κτλ κερδίζει ματζούνι)

Δημοσ.
Δηλαδή δε σου έχει τύχει να πας με μια παρέα και επειδή καπνίζουν μερικοί να σε πάνε στους καπνιστές με το "ζόρι" ?

Το να μου έχει τύχει δεν το κάνει επικρατούσα κατάσταση. Ένα το κρατούμενο.

Και όπως έγινε η κατάσταση αν στα 300 μικρά μαγαζιά τα 298 είναι για καπνιστές που θα πάνε όλοι καπνιστές και μη ?

Man, αυτό ουδεμία σχέση έχει με το - πολύ συγκεκριμένο - σχόλιο που έκανα εγώ στο post σου. Απλά για να σου απαντήσω, θα πω κάτι που έχει ήδη αναφερθεί. Αν οι μη καπνιστές υποστηρίξετε αυτά τα μαγαζιά - και, επειδή είναι καλοκαίρι, στα άλλα κάθεστε μόνο έξω - τότε είναι σίγουρο πως θα πληθύνουν, και σαφώς είμαι υπέρ αυτού.

Κακώς. Εφόσον είναι σημαντικό γι αυτούς δεν θα πρεπε, κι ας κόψει και τις φλέβες του ο άλλος. Τι σόι φίλος είναι αν δεν κάνει κι αυτός υποχωρήσεις; Και όχι, δεν συμβαίνει πάντα. Επίσης αυτό που λες, το να κάνει σαν πρεζάκιας και να παρακαλάει, εγώ προσωπικά δεν το έχω ζήσει ως κατάσταση ποτέ, αλλά ακόμα και να υφίσταται, την απάντηση την έδωσα. Δεν υποχωρείς για θέματα που αφορούν την υγεία σου, αφού δεν υποχωρεί ούτε ο άλλος.

(Επειδή είδα και το μήνυμα του Klainmain, δεν ξέρω ρε παιδιά, ίσως εγώ πετυχαίνω πάντα τους "νοήμονες" καπνιστές. Τέτοια μιζέρια δεν την έχω πετύχει, τι να πω...)

Εκτός και θέλεις να πλακωθείς στο ξύλο και να μη ξαναμιλήσεις στους γνωστούς σου καπνιστές

Αν οι γνωστοί σου καπνιστές είναι νοήμονα όντα θα κοιτάξουν να σε διευκολύνουν. Τη μία να πηγαίνετε σε μη καπνιστών και να κάνουν την υπομονή τους, την άλλη να πηγαίνετε και να κάθεστε έξω και την τρίτη να βγαίνουν μόνοι τους και να πηγαίνουν σε καπνιστών. Αν πάλι δεν είναι, πλακώνεσαι με αυτό ως δικαιολογία για να τους ξεκόψεις :-D

Για να αποφευχθεί αυτό να απαγορευτεί τελείως στους δημόσιους χώρους να τελειώνουμε

Για να αποφευχθούν τα παραπάνω σου εξήγησα τι - θεωρώ ότι - μπορεί να γίνει. Τώρα, αυτό που λες το θεωρώ υπερβολή. Το μέτρο όπως έχει - εάν εφαρμοστεί, με κατάλληλους χώρους, όχι με 2 μέτρα ξύλο και ο καπνός να περνάει δίπλα - θεωρώ ότι είναι αρκετό για να καλυφθούν οι ανάγκες και των 2 πλευρών. Κατά την άποψή μου πάντα.

Για την υγεία των εργαζομένων στα μαγαζιά αυτά δε βλέπω να νοιάζεται κανείς

Την κακιά μας ενοχλητική συνήθεια και δε βαριέσαι για τους άλλους

Αυτό αφορά το topic γενικότερα, κι επειδή έχω ήδη γράψει τις σκέψεις μου, δεν θεωρώ ότι θέλεις απάντηση - μάλιστα δεν είμαι καν σίγουρη ότι απευθύνεσαι σε μένα. Εγώ σε μία έκφραση εστίασα το "θα τους σέρνουν οι καπνιστές" και ένιωσα την ανάγκη να απαντήσω καθαρά σ αυτό. Αυτά ;)

Δημοσ.

Μάλλον είσαι τυχερή και πετυχαίνεις "νοήμονες" καπνιστές

Τα υπόλοιπα δεν τα είπα όλα αποκλειστικά για το σχόλιό σου, είναι γενικότερες απόψεις.

Δημοσ.

μισώ τις φιλολογίνες το ξέρεις? Πάντα όλες οι δικές μου ήτανε γριες , γεροντοκόρες και μας κάνανε τον βίο αβίωτο ( και μετα εμεις σε αυτες) .

Οσο για την απάντηση , όπως σε κάθε πρόβλημα , βρίσκεται στην μέση...κοινή λύση for both parties to be happy.

Πειτε τπτ άλλο , όπως το πως εφαρμόζεται so far.

Δημοσ.

Πολύ πιθανόν... Ολίγον τι γκαντέμω σε όλα τα άλλα, στο συγκεκριμένο μάλλον στάθηκα τυχερή :-)

@zazik: Aν είχες εμένα, κάτι μου λέει ότι θα είχες άλλη γνώμη - u can call me ψώνιο ;) Δεν ξέρω τι γίνεται, στα καφέ της γειτονιάς μου δεν είδα να γίνεται μέσα καμιά αλλαγή, κι έτσι κι αλλιώς έξω καθόμαστε. Κανένας που βγήκε και είδε;;;

Δημοσ.

Εγώ σας λέω έχω συγκεκριμένα ένα φίλο τελευταία που κάνουμε παρέα,δεν είναι συστηματικός καπνιστής,αλλά ακόμα και σε κλειστό χώρο κι ενώ επανελλειμένα του έχω πει πως με ενοχλεί συνεχίζει να καπνίζει.Όλο δικαιολογίες που σε φτάνουν στα όρια να τσακωθείς και σου χαλάσει η διάθεση.Επειδή το άτομο συμπεριφέρεται ηλίθια όπως και οι περισσότεροι καπνιστές κ με γράφει στα @@ του,εγώ τι μπορώ να κάνω ώστε να μην υπονομεύει την υγεία μου κ ούτε να παρεξηγηθούμε κ κόψουμε επαφές;ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!

Να αρχίσουμε τα μπουνίδια δηλαδή;

ΟΛΟ αυτό το σκηνικό θα ΑΠΟΦΕΥΓΟΤΑΝ αν ο νόμος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΑΥΣΤΗΡΑ το κάπνισμα ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους χώρους αναψυχής με ΚΑΜΙΑ εξαίρεση.

• Moderators
Δημοσ.
Πολύ πιθανόν... Ολίγον τι γκαντέμω σε όλα τα άλλα, στο συγκεκριμένο μάλλον στάθηκα τυχερή :-)

@zazik: Aν είχες εμένα, κάτι μου λέει ότι θα είχες άλλη γνώμη - u can call me ψώνιο ;) Δεν ξέρω τι γίνεται, στα καφέ της γειτονιάς μου δεν είδα να γίνεται μέσα καμιά αλλαγή, κι έτσι κι αλλιώς έξω καθόμαστε. Κανένας που βγήκε και είδε;;;

Συμφωνα με προχτεσινες μετρησεις εδω τριγυρω οπως ξαναειπα πιο πισω, ουδεμια αλλαγη.

Οι μετρησεις θα ανανεωθουν σημερα, κατα τις 2 το βραδακι miss ψωνιο :P ;)

Δημοσ.
ΟΛΟ αυτό το σκηνικό θα ΑΠΟΦΕΥΓΟΤΑΝ αν ο νόμος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΑΥΣΤΗΡΑ το κάπνισμα ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους χώρους αναψυχής με ΚΑΜΙΑ εξαίρεση.

Όλο αυτό θα αποφεύγονταν αν επιλέγατε τους φίλους σας καλύτερα -ή αν μας αφήνατε να κάνουμε τη δουλειά μας το 39-45.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...