Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
βγήκε κανείς για καφεδάκι μάγκες να μας πει αμα το τήρησαν;;;;;;;

δεν νομίζω ότι παίρνει κάποιον καταστηματάρχη να μην το τηρήσει, τα 1000ρικα θα φεύγουν σύννεφο από καταγγελίες...

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Εσυ μπορεις να θεωρεις τον οποιοδηποτε ανθρωπο με οποιο τροπο τον θεωρεις. Αυτο δεν παυει ομως να ερχεται μπουμεραγκ, και το ιδιο να σε θεωρουν καποιοι αλλοι εσενα, και οχι απαραιτητα για το τσιγαρο, αλλα για καποια αλλα χαρακτηριστικα της ζωης σου.

Κι επειδη τουλαχιστον μεχρι τωρα, το καπνισμα δεν αποτελει βαση με την οποια θα διαχωρισεις πλουσιους φτωχους, εξυπνους χαζους κλπ. μπορε,ι το να θεωρουν καποιοι αλλοι (καπνιστες η μη) εσενα ως βουρλο, να εχει μεγαλυτερη βαρυτητα ως αποψη απο οτι να θεωρεις εσυ αυτους ως βουρλα.

Την προσωπικη μου αποψη προφανως γραφω και οχι καμια γενικη αναμφισβητητη αληθεια. Οπως και εσυ και ολοι.

Και θεωρω τους καπνιστες βουρλα οχι στο συνολο προφανως των ενεργειων και σκεψεων τους, αλλα βουρλα και βλακες για το συγκεκριμενο πραγμα: Που καπνιζουν.

Πχ πολλες φορες εχω πει τον εαυτο μου ηλιθιο και πανιβλακα για καποια πραγματα που εχω κανει(ή δεν κανει).

Ε ετσι και με τους καπνιστες, οσο συνεχιζουν να καπνιζουν και να εχουν καποια συγκεκριμενη συμπεριφορα που εξηγησα, θα τους θεωρω βουρλα. Μου επιτρεπεται νομιζω.

Το τι κάνω εγώ με την υγεία μου, νομίμως,

δεν αφορά κανένα κερατά

είτε είναι ο Υπ. Υγείας, είτε ο χ τυχάρπαστος αλογομούρης του διαδικτύου, που επαίρεται για την υποτιθέμενη ευφυΐα του.

Οπως φανηκε δεν καταλαβες τιποτα απο οσα ελεγα.

Δεν με νοιαζει για την υγεια σου.

Με νοιαζει για την υγεια μου.

Και δεν εχεις κανενα δικαιωμα να την βλαπτεις. Το συνταγμα το λεει.

Για αυτο πρεπει να βγει νομος/νομοι που να μην επιτρεπουν καθολου το καπνισμα δημοσια σε κλειστους/ημικλειστους χωρους.

Για το υπολοιπο παραληρημα σου δεν χρειαζεται να πω τιποτα γιατι απλως οπως ειπαξν και αλλοι, δεν ειχε κανενα νοημα υπαρξης και μαλιστα ειναι και ενας λογος που μερικοι μη καπνιστες γινονται περισσοτερο φανατικοι αντικαπνιστες.

Ειλικρινα δε σας καταλαβαινω....

Δηλαδη το θεμα ειναι να διωξουμε κοσμο απο τις καφετεριες η να προσπαθησουμε να μειωσουμε τον αριθμο των συνανθρωπων μας που πεθαινουν απο μια βλαβερη συνηθεια?

Με το στανιό ρε doctor?

Δε θέλω να με σώσεις. Ευχαριστώ.

Μπααα... :rolleyes:

Ή το ΙQ σου ειναι τραγικο ή σκοπιμως δεν θελεις να απαντησεις σε αυτο που σου λεει και αποτελει το πιο κρισιμο σημειο. Ξαναλεω:

Δεν μας νοιαζει για την υγεια σου!

Αλλά για την δικια μας. Και μας την βλαπτεις. Μας σκοτωνεις πιο γρηγορα. Αυξανεις την πιθανοτητα να πεθανουμε πιο γρηγορα. Και δεν το θελουμε αυτο. Αν εσυ το θελεις σκασιλα μας! Αλλα η δημοκρατια δεν λειτουργει ετσι. Κανε ο,τι θες αρκει να μην μας βλαπτεις.

Το οτι ο νομος ειναι τραγικος, ειναι τραγικο. Επισης ακομα πιο τραγικο ειναι οτι οι καπνιστες επικαλουνται τον τραγικο νομο που σας επιτρεπει να μας βλαπτετε και λενε "Ειμαι νομιμος, οποτε μην μιλας καθολου." αντι να σεβαστουν την υγεια μας οπως αρμοζει σε μια δημοκρατικη κοινωνια και να μην καπνιζουν σε κλειστους χωρους οπου υπαρχουν μη-καπνιστες.

Αρα ο νομος πρεπει να αλλαξει και να μην σου επιτρεπεται να μας βλαπτεις, αρα πρεπει να μην σου επιτρεπεται να καπνιζεις δημοσιως.

Kαι οι 6 θα πεθάνουν doc.... :fear:

Καπνιστές ή μη.

Ας τους να πάνε έχοντας κάνει αυτό που τους ευχαριστεί.

Και γιατι πρεπει να πεθανω νωριτερα απο οσο θελω? Ή γιατι πρεπει η υγεια μου να βλαφθει χωρις να το θελω?

Η λογικη σου ειναι ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΗ!

Οι Αμερικάνοι που λένε ότι κόψανε το τσιγάρο

συνεχίζουν να πέφτουν σαν τις μύγες, από άλλες ασθένειες ή άλλες μορφές καρκίνου.

Δεν έχω σκοπό ζωής doc, να φτάσω τα 92 του παππού μου, ούτε τα εντυπωσιακά 104 του προπάππου μου.

Περιστασιακοί καπνιστές και οι 2 btw... :whistle:

Δεν εχεις αισθηση της (παραγωγικης)λογικης. Εχεις αισθηση μονο της επαγωγικης λογικης η οποια οδηγει σε τελειως γελοια και λανθασμενα συμπερασματα. Τα ξαναεγραψα αυτα πιο πανω αλλα θα τα επαναλαβω εν συντομια.

Οταν το τσιγαρο προκαλει καρκινο αλλα και η εκπομπη υψηλης συγκεντρωσης ρυπων απο εργοστασια προκαλει καρκινο αλλα και 1002 άλλα πραγματα προκαλουν καρκινο, τοτε αν κοψεις το τσιγαρο δεν σημαινει οτι ο καρκινος θα σταματησει να υπαρχει. Κατανοητο?

Ομως η ιδια απλη λογικη λεει οτι αν κοψουν οι ανθρωποι το τσιγαρο ο καρκινος θα μειωθει.

Κατανοητο και αυτο λογικα.

Επισης αν στο συνολο των Χ καπνιστων υπαρχουν 0.00001·Χ ανθρωποι που εχουν φτασει τα 100 χρονια και οι υπολοιποι Χ/6 εχουν πεθανει προωρα απο καρκινο και οι υπολοιποι εχουν αποκτησει προβληματα υγειας λογω καπνισματος, τοτε το να μου αναφερεις απλα τις περιπτωσεις του πληθυσμου 0.00001·Χ (ελαχιστες εξαιρεσεις με απλα λογια) θελοντας κιολας να περασεις καποιο point και να δημιουργησεις καποια εντυπωση(το οτι πχ δεν ειναι τελικα και τοσο βλαβερο το καπνοισμα οπως φαινεται και απο τα παραδειγματα που δωθησαν), ειναι τελειως βλακωδες!!!!

Τωρα μπορεις να μου πεις τι εμεινε απο τα επιχειρηματα σου? Τιποτα.

Κοιταξε να δεις.

Μπορω κυριε μου να γραφω?

Μπορω.

Αρα θα γραφω.

Οσο για το οτι "λερωνω" δεν εισαι σε θεση να το κρινεις εσυ.

:lol:

Εσυ μπορεις να κρινεις και να γραφεις αλλα ο αλλος δεν ειναι σε θεση να κρινει?

Μαλιστα.:rolleyes:

Τέλος πάντων, αν έχουμε φτάσει στο επίπεδο να εξηγούμε για ποιο λόγο δεν είναι δικαίωμα του Α να επιβαρύνει την υγεία του Β επειδή ο δεύτερος τόλμησε να θέλει να απολαύσει τον, κατά τα άλλα εξαιρετικό, ίδιο χώρο με αυτόν που διάλεξε ο πρώτος, η κατάσταση δε σώζεται.

Τι να πεις? Εγω στα ελεγα πριν καποιο καιρο, αλλα καποιοι ελεγαν οτι ειμαι προκλητικος. Η βλακεια βασιλευει δυστυχως.

Δημοσ.

Η δική μου σκέψη αφορά το τι θα ήταν θεωρητικά σωστό, όχι το τι έγινε ή θα γίνει με ένα νόμο που έχει καταντήσει ανέκδοτο πριν εφαρμοστεί.

Έχοντας πει αυτό, ελπίζω να γίνεται αντιληπτό το γιατί δεν απαντάω άλλο - εκτός αν κάποιος είναι διατεθειμένος να φύγει από το επίπεδο του "νόμο δε θέλατε; να τος!" και να μιλήσει σε άλλη βάση.

Προσωπικά δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το αποτέλεσμα του νόμου, διότι από τη μία όπου θεωρούσα την κατάσταση αφόρητη (να μυρίζω ολόκληρος τσιγαρίλα όταν γυρνάω σπίτι για παράδειγμα) έκοψα με το μαχαίρι τις επισκέψεις ούτως ή άλλως, από την άλλη δεν τυχαίνει να κάνω παρέα με καπνιστές (και με όσους κάνω περιστασιακά, τυχαίνει να είναι αποκλειστικά του τύπου "αν σε ενοχλεί, το σβήνω αμέσως - σίγουρα δε σε ενοχλεί;" και όχι "εδώ είναι η γωνιά μου να ουμ, 'μα δε σ' αρεσ' στριβε").

krokodile δηλαδή για να καταλάβω, διαφωνείς με το να υπάρχουν καφετέριες ΜΟΝΟ για καπνιστές?

Θα απαντήσω μόνο σ' αυτό, στα γρήγορα (το στα γρήγορα θα αρκεί, για όποιον έχει διάθεση). Επειδή μιλάμε για μια κατάσταση η οποία ήταν μη ελεγχόμενη μέχρι πριν καιρό, αν δεν τεθούν στενά όρια στους ιδιοκτήτες, θα τα κάνουν όπου μπορούν καπνιστών, όχι επειδή αρέσει σε όλους, αλλά για να μη διακινδυνεύσουν να χάσουν κόσμο κατά την εναλλαγή από τη μία κατάσταση στην άλλη. Έτσι, θα είναι σαν να μην εφαρμόστηκε ο νόμος. Για μένα, το σωστό θα ήταν να αποθαρρύνονται με διάφορους τρόπους οι ιδιοκτήτες από το να κάνουν τα μαγαζιά μόνο καπνιστών, αλλιώς ο νόμος είναι μια τρύπα στο νερό.

Βέβαια, όπως είπα, δε θα με πειράξει καθόλου αν δεν εφαρμοστεί τελικά τίποτα στην πράξη, αλλά αν θέλανε να το εφαρμόσουν, θα το έκαναν έτσι, πιστεύω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ διαφωνώ με τα σχόλια για το iq των άλλων χρηστών.

Κανονίστε, κύριοι.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Οχι βεβαια. Συμφωνω.

Ωραία, αφού σήμερα εφαρμόζεται ο νόμος που θα σας προστατέψει και θα μπορείτε να πάτε σε μια καφετέρια που απαγορεύεται το κάπνισμα, ποιο είναι το πρόβλημα?

Σε ρωτάω γιατί δεν έχω πραγματικά καταλάβει.

Δημοσ.

μην μασατε ρε με τους φλωρους τους αντικαπνιστες

μας τα χουν κανει τσουρεκια με την υγεια τους ενω μου τρωνε την καθε λογης @@ρια

:P:p:p

Δημοσ.
μην μασατε ρε με τους φλωρους τους αντικαπνιστες

μας τα χουν κανει τσουρεκια με την υγεια τους ενω μου τρωνε την καθε λογης @@ρια

:P:p:p

Ναι αλλα η γευστικη απολαυση αυτων των @@ριων τους ευχαριστει. Το θελουν και το κανουν. Εστω και αν τους βλαπτει την υγεια.

Οι καπνιστες ομως γιατι να τους την βλαπτουν ακομα περισσοτερο χωρις οι μη-καπνιστες να το θελουν.

;)

Δημοσ.
Ναι αλλα η γευστικη απολαυση αυτων των @@ριων τους ευχαριστει. Το θελουν και το κανουν. Εστω και αν τους βλαπτει την υγεια.

Οι καπνιστες ομως γιατι να τους την βλαπτουν ακομα περισσοτερο χωρις οι μη-καπνιστες να το θελουν.

;)

ρε ειναι trend λεμε

Δημοσ.
Να το ξαναπω λοιπον. Το καπνισμα ειναι βλαβερο.

Οταν εσυ καπνιζεις και ο καπνος παει ολος στον διπλανο σου τοτε ο διπλανος καπνιζει παραπανω απο σενα :P

Οχι ακριβως...:o

Kαπου το ειχα ακουσει αυτο γι'αυτο το ειπα :P

Αλλα και παλι ειναι βλαβερος ο καπνος οπως και να το κανουμε

Δημοσ.

@pournaras

Το βρίσκεις κι εσύ σωστό, λοιπόν, να τηρούνται κάποιοι κανόνες υγιεινής σε τέτοιους χώρους (ακόμα κι αν αυτοί είναι ιδιόκτητοι) και όχι να αφήνονται τα πάντα στη συνείδηση του πελάτη. Βρίσκεις παράλογο το να συμπεριληφθεί στους κανόνες υγιεινής και το πόσο καθαρός είναι ο αέρας που θα αναγκαστεί κάθε πελάτης να αναπνεύσει; Αν ναι, γιατί δε βρίσκεις λογικό και το "ο καθένας μπορεί να σερβίρει περιττώματα περιστεριών (ξέρω γω) στο μαγαζί του και όποιος θέλει δεν πάει"; Δε μιλάμε και στις δύο περιπτώσεις για μείωση υγιεινής;

Ειναι απο την αρχη του ακυρη η παρομοιωση, και κακως μπηκα στο τρυπακι να απαντησω, αλλα ας οψεται. Αν στο παραδειγμα σου, το 42-44% νομιμα μεχρι σημερα, για καποιο λογο (αφροδιασιακο ας πουμε), γουσταρε να τρωει φαγητο με σκουληκια, παρολο που ηξερε οτι κανει κακο στην υγεια του, τοτε μπορουμε να το θεσουμε ως παραδειγμα.

Παραδειγματα ομως οπου στο ενα μεχρι σημερα καποια πραγματα ηταν νομιμα, ενω απο την αλλη τα αλλα ηταν εξ απο ανεκαθεν κι απο παλια τελειως παρανομα, δυσκολα να συγκριθουν.

Ηθικα τωρα, οπως εχω πει παρα πολλες φορες σε αυτο το θεμα, καλα κανει και θα εφαρμοστει ο νομος, και πιο αυστηρος αν γινεται, ΑΛΛΑ δεν μπορω να παραβλεψω οτι ενα ποσοστο πολυ μεγαλο πρεπει να ζησει κι αυτο με ισα δικαιωματα παραλληλα με εμενα, οποτε το να ωρυομαι με εκφρασεις του τυπου "οτι ξερατε να το ξεχασετε, οι μερες σας ειναι μετρημενες, κλειδωθειτε σπιτακια σας" και αλλα τετοια γαργαλιστικα, και να κλαιγομαι με την παραμικρη ευκαιρια, οτι το ταδε μαγαζακι των 18τμ που υπαρχει ξεχασμενο στην ταδε γωνια, δεν ειναι αντικαπνιστων, κι εγω ηθελα με ζηλο να παω να διασκεδασω το προηγουμενο σαββατο, θεωρω οτι ειναι τουλαχιστον αστεια. Οσο θελω εγω να εχω το δικαιωμα μου στον καθαρο μου χωρο ετσι θελει κι ο καπνιστης να εχει το χωρο του, και δεν μπορω με τιποτε να του τον στερησω. Το να προσπαθησουμε ολοι μαζι ενημερωτικα να κανουμε τον καπνιστη να γινει μη καπνιστης (και οχι αντικαπνιστης), ειναι θεμιτο, αλλα το να του κοψεις την προσβαση "για να βαλει μυαλο" ειναι παιδιαστικο.

Τελοςδεν μπορω να παραβλεψω οτι αυτο το ποσοστο δεν ξερει ακομη τη δυναμη του γιατι φροντισαν να ευνουχιστει απο νωρις. Αν κανουν καμμια κινηση οι καπνιστες, και ξεκοψουν ομαδικα για κανα μηνα απο ολα τα καταστηματα, θα κλαψουν μανουλες και αυτες δεν θα ειναι των πολιτικων (ουτε η δικια μου).

Δημοσ.
δεν τυχαίνει να κάνω παρέα με καπνιστές (και με όσους κάνω περιστασιακά, τυχαίνει να είναι αποκλειστικά του τύπου "αν σε ενοχλεί, το σβήνω αμέσως - σίγουρα δε σε ενοχλεί;" και όχι "εδώ είναι η γωνιά μου να ουμ, 'μα δε σ' αρεσ' στριβε").

Θέτεις άλλου είδους ζήτημα τώρα, αλλά θα παραβιάσει γύρω στους 133 κανόνες του φόρουμ αν το πιάσουμε -και θα με λένε πάλι ψωνάρα και ελιτιστή και τέτοια.

Επί του θέματος, ο νόμος παίζει πουθενά να τον δούμε ολόκληρο;

Δημοσ.
Αν κανουν καμμια κινηση οι καπνιστες, και ξεκοψουν ομαδικα για κανα μηνα απο ολα τα καταστηματα, θα κλαψουν μανουλες και αυτες δεν θα ειναι των πολιτικων (ουτε η δικια μου).

To να ξεκόψουν οι καπνιστές από κάτι είναι από μόνο του αντιφατικό σαν έκφραση ...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:23 ----------

Θέτεις άλλου είδους ζήτημα τώρα, αλλά θα παραβιάσει γύρω στους 133 κανόνες του φόρουμ αν το πιάσουμε -και θα με λένε πάλι ψωνάρα και ελιτιστή και τέτοια.

Βάλε τρεις λέξεις σε σπόιλερ και λήγει εκεί, απλώς να δω τι εννοείς:-)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...