Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ακόμα και να απαγορευτεί από όλα τα μαγαζιά το κάπνισμα

ο καπνιστής δε θα πάθει κανένα κακό αντίθετα καλό θα του κάνει

Τι λογική είναι αυτή;

Δες το ανάποδα... "Κι εσύ αν δε βρίσκεις χώρο, καλό θα σου κάνει. Στη τσέπη σου.

Κόψ'τον το ριμαδιασμένο... Έχουμε και κρίση... Κάνει κακό και στα νεύρα..."

ε; :rolleyes:

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Άσε τι δε νομίζεις. Είναι νόμιμο να κάνεις την καταγγελία ή όχι;

Πρέπει να έχει υποχρέωση να τηρεί κάποιους κανόνες υγιεινής (έστω και ελάχιστους) κατά τη γνώμη σου ο ιδιοκτήτης ή όχι;

Οχι ρε φιλε δεν ειναι νομιμο να κανεις καταγγελια οτι καπνιζουν σε χωρο που απο τον νομο επιτρεπεται.

Δημοσ.
Άσε τι δε νομίζεις. Είναι νόμιμο να κάνεις την καταγγελία ή όχι;

Πρέπει να έχει υποχρέωση να τηρεί κάποιους κανόνες υγιεινής (έστω και ελάχιστους) κατά τη γνώμη σου ο ιδιοκτήτης ή όχι;

Και βεβαια ειναι νομιμο, και καλα θα κανεις (αλλο που δε θα το κανεις), διοτι οπως ειπα ο αφιονισμος αρχιζει οταν εχει να κανει με το τσιγαρο, με τιποτε αλλο.

Νομιμο ομως ειναι και να αποφασισει ο ιδιοκτητης να κανει το χωρο του καπνιστων. Αλλα αυτη η νομιμοτητα περναει στα ψιλα, γιατι ολους τους αντικαπνιστες τους εχει πιασει αμοκ και απαιτουν μη καπνιστων οποιοδηποτε καταστημα, ακομη και αν δεν προκειται να πατησουν ποτε στη ζωη του εκει περα, για χιλιους δυο αλλους λογους.

• Super Moderators
Δημοσ.
Οχι ρε φιλε δεν ειναι νομιμο να κανεις καταγγελια οτι καπνιζουν σε χωρο που απο τον νομο επιτρεπεται.

για τα σκουλίκια στο φαΐ μιλάει :P

Δημοσ.

@MementoMori

Δεν απευθυνόμουν σε σένα γιατί ούτε το στυλάκι σου μου αρέσει (και θα το καταλάβω απόλυτα αν δε σου αρέσει και το δικό μου) και, κυρίως, γιατί αποδεικνύεις ότι δεν είσαι καν σε θέση να καταλάβεις την ερώτησή μου (κάτι απόλυτα λογικό, εφόσον όπως είπα και πριν δεν πρόσεξες ότι δε μιλούσα σε σένα).

@pournaras

Το βρίσκεις κι εσύ σωστό, λοιπόν, να τηρούνται κάποιοι κανόνες υγιεινής σε τέτοιους χώρους (ακόμα κι αν αυτοί είναι ιδιόκτητοι) και όχι να αφήνονται τα πάντα στη συνείδηση του πελάτη. Βρίσκεις παράλογο το να συμπεριληφθεί στους κανόνες υγιεινής και το πόσο καθαρός είναι ο αέρας που θα αναγκαστεί κάθε πελάτης να αναπνεύσει; Αν ναι, γιατί δε βρίσκεις λογικό και το "ο καθένας μπορεί να σερβίρει περιττώματα περιστεριών (ξέρω γω) στο μαγαζί του και όποιος θέλει δεν πάει"; Δε μιλάμε και στις δύο περιπτώσεις για μείωση υγιεινής;

Δημοσ.
MementoMori δεν απευθυνόμουν σε σένα γιατί ούτε το στυλάκι σου μου αρέσει (και θα το καταλάβω απόλυτα αν δε σου αρέσει και το δικό μου) και, κυρίως, γιατί αποδεικνύεις ότι δεν είσαι καν σε θέση να καταλάβεις την ερώτησή μου (κάτι απόλυτα λογικό, εφόσον όπως είπα και πριν δεν πρόσεξες ότι δε μιλούσα σε σένα).

Αδιαφορω πληρως για το γεγονος οτι δεν μιλαγες σε εμενα στο thread ενος forum με κατι δεκαδες χιλιαδες μελη.

Οσο για την ερωτηση μια χαρα την καταλαβα απλα το υφος μου δεν μου επιτρεπει να σου απαντησω οπως οι υπομονετικοι Pournaras και BLISS.

Τωρα αν εσυ θελεις να συγκρινεις πατατες με τηλεκατευθυνομενα, προβλημα σου.

Δεν εισαι καλυτερος απο οσους συγκρινουν το τσιγαρο με τις κλανιες.

Δημοσ.

Ωραία, κι εγώ αδιαφορώ πλήρως για τη γνώμη σου. Συμφωνούμε, άρα μη λερώνεις το thread απαντώντας σε κάτι που γράφω εγώ, και κλείνουμε εδώ.

Δημοσ.
για τα σκουλίκια στο φαΐ μιλάει :P

Το αστειο ειναι οτι αμα ξεραμε ποσα σκουλικια, εντομα κτλ τρωμε εν αγνοια μας απο τροφες που τηρουν τα στανταρ των νομων θα ξερναγαμε τρεις μερες.

Ειχα δει ενα ντοκυμαντερ για το συγκεκριμενο, και εμαθα οτι υπαρχουν ελαχιστες ποσοτητες εντομων πχ, που επιτρεπεται να περιεχει καποια τροφη.

Και ειναι λογικο. Οταν παει ο αλλος και αλωνιζει, ολο και καμια 10αρια ακριδες θα μπλεχτουν με την σοδεια :lol:

Καλη μας ορεξη!

• Super Moderators
Δημοσ.

εσύ τρώγε ότι θες, εμένα το στομάχι μου δεν το επιτρέπει γιατί μετά κάνω συχνές επισκέψεις στον θρόνο...

Δημοσ.
Ωραία, κι εγώ αδιαφορώ πλήρως για τη γνώμη σου. Συμφωνούμε, άρα μη λερώνεις το thread απαντώντας σε κάτι που γράφω εγώ, και κλείνουμε εδώ.

Κοιταξε να δεις.

Μπορω κυριε μου να γραφω?

Μπορω.

Αρα θα γραφω.

Οσο για το οτι "λερωνω" δεν εισαι σε θεση να το κρινεις εσυ. Την αποψη μου λεω και αν σου αρεσει. Το forum εχει κανονες και moderators. Αν κρινουν το αντιθετο θα τα σβησουν.

Οπως και να εχει, δεν ειναι δικη σου δουλεια. Οσο γραφεις, εχω καθε δικαιωμα να σου απανταω ειτε σου αρεσει ειτε οχι.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:22 ----------

εσύ τρώγε ότι θες, εμένα το στομάχι μου δεν το επιτρέπει γιατί μετά κάνω συχνές επισκέψεις στον θρόνο...

Τα τρως και εσυ και ολοι μας. Συγκεκριμενα ελεγε οτι αν μαθαιναμε τι μπορει να περιεχει μια μπαρα σοκολατας οι περισσοτεροι δεν θα ξανατρωγαμε.

Αλλα ειμαστε λιγο offtopic :P

Δημοσ.

Οκ, και πάλι μαζί σου. Να γράφεις. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου.

Αυτό, βεβαίως, δεν κάνει λιγότερο αληθές το γεγονός ότι είτε δεν κατάλαβες την ερώτησή μου, είτε κατάλαβες αλλά απάντησες με υπεκφυγές.

Ούτε κάνει λιγότερο αληθές το γεγονός ότι δείχνεις πως δεν είσαι σε θέση να συντάξεις ένα σοβαρό επιχείρημα και πετάς 1 γραμμή "άποψης" και 10 γραμμές "μη μου πειράξετε την άποψη" για να καλύψεις το γεγονός ότι δεν τη στήριξες πουθενά. Βέβαια, μπορείς να το διαψεύσεις. Μπορείς και όχι. Εδώ είμαστε.

Τώρα, όμως, θα μου επιτρέψεις να προσπαθήσω να συνεννοηθώ (πρωτίστως, τουλάχιστον) με κάποιον που απαντάει σ' αυτά που τον ρωτάω.

Δημοσ.
Οκ, και πάλι μαζί σου. Να γράφεις. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου.

Αυτό, βεβαίως, δεν κάνει λιγότερο αληθές το γεγονός ότι είτε δεν κατάλαβες την ερώτησή μου, είτε κατάλαβες αλλά απάντησες με υπεκφυγές.

Ούτε κάνει λιγότερο αληθές το γεγονός ότι δείχνεις πως δεν είσαι σε θέση να συντάξεις ένα σοβαρό επιχείρημα και πετάς 1 γραμμή "άποψης" και 10 γραμμές "μη μου πειράξετε την άποψη" για να καλύψεις το γεγονός ότι δεν τη στήριξες πουθενά. Βέβαια, μπορείς να το διαψεύσεις. Μπορείς και όχι. Εδώ είμαστε.

Τώρα, όμως, θα μου επιτρέψεις να προσπαθήσω να συνεννοηθώ με κάποιον που τουλάχιστον απαντάει σ' αυτά που τον ρωτάω.

Να σου απαντησω τι ρε παλικαρι?

Αν καποιος δεν τηρει τους υγειονομικους κανονες σαφως και θα τον καταγγειλεις.

Η συγκριση των σκουλικιων και του τσιγαρου, συγγνωμη αλλα μου διαφευγει.

Ο νομος αφηνει τους ιδιοκτητες να αποφασισουν για την μοιρα των μαγαζιων τους. Εσυ εισαι ενημερωμενος οτι σε ενα μαγαζι που καπνιζουν θα φας καπνο.

Σε καποια μαγαζια δεν μπορω να παω εγς και σε καποια αλλα εσυ.

Τα σκουληκια και οι καταγγελιες τι σχεση εχουν?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:41 ----------

Το βρίσκεις κι εσύ σωστό, λοιπόν, να τηρούνται κάποιοι κανόνες υγιεινής σε τέτοιους χώρους (ακόμα κι αν αυτοί είναι ιδιόκτητοι) και όχι να αφήνονται τα πάντα στη συνείδηση του πελάτη. Βρίσκεις παράλογο το να συμπεριληφθεί στους κανόνες υγιεινής και το πόσο καθαρός είναι ο αέρας που θα αναγκαστεί κάθε πελάτης να αναπνεύσει; Αν ναι, γιατί δε βρίσκεις λογικό και το "ο καθένας μπορεί να σερβίρει περιττώματα περιστεριών (ξέρω γω) στο μαγαζί του και όποιος θέλει δεν πάει"; Δε μιλάμε και στις δύο περιπτώσεις για μείωση υγιεινής;

Για να δουμε αν θα καταφερω να σου απαντησω.

Πριν βγει ο σχετικος νομος ειχες καθε δικαιωμα να φωναζεις και να απαιτεις ενα καθαρο περιβαλλον για την εξοδο σου.

Τωρα που βγηκε ο νομος θα το εχεις. Απλα σε καποια μαγαζια θα ξερεις εκ των προτερων οτι ειναι για καπνιζοντες.

Δηλαδη νομιμα πλεον ο αερας δεν θα ειναι καθαρος.

Το να σερβιρεις περιττωματα ειναι παρανομο.

Μπορει καποια στιγμη μια μεριδα ανθρωπων να πει οτι θελει να τρωει σκατα και να ζητησει ενα εστιατοριο που να τα σερβιρει. Αν το κρατος το νομιμοποιησει, εσυ τι θα κανεις? Θα πας στο εστιατοριο που σερβιρει σκατα και θα αρχισεις τις φωνες και τις καταγγελιες?

Δημοσ.

μετά από 68 σελίδες thread οι αποκαλύψεις συνεχίζονται! σύμφωνα με έγκυρες πάλι πηγές, το κάπνισμα, μπορεί να συγκριθεί, εκτός από το κλασιμο το ρεψιμο, το μασημα νοιχιων και την χρήση αυτοκινήτου .. τώρα ΚΑΙ με τα σκουλικια στο φαγητό!

νέες αποκαλύψεις αναμένονται στις επόμενες δέκα σελίδες!

• Moderators
Δημοσ.
μετά από 68 σελίδες thread οι αποκαλύψεις συνεχίζονται!

Τςς 18 ειναι :P

Σορρυ για το OT :o

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...