Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...έχω χαθεί με όλες τις ανακοινώσεις και τη μπουρδολογία.

Ας υποθέσουμε πως σήμερα μπαίνω σε ένα λεωφορείο και ένας τύπος απέναντι μου καπνίζει και φυσάει τον καπνό μες στη μάπα μου. Τι μπορώ να κάνω;

Πρέπει να το κάνεις λίγο πιο ενδιαφέρον...

Είναι 5-6 και ανάβουν όλοι τα πούρα τους με φλογοβόλα :whistle:

Καλείς τους ειδικούς και έρχονται σε DT. :P

Αν χαθούν στο δρόμο ή πέσουν σε κίνηση

καλείς για ενισχύσεις τον κροκοδειλάκια ή τον Κλουζό.

Και (τους) καθάρισες!

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
ενταξει ρε bliss ολο λες και λες. καπνιζε οσο θελεις δεν μου καιγεται καρφι αν πεθανεις εσυ και αλλοι τοσοι καπνιστες αλλα σε δημοσιο χωρο στο απαγορευω απο δω και περα νομιμα πλεον. οι μαγκιες απο σημερα πληρωνονται. αντε γεια

Δημόσιους κλειστούς χώρους εννοείς....

Τώρα που κάνατε το πρώτο βήμα και κερδίσατε :-) γιατί δεν πιάνεις και τον βουλευτή σου να του ζητήσεις να κατεβάσει (μαζί με τους άλλους) πρόταση στη βουλή για πλήρη ποινικοποίηση του καπνού?

Μήπως γιατί όλο και κάποια θείτσα μας θα δουλεύει σε καπνοβιομηχανία και θα χάσει την δουλειά της? Μήπως γιατί ο ξάδερφος ο περιπτεράς θα χάσει μέρος του τζίρου του? Μήπως γιατί το κράτος τόσο καιρό έπερνε ένα πακέτο που στοίχιζε 1 ευρώ το πολύ και το πήγαινε 3 με τους φόρους? (και έχουμε και μια μαύρη τρύπα - απο το τσιγάρο θα έγινε - να βουλώσουμε).

Ελπίζω να απολάυσεις τον καφέ σου στις 3 καφετέριες μη καπνιζόντων.

Ελπίζω επίσης να μην κάνεις το λάθος και πας σε καφετέρια καπνιζόντων (γιατί εκεί συχνάζει το γκομενάκι που γουστάρεις...) γιατί θα φυσάω τον καπνό μου επιδεικτικά στη μούρη σου...

Καλημέρα στους υπόλοιπους.... και υγιένετε!

Δημοσ.

"Ηχηρό «ναι» των Ευρωπαίων στα αντικαπνιστικά μέτρα"

Θετικά υποδέχτηκαν οι Ευρωπαίοι την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, μπαρ και εστιατόρια.

ΓAΛΛIA

Μείωση της τάξεως του 15% καταγράφηκε στα εμφράγματα και στα εγκεφαλικά επεισόδια στις ηλικίες κάτω των 65 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

AΓΓΛIA

Από τον Iούλιο του 2007 μέχρι και τον Aπρίλιο του 2008, 400.000 άνθρωποι έκοψαν το κάπνισμα. Oι επιστήμονες προβλέπουν πως 40.000 ζωές πρόκειται να σωθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία λόγω της απαγόρευσης. Tον Iούλιο του 2007, τον πρώτο μήνα της απαγόρευσης, οι πωλήσεις τσιγάρων μειώθηκαν κατά 11%, σε σχέση με τον Iούλιο του 2006.

ΣKΩTIA

Oι καρδιακές προσβολές σημείωσαν μια μείωση της τάξης του 17% τους πρώτους δέκα μήνες της απαγόρευσης, η οποία εφαρμόστηκε τον Mάρτιο του 2006. Tην περίοδο Iουλίου 2007 - Aπριλίου 2008 πουλήθηκαν 220.000 λιγότερα τσιγάρα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

IPΛANΔIA

O αριθμός των καρδιακών προσβολών μειώθηκε κατά 11% μετά την απαγόρευση του καπνίσματος που επεβλήθη το Mάρτιο του 2004.

ITAΛIA

Απότον Iανουάριο του 2005, οι καπνιστές είχαν μειωθεί κατά 500.000. Τα καρδιακά επεισόδια μειώθηκαν κατά 11,2% στις ηλικίες 35-64 και κατά 7,9% στις ηλικίες 65-74. Οι πωλήσεις τσιγάρων σημείωσαν πτώση της τάξης του 5,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα ένα χρόνο πριν.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ας υποθέσουμε πως σήμερα μπαίνω σε ένα λεωφορείο και ένας τύπος απέναντι μου καπνίζει και φυσάει τον καπνό μες στη μάπα μου. Τι μπορώ να κάνω;

26 χρονών πλέον, δεν έχω δει ούτε έναν να καπνίζει μέσα σε λεοφορείο (εκτός απο τον οδηγό κλασικά) :o

Δημοσ.
26 χρονών πλέον, δεν έχω δει ούτε έναν να καπνίζει μέσα σε λεοφορείο (εκτός απο τον οδηγό κλασικά) :o

Εγώ πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποιος αρκετά "έξυπνος" που θα το επιχειρήσει σήμερα, απλά για να τσεκάρει τι θα συμβεί. Αν όχι στο δικό μου λεωφορείο, στο δικό σου.

Δημοσ.
δεν έχω δει ούτε έναν να καπνίζει μέσα σε λεοφορείο

Kι εγώ. Ποτέ.

Πάνε προ πολλού και οι καλές εποχές που καπνίζαμε στις πτήσεις. :-(

Είχες τη ρουφήχτρα πάνω απ'το κεφάλι σου και δεν έπαιρνε χαμπάρι ούτε καν ο διπλανός.

Και καλά στο Αθήνα-Θεσ/νίκη, είναι σύντομο. Στις πτήσεις εξωτερικού είναι το πρόβλημα.

btw, μειώθηκαν οι θάνατοι στην ΕU από εμφράγματα...

αλλά αυξήθηκαν από πνευμονία

sadists... :P

• Super Moderators
Δημοσ.

slipknot πρέπει να έχει balls of steel για να κάνει κάτι τέτοιο, πιο πιθανό πάντως βλέπω κάποιον οδηγό να ανάβει...

Δημοσ.
Διαφωνώ με την πρακτική ότι θες να κάνεις τη ζωή μου δύσκολη και περιορισμένη,

ενώ ασκώ ένα πλήρως νόμιμο δικαίωμα.

Έχεις καταλάβει ότι το "δικαίωμά σου" έρχεται σε σύγκρουση με τα δικαιώματα κάποιων άλλων και συνεπώς, παύει να είναι απλά "δικαίωμά σου" αλλά δικαίωμα υπό προϋποθέσεις;... Φαντάζομαι ότι καθημερινά θα ασκείς και άλλα κεκτημένα δικαιώματά σου όπως το να τρέχεις όσο και όπου θέλεις με το αυτοκίνητό σου (που άλλωστε το αγόρασες νόμιμα και το κοντέρ τελικιάζει στα 260), να ακούς μουσική από το νομίμως αγορασμένο ηχοσύστημά σου στο τέρμα ανεξαρτήτως ώρας και ημέρας και γενικότερα να ασκείς όλα τα δικαιώματά σου στον υπέροχα δημοκρατικό κόσμο που έχεις πλάσει...

Χαίρομαι που υπάρχουν φωνές σαν τη δική σου γιατί έτσι βλέπουμε όλοι κατάματα το τέρας που δεν είναι άλλο από την έλλειψη παιδείας.

Δημοσ.
slipknot πρέπει να έχει balls of steel για να κάνει κάτι τέτοιο, πιο πιθανό πάντως βλέπω κάποιον οδηγό να ανάβει...

Γιατί με το που είδα το post σου και ειδικά το κομμάτι περί balls θυμήθηκα αμέσως τον Batfink;

"Your bullets cannot harm me — my wings are like a shield of steel!"

Δημοσ.
Έχεις καταλάβει ότι το "δικαίωμά σου" έρχεται σε σύγκρουση με τα δικαιώματα κάποιων άλλων και συνεπώς, παύει να είναι απλά "δικαίωμά σου" αλλά δικαίωμα υπό προϋποθέσεις;... Φαντάζομαι ότι καθημερινά θα ασκείς και άλλα κεκτημένα δικαιώματά σου όπως το να τρέχεις όσο και όπου θέλεις με το αυτοκίνητό σου (που άλλωστε το αγόρασες νόμιμα και το κοντέρ τελικιάζει στα 260), να ακούς μουσική από το νομίμως αγορασμένο ηχοσύστημά σου στο τέρμα ανεξαρτήτως ώρας και ημέρας και γενικότερα να ασκείς όλα τα δικαιώματά σου στον υπέροχα δημοκρατικό κόσμο που έχεις πλάσει...

Χαίρομαι που υπάρχουν φωνές σαν τη δική σου γιατί έτσι βλέπουμε όλοι κατάματα το τέρας που δεν είναι άλλο από την έλλειψη παιδείας.

Χιλιες φορες πρεπει να το πουμε. Κανενα δικαιωμα του καπνιστη δεν ερχεται σε συγκρουση με τα δικα σου, οταν αυτος θα καπνιζει σε ενα χωρο (καφετερια - μπαρ κλπ) καπνιστων. Το προβλημα ειναι, οτι θελεις με τσαμπουκα να του αφαιρεσεις εσυ το δικο του δικαιωμα, λεγοντας οτι ακομη και σε εκεινο το χωρο εσυ γουσταρεις να πας, αρα ο ιδιοκτητης ειναι υποχρεωμενος να το κανει μη καπνιστων για να σε φιλοξενησει, κοβοντας ομως το δικαιωμα να φιλοξενησει τον καπνιστη.

• Super Moderators
Δημοσ.
Γιατί με το που είδα το post σου και ειδικά το κομμάτι περί balls θυμήθηκα αμέσως τον Batfink;

"Your bullets cannot harm me — my wings are like a shield of steel!"

γιατί δεν βλέπεις αρκετά Chuck Norris :P

Δημοσ.
Χιλιες φορες πρεπει να το πουμε. Κανενα δικαιωμα του καπνιστη δεν ερχεται σε συγκρουση με τα δικα σου, οταν αυτος θα καπνιζει σε ενα χωρο (καφετερια - μπαρ κλπ) καπνιστων. Το προβλημα ειναι, οτι θελεις με τσαμπουκα να του αφαιρεσεις εσυ το δικο του δικαιωμα, λεγοντας οτι ακομη και σε εκεινο το χωρο εσυ γουσταρεις να πας, αρα ο ιδιοκτητης ειναι υποχρεωμενος να το κανει μη καπνιστων για να σε φιλοξενησει, κοβοντας ομως το δικαιωμα να φιλοξενησει τον καπνιστη.

Να φτιαξει ειδικο χωρο για καπνιζοντες :-)

Εμεις που δε καπνιζουμε γιατι να ανεχομαστε τον καπνο του διπλανου (που στο κατω κατω ειναι και βλαβερος ) ??

Μπορεις να μου το εξηγησεις??

Δημοσ.
Εγώ πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποιος αρκετά "έξυπνος" που θα το επιχειρήσει σήμερα, απλά για να τσεκάρει τι θα συμβεί. Αν όχι στο δικό μου λεωφορείο, στο δικό σου.

χαχαχαχαχα:lol::lol: εγώ το είχα κάνει σε αστικό λεωφορείο πριν 5 χρόνια και οδηγός αρχισε να ουρλιάζει τα πήρε στο κράνιο και με πέταξε έξω απο το λεωφορείο!

Δημοσ.
χαχαχαχαχα:lol::lol: εγώ το είχα κάνει σε αστικό λεωφορείο πριν 5 χρόνια και οδηγός αρχισε να ουρλιάζει τα πήρε στο κράνιο και με πέταξε έξω απο το λεωφορείο!

Γαμώτο, έπρεπε να βάλω στοίχημα με τον ThReSh.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...