Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Διαφωνεις οτι με το να κανουμε το καπνισμα πιο δυσκολο...

Διαφωνώ με την πρακτική ότι θες να κάνεις τη ζωή μου δύσκολη και περιορισμένη,

ενώ ασκώ ένα πλήρως νόμιμο δικαίωμα.

Ο καθένας, στο χώρο του. Εσύ θα πας στο ένα μαγαζί κι εγώ στο απέναντι που καπνίζουν.

Τόσο απλά.

Αν αύριο αυξηθούν οι μη καπνίζοντες, θα αυξηθούν και οι διαθέσιμοι χώροι.

Γεμίστε λοπόν τα καταστήματα αυτά, και θα πολλαπλασιαστούν.

Αν πραγματικά κάποιοι ενδιαφέρονταν για την υγεία τους,

και πίστευαν αυτά που λένε, οι χώροι για μη καπνίζοντες θα υπήρχαν ήδη.

αυτού του είδους τις αντιδράσεις..

Τα παραπάνω αγαπητή Φιλολογίνα, είναι απάντηση σε ίδιο ύφος και τόνο.

Αν εσύ δέχεσαι μειωτικούς χαρακτηρισμούς και σιωπείς,

πρέπει να μπεις σε διαδικασία αυτοαξιολόγησης επίσης.

θεωρώ ότι άτομα με τη δική σου νοοτροπία σιωπής, δίνουν πάτημα σε κάποιους να σε 'καβαλήσουν'.

Όχι στα fora, αλλά γενικότερα.

Φιλική συμβουλή από μένα.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα παραπάνω αγαπητή Φιλολογίνα, είναι απάντηση σε ίδιο ύφος και τόνο.

Αν εσύ δέχεσαι μειωτικούς χαρακτηρισμούς και σιωπείς,

πρέπει να μπεις σε διαδικασία αυτοαξιολόγησης επίσης.

θεωρώ ότι άτομα με τη δική σου νοοτροπία σιωπής, δίνουν πάτημα σε κάποιους να σε 'καβαλήσουν'.

Όχι στα fora, αλλά γενικότερα.

Φιλική συμβουλή από μένα.

Νομίζω ότι απαντάς απλά για να απαντήσεις, να προλάβεις να καπακώσεις απλά για να το κάνεις. Και το "επίσης" θα είχε νόημα αν έκανες κι εσύ μια αυτοαξιολόγηση που από τον τόνο σου νομίζω ότι δεν είσαι διατεθειμένος να μπεις σε τέτοια διαδικασία. Αν έχεις δει προηγούμενα ποστ μου, θα δεις ότι αυτό για το οποίο επιμένω και λέω και ξαναλέω είναι το να υπάρχει διαλλακτικότητα από καπνιστές και μη. Και σ' αυτό το συγκεκριμένο ποστ, δίνω two thumbs up στον pournara για την απάντηση που έδωσε όταν ο krokodilos μας χαρακτήρισε βούρλα.Κι αν δεν το έκανε εκείνος θα το είχα κάνει εγώ.

Δεν δέχομαι μειωτικούς χαρακτηρισμούς και αράζω στη γωνιά μου. Αλλά κάνω αυτοκριτική και ως καπνίστρια ξέρω ότι μπορεί να έχω ενοχλήσει και κατανοώ - σε ένα βαθμό - την προκατάληψη απέναντι στους καπνιστές. Ειλικρινά όμως. το ύφος του συγκεκριμένου και μόνο ποστ που παρέθεσα είναι υπερβολικά ειρωνικό και προσβλητικό και δίνει πολύ περισσότερα πατήματα στους άλλους να λένε για τους καπνιστές, απ' ότι η δική μου διαλλακτικότητα. imo φυσικά.

Αυτά και ... φιλικά

Δημοσ.

Διαφωνεις οτι με το να κανουμε το καπνισμα πιο δυσκολο στους δημοσιους χωρους,καποιοι(οχι ολοι,ουτε καν οι περισσοτεροι) θα το κοψουν και δε θα πεθανουν απο το καπνισμα?

Νομίζω πως όσοι καπνιστές έχουν σκοπό να το κόψουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα το κάνουν.

Όσοι πάλι δεν έχουν σκοπό να το κόψουν, θα κόψουν πολύ πιο ευκολα τους δημόσιους κλειστούς χώρους.

Το μέτρο δεν υποτίθεται πως έχει σκοπό να συνετίσει τους καπνιστές, αλλά να προστατέψει τους μη καπνιστές από όσους καπνίζουν.

Οπότε κάνοντας λόγο για το συγκεκριμένο μέτρο, και όχι για κάποια αντικαπνιστική εκστρατεία, θα πω πως εν μέρει με βρίσκει σύμφωνο ως προς την ιδέα του, αλλά όχι ως προς τον τρόπο εφαρμογής του.

Με απλά λόγια:

Πρέπει να σεβόμαστε όσους δεν καπνίζουν και τους ενοχλεί ο καπνός και οι βλαβερές συνέπειές του. (νομίζω σε αυτό λίγο-πολύ συμφωνούμε όλοι).

Ακολούθως πρέπει να υπάρχουν μαγαζιά που να φιλοξενούν αποκλειστικά μη-καπνιστές.

Η όλη φαγωμάρα ξεκινάει από το "πόσα/ποια/κάτω από ποιες συνθήκες".

Βρίσκω τελείως λάθος την υποχρέωση του ιδιοκτήτη να κάνει αναγκαστικά "μη καπνιστών" το μαγαζί του.

Οι γυαλινες κλούβες 30%, μη γελιόμαστε δεν είναι λύση, απλά υπάρχει για να φανεί λιγότερο αυταρχικό το μέτρο.

Οπότε η άποψη μου είναι ας κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης τον χώρο του ότι αυτός νομίζει, με την προυπόθεση το κράτος (που τόσο νοιάζεται για την υγεία των παθητικών καπνιστών) να δώσει ένα σημαντικό "σπρώξιμο" σε όσα μαγαζιά θα γίνουν "μη καπνιστών" βοηθώντας έτσι την τήρηση μιας ισορροπίας (έστω στην αρχή, όπου και τα μαγαζιά "μη καπνιστών" θα είναι ελάχιστα).

Αν τα "μη καπνιστών" μαγαζιά πηγαίνουν καλά, θα ανοίξουν κι άλλα και κάποια από τα "καπνιστών" θα αποφασίσουν να αλλάξουν στρατόπεδο.

Και θα ζήσουμε εμείς καλά και οι αντικαπνιστές καλύτερα.

Αν στα "μη καπνιστών" δεν πατάει άνθρωπος, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τους μη καπνιστές.

Προφανώς και θα πρέπει να απαγορευτεί αυστηρά το κάπνισμα σε χώρους που κάποιος μπορεί να αναγκαστεί να παρευρεθεί, όπως δημόσιες υπηρεσίες-Μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ. (κάτι που ήδη συμβαίνει).

Επίσης γαμιστερό πρόστιμο σε όσους καπνίζουν στο αμάξι μεταφέροντας κάποιο ανήλικο μέσα, όποιος και αν είναι αυτός.

(μπορώ να φανταστώ διάφορα παρόμοια παραδείγματα που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τους παθητικούς καπνιστές, σε αντίθεση με τα σημερινά καταπιεστικά ημίμετρα).

Καταλήγω λέγοντας (ακούς Τεούλη), απαντώντας συγχρόνως στο παράδειγμά σου με τις ομάδες, πως το κάπνισμα είναι μία συνήθεια εθιστική.

Αν απαιτείς σεβασμό από τους καπνιστές δίπλα σου, υποχρεούσαι αντίστοιχα κι εσύ να δείξεις κατανόηση στον εθισμό τους.

Ε, και τα μέτρα "εσείς καπνίστε στα κλουβιά των 70τ.μ ή στις ειδικά εξαεριζόμενες γυάλες" μόνο κατανόηση δεν δείχνουν.

Όσο ενοχλητικός είναι ο καπνός στην μία ομάδα, άλλο τόσο ενοχλητική είναι η επιβολή στους εθισμένους καπνιστές να μην καπνίσουν εκεί που θα πιουν τον καφέ τους.

Δημοσ.

@BLISS

Αν προσεξες δεν αναφερομουν στην υγεια των παθητικων καπνιστων,αλλα σε αυτη των καπνιστων.

Παρολο που αναφερουμε στοιχεια,στατιστικες,απαισιες εικονες κλπ κλπ οι καπνιστες δε θελουν να συνειδητοποιησουν οτι το τσιγαρο σκοτωνει.Αργα μεν,αλλα το κανει.

Δεν προσπαθω να σωσω(οχι εγω προσωπικα,καταλαβαινεις τη χρηση του πρωτου ενικου εδω) τη δικη σου ζωη αν εσυ δεν το θελεις.Αυτο ειναι φασισμος.Αλλα δυσκολευοντας σε(με το να μη μπορεις να καπνισεις σε κλειστους δημοσιους χωρους) ισως καποιος να βαρεθει ολη αυτη τη μανουρα και να το κοψει.Δεν προκειται να σωθουν απο τις συνεπειες του τσιγαρου ολοι οι καπνιστες,αυτο ειναι σιγουρο.Μπορεις να διακρινεις το bigger plan η επιμενεις στο "πληρως νομιμο δικαιωμα σου¨?

Δημοσ.
Μπορεις να διακρινεις το bigger plan...

To "bigger plan" doc, μου φέρνει στο μυαλό even bigger plans του παρελθόντος, τα οποία με έχουν διδάξει να μην τα επαναλάβω.

Και εκεί, για μένα το θέμα ξεφεύγει από το κάπνισμα.

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Φροντίζεις να ενημερώσεις και να δώσεις επιλογές.

Εκτός αυτού το bigger plan είναι οξύμωρο, αφού από τη μία του δίνεις νόμιμη υπόσταση, το εκμεταλλεύεσαι τα μέγιστα, φτάνεις στο -γελοίο- σημείο να 'κρέμεσαι' οικονομικά απ'αυτό,

αλλά κατά τ'άλλα επιβάλεις περιορισμούς,

ενώ ταυτόχρονα τρέμεις μήπως και όντως περιοριστεί.

Πολυδιάστατη παράνοια δηλαδή.

Τι πιο απλό, από το "ο καθένας να έχει το χώρο του";

Δημοσ.

παιδια να ρωτησω κατι? τους ελεγχους ποιος θα τους κανει? εννοω πως αν ειναι η αστυνομια, στα πανεπιστημια δεν μπορει να μπει σωστα?

Και στο κυλικειο του πανεπιστημιου απο τσιγαρο αλλο τιποτα..

Για δωστε τα φωτα.. εδω τι γινεται?

Δημοσ.
Φροντίζεις να ενημερώσεις και να δώσεις επιλογές.....

Τι πιο απλό, από το "ο καθένας να έχει το χώρο του";

Δε μπορω να καταλαβω τη λογικη σου αλλα σαφως και σεβομαι την επιλογη σου και θα σταματησω καπου εδω.

*************************************************************************************

Με τον κινδυνο να γινω κουραστικος θα ξαναπω αριθμους(αναφερομαι σε ολους και οχι μονο στον αγαπητο καπνιστη Bliss)

Περιπου οι μισοι ενηλικοι Ελληνες καπνιζουν(περιπου το 44% ειχα διαβασει καπου).1 στους 6 καπνιστες θα πεθανει απο καρκινο του πνευμονα.Καποιοι απο τους υπολοιπους 5(δεν εχω επισημη στατιστικη) απο αλλες ασθενειες σχετιζομενες με το καπνισμα.Απλα προσπαθηστε να καταλαβετε το μεγεθος αυτων των αριθμων...

Δημοσ.
1 στους 6 καπνιστες θα πεθανει...

Kαι οι 6 θα πεθάνουν doc.... :fear:

Καπνιστές ή μη.

Ας τους να πάνε έχοντας κάνει αυτό που τους ευχαριστεί.

Δημοσ.
Kαι οι 6 θα πεθάνουν doc.... :fear:

Καπνιστές ή μη.

Ημουν πολυ συγκεκριμενος νομιζω.Ολοι θα πεθανουμε,απλα μερικοι διαλεγουν και τον τροπο.Και ενω δεν υπαρχει αξιοπρεπεια στο θανατο,πιστεψε με,ο συγκεκριμενος ειναι πραγματικα ασχημος.

Μαλλον αταιριαστο το μαυρο χιουμορ εδω...

Δημοσ.

Οι Αμερικάνοι που λένε ότι κόψανε το τσιγάρο

συνεχίζουν να πέφτουν σαν τις μύγες, από άλλες ασθένειες ή άλλες μορφές καρκίνου.

Δεν έχω σκοπό ζωής doc, να φτάσω τα 92 του παππού μου, ούτε τα εντυπωσιακά 104 του προπάππου μου.

Περιστασιακοί καπνιστές και οι 2 btw... :whistle:

Δημοσ.

ενταξει ρε bliss ολο λες και λες. καπνιζε οσο θελεις δεν μου καιγεται καρφι αν πεθανεις εσυ και αλλοι τοσοι καπνιστες αλλα σε δημοσιο χωρο στο απαγορευω απο δω και περα νομιμα πλεον. οι μαγκιες απο σημερα πληρωνονται. αντε γεια

Δημοσ.

Για πείτε μου απλά και κατανοητά επειδή έχω χαθεί με όλες τις ανακοινώσεις και τη μπουρδολογία.

Ας υποθέσουμε πως σήμερα μπαίνω σε ένα λεωφορείο και ένας τύπος απέναντι μου καπνίζει και φυσάει τον καπνό μες στη μάπα μου. Τι μπορώ να κάνω;

Δημοσ.

Μπορώ ας πούμε να πάρω το 100 και να πω...

-Σας παρακαλώ ελάτε, είναι ένας εδώ και επειλεί τη ζωή μου.

-Κρατάει όπλο;

-Ναι, ένα τσιγάρο.

;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...