Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ότι στους χώρους καπνιζόντων απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά και νέους μέχρι και 18 ετών...!

Αναφέρεσαι σε αυτούς που απαγορεύεται να αγοράζουν τσιγάρα από τα περίπτερα;

Και να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη; κλπ.κλπ.κλπ...;

Υπονοείς ότι θα τους σταματάνε και θα ζητάνε ταυτότητα στα μαγαζιά; :confused:

'Η ότι εσύ θα κάνεις καταγγελία στο τριψήφιο, για κάποιον/α που σου φαίνεται για 15-16-17; :o (όοοοταν στελεχωθεί...)

Έχει και κάποια όρια η αφέλεια, δε νομίζεις; :-(

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Βλέπω η συζήτηση κινείται κυκλικά και όχι ευθεία.

Δεν ξέρω πώς να σου το δώσω να το καταλάβεις (ειλικρινά δυσκολεύομαι όταν πρέπει να αναλύσω τα πράγματα σε χαμηλό επίπεδο), αλλά θα κάνω μια προσπάθεια.

Οι δύο ομάδες που έρχονται σε "σύγκρουση" δεν είναι δύο ομάδες διαφορετικών γούστων κλπ ("μου αρέσει το κόκκινο", "α, εμένα μου αρέσει το πράσινο") που μπορούν σε κάθε περίπτωση να συνυπάρξουν. Είναι ομάδες από τις οποίες η μία απωθεί την άλλη - όχι με την παρουσία της, αλλά με μία πράξη που κάνει συνειδητά. Η δεύτερη ομάδα δεν έχει κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα χώρο που επιτρέπεται η προαναφερθείσα ενέργεια που οδηγεί απώθηση, η δεύτερη ομάδα αναγκαστικά παραμερίζεται. Αν το πράγμα αφεθεί ελεύθερο, λοιπόν, η πρώτη ομάδα παραγκωνίζει τη δεύτερη από παντού. Ε αυτό, πολύ απλά, είναι άδικο. Άρα, απαιτείται ρύθμιση η οποία θα απαγορεύει την πράξη που προκαλεί αυτό τον παραγκωνισμό (και όχι την παρουσία οποιουδήποτε). Τόσο απλά, τελεία και παύλα.

BeatDeadHorse2.gif

Beat_Dead_Horse.jpg

PLEASE STOP IT!

teo64x αν μπορεις εξηγησε τα αυτονοητα για μια ακομη φορα αλλα αυτη τη φορα λιγο πιο αναλυτικα και κατανοητα αναλυοντας πιο λεπτομερως τα αυτονοητα.

Επισης thanks to akpe που εφερε εις γνωση μου το παρακατω ποστ:

Παμε λοιπον:

Οσο για τους θανατους απο "παθητικο καπνισμα",

υπαρχει ενα αναπαντητο ερωτημα:

Ποσοι απο αυτους θα εκδηλωναν καρκινο αν δεν ηταν παθητικοι καπνιστες?

Οταν φτασουμε στο σημειο να απαντησουμε σε αυτο (και δεν ειμαστε μακρια)

τοτε να δουμε τα (νεα) νουμερα ξανα. Ως τοτε, ειναι θεμα υποθεσεων...

(εδω αρχιζουν τα ωραια)

Καρκινο δεν παθαινεις απο το τσιγαρο.

Αν εχεις γονιδιακη προδιαθεση θα τον παθεις οπως και δηποτε....

Με το καπνισμα θα εκδηλωθει πιο γρηγορα και ειδικα στα οργανα που ερχονται σε αμεση επαφη. Πνευμονες, φαρυγγας.

Σε μικροτερο βαθμο το ιδιο ισχυει και για τα καρδιαγγειακα.

ΝΑΙ στατιστικα, ζεις λιγοτερο αν καπνιζεις και ειναι επιλογη σου.

Οπως και επιλογη σου ειναι να ζησεις λιγοτερο γιατι εισαι παχυς, ή γιατι πινεις (διαφορα...), ή γιατι κανεις σεχχχ χωρις προστασια κλπ.

Πολυ γελιο μιλαμε.

Οσο για τους θανατους απο "παθητικο καπνισμα",

υπαρχει ενα αναπαντητο ερωτημα:

Ποσοι απο αυτους θα εκδηλωναν καρκινο αν δεν ηταν παθητικοι καπνιστες?

Οταν φτασουμε στο σημειο να απαντησουμε σε αυτο (και δεν ειμαστε μακρια)

τοτε να δουμε τα (νεα) νουμερα ξανα. Ως τοτε, ειναι θεμα υποθεσεων...

Εχει αποδειχτει οτι το καπνισμα τσιγαρου προκαλει ανεπανορθωτες και μη ανεπανορθωτες βλαβες στην υγεια ενος ανθρωπου.

Εχει αποδειχτει οτι ο παθητικος καπνιστης λαμβανει ενα ποσοστο απο τις βλαβερες ουσιες του τσιγαρου.

Ο.Ε.Δ. μηπως?:rolleyes:

Παμε στα πιο ωραια:

Καρκινο δεν παθαινεις απο το τσιγαρο.

ouf.gifouf.gifouf.gif

Ειναι οπως λεμε δεν πεθαινεις απο τα οπλα, αλλα απο τις σφαιρες.ouf.gif

Λοιπον για τους μη ηλιθιους και μη τυφλους: Καρκινο παθαινεις απο το τσιγαρο (με την εννοια οτι αυξανει πολυ τις πιθανοτητες για καρκινο)!

Και μην ακουσω για τις γνωστες ιστοριες θειων, γνωστων κλπ οπου καπνιζαν 2-3 πακετα την ημερα και εζησαν ως τα 90-100 τους χρονια.:mad: Μιλαμε γενικα και οχι καθολικα! Η επαγωγικη λογικη δεν δειχνει τιποτα. Δεν μιλαμε ποτέ με εξαιρεσεις!

Αν εχεις γονιδιακη προδιαθεση θα τον παθεις οπως και δηποτε....

Με το καπνισμα θα εκδηλωθει πιο γρηγορα και ειδικα στα οργανα που ερχονται σε αμεση επαφη. Πνευμονες, φαρυγγας.

Πηγες?

Γιατι ειναι πολυ ευκολο να λεμε αοριστα πραγματα που καποιος αλλος δεν θα ασχοληθει να ψαξει αν ειναι αληθεια και πιθανως θα τα δεχτει ως αληθινα, ενω στην πραγματικοτητα η αληθεια δεν θα μπορουσε να ειναι πιο διαφορετικη.

Σε μικροτερο βαθμο το ιδιο ισχυει και για τα καρδιαγγειακα.

ΝΑΙ στατιστικα, ζεις λιγοτερο αν καπνιζεις και ειναι επιλογη σου.

Οπως και επιλογη σου ειναι να ζησεις λιγοτερο γιατι εισαι παχυς, ή γιατι πινεις (διαφορα...), ή γιατι κανεις σεχχχ χωρις προστασια κλπ.

Οπως ειπα πιο πανω αυτο που λεμε με μεγαλα γραμματα και εχει σημασια, ειναι οχι τι προκαλει το τσιγαρο στον καπνιζοντα(δικαιωμα του ειναι να μικρυνει τη ζωη του) αλλα στον συνανθρωπο του καπνιζοντα ο οποιος δεν φταιει σε τιποτα να βλαφθει η υγεια του εστω και στον ελαχιστοτερο βαθμο.

Και αυτο ειναι κατι που οι καπνιστες δεν το σκεφτονται καθολου. Δεν νοιαζονται για τις πραξεις τους. (ξαναλεω μιλαω γενικα και οχι καθολικα).

Εγω θεωρω τους καπνιστες βουρλα. Οχι μονο για την ανικανοτητα τους να ελεγξουν τον εαυτο τους και να το κοψουν οταν οι ιδιοι λενε οτι θελουν να το κοψουν, οχι μονο γιατι δεν σκεφτονται τον συνανθρωπο τους οτι τον βλαπτουν με το να καπνιζουν οταν ειναι αυτος παρων, οχι μονο γιατι πολλοι κατηγορουν το τσιγαρο σαν κατι κακιστο και ομως συνεχιζουν να καπνιζουν, αλλα κυριως επειδη εχουν μια νοοτροπια υποκριτικη βρισκοντας 1002 υποκριτικες δικαιολογιες για να μειωσουν τις αντιδρασεις κατα του τσιγαρου.

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να ανακυκλώνουμε πόστς...

Τα συγκεκριμένα πιστεύω τα αναλύσαμε αρκετά στο προηγούμενο θρέντ :)

ps: να λείπουν οι γενικεύσεις παρακαλώ :)

Δημοσ.

Εγω θεωρω τους καπνιστες βουρλα. Οχι μονο για την ανικανοτητα τους να ελεγξουν τον εαυτο τους και να το κοψουν οταν οι ιδιοι λενε οτι θελουν να το κοψουν, οχι μονο γιατι δεν σκεφτονται τον συνανθρωπο τους οτι τον βλαπτουν με το να καπνιζουν οταν ειναι αυτος παρων, οχι μονο γιατι πολλοι κατηγορουν το τσιγαρο σαν κατι κακιστο και ομως συνεχιζουν να καπνιζουν, αλλα κυριως επειδη εχουν μια νοοτροπια υποκριτικη βρισκοντας 1002 υποκριτικες δικαιολογιες για να μειωσουν τις αντιδρασεις κατα του τσιγαρου.

Εσυ μπορεις να θεωρεις τον οποιοδηποτε ανθρωπο με οποιο τροπο τον θεωρεις. Αυτο δεν παυει ομως να ερχεται μπουμεραγκ, και το ιδιο να σε θεωρουν καποιοι αλλοι εσενα, και οχι απαραιτητα για το τσιγαρο, αλλα για καποια αλλα χαρακτηριστικα της ζωης σου.

Κι επειδη τουλαχιστον μεχρι τωρα, το καπνισμα δεν αποτελει βαση με την οποια θα διαχωρισεις πλουσιους φτωχους, εξυπνους χαζους κλπ. μπορε,ι το να θεωρουν καποιοι αλλοι (καπνιστες η μη) εσενα ως βουρλο, να εχει μεγαλυτερη βαρυτητα ως αποψη απο οτι να θεωρεις εσυ αυτους ως βουρλα.

Δημοσ.

Υποχόνδριε και δυσκοίλιε κροκόδειλε,

τον νόμο τον εξέδωσε ο Υπ. Υγείας. Όχι εγώ. ;)

Ο καπνός πωλείται νομίμως.

Οι δημόσιοι χώροι που κάπνιζα,

και θα συνεχίσω νομίμως να καπνίζω

θα έχουν πλέον σηματάκι.

Όπου βλέπεις τέτοιο λοιπόν, να στρίβεις.

Το τι κάνω εγώ με την υγεία μου, νομίμως,

δεν αφορά κανένα κερατά

είτε είναι ο Υπ. Υγείας, είτε ο χ τυχάρπαστος αλογομούρης του διαδικτύου, που επαίρεται για την υποτιθέμενη ευφυΐα του.

Επί ένα χρόνο μας πρήζατε τα φρύδια για την μεγαλειώδη νίκη σας... :-(

Το θέμα ξεκίνησε ως "ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!" και τελικά ξέφτισε σαν παλιό πουλόβερ με τις αναθεωρήσεις.

Επί ένα χρόνο μας σκάβατε το λάκκο με την καρκινολογία, την κλάψα, τη γκρίνια

και τελικά πέσατε εσείς μέσα.

Γιατί; Γιατί αντί να απαιτήσετε χώρους για σας, θέλατε να στερήσετε τους χώρους από τους άλλους.

Χώσου στην τρύπα σου τώρα κροκόδειλα, και κλάψε.

Σου αξίζει.

Προς όλους τους επηρμένους άκαπνους:

σας εύχομαι, να πεθάνετε, υγιέστατοι!

Vive la Revolution!

Vive la France! (pour la loi)

Vive Αυγαμό.πουλό! :P

Δημοσ.

Ειλικρινα δε σας καταλαβαινω....

Δηλαδη το θεμα ειναι να διωξουμε κοσμο απο τις καφετεριες η να προσπαθησουμε να μειωσουμε τον αριθμο των συνανθρωπων μας που πεθαινουν απο μια βλαβερη συνηθεια?

Δημοσ.
...να μειωσουμε τον αριθμο των συνανθρωπων μας που πεθαινουν...

Με το στανιό ρε doctor?

Δε θέλω να με σώσεις. Ευχαριστώ.

Μπααα... :rolleyes:

Δημοσ.

Δεν ειναι υποχρεωτικο,αν δε θες δε θες.Αλλοι πανε απο ηπατιτιδα Β γιατι πηδανε οτι να'ναι χωρις προφυλακτικο.Επιλογες ειναι αυτες.

Διαφωνεις οτι με το να κανουμε το καπνισμα πιο δυσκολο στους δημοσιους χωρους,καποιοι(οχι ολοι,ουτε καν οι περισσοτεροι) θα το κοψουν και δε θα πεθανουν απο το καπνισμα?

Δημοσ.
Άντε, με γεια το νεο μετρο.....1η ιουλιου και ολοι οι καπνιστες στη γυαλα :D....Αντε γυα...λα.

Σε αλλη ελλαδα ζεις εσυ...

Δημοσ.

Το μέτρο πάντως ισχύει στην Ιταλία εδώ και μερικά χρόνια. Πραγματικά είναι πολύ ωραία αίσθηση να είσαι σε καφετέρια ή κλαμπάκι και να μην έχει καθόλου μυρωδιά από καπνό.

Και φυσικά το σέβονται όλοι.

Δημοσ.
Εσυ μπορεις να θεωρεις τον οποιοδηποτε ανθρωπο με οποιο τροπο τον θεωρεις. Αυτο δεν παυει ομως να ερχεται μπουμεραγκ, και το ιδιο να σε θεωρουν καποιοι αλλοι εσενα, και οχι απαραιτητα για το τσιγαρο, αλλα για καποια αλλα χαρακτηριστικα της ζωης σου.

Κι επειδη τουλαχιστον μεχρι τωρα, το καπνισμα δεν αποτελει βαση με την οποια θα διαχωρισεις πλουσιους φτωχους, εξυπνους χαζους κλπ. μπορε,ι το να θεωρουν καποιοι αλλοι (καπνιστες η μη) εσενα ως βουρλο, να εχει μεγαλυτερη βαρυτητα ως αποψη απο οτι να θεωρεις εσυ αυτους ως βουρλα.

Two thumbs up. Pournara έγραψες φίλε μου.

Υποχόνδριε και δυσκοίλιε κροκόδειλε,

τον νόμο τον εξέδωσε ο Υπ. Υγείας. Όχι εγώ. ;)

Ο καπνός πωλείται νομίμως.

Οι δημόσιοι χώροι που κάπνιζα,

και θα συνεχίσω νομίμως να καπνίζω

θα έχουν πλέον σηματάκι.

Όπου βλέπεις τέτοιο λοιπόν, να στρίβεις.

Το τι κάνω εγώ με την υγεία μου, νομίμως,

δεν αφορά κανένα κερατά

είτε είναι ο Υπ. Υγείας, είτε ο χ τυχάρπαστος αλογομούρης του διαδικτύου, που επαίρεται για την υποτιθέμενη ευφυΐα του.

Επί ένα χρόνο μας πρήζατε τα φρύδια για την μεγαλειώδη νίκη σας... :-(

Το θέμα ξεκίνησε ως "ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!" και τελικά ξέφτισε σαν παλιό πουλόβερ με τις αναθεωρήσεις.

Επί ένα χρόνο μας σκάβατε το λάκκο με την καρκινολογία, την κλάψα, τη γκρίνια

και τελικά πέσατε εσείς μέσα.

Γιατί; Γιατί αντί να απαιτήσετε χώρους για σας, θέλατε να στερήσετε τους χώρους από τους άλλους.

Χώσου στην τρύπα σου τώρα κροκόδειλα, και κλάψε.

Σου αξίζει.

Προς όλους τους επηρμένους άκαπνους:

σας εύχομαι, να πεθάνετε, υγιέστατοι!

Vive la Revolution!

Vive la France! (pour la loi)

Vive Αυγαμό.πουλό! :P

Φίλε Bliss λυπάμαι, ειλικρινά λυπάμαι. Καπνίστρια ούσα, θεωρώ ότι άτομα με τη δική σου νοοτροπία και αυτού του είδους τις αντιδράσεις μας κάνανε κόκκινο πανί για τους μη καπνιστές. Μπες σε μια διαδικασία αυτοαξιολόγησης, όχι γιατί καπνίζεις, αλλά για όλα αυτά που γράφεις παραπάνω - ως φιλική συμβουλή το λέω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...