Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σημερα κανω τα τελευταια τσιγαρα στο γραφειο ???:cry::cry::cry::cry::cry::cry:

:cry::cry::cry: Σήμερα έκανα πολλά εγώ να με κρατήσει για αύριο που θα είναι η πρώτη δύσκολη μέρα, μας έχουν προμηθεύσει με antistress μπαλάκια κιόλας:-D Στη δουλειά που είμαι ( πρακτική κάνω για την ακρίβεια) κυκλοφορεί έγγραφο που υπογράφουμε ότι έχουμε λάβει γνώση για την απαγόρευση:P Θα πέσει γέλιο αύριο, να δω πόσοι θα είναι στα πόστα τους...:devil::devil:

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Για την πρώτη παράγραφό σου δεν αντιλέγω, αν διαβάσεις προηγούμενα ποστς μου θα δεις οτι συμφωνώ και με τον νόμο και δεν θα είχα και πρόβλημα να είναι και αυστηρότερος (π.χ ένταξη του τσιγάρου στην ίδια κλίμακα ναρκωτικών με την ηρωίνη και άμεση απαγόρευση).

Δεν αντιλεγεις? Ε τοτε γιατι εγραψες αυτο προηγουμενως:

Να προσπαθήσω να σε βοηθήσω βρε teo, αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Το οξύμωρο να βρίζεις κάποιον που κατουράει στην θάλασσα την στιγμή που 200-300 μέτρα ποιο κάτω αγωγός/σωλήνας αδειάζει τα βοθρολύματα 7 χωριών μέσα στην ίδια θάλασσα, μπορείς να το δεις?

Επισης οσον αφορα το παραπανω:

Καμια σχεση!Μα απολυτως καμια! Δεν απαγορευεται το καπνισμα στους ανοικτους χωρους/εξω/στην υπαιθρο/στο περιβαλλον, αλλά στους κλειστους.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:40 ----------

Η συγκέντρωση μπορεί να είναι μικρότερη, αλλά η διάρκεια διαφέρει. Ο καπνός που θα εισέπνεες στο 2ωρο σε μια καφετέρια μπορεί να έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση, αλλά τον αέρα με το καυσαέριο τον εισπνέεις 24-7. Άρα, πρακτικά - και είναι δική μου η υπόθεση, πιθανόν να είμαι λάθος - δεν εισπνέεις εν τέλει τις ίδιες ποσότητες ουσιών;

Ισως τις εισπνεις ισως οχι, εξαρταται απο σε ποιες ουσιες αναφερεσαι, σε ποιο μερος ολα αυτα κλπ. Τελειως γενικο ετσι οπως το λες.

Αλλα ξαναλεω: Does it matter? ΝΟ! Δεν εχει σημασια.

Αν δηλαδη δηλητηριαζομαστε απο τους ρυπους των εργοστασιων, πρεπει να αφησουμε το παθητικο καπνισμα ανεξελεγκτο επειδη δηλητηριαζομαστε απο τους ρυπους των εργοστασιων???????????? :fear::fear::fear::fear::fear:

Πολυ τραγικες σκεψεις και ακουγονται δυστυχως απο πολλους και ειναι μαλιστα και μια απο τις πιο δυνατες βασεις στο χτισιμο της υπερασπισης επι του τσιγαρου.

Δημοσ.

[/color]

Ισως τις εισπνεις ισως οχι, εξαρταται απο σε ποιες ουσιες αναφερεσαι, σε ποιο μερος ολα αυτα κλπ. Τελειως γενικο ετσι οπως το λες.

Αλλα ξαναλεω: Does it matter? ΝΟ! Δεν εχει σημασια.

Αν δηλαδη δηλητηριαζομαστε απο τους ρυπους των εργοστασιων, πρεπει να αφησουμε το παθητικο καπνισμα ανεξελεγκτο επειδη δηλητηριαζομαστε απο τους ρυπους των εργοστασιων???????????? :fear::fear::fear::fear::fear:

Πολυ τραγικες σκεψεις και ακουγονται δυστυχως απο πολλους και ειναι μαλιστα και μια απο τις πιο δυνατες βασεις στο χτισιμο της υπερασπισης επι του τσιγαρου.

OXI OXI KAI OXI. Kαι σε περίπτωση που δεν έγινα αντιληπτή ΟΧΙ!

Δεν υπερασπίζομαι το τσιγάρο. Ο μόνος λόγος που το ανέφερα ως παράδειγμα είναι γιατί βλέπω τη μάνητα και την οργή ενάντια στο τσιγάρο και καμία αντίδραση απέναντι σε κάτι τέτοιο που μολύνει στον ίδιο βαθμό τον οργανισμό μας. Αυτό μόνο. Και ξαναλέω, είμαι υπέρ του νόμου και πρώτη εγώ θα καταγγείλω καπνιστή αν τον δω να μην το σέβεται.

Δημοσ.
αφετέρου ότι οι χώροι εντός του μπαρ και οι αποθήκες δεν θα προσμετρώνται στα τετραγωνικά του μαγαζιού αφού θα θεωρούνται εργασιακοί χώροι.

Woo!

Είμαι εντός του μπαρ, και έχω αποθήκη στα 4 μέτρα.

Οι πιθανότητες είναι μαζί μου αν ισχύει κάτι τέτοιο! :P

Χμ, πάντως τώρα που το ξανασκέφτομαι, το να λες στον μανιακό καπνιστή "λυπάμαι το μαγαζί είναι μη καπνιστών-περάστε έξω αν θέλετε να καπνίσετε" με υφάκι θεριακλή,

big_boss.gif

μάλλον δεν θα χτυπάει και πολύ ωραία.

Αλλά την αποθήκη νομίζω την έχω.

Δημοσ.

Ειστε όλοι σας ρατσιστες...!!! Έτσι αντιμετωπίζεται εσείς έναν άρρωστο?

Κανονικά θα έπρεπε να μας δίνεται λευτά να αγοράζουμε τσιγάρα , να πάρουμε την δόση μας , και εσείς μας βρίζετε , μας χλευάζετε , μας βάζετε στο περιθώριο της κοινωνίας , μας σνομπάρετε , μας στιγματοποιείται....

ΑΙΣΧΟΣ ............ !!!!!! Και μετά μιλάτε για λαθρομετανάστες , για ακροδεξιους κλπ ... τόχουμε μέσα μας τον ρατσισμο ρε εμείς οι Έλληνες

Το γάμησα? :lol: ε ναι γιατι εσείς το έχετε αφήσει .... απλά είπα και εγώ την " επιστημονική" μου άποψη , όπως πολλοί εδω μέσα.......B)

Δημοσ.

Χαμός έχει γίνει μιλάμε!! Στα γρήγορα:

Και κάτι άλλο για τους φίλους μας τους γιατρούς που γράφουν στο τόπικ. Ωραία και σεβαστά αυτά που λέτε, αλλά ένα στατιστικό που δεν αναφέρετε είναι το εξής. Πόσοι Έλληνες γιατροί είναι καπνιστές, και πόσοι εξ'αυτών δεν σέβονται καν τον χώρο που εργάζονται και καπνίζουν στα γραφεία των νοσοκομείων....

Δάσκαλε που δίδασκες τελικά....

και αν και δεν έχει τόση σχέση (αλλά πιστεύω οτι ταιριάζει ως παράδειγμα) οι οδηγοί αγώνων γνωρίζουν οτι οι ζώνες σώζουν ζωές, και τις χρησιμοποιούν -όλοι και ανεξαιρέτως- εντός και εκτός πίστας. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν οτι το κάπνισμα σκοτώνει? γιατί λοιπόν κάνουν χρήση?

Το κάπνισμα είναι ΕΘΙΣΜΟΣ. Άρα, είτε ξέρεις είτε όχι, η εξάρτηση σε κάνει να ανάψεις το επόμενο και να σκέφτεσαι με τον περίεργο τρόπο που ακούμε πολλούς καπνιστές να επιχειρηματολογούν. Άρα, πρέπει να βλέπουμε τον καπνιστή με συμπάθεια. Όταν όμως απειλεί την υγεία του άλλου, πρέπει να υψώχουμε ανάστημα, με συμπάθεια.

Γ

Ο καρκίνος δημιουργείται απο το τσιγάρο ή την ατμοσφαιρική ρύπανση γενικότερα? Έχει ή δεν έχει κάποιος (πχ κουλουράς στο κέντρο της Αθήνας-Θεσ/νικης) που δεν καπνίζει, αρκετές πιθανότητες να παρουσιάσει καρκίνο ή/και αναπνευστικά προβλήματα εισπνέοντας τα καυσαέρια?

Για τη σύγκριση με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Κακό πράγμα η ατμοσφαιρική ρύπανση, επικίνδυνο, αλλά ΔΕΝ συγκρίνεται με το κάπνισμα, σε καμία περίπτωση. Αυτό φαίνεται από συγκρίσεις μεταξύ ανθρώπων που ζουν σε μεγαλουπόλεις και σε χωριά και μεταξύ καπνιστών και μη. Κάποτε είχα γράψει εδώ και νούμερα, που έδειχναν ότι σε ένα μπαρ με καπνιστές, η συγκέντρωση μικροσωματιδίων είναι πολλαπλάσια από τις τιμές συναγερμού για την ατμόσφαιρα στην Αθήνα. Άρα και πέρα από τη χρησιμότητα των αυτοκινήτων, το κάπνισμα είναι πιο σημαντικό πρόβλημα. Άσε που για τα αυτοκίνητα υπάρχουν κανονισμοί και όρια εκπομπής, ενώ για τα τσιγάρα δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Τελικα ακουσα πριν απο λιγο οτι το 4ψηφιο νουμερο ισχυει ΚΑΙ για καταγγελιες (και μετα ελεγε ο Φλωριδης του θασοκ πως θα γινει με 10 ατομα ολα-ολα)

Δεν είναι 10, είναι τουλάχιστον 40, τα έχω δει με τα μάτια μου. Αν και, τις πρώτες μέρες σίγουρα θα γονατίσουν, γιατί θα πλακώσουν όλοι με ερωτήσεις, αν όχι με καταγγελίες.

Άντε, καλή αρχή αύριο, με πολιτισμένο τρόπο. Δεν είναι πόλεμος εναντίον των καπνιστών, αλλά πόλεμος εναντίον του καπνίσματος.

Δημοσ.

Από την Καθημερινή λοιπόν...

Θεσσαλονίκη: «Καπνιστήρια» τα μικρά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Χώροι για καπνιστές θα εξακολουθούν να είναι τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο δήμο Θεσσαλονίκης, με μικτό εμβαδόν έως 70 τ.μ., και μετά την 1η Ιουλίου, οπότε και ξεκινά το μέτρο απαγόρευσης του τσιγάρου στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους συνάθροισης κοινού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης,Βασίλη Παπαγεωργόπουλο,από τις 330 αιτήσεις που έχουν καταθέσει οι ιδιοκτήτες των καφέ - μπαρ, ψησταριών, κυλικείων κ.α. στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, οι 327 -δηλαδή σχεδόν το 100%- θέλουν να χαρακτηριστούν τα καταστήματα τους ως χώροι για καπνιστές.

«Μόνο οι 3 από τις 330 αιτήσεις ζητούν να δοθεί άδεια χώρου για μη καπνίζοντες. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει νέα ρύθμιση στο μέτρο του υπουργείου Υγείας. Το τσιγάρο δεν κάνει κακό μόνο σε αυτούς που καπνίζουν, αλλά και σε αυτούς που εισπνέουν τον καπνό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κ.Παπαγεωργόπουλος.

Σημειώνεται πως τα καταστήματα άνω των 70 τ.μ. θα πρέπει να διαχωρίζουν ένα τμήμα για τους καπνίζοντες, που δεν θα ξεπερνά το 30%, το οποίο οι ιδιοκτήτες υποχρεώνονται να κλείσουν με γυαλί και να διαθέτει ανεξάρτητο σύστημα εξαερισμού.

Νομίζω δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Το άρθρο αυτό τα λέει όλα!

Επίσης στην Γερμανία για παράδειγμα λόγο του νόμου, πολλά μαγαζιά άρχισαν να κλείνουν και γιαυτό λοιπόν τους είπαν να το κάνει ο κάθε ένας το μαγαζί του ότι θέλει. Καπνιστών ή μη!

Επίσης οι ιδιωτικοί χώροι (π.χ. καφετέριες, μπάρ, ταβέρνες, club, μπουζούκια κτλ...) είναι ιδιοκτησία κάποιου ανθρώπου, που αυτό σημαίνει ότι είναι δικό του και το κάνει αυτός ότι θέλει. Είναι ιδιοκτησία του και αποφασίζει μόνος του τι θέλει να το κάνει.

Και τέλος θα έλεγα να αφήσουμε απ'έξω της υπόλοιπες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, γιατί για να φτάσουμε αυτές της χώρες και να έχουμε κι'εμείς την ποιότητα και το επίπεδο ζωής που έχουν αυτοί, θέλουμε ακόμα σαν χώρα πολλήηηη δουλειά!!!:-(

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν ήδη κανόνες που διέπουν τη λειτουργία "ιδιωτικών χώρων", άρα το (προκλητικό κατά τη γνώμη μου) επιχείρημά σου "ο καθένας κάνει στο μαγαζί του ό,τι θέλει", είναι σαθρό από την αρχή.

Αλλά, όπως και να 'χει το πράγμα, εσύ τι προτείνεις;

Δημοσ.

Εγω προτεινω καφετεριες μη καπνιστων και καφετεριες καπνιστων. Ουτε τζαμαριες ουτε τιποτα. Να εχω στανταρ καφετερια που θα παω και θα ξερω οτι δεν θα καπνιζει κανεις εκει μεσα.

Δημοσ.

Από την στιγμή που μιλάμε για ιδιωτικές επιχειρήσεις, είναι φασιστικό να απαιτήσει ο οποιοσδήποτε παρεμβάσεις τύπου "απαγορεύεται το κάπνισμα" με συνέπεια την απώλεια εσόδων ή ίσως και τη χρεωκοπία! Επομένως, έχω π.χ. εγώ ένα μαγαζί, μπορεί ο καθένας να καπνίσει, να πιει αλκοόλ, να χορέψει κλπ. Αν κάποιος ενοχλείται από κάτι από όλα αυτά, μπορεί απλώς να πάει κάπου αλλού, να πάει στα starbucks, να πάει σε ένα πάρκο ή να καθήσει στο σπίτι του με την παρέα του! Δεν είναι υποχρεωμένος να πάει σε μαγαζί και να ενοχλείται! ΟΚ, να ισχύσει ο νόμος κανονικότατα σε δημόσιους χώρους τους οποίους δεν μπορείς να αποφύγεις (π.χ. δημόσιες υπηρεσίες) αλλά όχι και με το ζόρι στον χώρο κάποιου πολίτη/επιχειρηματία!

• Moderators
Δημοσ.
Εγω προτεινω καφετεριες μη καπνιστων και καφετεριες καπνιστων. Ουτε τζαμαριες ουτε τιποτα. Να εχω στανταρ καφετερια που θα παω και θα ξερω οτι δεν θα καπνιζει κανεις εκει μεσα.

Aπ οτι βλεπω εισαι θεσσαλονικη. Αρα συμφωνα με το παραπανω ποστ, θα εχεις μερη οπου δε θα καπνιζουν! Απο τις 330 αιτησεις για χαρακτηρισμο χωρων στη θεσσαλονικη, οι ΤΡΕΙΣ ηταν για χαρακτηρισμο ως "μη καπνιστων".

Παιδια ειναι τραγικα γελοίο το ολο θεμα :lol:

Δημοσ.

Είναι απλά ηλίθιος ο νόμος, ξεκίνησε για να προστατεύσει τους μη καπνιστές και μόλις μας μπανάρανε απο όλες τις καφετέριες.

Γκετοποιήσανε ουσιαστικά όλα τα μαγαζιά....ΚΩΛΟΧΩΡΑ

Δημοσ.

Βλέπω η συζήτηση κινείται κυκλικά και όχι ευθεία.

Αποκαλείς φασιστικό το να περιορίζει κανείς τις κακές (και επιβλαβείς για τους γύρω) συνήθειές του στο σπίτι του ή στο δρόμο και όχι σε μέρη που συγκεντρώνεται κόσμος. Και με ένα λογικό συνειρμό, υποθέτω ότι θεωρείς δημοκρατικό το να πρέπει κανείς να βάλει σε κίνδυνο την υγεία του για να έχει δικαίωμα να πάει στα μέρη που θέλει.

Δεν ξέρω πώς να σου το δώσω να το καταλάβεις (ειλικρινά δυσκολεύομαι όταν πρέπει να αναλύσω τα πράγματα σε χαμηλό επίπεδο), αλλά θα κάνω μια προσπάθεια.

Οι δύο ομάδες που έρχονται σε "σύγκρουση" δεν είναι δύο ομάδες διαφορετικών γούστων κλπ ("μου αρέσει το κόκκινο", "α, εμένα μου αρέσει το πράσινο") που μπορούν σε κάθε περίπτωση να συνυπάρξουν. Είναι ομάδες από τις οποίες η μία απωθεί την άλλη - όχι με την παρουσία της, αλλά με μία πράξη που κάνει συνειδητά. Η δεύτερη ομάδα δεν έχει κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα χώρο που επιτρέπεται η προαναφερθείσα ενέργεια που οδηγεί απώθηση, η δεύτερη ομάδα αναγκαστικά παραμερίζεται. Αν το πράγμα αφεθεί ελεύθερο, λοιπόν, η πρώτη ομάδα παραγκωνίζει τη δεύτερη από παντού. Ε αυτό, πολύ απλά, είναι άδικο. Άρα, απαιτείται ρύθμιση η οποία θα απαγορεύει την πράξη που προκαλεί αυτό τον παραγκωνισμό (και όχι την παρουσία οποιουδήποτε). Τόσο απλά, τελεία και παύλα.

Το αν θα πετύχει ή όχι η ρύθμιση που γίνεται στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητο με το ποιος έχει δίκιο, γι' αυτό καλό είναι να μην το χρησιμοποιείτε ως επιχείρημα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...