Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν "βρίζουμε" τον τύπο που κατουράει στην θάλασσα αλλά αυτον που κατουράει στην πισίνα :P (μιας και ο νόμος μιλάει για κλειστούς χώρους)

γιατί να μην εξετάσουμε την χρησιμότητα όμως? επειδή δεν μας βολεύει? όπως και να το κάνουμε το τσιγάρο είναι απλά άχρηστο...είναι τραγικό να το συγκρίνεις με το αυτοκίνητο

Για την πρώτη παράγραφό σου δεν αντιλέγω, αν διαβάσεις προηγούμενα ποστς μου θα δεις οτι συμφωνώ και με τον νόμο και δεν θα είχα και πρόβλημα να είναι και αυστηρότερος (π.χ ένταξη του τσιγάρου στην ίδια κλίμακα ναρκωτικών με την ηρωίνη και άμεση απαγόρευση).

Για την δεύτερη έχω να πω τα εξής. Διαβάζουμε απο κάποιους για καρκίνους, ΧΑΠ, χαμηλές επιδόσεις σε sprint κλπ κλπ. Ωραία συμφωνούμε.

Ο καρκίνος δημιουργείται απο το τσιγάρο ή την ατμοσφαιρική ρύπανση γενικότερα? Έχει ή δεν έχει κάποιος (πχ κουλουράς στο κέντρο της Αθήνας-Θεσ/νικης) που δεν καπνίζει, αρκετές πιθανότητες να παρουσιάσει καρκίνο ή/και αναπνευστικά προβλήματα εισπνέοντας τα καυσαέρια? Την χρησιμότητα ή μη του τσιγάρου, του αυτοκινήτου, του κατουρήματος και των λυμάτων δεν την αναφέρω οχι γιατί δεν με συμφερει, αλλά γιατί χάνουμε μια άλλη ουσία - την δημιουργία προβλημάτων υγείας απο την ατμοσφαιρική ρύπανση γενικότερα- εκεί στέκομαι εγώ, κατάλαβες? Και μπορεί για σένα να είναι χρήσιμο το αμάξι (και για μένα φυσικά - έτσι?), αλλά για μένα (πχ) είναι χρήσιμο το τσιγάρο γιατί με ηρεμεί γιατί με κάνει και με δείχνει (και ένα κάρο άλλες παπαρολογίες που χρησιμοποιούμε ως επιχειρήματα εμείς οι καπνιστές). Ο μορμόνος στο παράδειγμα παραπάνω θεωρώ οτι βρίσκει άχρηστο και το τσιγάρο αλλά και το αμάξι. Άρα θεωρώ οτι πρέπει να δεχτούμε οτι κάτι που φαίνεται άχρηστο για κάποιον μπορεί να είναι χρήσιμο για κάποιον άλλο, και το αντίστροφο.

Αν τώρα (δεν έχω επίσημα στοιχεία οπότε θα χρησιμοποιήσω "fake" δικά μου) υπολογίσεις οτι πχ.

για την ρύπανση (και άρα για την άυξηση κρουσμάτων καρκίνου σε σχέση με το 1800 - pre industrial period-) oφείλεται κατά

1. Βιομηχανική ρύπανση 40% (επαναλαμβάνω τυχαία νούμερα)

2. Ρύπανση οχημάτων 40%

3. Ρύπανση απο το κάπνισμα 20%

το να νομίζεις οτι θα πάψεις να έχεις ΧΑΠ, και αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, κόβωντας το παθητικό κάπνισμα την ώρα που θα συνεχίσεις να εισπνέεις τους υπόλοιπους ρύπους, είναι οξύμωρο. Καταλαβαινεις τώρα πως το βλέπω?

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

ok εσύ το βλέπεις έτσι, αλλά από την στιγμή που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ΑΜΕΣΑ για την ρύπανση που αναφέρεις γιατί να μην αρχίσουμε από το πιο εύκολο να ξεμπερδεύουμε που είναι το τσιγάρο?

για την ρύπανση οχημάτων μπορούμε πχ να αλλάξουμε όλοι σε υβριδικά, αλλά αυτό κοστίζει αρκετά και δεν έχουν όλοι την δυνατότητα, ενώ με το κόψιμο του καπνίσματος κερδίζεις κιόλας χρήματα...

δεν συμφωνώ για την χρησιμότητα του τσιγάρου μιας και σε επηρεάζει ο εθισμός, αλλιώς μπορούμε να πούμε ότι είναι χρήσιμα και τα ναρκωτικά γενικότερα...

Δημοσ.

Το να συγκρίνετε την ρύπανση από κάτι που τραβάς κατευθείαν ατόφιο καπνό μέσα σου και από την αραιή ρύπανση της ατμόσφαιρας είναι απλά ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΤΟΧΟ.

Άλλη συγκέντρωση έχουν οι ρύποι κ άλλοι ο καπνός του τσιγάρου.Πιστεύω φαίνεται κ με γυμνό μάτι.

Δημοσ.

Η συγκέντρωση μπορεί να είναι μικρότερη, αλλά η διάρκεια διαφέρει. Ο καπνός που θα εισέπνεες στο 2ωρο σε μια καφετέρια μπορεί να έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση, αλλά τον αέρα με το καυσαέριο τον εισπνέεις 24-7. Άρα, πρακτικά - και είναι δική μου η υπόθεση, πιθανόν να είμαι λάθος - δεν εισπνέεις εν τέλει τις ίδιες ποσότητες ουσιών;

Δημοσ.
Το να συγκρίνετε την ρύπανση από κάτι που τραβάς κατευθείαν ατόφιο καπνό μέσα σου και από την αραιή ρύπανση της ατμόσφαιρας είναι απλά ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΤΟΧΟ.

Άλλη συγκέντρωση έχουν οι ρύποι κ άλλοι ο καπνός του τσιγάρου.Πιστεύω φαίνεται κ με γυμνό μάτι.

Φίλε μου θα διαφωνίσω μαζί σου, για τον εξής λόγο.

Φίλος μου κολλητός πήγε το 93 να βγάλει ακτινογραφία θώρακος στα 18 του χρόνια γιατί του ζητήθηκε απο την ΑΣΟΕΕ που είχε περάσει, και κατά την γνωμάτευση ο γιατρός του ζήτησε να μάθει πόσα πακέτα τσιγάρα έκανε την ημέρα και απο πόσο χρονών, γιατί τα πνευμόνια του έβγαιναν "μαύρα" στην ακτινογραφία. Όταν του απάντησε ο φίλος μου "δεν έχω καπνίσει ποτέ στην ζωή μου" ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος.

Γιατρός - Που μένεις?

Φίλος - Σπύρου τρικούπη, εξάρχεια.

Γιατρός - Μάλιστα!

Συμφωνώ με τον thresh οτι είναι ένα (πολύ καλό) πρώτο βήμα για να βελτιώσουμε την κατάσταση, αλλά (δυστυχώς) δεν αποτελεί και την λύση των προβλημάτων υγείας (που θα εξακολουθήσουμε να έχουμε).

Δημοσ.

Τελικα ακουσα πριν απο λιγο οτι το 4ψηφιο νουμερο ισχυει ΚΑΙ για καταγγελιες (και μετα ελεγε ο Φλωριδης του θασοκ πως θα γινει με 10 ατομα ολα-ολα)

Απο αυριο θα παρει "φωτια" το νουμερο αυτο... ρουφιανοι ολου του κοσμου ενωθειτε:-)

• Super Moderators
Δημοσ.
Φίλος μου κολλητός πήγε το 93 να βγάλει ακτινογραφία θώρακος στα 18 του χρόνια γιατί του ζητήθηκε απο την ΑΣΟΕΕ που είχε περάσει, και κατά την γνωμάτευση ο γιατρός του ζήτησε να μάθει πόσα πακέτα τσιγάρα έκανε την ημέρα και απο πόσο χρονών, γιατί τα πνευμόνια του έβγαιναν "μαύρα" στην ακτινογραφία. Όταν του απάντησε ο φίλος μου "δεν έχω καπνίσει ποτέ στην ζωή μου" ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος.

Γιατρός - Που μένεις?

Φίλος - Σπύρου τρικούπη, εξάρχεια.

Γιατρός - Μάλιστα!

σε παρόμοια φάση αδερφoύ ενός φίλου μου, που δεν μένει κέντρο αλλά Ντράφι (Πεντέλη), η ερώτηση ήταν αν η οικογένεια,φίλοι κτλπ καπνίζουν :P

Δημοσ.
Αύριο με τόση γκρίνια που θα παίζει παντού, όλη η μέρα θα είναι για τσιγάρο. Βαρύ.

Γιατί γκρίνια;

Δεν ανοίξαν τα καλοκαιρινά;

Δημοσ.

Άνοιξαν ντε. Αλλά, σκέψου τώρα τον υπερκαραντικαπνιστή με μάνα με καρκίνο στον πνεύμονα και παππού αντάρτη να συνειδητοποιεί πως το μέτρο δεν εφαρμόζεται. Ή αντίστοιχα τον καπνιστή να του λένε ότι δεν μπορείς να καπνίσεις μέσα (που έχει κλιματισμό) και να ωρύεται ότι φραπές δίχως τσιγάρο, σπίτι δίχως κέρατο και άλλα τέτοια.

Και φαντάσου τώρα αυτούς τους δυο και στον ίδιο χώρο.

Δημοσ.

Για την δεύτερη έχω να πω τα εξής. Διαβάζουμε απο κάποιους για καρκίνους, ΧΑΠ, χαμηλές επιδόσεις σε sprint κλπ κλπ. Ωραία συμφωνούμε.

Ο καρκίνος δημιουργείται απο το τσιγάρο ή την ατμοσφαιρική ρύπανση γενικότερα? Έχει ή δεν έχει κάποιος (πχ κουλουράς στο κέντρο της Αθήνας-Θεσ/νικης) που δεν καπνίζει, αρκετές πιθανότητες να παρουσιάσει καρκίνο ή/και αναπνευστικά προβλήματα εισπνέοντας τα καυσαέρια?

Δεν εχει καμια σημασια! Αφου ΚΑΙ το τσιγαρο κανει κακο ΚΑΙ η ατμοσφαιρικη ρυπανση κανει κακο τοτε για να μειωθει το κακο αρκει να "σκοτωσουμε" το ενα απο τα δυο. Το τελειο θα ηταν να σκοτωσουμε και τα 2. Αλλά αυτο ειναι ασχετο και ανουσιο συζητησης επι της βασης που τιθεται το θεμα(και η βαση ειναι να χρησιμοποιηθει σαν δικαιολογια απο τους καπνιστες στο "εσεις οι μη-καπνιστες θελετε να καταργηθει το τσιγαρο αλλα για τα καυσαερια δεν λετε τιποτα") .

Αφου λοιπον το τσιγαρο κανει κακο στον συνανθρωπο, ΑΣΧΕΤΩΣ με το τι αλλο του κανει κακο(καυσαερια, ρυποι απο εργοστασια, κλπ), πρεπει να καταργηθει το παθητικο καπνισμα! Να απαγορευτει δηλαδη να δημιουργει με οποιονδηποτε τροπο ο καπνιστης, παθητικους καπνιστες.

Δυσκολο. Αρα πρεπει να μειωθει το παθητικο καπνισμα.

Το να θεσουμε τωρα λοιπον, σαν θεμα περι αντιθεσης προς τα παραπανω, οτι και τα καυσαερια των αυτοκινητων κανουν (επισης) κακο ειναι τελειως βλακωδες και ακυρο οπως προειπα και εξηγησα γιατι.

Την χρησιμότητα ή μη του τσιγάρου, του αυτοκινήτου, του κατουρήματος και των λυμάτων δεν την αναφέρω οχι γιατί δεν με συμφερει, αλλά γιατί χάνουμε μια άλλη ουσία - την δημιουργία προβλημάτων υγείας απο την ατμοσφαιρική ρύπανση γενικότερα- εκεί στέκομαι εγώ, κατάλαβες? Και μπορεί για σένα να είναι χρήσιμο το αμάξι (και για μένα φυσικά - έτσι?), αλλά για μένα (πχ) είναι χρήσιμο το τσιγάρο γιατί με ηρεμεί γιατί με κάνει και με δείχνει (και ένα κάρο άλλες παπαρολογίες που χρησιμοποιούμε ως επιχειρήματα εμείς οι καπνιστές).

Ας αρχισουμε απο το βασικο:

Στην δημοκρατια πρεπει να επιτρεπεται να κανεις κατι που επιθυμεις εφοσον και μονο εφοσον ΔΕΝ βλαπτεις τον συνανθρωπο σου.

Τσιγαρο:

Θετικα εις τον χρηστη του: Ηρεμια, τι αλλο?

Θετικα εις τον συνανθρωπο: Κανενα.

Αρνητικα εις τον συνανθρωπο: Παθητικο καπνισμα-> σοβαρες βλαβες στην υγεια.

Αυτοκινητο:

Θετικα εις τον χρηστη του: Ταχεια μεταφορα ιδιου και αλλων.

Θετικα εις τον συνανθρωπο: Ταχεια μεταφορα ιδιου.

Αρνητικα εις τον συνανθρωπο: Κανενα.

Αρνητικα εις τον συνανθρωπο σε περιπτωση που τα προβλεπομενα μετρα ασφαλειας και ορια των καυσαεριων ρυπων δεν τηρουνται: Σοβαρες βλαβες στην υγεια.

Αρνητικα εις τον συνανθρωπο σε περιπτωση μη τηρησης των νομων οδικης κυκλοφοριας(οδηγηση υπο μεθη, μη τηρηση σηματοδοτησης κλπ): Θανατοι και τραυματισμοι.

Οπως βλεπεις το αυτοκινητο δεν προκαλει κανενα κακο στον συνανθρωπο! Η μη σωστη χρηση του(και μη τηρηση των νομων) προκαλει. Αν οδηγεις μεθυσμενος ή με 120 km/h μεσα σε χωριο τοτε προκαλει κακο. Δικο σου σφαλμα και της πολιτειας που δεν σε πιανει να σε χωσει μεσα για κανα 6μηνο μπας και βαλεις μυαλο. Αν δεν κανεις κανενα ελεγχο καυσαεριων και εκπεμπεις τα διαφορα βλαβερα αερια σε υψηλες(πανω απο τα ορια) συγκεντρωσεις. Δεν φταιει το αυτοκινητο ξανα αλλα εσυ(ο ηλιθιος) και η πολιτεια(η αχρηστη και ηλιθια).

Αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση οτι το αυτοκινητο σαν αγαθο ειναι απο μονο του κακο και βλαβερο εις τον συναθρωπο.

Το αυτοκινητο προσφερει τρομερη υπηρεσια στον ανθρωπο(γενικα-mankind->αρα και στον συνανθρωπο) και μονο η μη σωστη και παρανομη χρηση του προκαλει προβληματα.

Αντιθετα το τσιγαρο ειναι απο μονο του βλαβερο και δεν ειναι καν αγαθο για τον συνανθρωπο. Και μονο η χρηση του διπλα/κοντα/κλπ στον συνανθρωπο ειναι βλαβερη.

Οποτε αυτο που πρεπει να γινει ειναι να τηρουνται οι νομοι(οποτε ειμαστε μια χαρα με το αυτοκινητο) και να απαγορευτει δια ροπαλου η δημιουργια παθητικων καπνιστων απο καπνιστες με οποιοδηποτε τροπο!

Δημοσ.

συνοψιζοντας λοιπόν μετά από 58 σελίδες thread , το κάπνισμα τώρα, μετά απο εγκηρα πειράματα καπνιστων μπορεί να συγκριθεί , εκτός από το ρεψιμο το κλασιμο και το μασημα των νοιχιων.. και με την χρήση αυτοκινήτου..

και ερχονται σιγά σιγά στο φως νέες αποκαλύψεις καθώς τα πειράματα συνεχίζονται!

Δημοσ.
συνοψιζοντας λοιπόν μετά από 58 σελίδες thread , το κάπνισμα τώρα, μετά απο εγκηρα πειράματα καπνιστων μπορεί να συγκριθεί , εκτός από το ρεψιμο το κλασιμο και το μασημα των νοιχιων.. και με την χρήση αυτοκινήτου..

και ερχονται σιγά σιγά στο φως νέες αποκαλύψεις καθώς τα πειράματα συνεχίζονται!

Νομιζω οτι αδικεις τους καπνιστες. Αυτοι το μονο που θελουν να κανουν ειναι να καπνιζουν. Το οτι μας δηλητηριαζουν και βλαπτουν ανεπανορθωτα ή μη ανεπανορθωτα την υγεια μας δεν το επιδιωκουν.

Βεβαια ουτε καν νοιαζονται για τα αποτελεσματα της συνηθειας τους πανω μας! Αδιαφορουν για τις συνεπειες πανω σε εμας τους συνανθρωπους τους, μη καπνιστες(γιατι εμεις μηπως νοιαζομαστε για αυτους σε άλλα θεματα με τις πραξεις μας?).

Αυτο ομως ειναι λογικο. Ζουμε σε μια κοινωνια βλακειας και χαους γεματη γεματη ατομιστες και κυριως ανθρωπους με μικρο IQ, οποτε ολα αυτα τα βλεπω λογικα.:-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...