Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Βασικά, σωστός θάνατος ήταν αυτός του David Carradine.

Mια θηλια λεει στο λαιμο και μια στα γεν.οργανα στα πλαισια ενος ερωτικου παιχνιδιου αυτοϊκανοποιησης?

Ζωηρος ηταν ο μακαριτης, και στα 73 του:mrgreen:

Το IMDB δεν γραφει τιποτα για την αιτια θανατου του. Ντρεποταν, φαινεται.

Νομιζω οτι υπαρχει ο "σωστος" θανατος για εναν ανθρωπο και δεν ειναι απο καποια αρρωστια αλλα απο γηρατεια.

Καπου ειχα διαβασει οτι θανατος απο γειρατεια ειναι να πεθανεις στον υπνο σου απο ανακοπη καρδιας.

Ο εγκεφαλος οταν κοιμομαστε ανα τακτα χρονικα διαστηματα δινει μια ηλεκτρικη εκενωση σε ολο το σωμα που μας κανει να τιναζομαστε. Αυτο το κανει για να μην σταματησει η καρδια να δουλευει. Οταν ο ανθρωπος γερασει πολυ, μια ωραια μερα που θα κοιμηθει, ο εγκεφαλος δεν θα σε "τιναζει" στον υπνο σου οποτε η καρδια σου θα σταματησει να δουλευει και θα πεθανεις στον υπνο σου (αν ολα πανε καλα και δεν εχεις πεθανει ποιο πριν απο καποια αρρωστια).

Ετσι συνεβη στον παππου μου που ηταν 90+

Σημερα κανω τα τελευταια τσιγαρα στο γραφειο ???:cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Και κλαις αντι να χαιρεσαι??!:confused:

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
"μαλάκας είμαι να το κάνω μη καπνιστών;".

Να, αυτά φοβάμαι.

Από την άλλη, εγώ δε θα είχα κανένα πρόβλημα να πω στους καπνιστές της παρέας (αν αποτελούν μειοψηφία τουλάχιστον) "παιδιά, εγώ δεν πατάω στο καπνιστών, κόψτε το λαιμό σας".

Δημοσ.

Εντάξει, είναι υπερβολικά ενοχλητικό να μην έχει καλό εξαερισμό το μαγαζί και να γίνεται τεκές στο πεντάλεπτο, αλλά υπό συνθήκες καλού εξαερισμού οι παραπάνω ατάκες μου φαίνονται ψιλοαστείες.

Τέλος πάντων, αφού σας κάνουν παρέα οι καπνιστές... =ρ

Εγώ χέστηκα, θα πηγαίνω όπου πήγαινα και όπου μπορώ να ανάβω τσιγάρο θα το κάνω, όπου δεν μπορώ ε δεν έγινε και τίποτα για 2-3 ώρες.

Δημοσ.

Δε βαριέσαι , στα 60 με την καρδιά και τους πνεύμονες ήδη στα τελευταία τους , το κόβουν όλοι. Αργούνε λίγο αλλά δε βαριέσαι.

Έχουν πλάκα οι καπνιστές πάντως. Υπερασπίζονται το δικαίωμα να καπνίζουν εκεί που υπάρχουν άτομα που δεν καπνίζουν με την ίδια λογική και επιχειρήματα ενός ατόμου που αμολάει ''αθόρυβες και βρομερές''. Το ότι κάτι είναι κοινωνικά αποδεκτό έως τώρα (καπνισμα) δεν σημαίνει ότι είναι σωστό. Κοινωνικά αποδεκτό ήταν και ο στραγγαλισμός και η πυρά σε δημόσιο θέα.

Τώρα για το τι θα γίνει στο Ελλάντα, αν το κυνηγήσουν θα εφαρμοστεί και κανείς δεν θ ακαταλάβει τίποτα. Ας ρωτήσει κανείς τους γονείς του αν παλιότερα πέταγε οπου έβρισκε τα σκουπίδια του. Τώρα ψάχνουμε τενεκέ να πετάξουμε την τσίχλα μας. Έτσι σιγά σιγά αλλάζουμε.

Στην Ελλάδα ο νόμος έχει την εξής εφαρμογή. Θες να καπνίσεις κάπου που απαγορεύεται, εγώ δεν θέλω να καπνίσεις εκεί γιατί με ενοχλείς. Σου κάνω μήνυση και δικαιώνομαι. Ένα δεδικασμένο αρκεί για να έχουμε μεγάλες εισπρακτικες επιτυχίες.

Δημοσ.
Κατ' αρχάς ξαναδιάβασε το bold κείμενο που παρέθεσες. Ένα σχόλιο.

Τώρα που ζορίζουν τα πράγματα, τώρα κάποιοι ζητούν ανοιχτά πνευματικά όρια και διάλογο; Που ήταν όλοι αυτοί όταν τρώγαμε τον καπνό στη μάπα ασύστολα; Λυπάμαι, ο διάλογος για μένα τελείωσε. Με λες και φασίστα, αν θες. Και η ωριμότητα μου τελείωσε (αφού κάθομαι και συζητάω για το δικαίωμά μου στο αυτονόητο) και οι πνευματικοί μου ορίζοντες... θόλωσαν από την κάπνα. Καλημέρα.

Κουιζάκι για να ξεθολώσουν οι πνευματικοί σου ορίζοντες....

Έχουμε ένα αυτοκίνητο (μικρό ας πούμε ένα smart). Στην πρώτη περίπτωση μπαίνουμε μέσα -έχοντας τα παράθυρα κλειστά- και καπνίζουμε με μανία το ένα τσιγάρο μετά το άλλο για μια ώρα.

Παράλληλα σε ένα πανομοιότυπο αυτοκίνητο, κάνουμε ακριβώς το ίδιο, μόνο που αντί να καπνίζουμε με μανία, συνδέουμε την εξάτμιση του αυτοκινήτου με ένα ποτιστικό λάστιχο (φροντίζοντας να έχουμε ελάχιστες απώλειες) και φέρνουμε την μία άκρη του λάστιχου (η άλλη είναι συνδεδεμένη με την εξάτμιση) στον αεραγωγό της καμπίνας του αυτοκινήτου, κατόπιν βάζουμε μπροστά την μηχανή.

Ερώτηση, ποιος θα πεθάνει πρώτος? ο άνθρωπος που βρίσκεται στο πρώτο αμάξι ή ο άνθρωπος που βρίσκεται στο δεύτερο.

Ή μήπως το δικαίωμα για καθαρό αέρα περιορίζεται μόνον όσον αφορά τους ρύπους του τσιγάρου?

Μήπως δηλαδή όπως εσύ μπορεί να θεωρείς τον καπνιστή μαλάκα, κάποιος άλλος που δεν οδηγεί Ι.Χ να σε θεωρεί και σένα μαλάκα που του γαμάς τον αέρα?

Μήπως δηλαδή οι μορμόνοι (που ζούνε με pre-industrial συνθήκες) θεωρούν όλους τους άλλους μαλάκες που χρησιμοποιούν ηλ. ενέργεια (ας μην το φτάσουμε για τον αν καπνίζουν ή αν οδηγούν Ι.Χ) που το μεγαλύτερο μέρος αυτής παράγεται παγκοσμίως κάνοντας ζημιά στον αέρα και το περιβάλλον?

Μήπως τελικά είσαι τόσο στενόμυαλος και απόλυτος (και φασίστας -αφού μας έδωσες το ελεύθερο να σε πούμε κάτι τέτοιο-) που νομίζεις οτι κοιτάς το δάσος έχοντας μπροστά σου τελικά μια οδοντογλυφίδα?

Και κάτι άλλο για τους φίλους μας τους γιατρούς που γράφουν στο τόπικ. Ωραία και σεβαστά αυτά που λέτε, αλλά ένα στατιστικό που δεν αναφέρετε είναι το εξής. Πόσοι Έλληνες γιατροί είναι καπνιστές, και πόσοι εξ'αυτών δεν σέβονται καν τον χώρο που εργάζονται και καπνίζουν στα γραφεία των νοσοκομείων....

Δάσκαλε που δίδασκες τελικά....

και αν και δεν έχει τόση σχέση (αλλά πιστεύω οτι ταιριάζει ως παράδειγμα) οι οδηγοί αγώνων γνωρίζουν οτι οι ζώνες σώζουν ζωές, και τις χρησιμοποιούν -όλοι και ανεξαιρέτως- εντός και εκτός πίστας. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν οτι το κάπνισμα σκοτώνει? γιατί λοιπόν κάνουν χρήση?

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ χέστηκα, θα πηγαίνω όπου πήγαινα και όπου μπορώ να ανάβω τσιγάρο θα το κάνω, όπου δεν μπορώ ε δεν έγινε και τίποτα για 2-3 ώρες.

Το αυτο .

Δημοσ.

Εύστοχη η σύγκριση του χρησιμότατου τσιγάρου με το άχρηστο αυτοκίνητο, Timour21, αλλά προς το τέλος έχωσες το επιχείρημα:

Και κάτι άλλο για τους φίλους μας τους γιατρούς που γράφουν στο τόπικ. Ωραία και σεβαστά αυτά που λέτε, αλλά ένα στατιστικό που δεν αναφέρετε είναι το εξής. Πόσοι Έλληνες γιατροί είναι καπνιστές, και πόσοι εξ'αυτών δεν σέβονται καν τον χώρο που εργάζονται και καπνίζουν στα γραφεία των νοσοκομείων....

Δάσκαλε που δίδασκες τελικά....

Σοβαρά, τι θες να πεις μ' αυτό; Γιατί όσο διαβάζω την επιχειρηματολογία των "υπέρ των καπνιστών", νιώθω όλο και πιο μ@λάκας που και δεν καπνίζω, και δεν οδηγώ αυτοκίνητο, και δεν είμαι γιατρός.

Βοήθα με λίγο να βγω από αυτό το αδιέξοδο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Εύστοχη η σύγκριση του χρησιμότατου τσιγάρου με το άχρηστο αυτοκίνητο

δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτή η δικαιολογία στο συγκεκριμένο topic...

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ με εκνευρίζει που οι περισσότεροι ασχολούνται με το καρκίνο.Μόνο αυτό είναι το πρόβλημα ρε;

Το οτι κάθε πρωί έχεις τσιγαρόβηχα,έχεις περιστασιακούς πόνους στο στήθος από τις κυψελίδες που εγκαταλείπουν,το στόμα σου βρωμάει 24/7,δεν μπορείς να τρέξεις να αθληθείς,να χαρείς τη ζωή προφανώς για κάποιους δεν έχει κανένα νόημα.Και το ακόμα πιο εκνευριστικό είναι απόψεις καπνιστών που πάσχουν από κάποιο είδος υπερεκτίμησης(sic) δυνατοτήτων και σου λένε"Εγώ μια χαρά τρέχω κ περπατάω κι ας καπνίζω ένα πακέτο τη μέρα"

Μου την έσπαγε κ μου τη σπάει τόσο πολύ αυτή η φράση γιατί ξέρω σαν πρώην καπνιστής οτι ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.Και αποφάσισα μια φορά 2 βλάκες σαν κι αυτούς να τους πάω μια κόντρα στο τρέξιμο.Ο ένας κόντεψε να πάθει ανακοπή επειδή ήθελε ΝΤΕ και καλά να φτάσει στο σπρίντ και ο δεύτερος δε μπορούσε να τζογκάρει ούτε για 200m.Το κάπνισμα έχει κάποια ουσία που μπουστάρει τον εγωισμό.100%.

Δημοσ.
Εύστοχη η σύγκριση του χρησιμότατου τσιγάρου με το άχρηστο αυτοκίνητο, Timour21, αλλά προς το τέλος έχωσες το επιχείρημα:

Σοβαρά, τι θες να πεις μ' αυτό; Γιατί όσο διαβάζω την επιχειρηματολογία των "υπέρ των καπνιστών", νιώθω όλο και πιο μ@λάκας που και δεν καπνίζω, και δεν οδηγώ αυτοκίνητο, και δεν είμαι γιατρός.

Βοήθα με λίγο να βγω από αυτό το αδιέξοδο.

Να προσπαθήσω να σε βοηθήσω βρε teo, αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Το οξύμωρο να βρίζεις κάποιον που κατουράει στην θάλασσα την στιγμή που 200-300 μέτρα ποιο κάτω αγωγός/σωλήνας αδειάζει τα βοθρολύματα 7 χωριών μέσα στην ίδια θάλασσα, μπορείς να το δεις?

Ας μην εξετάσουμε πόσο χρήσιμο είναι το κατούρημα ή το άδειασμα των λυμάτων, αλλά ας επικεντρωθούμε μόνο σε αυτά ως ενέργεια.

• Super Moderators
Δημοσ.

στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν "βρίζουμε" τον τύπο που κατουράει στην θάλασσα αλλά αυτον που κατουράει στην πισίνα :P (μιας και ο νόμος μιλάει για κλειστούς χώρους)

γιατί να μην εξετάσουμε την χρησιμότητα όμως? επειδή δεν μας βολεύει? όπως και να το κάνουμε το τσιγάρο είναι απλά άχρηστο...είναι τραγικό να το συγκρίνεις με το αυτοκίνητο

Δημοσ.
Κατ' αρχάς ξαναδιάβασε το bold κείμενο που παρέθεσες. Ένα σχόλιο.

Τώρα που ζορίζουν τα πράγματα, τώρα κάποιοι ζητούν ανοιχτά πνευματικά όρια και διάλογο; Που ήταν όλοι αυτοί όταν τρώγαμε τον καπνό στη μάπα ασύστολα; Λυπάμαι, ο διάλογος για μένα τελείωσε. Με λες και φασίστα, αν θες. Και η ωριμότητα μου τελείωσε (αφού κάθομαι και συζητάω για το δικαίωμά μου στο αυτονόητο) και οι πνευματικοί μου ορίζοντες... θόλωσαν από την κάπνα. Καλημέρα.

Φασίστα δεν θα σε χαρακτηρίσω, γιατί γενικά αποφεύγω τους βαρείς χαρακτηρισμούς. Απόλυτο, αδιάλλακτο, άνθρωπο με τον οποίο δεν μπορώ να κάνω κουβέντα, ίσως. Τα πράγματα δεν ζορίζουν, όχι για άτομα σαν εμένα, φίλε μου, γιατί εγώ από τότε που άρχισα να καπνίζω σεβόμουν τους μη καπνιστές και έχω κάθε δικαίωμα να ζητάω τώρα το ίδιο. Και επαναλαμβάνω για χιλιοστή φορά, και τώρα τα νεύρα μου έχουν κάπως τεντώσει :-) - ΜΗΝ τσουβαλιάζεις τους πάντες. Τόσο δύσκολο σου είναι να το καταλάβεις ότι υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων ακόμα και ανάμεσα στους καπνιστές; Ω, ναι ακόμα και σε αυτά τα μιάσματα της κοινωνίας υπάρχουν σωστοί και μη. Για όνομα δηλαδή...

Την πρόταση τη διάβασα και, σε συνάρτηση με προηγούμενα ποστ μου, δεν βρίσκω κάτι το μεμπτό, εάν βρήκες εσύ κάτι πέρα από αυτό που αναφέρεις, σε παρακαλώ να μου το πεις.

Τέλος, θα επιμείνω στο ερώτημα που δεν απαντήθηκε. Στη μόλυνση που υφίσταται το περιβάλλον σου και ο αέρας που αναπνέεις ΟΧΙ από ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο αλλά από τα τζιπ τα οποία συνεχώς αυξάνονται. Και θα ήθελα κάποιος να μου πει αν το να έχεις τζιπ είναι ανάγκη ή κ@#$λα - όπως ακριβώς εν τέλει είναι και το τσιγάρο.

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι, ασφαλως και δεν είναι ανάγκη να αγοράζει κάποιος τζιπ για την πόλη, απλά αυτοί που τα επιλέγουν πράττουν όπως έπρατταν μέχρι τώρα οι καπνιστές, αφού δεν απαγορεύεται το κάνουμε...

fail-owned-go-green-fail.jpg

"φοβερό" έτσι? :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...