Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Να ρωτηξω κι εγω κατι, ολ αυτα σε ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ χωρους ετσι?

Δηλαδη σε μια καφετερια μπορω να κατσω ΕΞΩ (κι ας εχει ομπρελες ή ο,τι αλλο θελει) και να καπνιζω σα φουγαρο επειδη δε μου επιτρεπουν να καπνισω μεσα, σωστα? Κι ας πηγαινει ο καπνος στα μουτρα του μη καπνιστη διπλα...

Δημοσ.

Ναι μπορεις να κατσεις ΕΞΩ και ας πηγαινει στα μουτρα του μη καπνιστη.

Ο νομος μιλαει για κλειστους χωρους. εξω μπορεις να κανεις οτι θες

Δημοσ.
Λογικα αγαπητε Πουρναρά, για τα μαγαζια τουλαχιστον, θα παιξει το εξης.

Αμα βρουμε πελατη σου να καπνιζει τρως προστιμο. Μια, δυο, τρεις στο κλεινουμε για καποιο διαστημα.

Οποτε πρεπει ο ιδιοκτητης να κανει τον "αστυνομικο" στους πελατες.

Δεν ξερω ομως αν τρωει προστιμο και ο πελατης.

Μα αυτο ειναι λογικοτατο. Πρωτα ο καταστηματαρχης θα φροντισει να μην επιτερπει σε κανενα να καπνισει. Η τυχον αστυνομευση οταν θα φτασει σε εσενα το πελατη, σημαινει οτι θζ εχει περασει πρωτα απο το καταστηματαρχη που δεν εχει κανει σωστη τηρηση του νομου.

Και βεβαια εχει προστιμο κι ο πελατης (με την εννοια οτι ισως αναψει τσιγαρο χωρις την συγκαταθεση του καταστηματαρχη και κρυφα πισω απο καποια κολωνα κλπ.) ακομη και ο καταστηματαρχης δεν μπορει ολη μερα μεσα σε ενα χωρο πχ με 100 ατομα να ασχολειται αν θα αναψει κανεις τσιγαρο, οποτε και ο πελατης θα το φαει το προστιμο του, βαση νομου απο 50 ως 500ε

• Moderators
Δημοσ.
Ναι μπορεις να κατσεις ΕΞΩ και ας πηγαινει στα μουτρα του μη καπνιστη.

Ο νομος μιλαει για κλειστους χωρους. εξω μπορεις να κανεις οτι θες

Μαλιστα...

Παντως θα εχει πολυ μεγαλο ενδιαφερον να δουμε αν θα εφαρμοστει τιποτε απο αυτα.

Στις περιοχες που τριγυριζω εγω, δεν εχω δει καποια αλλαγη ακομα (π.χ. τζαμαριες). Ειδωμεν...

Δημοσ.
Τι εννοεις ως ενεργο πληθυσμο? Βασικα οι καπνηστες ειναι γυρω στο 42% αρα μειοψηφια

Oταν λεμε ενεργο ασφαλως δεν εννοουμε τα μωρα.

Πως ξερεις οτι οι καπνιστες ειναι 42%?

Αφου σε καθε παρεα, σε καθε χωρο, οι καπνιστες ειναι περισσοτεροι απ τους μη καπνιστες...

Δημοσ.

Δεν έπινε , δεν κάπνιζε , δεν ξενύχταγε...πέθανε υγιείς....το χετε ακουσει ποτέ αυτο?

Ξυπνάτε ρε σεις....Στην Ελλάδα ζουμε.... τον νόμο τον έχω βιώσει για τα καλά στην Αγγλία , οπου πραγματικά απαγορευότανε το κάπνισμα ακόμα και κάτω απο υπόστεγο....σαν να λέμε , στην πιλοτή της πολυκάτοικίας , απαγοερευότανε το κάπνισμα , γιατί θεωρείτο κλειστός χώρος !!!:shock:

Τα Αγγλάκια το δεχτήκανε καλά , και βγέναμε όλοι μεσα στην βροχή να καπνίσουμε και μεσα στο κρύο.

Σιγά όμως μην νοιάστηκε το Ελληνικό κράτος , που τσακώνει ΤΟΟΟΟΣΑ πολλά λεφτά απο την φορολογία των τσιγάρων , για την υγεία μας. Το μέτρο γίνεται

1. Για λόγους καθαρά εισπρακτικους - Θυμηθείτε τι γινότανε στις τελευταίες εθνικές εκλογές με τις ζώνες και τον νόμο περί αυτών.....κάθε γωνιά και μπάτσος ...και γράφανε κάργα...
  2. Για τα μάτια της Ευρώπης - Έτσι για να δείξουμε ότι να...το κάνουμε και εμείς..
  3. Για προεκλογικό plus - Αφου όλα δείχνουνε , σύμφωνα με τους αναλυτές , ότι θα πάμε για εκλογές τους επόμενους μήνες

Την γνώμη μου την έχω πει , αν και καπνιστής , αν και έχω κάνει ένα πνευμόνι μάυρο....προτου κάνουνε οτιδήποτε πρέπει να κοιτάνε την συμπεριφορα και το attitude κάθε λαού...είναι σαν να απαγορεύσω στους Άραβες τον ναργιλέ...:P

Έχει να πέσει πολύ γέλιο πάντως....ανυπομονώ να το δω "σε λειτουργία" .. :-D

Δημοσ.

smokers%20lungs.jpg

lungs.jpg

smokers_lungs1.JPG

_44098427_lungs_416.jpg

teeth_405.jpg

teeth.jpg

image-hairytongue.jpg

10f1.gif

firewalker να αγιάσει το enter σου. Μαζί σου με 1000000.

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=QosVW5C44eg[/ame]

Ειλικρινά απογοητεύομαι όταν διαβάζω από νέους ανθρώπους το 2009 να μου ζητούνε να σεβαστώ το "δικαίωμά" τους να μου αφαιρούν τον αερά που θέλω ελεύθερα να αναπνέω. Ίσως μόνο η ψυχιατρική μπορεί να δώσει απάντηση, αφού η λογική εδώ σταματάει.

Το τελευταίο χρόνο ζω στο εξωτερικό και εδώ που είμαι καπνίζει μόνο το 25% σύμφωνα με στατιστικές. Όμως νομίζεις ότι μόνο το 5% καπνίζει, αφού σε καμιά δημόσια υπηρεσία δεν καπνίζει κανείς, ούτε και σε εστιατόρια, μπαρ, κλαμπ, ούτε και μέσα στα πανεπιστήμια. Άσε που τους καπνιστές τους θεωρούν και λίγο πολύ ως βλαμένους. Επίσης εκείνο που σου κάνει εντύπωσει είναι ότι βλέπεις ταμπέλες έξω από κτήρια που λένε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα σε απόσταση 7 μέτρων από την είσοδο του κτηρίου, για να μην μπαίνει ο καπνός μέσα στο κτήριο. Το καλύτερο φυσικά είναι ότι ΌΛΟΙ οι καπνιστές σέβονται ΟΛΕΣ τις απαγορεύσεις.

Το ακόμα καλύτερο στην υπόθεση είναι ότι οι εταιρείες ασφἀλισης υγείας επιβάλουν υψηλότερα ασφάλιστρα στους καπνιστές αφού είναι στατιστικά επιβεβαιωμένο ότι αυτοί επιβαρύνουν περισσότερο το σύστημα υγείας. Σου λέει αν θες λιγότερα ασφάλιστρα, κοψ'το κάπνισμα. Τέλος.

Και τα πακέτα κοστίζουν 6 ευρώ.

Στους συμπολίτες μου καπνιστές θα τους πρότεινα να μην το κόψουν αμέσως, αλλά να μπούνε μία φορά στο Θεαγένειο στην Θεσσαλονίκη ή στο αντικαρκινικό Άγιος Σάββας στην Αθήνα. Εάν αντέξουν για πάνω από μια ώρα την θλίψη, τον πόνο, την δυστυχία και την απόγνωση που σου προκαλεί η παραμονή εκεί μέσα βλέποντας όλους τους καρκίνους και την άνιση μάχη που δίνουν οι άνθρωποι εκεί μέσα, και μπορέσουν μετά να συνεχίσουν να καπνίζουν, τότε μάλλον θα θέλουν ψυχίατρο.

Εγώ δυστυχώς έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο πριν 2 χρόνια και το Θεαγένειο το είδα πολλές φορές. Ακόμα και σήμερα έχω εφιάλτες από εκείνο το μέρος που δεν σβήνονται από το μυαλό μου. Να βλέπεις ανθρώπους που από 90 κιλά όταν πεθαίνουν να ζυγίζουν 40, που 24 ώρες να σφαδάζουν από τον πόνο και η μορφίνη να μην τους πιάνει, που να φτάνουν στο τέλος να μην μπορούν να κρατήσουν ούτε το στόμα τους κλειστό από την εξάντληση και να τρέχουν τα σάλια πάνω τους, που να παθαίνουν αλλεπάληλες ανεπάρκειες διαφόρων οργάνων και να το βλέπεις και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Και να βλέπεις τον άνθρωπο σου να πεθαίνει κάθε μέρα για 6 μήνες.

Και μετά από όλα αυτά να μου λες ότι το τσιγάρο είναι δικαίωμα. :mad: Ρε είστε σοβαροί;:mad: Αντί να θέλετε την πρόοδο της χώρας να ζητάτε να παραμένουμε χωμένοι στα σκατά; :mad:

Δημοσ.
οι αντίθετες απόψεις ούτε με ενδιαφέρουν ούτε καν μπαίνω στην κόπο να τις διαβάζω και να τις ακούω

Αυτό και μόνο υπογραμμίζει το πόσο ώριμος είσαι - κάτι το οποίο αναφέρεις σε επόμενο Post που διάβασα. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά αυτή η νοοτροπία συνηθίζεται σε ηλικίες 15-20 ετών, όπου το motto "τα ξέρω όλα και ότι και να μου πεις δεν αλλάζω γνώμη" είναι ψωμοτύρι.

Επίσης kirileman, σου έκανα μία ερώτηση για τα τζιπάκια - και όχι για το κλ@σιμο ή το ρέψιμο - και απάντηση δεν πήρα. Και την επαναλαμβάνω.

Το καυσαέριο που εισπνέεις από τα τζιπ - το τελευταίο έτος 15.000 τζιπάκια αγοράστηκαν μόνο στην περιοχή της Αττικής-, και η μόλυνση την οποία υφίσταται το περιβάλλον σου από αυτά γιατί δεν σε φέρνουν στο αμήν; Γιατί δεν εξανίστασαι με την ίδια ένταση; Απλώς και μόνο επειδή τα καυσαέρια δεν τα νιώθεις τόσο άμεσα όσο τον καπνό; Γιατί, αν είναι αυτός ο λόγος σου, νομίζω ότι περιττεύει το να επιχειρηματολογήσω με σένα, καθώς η ζημία που κάνουν στον οργανισμό σου είναι εξίσου σημαντική. Συν το γεγονός ότι αυτά ΔΕΝ μπορείς να τα περιορίσεις και εισέρχονται ακόμα και στο σπίτι σου και τα αναπνέεις επί 24ώρου βάσεως.

Και για αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, ξαναθυμίζω ότι το point μου εδώ μέσα είναι να σταματήσουν οι υπερβολές και από τις 2 πλευρές και να ανοίξουμε λίγο τα πνευματικά μας όρια - ο οποίος υποτίθεται ότι είναι και ο γενικός στόχος forums σαν το Insomnia. Κι όχι ντε και καλά να καπακώνουμε τους άλλους ή να ρίχνουμε χολή. Λέω εγώ τώρα... :-)

Δημοσ.
Δεν έπινε , δεν κάπνιζε , δεν ξενύχταγε...πέθανε υγιείς....το χετε ακουσει ποτέ αυτο?

Το "πέθανε υγιής" είναι η ίδια ηλιθιότητα με το "πέθανε από γηρατειά".

Από κάτι (με αιτία) πεθαίνεις πάντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

mitsikas η "τρομοκρατία" αυτή, καλώς ή κακώς δεν είναι επιτυχημένο μέτρο κατά του καπνίσματος.

Νταξ, καλό είναι να ξέρουμε τις πιθανές παθήσεις που μπορεί να προκαλέσει το κάπνισμα, αλλά κάπου να μπει και μία γραμμή λογικής.

Να στο πω αλλιώς:

Προτιμώ να παραμείνω καπνιστής παρά να πέφτω το βράδυ για ύπνο με εικόνες από ετοιμοθάνατους ανθρώπους.

Και αυτό γιατί βάζω την ψυχική μου υγεία πάνω από την σωματική.

Για κάθε παράδειγμα καρκινοπαθούς, υπάρχει και ένα αντίστοιχο κάποιου παπού που πέθανε σε βαθιά γεράματα ώντας καπνιστής πάνω από μισό αιώνα.

Πού μπορεί να μας βγάλει μία τέτοια κουβέντα;

Μου θυμίζεις κάποιους γραφικούς που μόλις τους λες π.χ πως πήρες μηχανή, σου λένε:

"Πέρασες πρώτα βόλτα από το ΚΑΤ";

"To γιο του κυρ Λάζαρου απέναντι τον βλέπεις που είναι σε καροτσάκι;"

Λες και αν είσαι καπνιστής έχεις τον καρκίνο στην τσέπη.

(ή αν πάρεις μηχανή σώνει και καλά θα σκοτωθείς).

ffs, δεν διαφωνώ με το μέτρο, άσχετα που θα με ταλαιπωρήσει άσχημα (κυρίως στην δουλειά), σέβομαι τον διπλανό μου που τον ενοχλεί ο καπνός κλπ., αλλά αυτές τις ακρότητες με τους σάπιους πνεύμονες ως επιχειρήματα δεν τους δέχομαι.

Επεξ/σία από liopyr
typo
Δημοσ.
mitsikas

Λες και αν είσαι καπνιστής έχεις τον καρκίνο στην τσέπη.

(ή αν πάρεις μηχανή σώνει και καλά θα σκοτωθείς).

Zεις σε ενα όνειρο, ξύπνα.ΦΥΣΙΚΑ και τον έχεις στη τσέπη.

• Moderators
Δημοσ.

Εχεις στατιστικα Χ παραπανω πιθανοτητες να παρουσιασεις καρκινο, στη τσεπη δεν τον εχεις.

(ή αν θες καλυτερα: τον εχεις στη ΤΣΕΠΗ, δηλαδη κοντα, αλλα οχι πανω σου).

Edit: Εγω συνηδειτοτατα καπνιζω, ουτε για μαγκια το κανω ουτε για κατι αλλο.

Και ναι ειμαι στην ηλικια που εχει σα μοττο "ειμαι μαγκας πανε αλλου" συμφωνα με ο,τι λεχθηκε παραπισω, αλλα μια χαρα σεβομαι τον αλλον και με το που θα δω ενοχληση, σβηνω το τσιγαρο.

Και στη τελικη, μπορω να ζησω και με και χωρις αυτο ανα πασα στιγμη (π.χ. τα καλοκαιρια με την "ελλειψη ρευστου" :P ). Καλο ειναι να προσαρμοζομαστε.

Edit2: Σας προλαβα και τους 2 απο κατω :P

Δημοσ.

Ωραία.

Βασίζεται κάπου επιστημονικά η άποψή σου;

Υπάρχει κάποια έρευνα που να καταλήγει πως όλοι οι καπνιστές καταλήγουν καρκινοπαθείς ή ζεις σε δική σου πραγματικότητα;

Δημοσ.

Έχω να σου αναφέρω αρκετά παραδείγματα παππούδων που καπνίζουν χρόνια ολόκληρα και πέθαναν από άλλα αίτια - ή που δεν πέθαναν καν - όπως και νέων στο κοντινό μου περιβάλλον, οι οποίοι έπαθαν καρκίνο έχοντας υγιεινότατο τρόπο ζωής... Αυξάνονται οι πιθανότητες ναι, τον έχεις στην τσέπη όχι γιατί παίζουν και πολλοί άλλοι παράγοντες. Τι και πόσο καπνίζεις, τι ιατρικό ιστορικό έχεις κι εσύ και η οικογένειά σου, το άγχος σου - πού από μόνο του ως παράγοντας παίρνει κεφάλια, κλπ.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:01 ----------

Και ναι ειμαι στην ηλικια που εχει σα μοττο "ειμαι μαγκας πανε αλλου" συμφωνα με ο,τι λεχθηκε παραπισω, αλλα μια χαρα σεβομαι τον αλλον και με το που θα δω ενοχληση, σβηνω το τσιγαρο.

Αυτό ακριβώς εννοούσα λέγοντας για την ηλικία. Επειδή ο kyrileman είπε σε ποστ ότι "θα δείξω μικρότερος απ' όσο είμαι, αν απαντήσω" ανέφερα ότι αυτό το στυλ είναι μικρότερων ηλικιών από μόνο του, αλλά υπάρχουμε κι εμείς οι εξαιρέσεις :devil:

Edit2: Σας προλαβα και τους 2 απο κατω :P

Και τι κατάλαβες; Μας έκοψες τη χαρά της πρωτοτυπίας... :cry:

:lol:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...