Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ρε παιδια οκ ειπαν οτι το καπνησμα θα επιτρεπεται μονο σε ειδικα διαμορφωμενους χωρους και σε καμια περιπτωση σε δημοσιους. Αν εγω δω καποιον να καπνιζει διπλα μου σε κλειστο χωρο, ποιον θα πρεπει να ειδοποιησω για να του βαλει το προστιμο??

Ειναι ο πιο χαζοδιατυπωμενος νομος. Σιγα μην σταματησουν το καπνισμα οι καπνιστες. Αν δεν φανε προστιμα.. δυσκολα. Και δεν βλεπω να τρωνε.

Δημοσ.

Aυτον ακριβως το προβληματισμο εχω διατυπωσει κι εγω.

Αν δεν υπαρξει Καπνοφυλακη(sic) και αμεση επιβολη προστιμων δεν θα γινει τιποτα.

Δημοσ.

Για παράπονα/καταγγελίες, ερωτήσεις για τον νόμο και συμβουλές για την διακοπή καπνίσματος, τηλεφωνείτε στο

1142

Από 1η Ιουλίου.

Δημοσ.

Στανταρ και στα μπουζουκια θα απαγορευτει...Εκει μεσα το 99% καπνιζει. Πλακα μας κανουν? Και σιγα μην χτισουν τζαμαριες. Τιποτα δεν θα γινει. Μας το ειπαν μπας και δειξουν καλο εαυτο στην Ευρωπη... Οπως και πολλα αλλα ψεμματα που λεει η ελλαδα για να πεταξει σταχτη στα ματια των ευρωπαιων...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:18 ----------

Σωθηκαμε...

Δηλαδη αν τηλεφωνησουμε εκει θα ερθουν αμεσως να συλλαβουν τον παραβατη?

χαχα, μεχρι να ερθουν θα εχει κανει ολοκληρο πακετο. Εγω θα τηλεφωνησω ομως ετσι να δω αν θα ερθει κανεις. :lol:

Δημοσ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=57744

και παλι δεν διευρινιζει ποιον ειδοποιουμε. τον αριθμο τον εχει μονο για πληροφοριες...

Μονο στην Ελλαδα κανει κουμαντο η μειοψηφια γ..ώ

Αντε νεοι φοροι γιατι δεν εχει λεφτα ο κωστακης, αντε απολυσεις με το ετσι θελω, αντε γα...

Δημοσ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=57744

και παλι δεν διευρινιζει ποιον ειδοποιουμε. τον αριθμο τον εχει μονο για πληροφοριες...

Αντε νεοι φοροι γιατι δεν εχει λεφτα ο κωστακης, αντε απολυσεις με το ετσι θελω, αντε γα...

Ποια μειοψηφία κάνει κουμάντο εδώ; Δεν κατάλαβα.

Πάντως η γραμμή θα είναι και για καταγγελίες, διασταυρωμένο.

Δημοσ.

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Οι Έλληνες καταναλώνουν περισσότερα τσιγάρα κατά κεφαλή από όποιο άλλο κράτος, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. Πρόσφατα στοιχεία από το ERC, μία ομάδα έρευνας της αγοράς, δείχνουν πως οι Έλληνες καπνίζουν έναν μέσο όρο 3.000 τσιγάρων κατά κεφαλή το 2006 -περισσότερο από την FYROM, τη Ρωσία, τη Τσεχία και την Ισπανία.

Σήμερα στην Ελλάδα δύο στους τρεις Έλληνες και μία στις τρεις Ελληνίδες καπνίζουν κάθε μέρα, ενώ ανησυχητικά είναι τα ποσοστά στους εφήβους και τις νέες γυναίκες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν μικρές μεταβολές στα πρότυπα κατανάλωσης στην Ελλάδα. Σε αυτό βοηθάει η ανεκτική νομοθεσία ελέγχου καπνίσματος, τα χαμηλά ποσοστά διακοπής και τα υψηλά ποσοστά χρήσης από νέους.

Τονίστηκε ακόμη ότι από την πλευρά της Πολιτείας υπάρχουν νομοθετικές παρεμβάσεις και αποσπασματικές δράσεις, η χώρα μας επικύρωσε τη Συνθήκη Πλαίσιο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος (FCTC) στις 27/1/2006, αλλά δεν υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο δράσης υιοθέτησης των μέτρων που συμφωνήθηκαν μεταξύ 192 χωρών.

Μετά την «περίοδο Δοξιάδη» (τέλη δεκαετίας '70 με αρχές δεκαετίας '80), όπου υπήρχαν περιοριστικές πολιτικές για τον καπνό και που οδήγησαν σε μια μείωση τις κατανάλωσης τσιγάρων, από τα μέσα της δεκαετίας του '80 υπάρχει μια προοδευτική αύξηση της κατανάλωσης τσιγάρων και της καπνιστικής συνήθειας των Ελλήνων.

Πηγη: http://www.nonsmokersclub.com/content/view/233/1/

Δημοσ.

Για το σκοπο της τηρησης του νομου αυτου εχει απο οτι ξερω επιφορτιστει η δημοτικη αστυνομια. Τωρα το κατα ποσο θα κανει γρηγορα τη δουλεια της... ε μην περιμενουμε και καθε επιδοξο καπνιστη σε κλειστους χωρους, να εχει και το δικο του αστυνομικο στο κεφαλι του.

Οσον αφορα τη μειοψηφια... δυστυχως δεν ειναι.

Δημοσ.

Ξερεις τι? Πριν αρχισουν και λενε διακοπη τσιγαρου κλπ, πρεπει να βρουν τα αιτια του προβληματος. Μεγαλο ποσοστο ατομων, εκτος απο αυτους που το κανουν στην εφηβεια για μαγκια, αρχιζουν το καπνισμα ως διεξοδο, ως συμπαρασταση των προβληματων τους. Σου λεει ο ανθρωπακος εχω τοσα προβληματα, ε τι να μου κανει το τσιγαρο? Για αυτους δεν τιθεται θεμα υγειας.

Καθε μερα βλεπω εναν ανθρωπακο να καθεται σε ενα πεζοδρομιο, να φοραει κουρελια και να καπνιζει ολη την ωρα. Προφανως ειναι το μονο που του χει μεινει.

Τωρα οσον αφορα αυτους που το θεωρουν "συνοδευτικο"¨του ποτου τους.. ε μην αρχισω να βριζω τωρα. Δηλαδη ελεος. Εγω λεω στους χωρους διασκεδασης να μην απαγορευτει, εξαλλου το 99% καπνιζουν εκει μεσα. Αλλα οσο βρισκομαι στον διαδρομο του πανεπιστημιου μου, εκει δεν το επιτρεπω. Και δεν θα περιμενω την 1 Ιουλιου να τους την πω και ας ειναι και φιλοι μου.

Δημοσ.
Για το σκοπο της τηρησης του νομου αυτου εχει απο οτι ξερω επιφορτιστει η δημοτικη αστυνομια. Τωρα το κατα ποσο θα κανει γρηγορα τη δουλεια της... ε μην περιμενουμε και καθε επιδοξο καπνιστη σε κλειστους χωρους, να εχει και το δικο του αστυνομικο στο κεφαλι του.

Οσον αφορα τη μειοψηφια... δυστυχως δεν ειναι.

Λογικα αγαπητε Πουρναρά, για τα μαγαζια τουλαχιστον, θα παιξει το εξης.

Αμα βρουμε πελατη σου να καπνιζει τρως προστιμο. Μια, δυο, τρεις στο κλεινουμε για καποιο διαστημα.

Οποτε πρεπει ο ιδιοκτητης να κανει τον "αστυνομικο" στους πελατες.

Δεν ξερω ομως αν τρωει προστιμο και ο πελατης.

Δημοσ.
Ποια μειοψηφία κάνει κουμάντο εδώ; Δεν κατάλαβα.

Αν εννουσε μειοψηφια τη Κυβερνηση εχει δικιο.

Αν εννουσε τους καπνιστες εχει αδικο. Οι καπνιστες ειναι περισσοτεροι των μη καπνιστων, μεταξυ του ενεργου πληθυσμου:-)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...