Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν μπορείς να επιβάλεις σε κάποιον να μην καπνίζει!

όπως δεν μπορείς να επιβάλεις στον μην καπνιστή να αναπνέει τον καπνό σου...

υγεία>all...τέλος

Σε αυτό που είπες ποιο πριν δεν φταίνε αυτοί που καπνίζουν, αλλά οι καταστηματάρχες τον μαγαζιών. Θα πρέπει να βάλουν στα μαγαζιά τους καλύτερα συστήματα εξαερισμού.

ρε Δημήτρη το θέμα δεν είναι να μειωθεί ο βαθμός του παθητικού καπνίσματος σε κλειστό, αλλά να μην υφίσταται καθόλου!

ότι super duper εξαερισμό και να έχεις έστω και ελάχιστος ο καπνός θα πηγαίνει και σε αυτούς που δεν καπνίζουν...

Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα σεβασμού, επαναλαμβάνομαι, και όχι νόμων. Ο καθένας από μας περιβάλλεται, ας πούμε, από μια σφαίρα δράσης μέσα στην οποία μπορεί να κάνει ότι γουστάρει (να καπνίζει, να ακούει μουσική, να κλάνει, να ρεύεται, να σαχλαμαρίζει) αρκεί οι όποιες ενέργειές του να μην "εισβάλουν" στη σφαίρα δράσης του διπλανού του, που ίσως την ίδια στιγμή να κάνει κάτι άλλο (να τρώει, να διαβάζει, να κοιμάται). Στις σημερινές κοινωνίες αυτές οι σφαίρες είναι υπερβολικά κοντά η μία στην άλλη και για να μη σφαχτούμε απαιτούνται νόμοι και κανόνες συμπεριφοράς (δε ζεις μόνος σου φιλαράκο). Αποδεδειγμένα οι νόμοι δεν αρκούν σχεδόν ποτέ (ειδικά όταν δεν τηρούνται), θα πρέπει λοιπόν να φροντίσουμε οι ίδιοι, οι ενέργειες μας και οι επιπτώσεις τους να συγκρατούνται μέσα στη δική μας σφαίρα δράσης όταν δεν υπάρχει σχετική "άδεια". Δυστυχώς ο καπνός του τσιγάρου δεν μένει ποτέ εντός αυτής και οι καπνιστές, σαν άλλος γείτονας που το βράδυ καταπάτησε 1 μέτρο από το διπλανό οικόπεδο μετακινώντας το συρματόπλεγμα, θεωρούν κεκτημένο τους το ... "δικαίωμα" να στέλνουν τον καπνό τους "ελεύθερα" παντού. Ε, νομίζω ότι ήρθε η στιγμή η περίφραξη να επιστρέψει στη θέση της. Γυάλινα πετάσματα, αεροφράκτες, αποκλειστικοί χώροι, κάπνισμα στον προθάλαμο ή στον ακάλυπτο, θα βρεθεί η φόρμουλα και αργά ή γρήγορα οι καπνίζοντες θα πρέπει να το αποδεχτούν, όπως οι υπόλοιποι είχαμε (εσφαλμένα) αποδεχτεί την κάπνα στη δουλειά μας, το βήχα και τη δύσπνοια στα κέντρα διασκέδασης, τη βρώμα στα μαλλιά και τα ρούχα γυρνώντας σπίτι κ.α. Αυτά και για να είμαι ειλικρινής, εκτός του ότι ντρέπομαι που κάθομαι και γράφω -για τελευταία φορά- τα αυτονόητα, οι αντίθετες απόψεις ούτε με ενδιαφέρουν ούτε καν μπαίνω στην κόπο να τις διαβάζω και να τις ακούω. Μετά από τόσα χρόνια, λοιπόν,... ΑΡΚΕΤΑ!

τα ευκόλως εννοούμενα τελικά δεν πρέπει να παραλείπονται...

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

48 σελιδες thread, και τελικα μαθαινουμε απο τους σοφους καπνιστες, οτι το κλασιμο και το ρεψιμο..συγκρινονται με το καπνισμα..

Οποιος εχει ντοκουμεντα του Λιακοπουλου σχετικα με το θεμα, παρακαλειται να τα λινκαρει να μαθαινουμε και εμεις οι ασχετοι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καπνίζω αλλά δεν με χαλάει ο καπνός σε φυσιολογικά επίπεδα. Για να κάνω παρατήρηση δηλαδή θα πρέπει να καπνίζουν 2-3 άτομα σε δωμάτια 5 τετραγωνικών. Σε τέτοια περίπτωση το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι για το ντουμάνι δηλαδή.

Ειδικά αν υπάρχει καλός εξαερισμός, όποιος διαμαρτυρέται είναι μιξοπαρθένα. Για να μην πω, πρηξαρχίδας χαιρέκακος Δεν μ'αρέσουν οι ταμπέλες αλλά έτσι είναι. "Αχαχα, τωρα με το νεο νομο θα παρουμε το αιμα μας πισω, καπνιστες!". Grow up.

Επεξ/σία από ]nick[
Οταν συμβει στα περιξ, φωτιες να καιεεεενεεε
Δημοσ.
nick[;2797008']Ειδικά αν υπάρχει καλός εξαερισμός' date=' όποιος διαμαρτυρέται είναι μιξοπαρθένα.

Δεν καπνίζω αλλά δεν με χαλάει ο καπνός σε φυσιολογικά επίπεδα.[/quote']

να κόψεις το παθητικό κάπνισμα... δοκίμασες ; :lol:

Δημοσ.
nick[;2797008']Ειδικά αν υπάρχει καλός εξαερισμός' date=' όποιος διαμαρτυρέται είναι μιξοπαρθένα.

Δεν καπνίζω αλλά δεν με χαλάει ο καπνός σε φυσιολογικά επίπεδα.[/quote']

Κοιτα, μπορει να μην σε ενοχλει, αλλα τον αναπνεεις. Οποτε η ζημια γινεται.

• Super Moderators
Δημοσ.

5 μήνες από εδώ 5 από εκεί και στο τέλος δεν κατάλαβες τι έγινε...

Δημοσ.
5 μήνες από εδώ 5 από εκεί και στο τέλος δεν κατάλαβες τι έγινε...

Οπότε απαγορεύουμε το καπνισμα και αφηνουμε ολα τα αλλα?

Σαν αυταπάτη μου ακούγεται.

Btw,και 100 χρονια να ζησεις παλι δεν θα καταλαβεις τι εγινε. ΓΙαυτο λέω, ας εστιάσουμε αλλού και να μην κάνουμε λες και το κάπνισμα είναι το μείζωνος σημασίας πρόβλημα μας.

• Super Moderators
Δημοσ.

από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή και από την στιγμή που είναι Ευρωπαϊκή οδηγία γιατί όχι?

Δημοσ.
από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή και από την στιγμή που είναι Ευρωπαϊκή οδηγία γιατί όχι?

Προσωπικά, γιατί το βρίσκω καταπιεστικό προς τους καπνιστές. Να επιβάλλουν μέτρα για καλό εξαερισμό, είμαι φουλ υπέρ.

• Super Moderators
Δημοσ.

ο καλός εξαερισμός δεν πρόκειται να εξαλείψει τον καπνό κατάλαβέ το...ο σκοπός δεν είναι να περιοριστεί το παθητικό κάπνισμα αλλά να εξαφανιστεί

αν είναι να πάρουν ημίμετρα καλύτερα να μην κάνουν τπτ, τσάμπα λεφτά...

Δημοσ.
nick[;2797008'']Δεν καπνίζω αλλά δεν με χαλάει ο καπνός σε φυσιολογικά επίπεδα.

Δεν γνωρίζεις τι σου κάνει και σε αυτά τα επίπεδα όμως..

Ούτε εγώ.. και καλύτερα που δεν ξέρουμε γιατί όπως λες δεν θέλω να ενοχλώ με "μικρότητες" κάνοντας τη μυξοπαρθένα, γι' αυτό κάθομαι και φυσάω το καπνό απ' τα μούτρα μου όπου πάω. Πιο Respect είναι αυτό.

nick[;2797008'']Σε τέτοια περίπτωση το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι για το ντουμάνι δηλαδή.

Αμ δε.. εδώ και στο κρεβάτι καπνίζει ο καπνιστής.. δεν είναι δα και τεράστια τα bedrooms..

Μπράβο μωρή παιχτούρα thresh, δεν περίμενα να έριχνες τόσο ωραία λόγια σε τέτοιο θέμα.. σε φανταζόμουν πιο "στ@@διστη" σε τέτοια θέματα ρε παιδί μου..

Ξέρετε τι έλεγα εγώ? Έλεγα "Η τύχη είναι ΘΕΟΣ. Αν θέλει να σε πάρει, θα σε πάρει.. Αν δεν θέλει.. δε μπα να κάνεις ναργιλέ με μαύρο daily.. παίζει και να κλείσεις τα 85".

Πέθαναν 3 κοντινοί συγγενείς μου από καρκίνο όμως τους τελευταίους 2 μήνες, ΟΛΟΙ από καρκίνο σε συκώτι και πνεύμονα.. Σε ΚΑΘΕ σπίτι υπάρχει καρκίνος πια, και απ' ότι βλέπω προέρχεται από μικρότητες και "δεν χαίρεσαι τη ζωή" λόγους.. Όπως το κάπνισμα (ενεργητικό/παθητικό), το κοτόπουλο του Super Market, το ανθρακικό κ.α.

Κρίμα είναι να χανόμαστε από μαλακίες μωρέ.. καλύτερα να σκοτωθούμε στη γέφυρα της Χαλκίδας κάνοντας Bunging, καλύτερα σε αυτοκινητιστικό ή βλάβη αεροπλάνου.. Να είναι λίγο υπερπαραγωγή να σε γράψουν κάπου! Αλλά όχι κάνοντας μαύρες επιχειρήσεις κακών προϊόντων πλούσιες ρε γαμώτο.. :-(

/Μαρία

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...