Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Συγνώμη αλλά κάνεις τεράστιο λάθος για' μένα...Δεν είμαι 24ώρες το 24ωρο μπροστά στον υπολογιστή. Δυστυχώς μπαίνω καθημερινά για πολύ λίγο στο forum...

Θα βρω λιπών την ερώτηση σου και θα σου απαντήσω...;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:30 ----------

Μάλιστα! Και έρχομαι λιπών στην ερώτηση σου φίλε μου ThReSh.:-)

Δεν είπα να συνεχίσουμε έτσι, αλλά όχι και να εφαρμοστεί αυτός ο άδικος (κατά την γνώμη μου) νόμος. Άκου εκεί 70 τετραγωνικά! Ψιλικατζίδικο θα ανοίξει ο άλλος με τα 70 τετραγωνικά? Και άντε αυτό το καταπίνω, οι υπόλοιποι άνθρωποι με τα μεγαλύτερα μαγαζιά που έχουν τι θα κάνουν? Θα τους αναγκάσεις όλους με το ζόρι να το κάνουν μη καπνιστών? Με τζάμια στη μέση και να μην υπάρχει επικοινωνία μεταξύ καπνιστών και μη? Αυτό δεν είναι τελείως ρατσιστικό?

Ρατσιστικό δεν είναι.Απόλυτα λογικό ούτε.Γι αυτό πρέπει να καταργηθεί εντελώς το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους για να μην υπάρχουν αυτά τα παράλογα.Στο πεζοδρόμιο,στο παγκάκι,στο δρόμο ,στη πλάτη ενός γκαργκόυλ μπορούν οι καπνιστες να κάνουν κ πούρα.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αρχικά να σε ευχαριστήσω σαν καπνιστής για τον χαρακτηρισμό των δραστηριοτήτων μου και το σεβασμό στις διεκδικήσεις μου και κατά δεύτερον να σε προειδοποιήσω ως μοντερέητορ πως θα χαλαρώσεις.

Επί του θέματος τώρα, στα μπολντ δεν σε καταλαβαίνω: ο μουσουλμανισμός δεν είναι επιλογή; Γιατί σε ένα θρήσκευμα επιλέγεται το δικαίωμα χώρου εξάσκησής του ενώ σε άλλα ζητήματα όχι;

Αναφορικά με το σεβασμό και την όχληση, εμένα με ενοχλεί να μην ξέρει να περπατάει ο κόσμος, να προσπαθώ να πάω κάπου και να έχω μπροστά μια ομάδα ζώων που πάνε αργά και σκορπισμένοι κατά μήκος του πεζοδρομίου. Τι να κάνω; Να αρχίσω να κόβω λαιμούς μακριά από καναπέδες; Αν κάποιον τον ενοχλεί το κρακ-κρακ που κάνω στα δάχτυλά μου, το ότι ρουφάω τη μύτη μου, το ότι μιλάω γρήγορα, το ότι γελάω με σπαστικό τρόπο, τι; Είναι θέμα σεβασμού να μη γελάω, να μην κάνω κρακ ή να μη ρουφάω τη μύτη μου (κάποιους τους ενοχλεί και το φύσημα!);

Αντιλαμβάνεσαι καθόλου τις αιτίες ύπαρξης νομοθεσίας και πως αυτές καμία σχέση δεν έχουν με την αγάπη του κράτους στους καπνιστές;

Δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά αν απαντήσω στα παραπάνω... πως να τα χαρακτηρίσω δεν ξέρω, σίγουρα θα φανώ πολύ μικρότερος από αυτό που είμαι... Όσο για το ότι "θα" χαλαρώσω, κάνεις μασάζ;

Δημοσ.

Και ποιος θα πηγαίνει μετά σε αυτά τα μαγαζιά?

Έχεις δει πολλούς Έλληνες να βγαίνουν σε ένα μπάρ ή μια ταβέρνα και να μην καπνίσουν?

Στη Θεσσαλονίκη εδώ που είμαι ξέρω ότι μία φορά κάποιος επιχείρησε να κάνει μία καφετέρια αυστηρά μη καπνιστών και 2 μήνες που το είχε ανοιχτώ (γιατί τόσο μόνο κράτησε η ιδέα του) δεν είχε πατήσει ούτε ένα άτομο...Κατάλαβες μετά γιατί το έκλεισε.

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν είπα να συνεχίσουμε έτσι, αλλά όχι και να εφαρμοστεί αυτός ο άδικος (κατά την γνώμη μου) νόμος. Άκου εκεί 70 τετραγωνικά! Ψιλικατζίδικο θα ανοίξει ο άλλος με τα 70 τετραγωνικά? Και άντε αυτό το καταπίνω, οι υπόλοιποι άνθρωποι με τα μεγαλύτερα μαγαζιά που έχουν τι θα κάνουν? Θα τους αναγκάσεις όλους με το ζόρι να το κάνουν μη καπνιστών? Με τζάμια στη μέση και να μην υπάρχει επικοινωνία μεταξύ καπνιστών και μη? Αυτό δεν είναι τελείως ρατσιστικό?

ενώ μέχρι τώρα που οι μη καπνιστές τρώνε τον καπνό είναι δίκαιο? που σε γράφουν κανονικά ακόμα και αν τους πεις να το σβήσουν?!

είναι να απορείς με μερικούς, τα γράφετε λες και δεν ξέρετε τι προκαλεί το κάπνισμα...πόσους highlander έχει πλέον αυτή η χώρα?

---------- Post added at 20:20 ----------

Έχεις δει πολλούς Έλληνες να βγαίνουν σε ένα μπάρ ή μια ταβέρνα και να μην καπνίσουν?

να μάθουν να μην καπνίζουν...καλό δεν τους κάνει, μόνο κακό...

Δημοσ.

Με το αλκοόλ τι θα γίνει ;

είναι εκνευριστικό ο κάθε ενήλικος (Και βγάλε) να πίνει όπου του...καπνίσει!

χωρείς κάποιο ασφαλιστικό μέτρο (πλην τις οδήγησης)

με ενοχλούν οι μεθυσμένοι (πεζοί) πίνουν και κάνουν όλο μ@λ@κίες!

χόρια που χαλάνε την υγεία τους και τα νεύρα μας...

γίνονται και επικίνδυνοι για το δημόσιο σύνολο :o

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν χρειάζεται αλκοόλ, κάποιοι κάνουν μλκιες χωρίς να έχουν πιει σταγόνα...

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι αν ανοίξουν μαγαζιά καπνιστών και μη καπνιστών(χωρίς περιορισμούς,όποιος θέλει ανοίγει ότι θέλει) οι ίδιοι οι μη καπνιστές ΔΕΝ θα στηρίξουν τα μαγαζιά όπου θα απαγορεύεται το κάπνισμα.

Και τώρα ζητάνε όλα μη επειδή αν υπάρχουν δύο ειδών θα τους χαλάσει την παρέα,πόσο έλεος μπορεί να είναι αυτό

Δημοσ.

Μια που το έχουμε τραβήξει από τα μαλλιά, δεν φτιάχνετε κι ένα νόμο για την ορθογραφία, να γίνουμε Ελβετία από τα πρόστιμα που θα πέσουν; Κάνει κακό στην ψυχική μου ισορροπία η ανορθογραφία. Προσέχετε λίγο τι γράφετε ρε παίδες!

Δημοσ.
ενώ μέχρι τώρα που οι μη καπνιστές τρώνε τον καπνό είναι δίκαιο? που σε γράφουν κανονικά ακόμα και αν τους πεις να το σβήσουν?!

είναι να απορείς με μερικούς, τα γράφετε λες και δεν ξέρετε τι προκαλεί το κάπνισμα...πόσους highlander έχει πλέον αυτή η χώρα?

---------- Post added at 20:20 ----------

να μάθουν να μην καπνίζουν...καλό δεν τους κάνει, μόνο κακό...

Δεν μπορείς να επιβάλεις σε κάποιον να μην καπνίζει! Όλοι οι καπνιστές ξέρουν τι τους προκαλεί, αλλά άντε να το κόψεις το άτιμο!:-)

Σε αυτό που είπες ποιο πριν δεν φταίνε αυτοί που καπνίζουν, αλλά οι καταστηματάρχες τον μαγαζιών. Θα πρέπει να βάλουν στα μαγαζιά τους καλύτερα συστήματα εξαερισμού.

Εγώ που είμαι καπνιστής, να φανταστείς ότι πολλές φορές στους κλειστούς χώρους χωρίς καλό εξαερισμό με ενοχλεί κι'εμένα!

Δημοσ.
δεν χρειάζεται αλκοόλ, κάποιοι κάνουν μλκιες χωρίς να έχουν πιει σταγόνα...

είναι και αυτή μια διαπίστωση αλλά εμείς δεν εξετάζουμε αυτές τις "χωρίς"

περιπτώσεις, εξετάζουμε τις "με"! με αλκοόλ , με τσιγάρο... ;)

γιατί τέτοια ασυδοσία και ξεφραγαμπελισμός με το αλκοόλ λοιπόν ;

Δημοσ.
Τελικά Δημήτρη τι προτείνεις; Ρωτάω γιατί στην ερώτηση του Thresh απάντησες με "δεν".

Για αυτό λες? "Δεν μπορείς να επιβάλεις σε κάποιον να μην καπνίζει!"

Δημοσ.

Δεν το εννοούσα ακριβώς κυριολεκτικά. Λες ότι η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί, αλλά δε συμφωνείς και με το νόμο.

Δεκτό, αλλά δεν κατάλαβα τι λύση έχεις στο μυαλό σου.

Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα σεβασμού, επαναλαμβάνομαι, και όχι νόμων. Ο καθένας από μας περιβάλλεται, ας πούμε, από μια σφαίρα δράσης μέσα στην οποία μπορεί να κάνει ότι γουστάρει (να καπνίζει, να ακούει μουσική, να κλάνει, να ρεύεται, να σαχλαμαρίζει) αρκεί οι όποιες ενέργειές του να μην "εισβάλουν" στη σφαίρα δράσης του διπλανού του, που ίσως την ίδια στιγμή να κάνει κάτι άλλο (να τρώει, να διαβάζει, να κοιμάται). Στις σημερινές κοινωνίες αυτές οι σφαίρες είναι υπερβολικά κοντά η μία στην άλλη και για να μη σφαχτούμε απαιτούνται νόμοι και κανόνες συμπεριφοράς (δε ζεις μόνος σου φιλαράκο). Αποδεδειγμένα οι νόμοι δεν αρκούν σχεδόν ποτέ (ειδικά όταν δεν τηρούνται), θα πρέπει λοιπόν να φροντίσουμε οι ίδιοι, οι ενέργειες μας και οι επιπτώσεις τους να συγκρατούνται μέσα στη δική μας σφαίρα δράσης όταν δεν υπάρχει σχετική "άδεια". Δυστυχώς ο καπνός του τσιγάρου δεν μένει ποτέ εντός αυτής και οι καπνιστές, σαν άλλος γείτονας που το βράδυ καταπάτησε 1 μέτρο από το διπλανό οικόπεδο μετακινώντας το συρματόπλεγμα, θεωρούν κεκτημένο τους το ... "δικαίωμα" να στέλνουν τον καπνό τους "ελεύθερα" παντού. Ε, νομίζω ότι ήρθε η στιγμή η περίφραξη να επιστρέψει στη θέση της. Γυάλινα πετάσματα, αεροφράκτες, αποκλειστικοί χώροι, κάπνισμα στον προθάλαμο ή στον ακάλυπτο, θα βρεθεί η φόρμουλα και αργά ή γρήγορα οι καπνίζοντες θα πρέπει να το αποδεχτούν, όπως οι υπόλοιποι είχαμε (εσφαλμένα) αποδεχτεί την κάπνα στη δουλειά μας, το βήχα και τη δύσπνοια στα κέντρα διασκέδασης, τη βρώμα στα μαλλιά και τα ρούχα γυρνώντας σπίτι κ.α. Αυτά και για να είμαι ειλικρινής, εκτός του ότι ντρέπομαι που κάθομαι και γράφω -για τελευταία φορά- τα αυτονόητα, οι αντίθετες απόψεις ούτε με ενδιαφέρουν ούτε καν μπαίνω στην κόπο να τις διαβάζω και να τις ακούω. Μετά από τόσα χρόνια, λοιπόν,... ΑΡΚΕΤΑ!

Δημοσ.

Εγω ξερω οτι τον καφε μου θα τον πινω σε καφετερια που επιτρεπεται το τσιγαρο.

Επισης ξερω οτι δεν θα διανοηθω να το αναψω σε χωρο που απαγορευεται.

Απο εκει και περα αν καποιους τους ενοχλει το γεγονος οτι θα υπαρχουν και μαγαζια για τους καπνιστες, προβλημα τους.

Το γεγονος οτι τοσα χρονια ετρωγαν τον καπνο στην μαπα ειναι λυπηρο. Αυτο δεν θα συμβαινει πλεον, οποτε τελος καλο ολα καλα.

Πολυ απλα, οσο το κρατος επιλεγει να βγαζει χρηματα απο την κακια αυτη συνηθεια, τοσο θα απαιτουμε χωρους για να καπνιζουμε με την ανεση μας και χωρις να ενοχλουμε τους αλλους. Δικαιωμα μας και μαλιστα χρυσοπληρωμενο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...