Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θεμα ειναι η εκαστοτε νομοθετηση να εχει καποιο σκοπο και να κινειται προς μια κατευθυνση ξεκαθαρης λυσης.Εδω μονο αυτο δεν εχουμε.Αντι αυτου εχουμε ενα σετ μετρων της πλακας που για ακομη μια φορα αναδεικνυει το προβλημα στοιχειωδους συνταξης νομων που φυσικα γνωριζουμε ολοι οτι οφειλεται στην παρεμβαση.

Τι θελουμε λοιπον?

1.Να προφυλαξουμε τους καπνιστες?

2.Να προφυλαξουμε τους μη καπνιστες?

3.Να προφυλαξουμε και τις δυο πλευρες?

4.Να δημιουργησουμε αντικρουομενες κοινωνικες ομαδες?

Διοτι αν ο νομος ηταν ξεκαθαρος δεν θα ειχαμε αυτες τις αποριες.

Δεδομενα:

1.Φορολογεις τον καπνιστη και νομιμα του πωλεις το προιον που οπως υποστηριζεις τον οδηγει σε σχεδον βεβαιο θανατο.

2.Θελεις να προστατεψεις τον παθητικο καπνιστη.

Αρα οι λυσεις ειναι απλες και ξεκαθαρες.Πρωτον, απαγορευεις το τσιγαρο σε ολους τους κλειστους χωρους χωρις διακρισεις.Δευτερον, αν πραγματικα νοιαζεσαι για τον καπνιστη απαγορευεις την πωληση τσιγαρων.Τριτον, επειδη ως κρατος εχεις αποδειξει οτι νοιαζεσαι για οοοοολους τους πολιτες να το προχωρησεις.Υπαρχει και ο αλκοολισμος.Καθε μπαρμαν να τηρει το οριο χορηγησης αλκοολ ανα ατομο...Ελα μεγαλε ελληνα νομοθετη που νοιαζεσαι για το κοινο καλο.Αυτος που πινει 5 ουισκακια καθε βραδυ γινεται επιθετικος απεναντι στον διπλανο του που δεν πινει και κινδυνευει η σωματικη ακεραιοτητα του.Βαλε τον σε ενα τζαμι-κλουβι.

Θα πεσει πολυ γελιο απο την 1η.Ζητω η ελλας.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Απλά ήθελα να πω ότι οι καπνιστές δεν δικαιούνται τίποτα και είναι προκλητικό να διεκδικούν το οτιδήποτε. Δεν δικαιούνται ξεχωριστούς χώρους για τη μαλακισμένη δραστηριότητά τους λες και είναι μουσουλμάνοι μετανάστες που απαιτούν σεβασμό και ξεχωριστούς χώρους λατρείας, το κάπνισμα είναι επιλογή τους και οφείλουν να φροντίζουν οι ίδιοι για την προστασία και την μη όχληση των διπλανών τους. Είναι καθαρά θέμα σεβασμού προς το συνάνθρωπο ( σεβασμός; τι είναι αυτό; ) και τίποτα περισσότερο. Οι ίδιοι μπορούν να κόψουν το λαιμό τους, αν το θέλουν, μου είναι αδιάφορο, αρκεί να μη μου λερώσουν το χαλάκι ή τον καναπέ με αίματα. Τόσο απλά.

Δημοσ.
Απλά ήθελα να πω ότι οι καπνιστές δεν δικαιούνται τίποτα και είναι προκλητικό να διεκδικούν το οτιδήποτε.

Ωραίος, πάρα πολύ ωραίος. Είναι προκλητικό το να διεκδικήσει κάποιον χώρο ένας καπνιστής, είναι ρεμάλια οι καπνιστές που δεν λογαριάζουν τους άλλους και δεν είναι προκλητική η δήλωση που κάνεις εσύ. Λυπάμαι φίλε μου, αλλά ο σεβασμός προς το συνάνθρωπο όντως δεν υπάρχει - μόνο που δεν το αποδεικνύουν μόνο οι ανάλγητοι και αδιάφοροι καπνιστές (γιατί, θα συνεχίσω να το λέω ΔΕΝ είναι όλοι έτσι), αλλά κι εσύ το ίδιο μ αυτό που λες. Σεβασμός προς το συνάνθρωπο θα πρέπει να υπάρχει κι από τις 2 πλευρές. Με τη δική σου λογική, να σου πω κι εγώ ότι όσοι πάνε και παίρνουν τζιπάκια γιατί έχουν τρέλα και θέλουν να κάνουν την κ@#$λα τους δεν έχουν δικαίωμα να παρκάρουν πουθενά, γιατί το τζιπ τους μολύνει τον αέρα που αναπνέω σε 4απλάσιο βαθμό απ'ότι ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Ή μάλλον για να είμαι ακριβώς μέσα στη νοοτροπία σου, δεν θα έχουν δικαίωμα καν να το κυκλοφορούν.

Λίγη διαλλακτικότητα δεν βλάπτει. B)

Δημοσ.
Δευτερον, αν πραγματικα νοιαζεσαι για τον καπνιστη απαγορευεις την πωληση τσιγαρων.

Ποιος διακήρυξε ποτέ πως νοιάζεται για τον καπνιστή; Η ενημέρωση είναι το μέγιστο μέτρο που μπορεί να πάρει κανείς για αυτοκαταστροφικές δραστηριότητες, το να απαγορεύσεις την πώληση τσιγάρων είναι επιβολή αυτού που εσύ θεωρείς σωστό. Ο καπνιστής μπορεί να παίρνει τα ρίσκα του, μπορεί να πάσχει από ανίατη ασθένεια και στα παπάρια του ο καρκίνος, ό,τι γουστάρει θα κάνει στον εαυτό του και δε θα δώσει λογαριασμό γι' αυτό σε κανέναν -αλλά οφείλει να επωμίζεται ολόκληρη την ευθύνη και αυτό γίνεται μόνο αν ενημερώνεται σωστά, εξ' ου και οι προειδοποιήσεις-κηδειόχαρτα. Αν γινόταν αυτό που λες εσύ, θα παίρναμε τη ζάχαρη με το δελτίο, θα αφαιρούσαν το λίπος από τις χοιρινές μπριζόλες, το γάλα θα είχε μάξιμουμ 3% λίπος, το μέλι θα πωλούνταν στη μαύρη και θα είχαμε νέα περίοδο ποτοαπαγόρευσης.

Απλά ήθελα να πω ότι οι καπνιστές δεν δικαιούνται τίποτα και είναι προκλητικό να διεκδικούν το οτιδήποτε. Δεν δικαιούνται ξεχωριστούς χώρους για τη μαλακισμένη δραστηριότητά τους λες και είναι μουσουλμάνοι μετανάστες που απαιτούν σεβασμό και ξεχωριστούς χώρους λατρείας, το κάπνισμα είναι επιλογή τους και οφείλουν να φροντίζουν οι ίδιοι για την προστασία και την μη όχληση των διπλανών τους. Είναι καθαρά θέμα σεβασμού προς το συνάνθρωπο ( σεβασμός; τι είναι αυτό; ) και τίποτα περισσότερο. Οι ίδιοι μπορούν να κόψουν το λαιμό τους, αν το θέλουν, μου είναι αδιάφορο, αρκεί να μη μου λερώσουν το χαλάκι ή τον καναπέ με αίματα. Τόσο απλά.

Αρχικά να σε ευχαριστήσω σαν καπνιστής για τον χαρακτηρισμό των δραστηριοτήτων μου και το σεβασμό στις διεκδικήσεις μου και κατά δεύτερον να σε προειδοποιήσω ως μοντερέητορ πως θα χαλαρώσεις.

Επί του θέματος τώρα, στα μπολντ δεν σε καταλαβαίνω: ο μουσουλμανισμός δεν είναι επιλογή; Γιατί σε ένα θρήσκευμα επιλέγεται το δικαίωμα χώρου εξάσκησής του ενώ σε άλλα ζητήματα όχι;

Αναφορικά με το σεβασμό και την όχληση, εμένα με ενοχλεί να μην ξέρει να περπατάει ο κόσμος, να προσπαθώ να πάω κάπου και να έχω μπροστά μια ομάδα ζώων που πάνε αργά και σκορπισμένοι κατά μήκος του πεζοδρομίου. Τι να κάνω; Να αρχίσω να κόβω λαιμούς μακριά από καναπέδες; Αν κάποιον τον ενοχλεί το κρακ-κρακ που κάνω στα δάχτυλά μου, το ότι ρουφάω τη μύτη μου, το ότι μιλάω γρήγορα, το ότι γελάω με σπαστικό τρόπο, τι; Είναι θέμα σεβασμού να μη γελάω, να μην κάνω κρακ ή να μη ρουφάω τη μύτη μου (κάποιους τους ενοχλεί και το φύσημα!);

Αντιλαμβάνεσαι καθόλου τις αιτίες ύπαρξης νομοθεσίας και πως αυτές καμία σχέση δεν έχουν με την αγάπη του κράτους στους καπνιστές;

Δημοσ.

Το μέλι καλό είναι ρε.Μπορεί να έχει πολλές θερμίδες αλλά παράλληλα έχει μέγιστη διατροφική αξία.Και προκαλεί και σηκωμάρες.

Δημοσ.
Το μέλι καλό είναι ρε.Μπορεί να έχει πολλές θερμίδες αλλά παράλληλα έχει μέγιστη διατροφική αξία.Και προκαλεί και σηκωμάρες.

Ναι αλλά πολλοί το νοθεύουν με ελεεινή ζάχαρη. Οπότε απαγόρευση του μελιού και θάνατος στις μέλισσες!

Δημοσ.
Ναι αλλά πολλοί το νοθεύουν με ελεεινή ζάχαρη. Οπότε απαγόρευση του μελιού και θάνατος στις μέλισσες!

Και με γλυκόζη σκέτη.Έχω συγκεκριμένα ένα βάζο το οποίο είναι γλυκόζη με χρώμα μελιού...

Δημοσ.

καπου πηρε το ματι μου οτι μεχρι και τον οκτωβριο το προγραμμα χαρακτηριζεται πιλοτικο

δηλαδη οτι θα γινονται ελεγχοι αλλα δεν θα πεφτουν προστιμα.

σαν περιοδος προσαρμογης δηλαδη

ισχυει αυτο?

Δημοσ.
καπου πηρε το ματι μου οτι μεχρι και τον οκτωβριο το προγραμμα χαρακτηριζεται πιλοτικο

δηλαδη οτι θα γινονται ελεγχοι αλλα δεν θα πεφτουν προστιμα.

σαν περιοδος προσαρμογης δηλαδη

ισχυει αυτο?

Πολυ πιθανο. Για τον απλο λογο οτι ακομα δεν ξερουν τι τους γινεται.

Εχω γνωστο που ειναι ειναι ιδιοκτητης μικρης καφετεριας στην Ηλιουπολη.

Εχει τρεξει τον τελευταιο μηνα σε διαφορους δημοσιους φορεις για να ρωτησει τι πρεπει να κανει, τι χαρτια να βγαλει κτλ κτλ, και ολοι του λενε οτι δεν ξερουν ποιος ειναι ο αρμοδιος φορεας και να ξαναπερασει απο 1η Ιουλιου. :lol:

Με λιγα λογια μαλλον κανενας δεν ξερει τι θα γινει απο μεθαυριο.

Το μαγαζι μαλλον παει για καπνιζοντες, αλλα μεχρι να βγαλει ακρη δεν θα επιτρεπεται το καπνισμα εκει μεσα.

Δημοσ.

Eντάξει, κάνουμε ανακύκλωση απόψεων στις τελευταίες σελίδες.

Lucifer, η <<όχληση>> που λες εσύ, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από αυτή του καπνίσματος.Αν είναι να τραβάμε από τα μαλλιά διάφορα παραδείγματα, τότε τα πάντα είναι ενοχλητικά και επιβλαβή, σε ισάξιο βαθμό με το κάπνισμα.

Δημοσ.
Eντάξει, κάνουμε ανακύκλωση απόψεων στις τελευταίες σελίδες.

Lucifer, η <<όχληση>> που λες εσύ, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από αυτή του καπνίσματος.Αν είναι να τραβάμε από τα μαλλιά διάφορα παραδείγματα, τότε τα πάντα είναι ενοχλητικά και επιβλαβή, σε ισάξιο βαθμό με το κάπνισμα.

Για κανένα λόγο δεν είναι το ίδιο, προφανώς και δεν είναι και γι' αυτό υπάρχει νομοθεσία για το κάπνισμα και όχι για το κλάσιμο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν κάποιος βγαίνει και λέει "ούτε δικαιώματα, ούτε ρυθμίσεις, μας ενοχλείτε", μπορεί να το λέει για οτιδήποτε που σε εκείνον φαίνεται αυτονόητο.

Δημοσ.
τι ασχολείσαι ρε aladdin7? προφανώς ο Δημήτρης δεν θέλει να κάνει καμία υποχώρηση...

τον ρώτησα πιο πάνω τι προτείνει και προφάνως δεν απάντησε, τον βολεύει απλά όπως είναι τώρα τα πράγματα...

Συγνώμη αλλά κάνεις τεράστιο λάθος για' μένα...Δεν είμαι 24ώρες το 24ωρο μπροστά στον υπολογιστή. Δυστυχώς μπαίνω καθημερινά για πολύ λίγο στο forum...

Θα βρω λιπών την ερώτηση σου και θα σου απαντήσω...;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:30 ----------

και τι προτείνεις εσύ ρε Δημήτρη? να συνεχίσουμε όπως είμαστε?

Μάλιστα! Και έρχομαι λιπών στην ερώτηση σου φίλε μου ThReSh.:-)

Δεν είπα να συνεχίσουμε έτσι, αλλά όχι και να εφαρμοστεί αυτός ο άδικος (κατά την γνώμη μου) νόμος. Άκου εκεί 70 τετραγωνικά! Ψιλικατζίδικο θα ανοίξει ο άλλος με τα 70 τετραγωνικά? Και άντε αυτό το καταπίνω, οι υπόλοιποι άνθρωποι με τα μεγαλύτερα μαγαζιά που έχουν τι θα κάνουν? Θα τους αναγκάσεις όλους με το ζόρι να το κάνουν μη καπνιστών? Με τζάμια στη μέση και να μην υπάρχει επικοινωνία μεταξύ καπνιστών και μη? Αυτό δεν είναι τελείως ρατσιστικό?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...