Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε έχει πλανέψει η full HD και τα βλέπεις όλα τζάμι.

Δες πριν μιλήσεις, είναι πολλά. Αλλά όπως βλέπω έχεις τρομερά επιλεκτικές ευαισθησίες οι οποίες περιορίζονται στο εργαζόμενους των καφέ.

εσυ μιλας για το πεταγμα των συσκευων,εγω σου μιλαω για τη κατασκευη η οποια γινεται αυτοματοποιημενα απο μηχανες.

εκτος κι αν νομιζεις οτι στη κινα εχουν 1 δις παιδακια να τρυπανε με τρυπανακια τις πλακετες και να κολλανε με το καλάι.

αν εισαι τοσο ευαισθητοποιημενος να τις ανακυκλωνεις οπως κανουν καποιοι αλλοι.

επισης υπαρχει μια διαφορα,εσυ μπορεις να πας στη καφετερεια χωρις να καπνισεις,αλλα επιλεγεις να τους γραψεις ολους στα @@ σου.

τωρα μαλλον θα μας πεις για το wireless και τα κινητα,και μετα για τις αναθυμιασεις απο τα burger των goodys.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ΡΕ ΓΚΕΗΔΕΣ είχαμε τους γκέηδες με το τσιγάρο τώρα ο άλλος λέει για τα πλάστικα. ΡΕΓΚΕΗΔΕΣ.

• Super Moderators
Δημοσ.
Δημοσ.

ΡΕ ΓΚΕΗΔΕΣ είχαμε τους γκέηδες με το τσιγάρο τώρα ο άλλος λέει για τα πλάστικα. ΡΕΓΚΕΗΔΕΣ.

Για να τονίσω την ψευδοευαισθησία το πήγα εκεί.

Δημοσ.

Ακόμα και να ισχύει, στα τέτοια μου προσωπικά. Να έχουμε παιδεία ναι, όταν ενοχλούμε να το σβήνουμε, όχι όμως να μας πρήζουν τα παπάρια οι σιχασιάριδες. Καλέ σβήσ' το και φύσα παραπέρα κτλ.

Δημοσ.

Πέρα από τα off topic...

Αφενός το μέτρο για το κάπνισμα είναι σε σωστή ΒΑΣΗ αλλά, αφετέρου, δεν έχει, όπως και πολλά άλλα, σωστό σχεδιασμό.

Είναι σωστό να υπάρχει πρόβλεψη για τους μη καπνίζοντες αλλά θα πρέπει ο επιχειρηματίας που ΘΕΛΕΙ να έχει μία επιχείρηση - μαγαζί στο οποίο να επιτρέπεται άνευ όρων το κάπνισμα να μπορεί να το κάνει.

Πώς; Με σωστή σήμανση. Θα υπήρχε πρόβλημα εάν ο τάδε επιχειρηματίας που είχε ένα μαγαζί στο οποίο επέτρεπε το κάπνισμα να ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να έχει έναν μετρητή των σωματιδίων σε real time και από κάτω τις αντίστοιχες σημάνσεις ανά συγκέντρωση "σωματιδίων";

Έτσι, και το προσωπικό που θα ήθελε να δουλέψει σε μία τέτοια επιχείρηση να ξέρει τι "τραβάει" (εάν το νοιάζει) αλλά και ο πελάτης. Εάν κάποιος δεν θέλει να εργάζεται ή να μπαίνει σε ένα τέτοιο περιβάλλον, απλά θα πηγαίνει, είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση, σε κάποιο άλλο.

Η οριζόντια επιβολή ενός μέτρου το μόνο που δείχνει είναι η πλήρη άγνοια - διάθεση για ενασχόληση από τους νομοθέτες.

Και για να το πάω ακόμα ένα βήμα πιο πέρα...

Θα μπορούσε το μέτρο να λέει..

Όποιος θέλει να έχει ΙΔΙΩΤΙΚΗ επιχείρηση που να επιτρέπεται το κάπνισμα θα ΠΡΕΠΕΙ να έχει μετρητές για την "μόλυνση" του αέρα από το κάπνισμα και βάσει αυτής να πληρώνει παραπάνω ασφάλιστρα στους εργαζομένους. Ο μετρητής αυτός είτε θα στέλνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε υπηρεσία του υπουργείου υγείας είτε κάθε μήνα υπάλληλοι του υπουργείου υγείας θα πηγαίνουν στα μαγαζιά να συλλέγουν τα δεδομένα όπως κάνουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ για το ρεύμα.

Έτσι, και θα είναι ελεύθερος ο μαγαζάτορας να κάνει το μαγαζί του "smoke non free" αλλά και τα ταμεία δεν θα επιβαρύνονται από τα έξτρα έξοδα για τις θεραπείες από τις συνέπειες του τσιγάρου, τα οποία έξοδα μετακυλίονται στους μη καπνίζοντες ασφαλισμένους - εργαζόμενους σε "smoke free" περιβάλλον.

Εάν ο τάδε πελάτης θέλει να μπει στο τάδε μαγαζί αλλά δεν του αρέσει που καπνίζουν μέσα, ας πάει σε άλλο.-

Δεν είναι υποχρέωση ΚΑΜΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ επιχείρησης να αρέσει σε όλους. Σε ΟΣΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ. Θα πρέπει όμως να υπάρχει ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ απέξω που να λέει, π.χ., "Εδώ μέσα επιτρέπεται το κάπνισμα" ή "Εδώ μέσα δεν επιτρέπεται το κάπνισμα" και, επιπροσθέτως, εάν επιτρέπεται να έχει και ένδειξη πραγματικού χρόνου της "μόλυνσης" από το κάπνισμα.

Φυσικά για Δ.Υ. και εν γένει κλειστούς δημόσιους χώρους ούτε συζήτηση. Κάπνισμα απαγορεύεται.

Υ.Γ. Είμαι καπνιστής.

Δημοσ.

Δηλαδή στο μυαλό σου όλο το πρόβλημα επικεντρώνετε στην παρέα; Εμένα προσωπικά η παρέα μου ξέρει ότι αν βγούμε και ανάψουνε τσιγάρο στη μάπα μου θα τσαντιστώ γιατί αποτελείτε από ανθρώπους με τον ελάχιστο σεβασμό που μπορούν να δήξουν σε έναν πραγματικό φίλο, δεν μιλάω για παρέες πιτσιρικάδων ότι νάνε αλλά anyway θα σου φέρω ένα κλασικό παράδειγμα.

Σαν τεχνικός έχω support σε κάποια internet cafe, πάω σε ένα pc να κάνω την δουλεία μου και ξαφνικά σκάει δίπλα μου ένας τυπάς και ανάβει τσιγάρο στα μούτρα μου, του λέω ότι με ενοχλεί και με γράφει, πως πρέπει να επιβληθώ να πέσω στο επίπεδο του και να του σπάσω τα μούτρα; Έτσι πρέπει να φτάσουμε; Να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας; Δυστυχώς η άποψη μου είναι ότι η Ελλάδα είναι μόνο για ανθρώπους που δεν έχουν μάθει τι θα πει παιδεία, σεβασμός και πολιτισμός, εξού και τα σημερινά προβλήματα μας σαν χώρα.

Δεν ειναι στο μυαλο μου καθολου. Θα σε παραπεμπψω αν και πολλες σελιδες, να κανεις μια αναδρομη στο θεμα να δεις οτι παρα πολλες κουβεντες εγιναν για αυτο το θεμα. Και γιατι; Απλη ειναι η απαντηση. Με ποιο σκεπτικο λετε οτι αν εγω εχω μαγαζι καπνιζοντων ενω εσυ οχι, το δικο μου θα ειναι γεματο, αλλα το δικο σου αδειο; Μηπως με το σκεπτικο οτι η ο καπνιστης θα τραβηξει και την υπολοιπη παρεα στο καπνομαγαζο; Δε βλεπω αλλη δικαιολογια σε αυτο. Τα ποσοστα των καπνιστων μειωνονται. Στη σημερινη φαση, πιστευω (δεν εχω μπροστα μου νουμερα), οτι στους δυναμει πελατες οι μη καπνιστες ειναι περισσοτεροι. Πως λοιπον ειστε σιγουροι, οτι αν γινουν 10 μαγαζια καπνιστων και 10 μη καπνιστων, αυτα των καπνιστων θα ειναι τιγκα, ενω των μη καπνιστων θα βαρανε μυγες;

Όταν ο κόσμος προσαρμοστεί στον καπνιστικό νόμο τότε το μπαρ σου θα γεμίζει κόσμο. Όσο εσύ τηρείς τον νόμο δεν θα πατάει κανένας στο μαγαζί σου γιατί θα σου τρώει την πελατεία ο παράνομος που βάζει τασάκια μέσα πχ.

Γιατι ο παρανομος λοιπον με τα τασακια θα σου φαει ολη την πελατεια; Δινει δωρο Ρουμανες μαζι με το ποτο;

Δημοσ.

Δεν ειναι στο μυαλο μου καθολου. Θα σε παραπεμπψω αν και πολλες σελιδες, να κανεις μια αναδρομη στο θεμα να δεις οτι παρα πολλες κουβεντες εγιναν για αυτο το θεμα. Και γιατι; Απλη ειναι η απαντηση. Με ποιο σκεπτικο λετε οτι αν εγω εχω μαγαζι καπνιζοντων ενω εσυ οχι, το δικο μου θα ειναι γεματο, αλλα το δικο σου αδειο; Μηπως με το σκεπτικο οτι η ο καπνιστης θα τραβηξει και την υπολοιπη παρεα στο καπνομαγαζο; Δε βλεπω αλλη δικαιολογια σε αυτο. Τα ποσοστα των καπνιστων μειωνονται. Στη σημερινη φαση, πιστευω (δεν εχω μπροστα μου νουμερα), οτι στους δυναμει πελατες οι μη καπνιστες ειναι περισσοτεροι. Πως λοιπον ειστε σιγουροι, οτι αν γινουν 10 μαγαζια καπνιστων και 10 μη καπνιστων, αυτα των καπνιστων θα ειναι τιγκα, ενω των μη καπνιστων θα βαρανε μυγες;

Γιατι ο παρανομος λοιπον με τα τασακια θα σου φαει ολη την πελατεια; Δινει δωρο Ρουμανες μαζι με το ποτο;

Γιατί πολύ απλά αν ο καπνιστής δεν έχει προσαρμοστεί στον νόμο θα προτιμάει το μαγαζί με τα τασάκια από το νόμιμο μαγαζί που αποφάσισε να τα βγάλει. Απλά πράγματα. Και όσο αφορά την παρέα ναι αν σε μία παρέα πχ. είναι δύο καπνιστές και δύο μη οι καπνιστές αν δεν τους σέβονται καθώς δεν έχουν παιδεία ενσωματωμένη στο μυαλό τους θα προτιμήσουν να τραβήξουν τον άλλον άθελα τους στο μαγαζί που επιτρέπει το τσιγάρο, οι άλλοι απλά μπορεί να αδιαφορούν και να μην το κάνουν θέμα απλά όπως είπα από το να διχαζόμαστε καλύτερα σιγά σιγά ο κόσμος να προσαρμοστεί στον νόμο και να ξέρει οτι όπου και να πάει δεν επιτρέπετε το κάπνισμα πέρα από το σπίτι του η σε άτυπους διαμορφωμένους χώρους που πάς απλά για να καπνίσεις πχ στο γραφείο οι καπνιστές χρησιμοποιούν το μπαλκόνι για να κάνουν το τσιγάρο τους χωρίς να ενοχλούν τους υπόλοιπους μέσα κτλπ.

Δημοσ.

Για να δούμε πόσο πονάει η αλήθεια λοιπόν. Ας πάρουμε ως δείκτη τα μικροσωματίδια PM2.5, που είναι γνωστό ότι είναι βλαβερά. Εδώ είναι τα όρια που έχει θέσει η ΕΕ για τα μικροσωματίδια στο περιβάλλον. Λέει λοιπόν ότι αν είναι πάνω από 25, υπάρχει πρόβλημα στη υγεία. Υπόψιν ότι δεν είναι και πολύ αυστηρό το όριο, γιατί υπάρχουν και οι πιέσεις από τη βιομηχανία. Είναι όμως φανερό ότι πάνω από 25 δημιουργεί προβλήματα υγείας.

Ας δούμε τώρα από έρευνα σε ελληνικά μπαρ πριν την όποια απαγόρευση, για να δούμε πόσα PM2.5 υπάρχουν σε ένα μπαρ καπνιζόντων:

post-63499-0-37098700-1324625785_thumb.jpg

Πόσα; 300; 400; 612; Με όριο το 25; Στους υποτιθέμενους χώρους ΜΗ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΩΝ κιόλας, που θεωρητικά δεν είναι τόσο πυκνός ο καπνός; Ε, μούφες θα λένε μωρέ για το παθητικό κάπνισμα, μόνο 2.500% υψηλότερη από τα όρια ασφαλείας είναι η ρύπανση.

Κάποιος αντίστοιχος πίνακας, ο οποίος να παρουσιάζει συγκριτικά την ποσότητα βλαβερών ουσιών που απορροφάται από τον οργανισμό ενός μη καπνιστή ο οποίος βρίσκεται σε χώρο καπνιζόντων λόγω του μολυσμένου αέρα που εισπνέει και ενός καπνιστή ο οποίος εισπνέει "καθαρό" δηλητήριο κάθε λίγα δευτερόλεπτα απ' ευθείας από την "πηγή" (βλ. τσιγάρο) υπάρχει; Ή, έστω, κάποια συγκριτικά αποτελέσματα πειράματος το οποίο ίσως έχει πραγματοποιηθεί σε ζώα, κάποια από τα οποία εκτίθεντο σε "περιβάλλον καπνιστών" και κάποια στα οποία χορηγείτο απευθείας καπνός (ακριβώς όπως γίνεται στον καπνιστή μέσω του τσιγάρου) ; Κάποια άλλη μελέτη ίσως, η οποία να παραλληλίζει και να συγκρίνει τη βλάβη που υφίσταται ο μη καπνιστής που ζει και εργάζεται όλο το 24ωρο στο κέντρο της Αθήνας αναπνέοντας τον αέρα της, με εκείνη που υφίσταται ο επίσης μη καπνιστης που θα βρεθεί για 2 ώρες σε χώρο που καπνίζουν; Αυτό εννοώ όταν μιλώ περί αλήθειας που πονάει, περί υποκρισίας και περί του ό,τι μας βολεύει...

Οι υπάλληλοι που είναι καπνιστές έχουν επιλέξει να καπνίζουν πχ 1 πακέτο τη μέρα. Αν δουλεύουν σε ένα μπαρ όπως αυτά της παραπάνω έρευνας αναγκάζονται να τρώνε τόσο καπνό σε ένα 8ωρο, που είναι σαν να καπνίζουν 3 και 4 πακέτα.

Στοιχεία γι' αυτή την αντιστοιχία, αν θα ήταν εύκολο...

Άρα, μιλάμε για επαγγελματική έκθεση σε καρκινογόνα. Το λέω για χιλιοστή φορά, μήπως ευαισθητοποιηθεί κανείς. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ως κοινωνία να αναγκάζουμε κάποιον εργαζόμενο να πάθει καρκίνο για να βγάλει το ψωμί του. Δεν είμαστε στον μεσαίωνα. Πάρτε το απόφαση. Φασιστικό είναι να λες ότι εκμεταλλεύομαι την άγνοια ή την ανάγκη του εργαζόμενου για δουλειά, όχι ότι πάω να τον προστατεύσω.

Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να πάθει καρκίνο, επιλογή του είναι να πάει να δουλέψει σε ένα τέτοιο χώρο και κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όπως κανένας δεν αναγκάζει κανέναν να πάει να δουλέψει ως ...κασκαντέρ, ως ανθρακωρύχος ή ως δύτης ανελκύσεων ναυαγίων. Υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλά μαγαζιά μη καπνιστών, στα οποία μπορεί να πάει να δουλέψει αυτός που ενοχλείται ή νοιώθει ότι κινδυνεύει.

Δημοσ.

Γιατί πολύ απλά αν ο καπνιστής δεν έχει προσαρμοστεί στον νόμο θα προτιμάει το μαγαζί με τα τασάκια από το νόμιμο μαγαζί που αποφάσισε να τα βγάλει. Απλά πράγματα. Και όσο αφορά την παρέα ναι αν σε μία παρέα είναι 2 καπνιστές και ένας μη οι καπνιστές αν δεν τον σέβονται καθώς δεν έχουν παιδεία ενσωματωμένη στο μυαλό τους θα προτιμήσουν να τραβήξουν τον άλλον άθελα τους στο μαγαζί που επιτρέπει το τσιγάρο, ο άλλος απλά μπορεί να αδιαφορεί και να μην το κάνει θέμα απλά όπως είπα από το να διχαζόμαστε καλύτερα σιγά σιγά ο κόσμος να προσαρμοστεί στον νόμο και να ξέρει οτι όπου και να πάει δεν επιτρέπετε το κάπνισμα πέρα από το σπίτι του.

Το να διαχωριστει λοιπον η παρεα απο το μη καπνιστη, δεν ειναι σωστο. Το να διαχωριστει ομως οταν εφαρμοστει ο νομος και ο καπνιστης αναγκαστικα θα μειωσει υπερβολικα τις εξοδους του, οποτε απο την παρεα θα μεινουν μονο οι μη καπνιστες, ειναι σωστο ετσι;

Γιατι νομιζετε οτι η παρεα θα διαχωριστει μονο στην πρωτη περιπτωση, ενω στη δευτερη ο καπνιστης θα καθεται ανετος σε ενα χωρο που δε θα του επιτρεπεται να καπνισει, και παρολα αυτα θα διασκεδαζει και θα περναει καλα;

Δημοσ.

Το να διαχωριστει λοιπον η παρεα απο το μη καπνιστη, δεν ειναι σωστο. Το να διαχωριστει ομως οταν εφαρμοστει ο νομος και ο καπνιστης αναγκαστικα θα μειωσει υπερβολικα τις εξοδους του, οποτε απο την παρεα θα μεινουν μονο οι μη καπνιστες, ειναι σωστο ετσι;

Γιατι νομιζετε οτι η παρεα θα διαχωριστει μονο στην πρωτη περιπτωση, ενω στη δευτερη ο καπνιστης θα καθεται ανετος σε ενα χωρο που δε θα του επιτρεπεται να καπνισει, και παρολα αυτα θα διασκεδαζει και θα περναει καλα;

Εάν για να διασκεδάσεις σε έναν χώρο πχ που σερβίρει ποτό και παίζει μουσική η για να μιλήσεις με την παρέα σου σε μία καφετέρια μπορείς να το κάνεις μόνο υπό την απόλαυση του τσιγάρου τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά την άποψη μου. Σε χώρες που εφαρμόζετε ο νόμος μια χαρά λειτουργούν τα μαγαζιά διασκέδασης, όπως είπα είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας δεν μπορούμε να παράγουμε λογικό συμπέρασμα στο φόρουμ καθώς κατά μεγάλο ποσοστό απαντά ο εθισμός και όχι η λογική.

Αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί πιστεύω είναι το κακό που σου προκαλεί η έλλειψη τσιγάρου, σε κάνει να τσιτώνεσαι και να διαχωρίζεις τον εαυτό σου από έναν άνθρωπο που δεν καπνίζει.

Φιλικά πάντα.

Δημοσ.

Εάν για να διασκεδάσεις σε έναν χώρο πχ που σερβίρει ποτό και παίζει μουσική η για να μιλήσεις με την παρέα σου σε μία καφετέρια μπορείς να το κάνεις μόνο υπό την απόλαυση του τσιγάρου τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά την άποψη μου. Σε χώρες που εφαρμόζετε ο νόμος μια χαρά λειτουργούν τα μαγαζιά διασκέδασης, όπως είπα είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας δεν μπορούμε να παράγουμε λογικό συμπέρασμα στο φόρουμ καθώς κατά μεγάλο ποσοστό απαντά ο εθισμός και όχι η λογική.

Φιλικά πάντα.

Το οτι υπαρχει προβλημα αυτο ειναι γεγονος, και λεγεται εθισμος. Δεν ειναι κατι καινουριο. Και ναι ο καπνιστης (εστω και λανθασμενα) το θεωρει απολαυση, και χωρις αυτο κοβει και πολλα αλλα. Ποσοι και ποσοι δεν εκοψαν το τσιγαρο, και παραλληλα εκοψαν και τον καφε τους διοτι δεν μπορουσαν πλεον να κανουν το συνδιασμο καφε - τσιγαρου; Απειροι.

Το που ισχυει ο νομος καθολικα, το εχουμε γραψει πολλες φορες εδω μεσα, οπως και το ποσες χωρες στην αρχη ειχαν καθολικη απαγορευση, αλλα με την καθετη πτωση του τζιρου (αρα και των δικων τους εσοδων) εβαλαν νερο στο κρασι τους, και αφησαν καποια παραθυρακια σε καποια καταστηματα.

Η νοοτροπια οπως μπορει να αλλαξει με το να βγει καποιος να καπνισει εξω, μπορει και να αλλαξει με το να καθεται ο αλλος σπιτι του και να διασκεδασει με την παρεα του καπνισζοντας. Οπως μπορει και να κατσει στο παγκακι με 10 μπυρες και να κανει χαβαλε. Θα τον ακολουθησεις και να περασεις το σαββατοβραδο στο παγκακι αντι για την κυριλε καφετερια;

Δημοσ.

Το οτι υπαρχει προβλημα αυτο ειναι γεγονος, και λεγεται εθισμος. Δεν ειναι κατι καινουριο. Και ναι ο καπνιστης (εστω και λανθασμενα) το θεωρει απολαυση, και χωρις αυτο κοβει και πολλα αλλα. Ποσοι και ποσοι δεν εκοψαν το τσιγαρο, και παραλληλα εκοψαν και τον καφε τους διοτι δεν μπορουσαν πλεον να κανουν το συνδιασμο καφε - τσιγαρου; Απειροι.

Το που ισχυει ο νομος καθολικα, το εχουμε γραψει πολλες φορες εδω μεσα, οπως και το ποσες χωρες στην αρχη ειχαν καθολικη απαγορευση, αλλα με την καθετη πτωση του τζιρου (αρα και των δικων τους εσοδων) εβαλαν νερο στο κρασι τους, και αφησαν καποια παραθυρακια σε καποια καταστηματα.

Η νοοτροπια οπως μπορει να αλλαξει με το να βγει καποιος να καπνισει εξω, μπορει και να αλλαξει με το να καθεται ο αλλος σπιτι του και να διασκεδασει με την παρεα του καπνισζοντας. Οπως μπορει και να κατσει στο παγκακι με 10 μπυρες και να κανει χαβαλε. Θα τον ακολουθησεις και να περασεις το σαββατοβραδο στο παγκακι αντι για την κυριλε καφετερια;

Αυτό έχει να κάνει με τις επιλογές του καθένα ξεχωριστά και συγκεκριμένα το πρόβλημα είναι σε χώρους συγκέντρωσης κοινού που μπορεί να υπάρχουν για 1002 λόγους και καπνιστές και μι καπνιστές, το τι θα κάνεις με την παρέα σου είναι επιλογή σου, μπορείς απλά να ρίξεις Χ σε άτομα που βλέπεις οτι δεν παίρνουν απο λόγια και καπνίζουν δίπλα σου ενώ σε ενοχλεί μπορείς να κάνεις απλά και υπομονή ο νόμος εκεί εχει λογική και λέει ότι από το να σκοτώνετε ο κόσμος και να διχάζετε απαγορεύεται καθολικά (άποψη μου). Από την άλλη σε προσωπικό επίπεδο είτε είσαι μη καπνιστής η καπνιστής μπορείς να κάνεις τις επιλογές σου. Σίγα σίγα θα προσαρμοστεί ο κόσμος, το γεγονός ότι κόβεις την έξοδο για το λόγο οτι δεν μπορείς να καπνίσεις είναι ένα κίνητρο για να το μειώσεις και να συνεχίσεις να καπνίζεις σε μικρότερες ποσότητες με διαλείμματα όταν το έχεις μεγάλη ανάγκη μακριά από τον χώρο συγκέντρωσης κοινού.

Δημοσ.

Τεχνική ερώτηση. Τα επίπεδα των μικροσωματιδίων που ειπώθηκαν πριν μερικές σελίδες, δεν πέφτουν με καλό εξαερισμό; Η μυρωδιά τσιγάρου έχει να κάνει με αυτά τα επίπεδα; Εννοώ ότι εάν είναι ένα μαγαζί που δεν μυρίζει μέσα το τσιγάρο ενώ καπνίζουν, σημαίνει ότι έχει και χαμηλά επίπεδα ή όχι απαραίτητα;

Δημοσ.

Επίσης το μεγαλύτερο κακό στον νόμο είναι η απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου εκεί συμφωνώ με όλους σας είναι άκρος φασιστικό να εξαναγκάζεις κάποιον που είχε την επιλογή να κάνει κάτι που δε βλάπτει τους άλλους και να συνεχίσει να είναι χαρούμενος μαζί τους και παράλληλα να προωθείς νόμο που επιτρέπει την προσωπική χρίση ναρκωτικών. Όπως είπα παραπάνω welcome to Greece.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...