Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εκει δεν υπαρχει αλλη επιλογη.δεν πηγε κανεις να αμολησει χημικα αερια ετσι για ευχαριστηση.

Υπάρχουν άπειρες μαλακιές άχρηστες που πωλούνται στο εμπόριο και κατασκευάζονται με πρώτες ύλες από ορυχεία κλπ που θα μπορούσαν να σταματήσουν να παράγονται. Στο δεν υπάρχει άλλη επιλογή βάλε εισαγωγικά. Εκτός και αν εσύ δε μπορείς να ζήσεις χωρίς πλάσμα τηλεώραση και πλέι.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ειλικρινα απορω για τις 439 σελιδες συζητησης για αυτο το θεμα.

Το θεμα ειναι τοσο απλο που δεν επιδεχεται συζητησης. Θες να καπνισεις? Σπιτι σου ή εξω στο αγιαζι....

Λυσεις τυπου "μαγαζι μόνο για καπνιστες" ειναι αντιδημοκρατικες διοτι δεν επιτρεπουν σε καποιον να παει σε αυτο το μαγαζι χωρις να υποστει τις βλαβερες συνεπειες του παθητικου καπνισματος, και μπορει αυτος ο καποιος να μην θελει αλλά δεν θα εχει επιλογη.

Επισης η δημοσκοπηση ειναι λαθος. Εχει λαθος ερωτηση.

Η σωστη θα ηταν: πιστευετε οτι υπαρχουν χιλιαδες ανθρωποι που δεν δινουν δεκαρα για την υγεια του συνανθρωπου τους λογω μιας προσωπικης συνηθειας και μόνο? ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Στην περιπτωση μας βεβαια της παρουσας ερωτησης, απορω γιατι δεν υπαρχει και επιλογη:

"Παντού, ΚΑΙ σε ΔΥ ΚΑΙ σε Νοσοκομεία/Ιατρεία ΚΑΙ σε Σχολεία/Νηπιαγωγεία."

Ειμαι σιγουρος οτι θα υπηρχαν μερικοι που δεν θα διναν δεκαρα και για αρρωστους και μικρα παιδια και θα το ψηφιζαν. :-(

Εξαλλου ας φτιαξουν νοσοκομεια μόνο για καπνιστες. Γιατι δηλαδη να καταπιεζονται οι καπνιστες? :-(

Δημοσ.

Χαλαρα ψηφιζω τριτη επιλογη. Πολυ θα ηθελα να παω σε -κλειστο- χορο που θα εχει μεσα μονο καπνιστες με αλλους και να αρχισουμε να κλανουμε (αφου εχουμε φαει αυγα, γαλα, μπουριτος και αλλα τετοια) για να δουν τη γλυκα πως νοιωθουμε εμεις που μυριζουμε και ρουφαμε τη βρωμια τους. Εξτρα χειροτερο για οταν αυτο συμβαινει εν ωρα εργασιας και απλα δεν μπορω να κανω τιποτε για να το αποφυγω.

Δημοσ.

Ρε παλικάρια, γιατί όταν πηγαίνετε διακοπές στο εξωτερικό, στην Ευρώπη συγκεκριμένα βγαίνετε έξω από τα μέρη που είστε για να καπνίσετε στον δρόμο και δεν κάνετε την ίδια φασαρία και εκεί; Τι αλλάζει;

Πολύ σωστό!

Εκεί όμως οι μάγκες ελληναράδες τα κάνουν πάνω τους, γιατί φοβούνται όχι τόσο τον νόμο όσο την κοινωνική κατακραυγή και απέχθεια των ξένων (που θα τους βλέπουν ως απολίτιστους και αχρείους).

Δημοσ.

Μαλακιες λετε

Ακομα και στο βερολινο υπηρχαν μαγαζια που καπνιζανε μεσα

Σιγουρα οχι τοσο οσο εδω αλλα υπηρχαν

Δημοσ.

Όση ώρα διάβαζα αυτή τη σελίδα, ταυτόχρονα άκουγα το <<κοριτσάκι με τα σκατά>> από Ελληνοφρένεια.

Μητσοτάκης, Ντόρα, Άδωνις, Τράγκας, Στάη και λοιποί, σε απαγγελία Σπύρου Μπιμπίλα σε συνδυασμό με τα απίστευτα που γράφονται (σχεδόν πάντα από ένα άτομο όπου του την πέφτουν οι υπόλοιποι) και μου έρχεται να κάνω πολλά πράματα ως αντίδραση:

Να γελάσω;

Να κλάψω;

Να οργιστώ;

Να αδιαφορήσω;

Να αυνανιστώ στο μπαλκόνι ανάμεσα στα λαμπάκια;

Τίποτα μάγκες, δεν μας σώζει τίποτα, παρά μόνο αυτό:

742037.jpg

Δημοσ.

Το θεμα ειναι τοσο απλο που δεν επιδεχεται συζητησης. Θες να καπνισεις? Σπιτι σου ή εξω στο αγιαζι....

Λυσεις τυπου "μαγαζι μόνο για καπνιστες" ειναι αντιδημοκρατικες διοτι δεν επιτρεπουν σε καποιον να παει σε αυτο το μαγαζι χωρις να υποστει τις βλαβερες συνεπειες του παθητικου καπνισματος, και μπορει αυτος ο καποιος να μην θελει αλλά δεν θα εχει επιλογη.

Επισης η δημοσκοπηση ειναι λαθος. Εχει λαθος ερωτηση.

Η σωστη θα ηταν: πιστευετε οτι υπαρχουν χιλιαδες ανθρωποι που δεν δινουν δεκαρα για την υγεια του συνανθρωπου τους λογω μιας προσωπικης συνηθειας και μόνο? ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Στην περιπτωση μας βεβαια της παρουσας ερωτησης, απορω γιατι δεν υπαρχει και επιλογη:

"Παντού, ΚΑΙ σε ΔΥ ΚΑΙ σε Νοσοκομεία/Ιατρεία ΚΑΙ σε Σχολεία/Νηπιαγωγεία."

Ειμαι σιγουρος οτι θα υπηρχαν μερικοι που δεν θα διναν δεκαρα και για αρρωστους και μικρα παιδια και θα το ψηφιζαν. :-(

Εξαλλου ας φτιαξουν νοσοκομεια μόνο για καπνιστες. Γιατι δηλαδη να καταπιεζονται οι καπνιστες? :-(

Τι ακριβως εννοεις με αυτο;

Δημοσ.

Εγώ πάλι διάβασα μια κλασικότατη γραφική πλέον διαμάχη ενός καπνιστή με μη καπνιστές και όχι τίποτε ιδιαίτερο.

Δημοσ.

Να αυνανιστώ στο μπαλκόνι ανάμεσα στα λαμπάκια;

Σιγά τα σπέρματα ρε bass.

Οι ατομικές κλπ επειδή είπαμε να υπάρχουν καφέ για καπνίζοντες.

Πλάκα μας κάνεις?

Για τους απορροφητήρες του luci τι έχει? Υδρογόνου?

Δημοσ.

Υπάρχουν άπειρες μαλακιές άχρηστες που πωλούνται στο εμπόριο και κατασκευάζονται με πρώτες ύλες από ορυχεία κλπ που θα μπορούσαν να σταματήσουν να παράγονται. Στο δεν υπάρχει άλλη επιλογή βάλε εισαγωγικά. Εκτός και αν εσύ δε μπορείς να ζήσεις χωρίς πλάσμα τηλεώραση και πλέι.

αυτα παραγονται σε συγκεκριμενους χωρους,με συγκεκριμενες προδιαγραφες ασφαλειας.

ασε που πολλα εχουν καταργηθει.

πχ τακακια με αμιαντο.

Δημοσ.

Είμαι καπνιστής εδώ και πολλά χρόνια. Το ξέρω ότι κάνω κακό στην υγεία μου, αλλά δυστυχώς το κωλοτσίγαρο είναι εξάρτηση και μάλιστα βαριά. Άλλοι μπορούν ευκολότερα να το κόψουν, άλλοι δυσκολότερα και άλλοι καθόλου.

Μέσα στο σπίτι μου καπνίζω, αλλά δεν επιβαρύνω κανέναν, αφού ζω μόνο με τη γυναίκα μου η οποία είναι επίσης καπνίστρια. Αν με επισκεφθεί κάποιος που δεν καπνίζει και τον ενοχλεί ο καπνός μου, δε μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη: στο σπίτι μου είμαι και μόνο εγώ ορίζω τι γίνεται μέσα σ' αυτό. Όποιος ενοχλείται, ας μη με επισκέπτεται.

Σε σπίτια άλλων, καπνίζω μόνο αν μου το επιτρέψουν. Αν δε μου το επιτρέψουν, κάνω υπομονή, αλλά δε μένω για πολύ. Επιλογή μου είναι, σωστά; Δε φαντάζομαι να ενοχλώ κανέναν!

Σε επαγγελματικούς χώρους, είτε ο ιδιοκτήτης επιτρέπει το κάπνισμα, είτε όχι, δεν καπνίζω. Ο πελάτης που θα μπει, θα έχει χίλια δίκια αν ενοχληθεί από τον καπνό μου.

Σε ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία, Σχολεία/Νηπιαγωγεία και γενικότερα όπου απαγορεύεται, ακολουθώ το νόμο και δεν καπνίζω.

Ένα πράγμα όμως, όσο κι αν στύψω το μυαλό μου, δε μπορώ να το κατανοήσω:

Έστω ότι είμαι εν δυνάμει επιχειρηματίας και θέλω να ανοίξω ένα χώρο διασκέδασης, τύπου μπαρ, ο οποίος θα απευθύνεται αποκλειστικά σε καπνιστές και οι συνεργάτες / υπάλληλοι που έχω επιλέξει, είναι επίσης καπνιστές. Γιατί το κράτος μου στερεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσω το επαγγελματικό μου σχέδιο; Επειδή έτσι "αποκλείω" το μαγαζί μου από τα πιθανά μέρη στα οποία θα μπορούσε να πάει ένας μη καπνιστής; Με την ίδια συλλογιστική, δε θα έπρεπε να έχω το δικαίωμα να επιλέξω ούτε το είδος της μουσικής που θα ακούγεται στο μαγαζί μου, διότι το metal που γουστάρω εγώ να παίζω, "αποκλείει" το μαγαζί μου από τα πιθανά μέρη στα οποία θα μπορούσε να πάει ένας θιασώτης άλλου μουσικού είδους. Ή, ξέρω 'γω, δε θα έπρεπε να έχω την απόλυτη ευχέρεια να επιλέξω τα υλικά επένδυσης των καθισμάτων, διότι έτσι αποκλείω το μαγαζί μου από τα πιθανά μέρη στα οποία θα μπορούσε να πάει ένας π.χ. αλλεργικός στην επαφή με τη ...δερματίνη.

Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Εγώ, ας πούμε, δεν πάω να διασκεδάσω σε μαγαζιά που παίζουν ηλεκτρονική μουσική, διότι δε μ' αρέσει το συγκεκριμένο είδος μουσικής, αλλά δε νοιώθω να στερούμαι κάτι. Έχω ένα κάρο στέκια που καλύπτουν τα δικά μου γούστα. Τι θα έπρεπε να κάνω σαν πελάτης; Να απαιτήσω μήπως να αλλάξουν μουσική;

Επίσης, όσο κι αν ακουστεί ακραίο, δεν πάω ούτε σε εστιατόρια των οποίων το μενού αποτελείται από ψαρικά, διότι απεχθάνομαι τη μυρωδιά των θαλασσινών, είτε όταν μαγειρεύονται, είτε όταν είναι απλώς σερβιρισμένα κοντά μου. Ξερνάω ρε παιδί μου, πως να το πω; Οπότε θα έπρεπε να αρχίσω τα "ντου" όπου βλέπω ψαροταβέρνα και να αξιώνω να το γυρίσουν στις χοιρινές και το κοντοσούβλι...

Δημοσ.

Είμαι καπνιστής εδώ και πολλά χρόνια. Το ξέρω ότι κάνω κακό στην υγεία μου, αλλά δυστυχώς το κωλοτσίγαρο είναι εξάρτηση και μάλιστα βαριά. Άλλοι μπορούν ευκολότερα να το κόψουν, άλλοι δυσκολότερα και άλλοι καθόλου.

Μέσα στο σπίτι μου καπνίζω, αλλά δεν επιβαρύνω κανέναν, αφού ζω μόνο με τη γυναίκα μου η οποία είναι επίσης καπνίστρια. Αν με επισκεφθεί κάποιος που δεν καπνίζει και τον ενοχλεί ο καπνός μου, δε μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη: στο σπίτι μου είμαι και μόνο εγώ ορίζω τι γίνεται μέσα σ' αυτό. Όποιος ενοχλείται, ας μη με επισκέπτεται.

Σε σπίτια άλλων, καπνίζω μόνο αν μου το επιτρέψουν. Αν δε μου το επιτρέψουν, κάνω υπομονή, αλλά δε μένω για πολύ. Επιλογή μου είναι, σωστά; Δε φαντάζομαι να ενοχλώ κανέναν!

Σε επαγγελματικούς χώρους, είτε ο ιδιοκτήτης επιτρέπει το κάπνισμα, είτε όχι, δεν καπνίζω. Ο πελάτης που θα μπει, θα έχει χίλια δίκια αν ενοχληθεί από τον καπνό μου.

Σε ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία, Σχολεία/Νηπιαγωγεία και γενικότερα όπου απαγορεύεται, ακολουθώ το νόμο και δεν καπνίζω.

Έστω ότι είμαι εν δυνάμει επιχειρηματίας και θέλω να ανοίξω ένα χώρο διασκέδασης, τύπου μπαρ, ο οποίος θα απευθύνεται αποκλειστικά σε καπνιστές και οι συνεργάτες / υπάλληλοι που έχω επιλέξει, είναι επίσης καπνιστές. Γιατί το κράτος μου στερεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσω το επαγγελματικό μου σχέδιο; Επειδή έτσι "αποκλείω" το μαγαζί μου από τα πιθανά μέρη στα οποία θα μπορούσε να πάει ένας μη καπνιστής; Με την ίδια συλλογιστική, δε θα έπρεπε να έχω το δικαίωμα να επιλέξω ούτε το είδος της μουσικής που θα ακούγεται στο μαγαζί μου, διότι το metal που γουστάρω εγώ να παίζω, "αποκλείει" το μαγαζί μου από τα πιθανά μέρη στα οποία θα μπορούσε να πάει ένας θιασώτης άλλου μουσικού είδους. Ή, ξέρω 'γω, δε θα έπρεπε να έχω την απόλυτη ευχέρεια να επιλέξω τα υλικά επένδυσης των καθισμάτων, διότι έτσι αποκλείω το μαγαζί μου από τα πιθανά μέρη στα οποία θα μπορούσε να πάει ένας π.χ. αλλεργικός στην επαφή με τη ...δερματίνη.

Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Εγώ, ας πούμε, δεν πάω να διασκεδάσω σε μαγαζιά που παίζουν ηλεκτρονική μουσική, διότι δε μ' αρέσει το συγκεκριμένο είδος μουσικής, αλλά δε νοιώθω να στερούμαι κάτι. Έχω ένα κάρο στέκια που καλύπτουν τα δικά μου γούστα. Τι θα έπρεπε να κάνω σαν πελάτης; Να απαιτήσω μήπως να αλλάξουν μουσική;

Επίσης, όσο κι αν ακουστεί ακραίο, δεν πάω ούτε σε εστιατόρια των οποίων το μενού αποτελείται από ψαρικά, διότι απεχθάνομαι τη μυρωδιά των θαλασσινών, είτε όταν μαγειρεύονται, είτε όταν είναι απλώς σερβιρισμένα κοντά μου. Ξερνάω ρε παιδί μου, πως να το πω; Οπότε θα έπρεπε να αρχίσω τα "ντου" όπου βλέπω ψαροταβέρνα και να αξιώνω να το γυρίσουν στις χοιρινές και το κοντοσούβλι...

Έχει να κάνει με την νοοτροπία. Στην Ευρώπη γενικά σε κέντρα διασκέδασης η καφέ κτλπ δεν επιτρέπετε το κάπνισμα οπότε ξέρεις ότι όταν βγεις έξω δεν θα καπνίσεις, αυτό που λες ότι αναφέρετε αποκλειστικά σε καπνιστές δεν καταλαβαίνω τι είναι, καπνιστήριο; Βάλε και μια ταμπέλα από έξω να λέει απαγορεύονται οι μη καπνιστές. Έλεος πια όλο τα ίδια και τα ίδια θα λέμε.

Όταν ο κόσμος προσαρμοστεί στον καπνιστικό νόμο τότε το μπαρ σου θα γεμίζει κόσμο. Όσο εσύ τηρείς τον νόμο δεν θα πατάει κανένας στο μαγαζί σου γιατί θα σου τρώει την πελατεία ο παράνομος που βάζει τασάκια μέσα πχ.

Welcome to Greece, βγάλε άκρη τώρα.

Αυτό που λες για το μέσα στο σπίτι σου ότι δεν σε νοιάζει αν καλέσεις κάποιον αν τον ενοχλεί ο καπνός δείχνει ακριβός την νοοτροπία του Έλληνα(ακραία έλλειψη σεβασμού), σαν να λέμε και εγώ αν καλέσω κάποιον μέσα στο σπίτι μου τον κλάνω στα μούτρα γιατί μου αρέσει το μεθάνιο εμένα.

Όσο αφορά τα Ίδη και τα φαγητά που αναφέρεις υπάρχει και μια λεπτομέρεια στην απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και αυτή είναι ότι ο καπνός βλάπτει την υγεία.

Μια ανάλυση για την νοοτροπία που δεν μπορώ να γράψω γιατί σπαταλάω φαιά ουσία για κάτι πραγματικά γελοίο… θα δώσω μερικά random παραδείγματα.

Μέλλουσες μητέρες που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Γονείς που καπνίζουν μπροστά στα παιδία τους.

Ο κλασικός Έλληνας που όταν κάποιος ενοχλείτε από τον καπνό το γυρίζει και σε μαο ταο τσαμπουκαλής (Γιατί γουστάρω αν δε σου αρέσει στρίβε).

Ο κλασικός Έλληνας που προτιμάει την καφετέρια που βάζει τασάκια και γράφει στα @@ του τον μαγαζάτορα που θέλει να τηρήσει τον νόμο και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον φιλικό προς όλους (δηλαδή και τους μη καπνίζοντες).

Και άλλα πολλά.

Δημοσ.

Τι ακριβως εννοεις με αυτο;

Εννοω οτι αν καποιος ανοιξει ενα μαγαζι τοτε εγω, και ο οποιοσδηποτε, εχω το δικαιωμα να παω ελευθερα αλλά δεν θα εχω επιλογη να αποφυγω το παθητικο καπνισμα εαν καποιοι εκει μεσα καπνιζουν. Οποτε πρεπει να μην καπνιζουν.

Γιατι το δικαιωμα μου να πηγαινω σε οποιο μαγαζι υπαρχει χωρις να υπαρχει περιπτωση διακινδυνευσης της υγειας μου λογω καποιας συμπεριφορας αλλων, ειναι προφανως πανω απο το δικαιωμα του να εχει αυτη την βλαβερη στην υγεια προς τους αλλους συμπεριφορα καποιος(πχ απο το δικαιωμα του καπνιστη να καπνιζει σε αυτο το μαγαζι).

Έστω ότι είμαι εν δυνάμει επιχειρηματίας και θέλω να ανοίξω ένα χώρο διασκέδασης, τύπου μπαρ, ο οποίος θα απευθύνεται αποκλειστικά σε καπνιστές και οι συνεργάτες / υπάλληλοι που έχω επιλέξει, είναι επίσης καπνιστές. Γιατί το κράτος μου στερεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσω το επαγγελματικό μου σχέδιο; Επειδή έτσι "αποκλείω" το μαγαζί μου από τα πιθανά μέρη στα οποία θα μπορούσε να πάει ένας μη καπνιστής;

Ναι.

Ακριβως.

Με την ίδια συλλογιστική, δε θα έπρεπε να έχω το δικαίωμα να επιλέξω ούτε το είδος της μουσικής που θα ακούγεται στο μαγαζί μου, διότι το metal που γουστάρω εγώ να παίζω, "αποκλείει" το μαγαζί μου από τα πιθανά μέρη στα οποία θα μπορούσε να πάει ένας θιασώτης άλλου μουσικού είδους.

Η συλλογιστικη δεν ειναι καθολου ιδια και το αντιπαραδειγμα ειναι τελειως ακυρο.

Ο λογος πολυ απλος:

Το πρωτο ειναι θεμα υγειας το αλλο ειναι θεμα.......... μη υγειας.

Υγεια και ελευθερια. Τιποτα πανω απο αυτα(ως αγαθα).

Ή, ξέρω 'γω, δε θα έπρεπε να έχω την απόλυτη ευχέρεια να επιλέξω τα υλικά επένδυσης των καθισμάτων, διότι έτσι αποκλείω το μαγαζί μου από τα πιθανά μέρη στα οποία θα μπορούσε να πάει ένας π.χ. αλλεργικός στην επαφή με τη ...δερματίνη.

Υπερ-υπερ-υπερεξειδικευμενο παραδειγμα που οπως καταλαβαινεις καμια σχεση εχει με το απειρως πιο γενικευμενο του καπνισματος.

Οχι. Οπως ειπαμε καμια σχεση. Η ηλεκτρονικη μουσικη δεν σου βλαπτει την υγεια.

Θεμα υγειας και παλι.

Υγεια και ελευθερια. Τιποτα πανω απο αυτα(ως αγαθα).

Οχι. Διοτι αυτο που λες ειναι θεμα ιδιοτροπιας ΕΝΟΣ ανθρωπου.

Το καπνισμα βλαπτει ΟΛΟΥΣ τους παρεβρισκομενους παντοτε.

Καμια σχεση ως αντιπαραδειγμα και παλι.

Δημοσ.

αυτό που λες ότι αναφέρετε αποκλειστικά σε καπνιστές δεν καταλαβαίνω τι είναι, καπνιστήριο; Βάλε και μια ταμπέλα από έξω να λέει απαγορεύονται οι μη καπνιστές. Έλεος πια όλο τα ίδια και τα ίδια θα λέμε.

Αυτό που λες για το μέσα στο σπίτι σου ότι δεν σε νοιάζει αν καλέσεις κάποιον αν τον ενοχλεί ο καπνός δείχνει ακριβός την νοοτροπία του Έλληνα, σαν να λέμε και εγώ αν καλέσω κάποιον μέσα στο σπίτι μου τον κλάνω στα μούτρα γιατί μου αρέσει το μεθάνιο εμένα.

Τι θα πει "καπνιστήριο" ; Δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από τη δική μου επαγγελματική και επιχειρηματική επένδυση. Ένας χώρος διασκέδασης είναι, ο οποίος απευθύνεται σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της χώρας, η οποίοι στο κάτω κάτω, έχουν μια συνήθεια η οποία είναι βλαβερή, αλλά όχι παράνομη (δεν τους παίρνει βλέπεις τους φωστήρες που δήθεν νοιάζονται για την υγεία του κοσμάκη, να απαγορεύσουν την πώληση των τσιγάρων. Εκεί πονάει η τσεπούλα τους...) Ούτε δημόσια υπηρεσία είναι, ούτε τράπεζα, ούτε σχολείο, ούτε νοσοκομείο. Υπό τις συνθήκες δε που εγώ θέλω να δημιουργήσω ένα τέτοιο χώρο, η συγκεκριμένη συνήθεια αποβαίνει εις βάρος αποκλειστικά του ενεργητικού καπνιστή. Αλλά ακόμα και καπνιστήριο να είναι, τι τρέχει μ' αυτό; Δεν κατανοώ την ένσταση και την επισήμανση.

Φυσικά και θα βάλω ταμπέλα απ' έξω! Δε θα χρησιμοποιώ τη λέξη "απαγορεύεται", αφού πιστεύω ότι ακούγεται άσχημα, μα θα το γνωστοποιήσω με κάθε δυνατό τρόπο, ότι εδώ μέσα ο κόσμος καπνίζει. Όποιος θέλει και δεν ενοχλείται, καλώς να ορίσει. Όποιος δε θέλει ή ενοχλείται, δεν έχει ένα σωρό άλλες επιλογές χώρων; Ποιος τον υποχρεώνει να έρθει στο δικό μου (εκτός βέβαια από το πείσμα και τον εγωισμό του...)

Όχι βέβαια, δε χρειάζεται να λέμε όλο τα ίδια και τα ίδια. Αυτό που χρειάζεται είναι να μάθουμε να απαντάμε συγκεκριμένα, όταν τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα. Εγώ έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα, έφερα αρκετά παραδείγματα πιθανών εναλλακτικών περιπτώσεων, αλλά από συγκεκριμένη απάντηση ...μαύρο σκοτάδι! Προς τι η ...έκκληση για έλεος;

Όσο για το τελευταίο, περί σπιτιού και νοοτροπίας του Έλληνα, ουδέν σχόλιον και ουδεμία ανάγκη αιτιολόγησης υφίσταται. Ακριβώς όπως το είπα είναι: Αν θέλεις να βρίσκεσαι στο σπίτι μου, θα υφίστασαι τις δικές μου συνήθειες και τις δικές μου προτιμήσεις. Αν δε σ' αρέσει, τη βόλτα σου! Ή κάλεσέ με στο δικό σου, για να δεις στην πράξη τι σημαίνει να σέβεται ο άλλος τις δικές σου προτιμήσεις. Να στερηθώ εγώ κάτι που γουστάρω, μέσα στο δικό μου σπίτι, είναι ανύπαρκτο ενδεχόμενο.

Δημοσ.

Έχει να κάνει με την νοοτροπία. Στην Ευρώπη γενικά σε κέντρα διασκέδασης η καφέ κτλπ δεν επιτρέπετε το κάπνισμα οπότε ξέρεις ότι όταν βγεις έξω δεν θα καπνίσεις, αυτό που λες ότι αναφέρετε αποκλειστικά σε καπνιστές δεν καταλαβαίνω τι είναι, καπνιστήριο; Βάλε και μια ταμπέλα από έξω να λέει απαγορεύονται οι μη καπνιστές. Έλεος πια όλο τα ίδια και τα ίδια θα λέμε.

Και γιατι σε ενα ροκαδικο (αντιστοιχο του "καπνιστηριο") δε βαζεις απ' εξω μια ταμπελα που να λεει "απαγορευονται οι σκυλαδες"; Αμα γουσταρει ο αλλος να μπει, δεν ξερει τι θα αντιμετωπισει; (ειτε καπνο, ειτε λαθος μουσικη για αυτον, ειτε φαγητο που δεν του αρεσει κλπ).

Όταν ο κόσμος προσαρμοστεί στον καπνιστικό νόμο τότε το μπαρ σου θα γεμίζει κόσμο. Όσο εσύ τηρείς τον νόμο δεν θα πατάει κανένας στο μαγαζί σου γιατί θα σου τρώει την πελατεία ο παράνομος που βάζει τασάκια μέσα πχ.

Κι επανερχομαστε παλι στο κλασικο ιδιο προβλημα. Οτι οι μη καπνιστες, αν και περισσοτεροι πλεον, δεν εχουν τα αρχιδια να επιβληθουν στην παρεα τους, και περιμενουν απο το νομο να βαλει σε σειρα την παρεα τους, ωστε μετα να εχουν το αλλοθι να λενε "δε φταιμε εμεις μωρε, ο νομος το λεει, εμεις αν ηταν στο χερι μας θα σας αφηναμε να καπνιζατε, δε μας νοιαζει".

Οταν ο ιδιος ο ανθρωπος που βγαινεις μαζι του σε εχει χεσμενο κι εσυ συνεχιζεις να εισαι προσκολλημενος μαζι του, σου φταιει μετα το κρατος, οι νομοι, ο αναδρομος ερμης κλπ.

Την επομεη μερα βεβαια, θα πας και στο σπιτι του, θα φας τον καπνο του, θα βγεις μαζι του, θα ξαναφας τον καπνο του, και μετα κλαμενος θα φωναζεις παλι γιατι δεν τηρουνται οι νομοι.

Welcome to Greece, βγάλε άκρη τώρα.

Αυτό που λες για το μέσα στο σπίτι σου ότι δεν σε νοιάζει αν καλέσεις κάποιον αν τον ενοχλεί ο καπνός δείχνει ακριβός την νοοτροπία του Έλληνα(ακραία έλλειψη σεβασμού), σαν να λέμε και εγώ αν καλέσω κάποιον μέσα στο σπίτι μου τον κλάνω στα μούτρα γιατί μου αρέσει το μεθάνιο εμένα.

Οταν σε καλεσει καποιος, και δη φιλος σου, ξερεις εκ των προτερων οτι καπνιζει, οτι κλανει, οτι βαραει ενεσεις, οτι εχει γατα που εσυ εχεις αλλεργια, και δεκαδες αλλα χουγια του καθενος, δεν πας στο σπιτι του κυριου πρεσβη να φας τα σοκολατακια του. Ξερεις εκ των προτερων, κι αποφασιζεις αν θα πας η οχι, και ξερεις εκ των προτερων τη νοοτροπια του.

Όσο αφορά τα Ίδη και τα φαγητά που αναφέρεις υπάρχει και μια λεπτομέρεια στην απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και αυτή είναι ότι ο καπνός βλάπτει την υγεία.

Μια ανάλυση για την νοοτροπία που δεν μπορώ να γράψω γιατί σπαταλάω φαιά ουσία για κάτι πραγματικά γελοίο… θα δώσω μερικά random παραδείγματα.

Μέλλουσες μητέρες που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Γονείς που καπνίζουν μπροστά στα παιδία τους.

Ο κλασικός Έλληνας που όταν κάποιος ενοχλείτε από τον καπνό το γυρίζει και σε μαο ταο τσαμπουκαλής (Γιατί γουστάρω αν δε σου αρέσει στρίβε).

Ο κλασικός Έλληνας που προτιμάει την καφετέρια που βάζει τασάκια και γράφει στα @@ του τον μαγαζάτορα που θέλει να τηρήσει τον νόμο και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον φιλικό προς όλους (δηλαδή και τους μη καπνίζοντες).

Και άλλα πολλά.

Ηλιθιοι θα υπαρχουν παντα, σε ολα τα σταδια, κι εγω ξερω μελλουσες μητερες που τρυπιουνται δε μου λεει κατι.

Το θεμα ειναι να υπαρχει ισορροπια σε ολα.

Η πλειοψηφια των καπνιστων τη θελει αυτη την ισορροπια, οι μη καπνιστες ειναι που κωλυονται, γιατι λογω ελλειψης αυτων που ειπα πιο πανω, δε θελουν να χασουν την παρεα που εχουν (αλλα που δεν τους σεβεται), και αρχιζουν τα περι δημοκρατιας, ελευθεριας να πανε σε οποιο χωρο γουσταρουν, αναγκης του κρατους να επεμβει, κλπ χαρωπα και αστεια.

Εννοω οτι αν καποιος ανοιξει ενα μαγαζι τοτε εγω, και ο οποιοσδηποτε, εχω το δικαιωμα να παω ελευθερα αλλά δεν θα εχω επιλογη να αποφυγω το παθητικο καπνισμα εαν καποιοι εκει μεσα καπνιζουν. Οποτε πρεπει να μην καπνιζουν.

Γιατι το δικαιωμα μου να πηγαινω σε οποιο μαγαζι υπαρχει χωρις να υπαρχει περιπτωση διακινδυνευσης της υγειας μου λογω καποιας συμπεριφορας αλλων, ειναι προφανως πανω απο το δικαιωμα του να εχει αυτη την βλαβερη στην υγεια προς τους αλλους συμπεριφορα καποιος(πχ απο το δικαιωμα του καπνιστη να καπνιζει σε αυτο το μαγαζι).

Κι εγω εχω την ελευθερια να παω σε οποιο μαγαζι γουσταρω, αλλα με ενοχλει παρα πολυ το να ακουω μεταλ, αρα δεν πρεπει να παιζει μεταλ. Διοτι οταν ακου μεταλ δεν περναω καλα, και νιωθω οτι θελω να φυγω απο εκει μεσα, αλλα οχι ρε πουστη δε θα φυγω απο κει μεσα, εσεις θα κοψετε το κωλομεταλ σας.

(το ειδος της μουσικης ειναι τυχαιο, δεν εχω κανενα προβλημα με το μεταλ.)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...