Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Εμένα μου τη σπάει ο φασισμός των μη καπνιστών να επιβάλλουν, με την στήριξη των άλλων, στους καπνίζοντες να μη καπνίζουν.

Μια καλή λύση θα ήταν π.χ. να υπάρχουν καφέ για καπνίζοντες και για μη καπνίζοντες. Ο καθένας όπου θέλει πάει.

Κάτι τέτοιο δε σε ικανοποιεί προφανώς και δε μπορώ να καταλάβω το γιατί. Εκτός και αν τα δικά σου διακαιώματα κατά ένα μαγικό τρόπο είναι ανώτερα των δικών μου.

γιατί υπάρχουν και οι εργαζόμενοι προφανώς

επίσης το δικαίωμα στην υγεία υπερισχύει του δικαιώματος του καπνίσματος... :rolleyes:

τεσπα, όλα αυτά έχουν ειπωθεί άπειρες φορές, απλά ελπίζω όταν αποκτήσεις παιδιά να μην τα ντουμανιάζεις μέσα στο σπίτι και να μην απαιτείς να πηγαίνουν αλλού για να καπνίσεις ελεύθερα... :fear:

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

apd453, αν εσύ νομίζεις ότι ξεκίνησες το κάπνισμα και συνεχίζεις να καπνίζεις "επειδή εσύ έτσι γούσταρες" και όχι επειδή στο επέβαλαν με πλύση εγκεφάλου, είναι δικαίωμά σου, αλλά θα διαφωνήσω. Τέλος πάντων, μιρκή σημασία έχει.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να διαχωρίσουμε δύο πράγματα:

1. Το να καπνίζεις είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου. Όπως και να κόβεσαι με ξυραφάκια, να κοιμάσαι με τα πόδια σταυροπόδι, να τρως μακαρόνια και να σφυρίζεις όταν κάνεις ντουζ. Πρακτικά κανείς δεν έχει σκοπό να σου το στερήσει αυτό. Άρα, όλοι σέβονται το δικαίωμά σου στην αυτοδιάθεση.

2. Το να καπνίζεις σε δημόσιους χώρους όπου βρίσκονται άνθρωποι που δεν έχουν επιλέξει να είναι καπνιστές ΔΕΝ είναι δικαίωμά σου. Είναι αποδεδειγμένο στον μέγιστο βαθμό ότι ο καπνός από το τσιγάρο σου βλάπτει σοβαρά την υγεία των άλλων. Και δεν μιλάω τόσο για πελάτες καταστημάτων, αλλά βασικά για τους εργαζόμενους εκεί. Η κοινωνία μας, σεβόμενη το δικαίωμα στην εργασία, έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες να προστατέψει τους εργαζομένους. Όταν λοιπόν συγκροόυονται το δικαίωμα σου να καπνίζεις γιατί σου αρέσει και το δικαίωμα κάποιου άλλου να εργάζεται σε χώρο που δεν του προκαλεί καρκίνο και έμφραγμα, είναι πέραν κάθε αμφισβήτησης ότι υπερισχύει το δικαίωμα του εργαζομένου. Αυτό που λένε ότι τα δικαιώματά σου σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου.

Οπότε, αν μιλάς για το 1 είσαι εκτός θέματος, γιατί δεν μιλάει κανείς γι' αυτό και αν μιλάς για το 2 είσαι απλώς λάθος. Ή τέλος πάντων είσαι εκτός πνεύματος 21ου αιώνα. Η λογική "κάνω ό,τι γουστάρω αδιαφορώντας για το δικαίωμα αυτού που βλάπτεται από την συμπεριφορά μου" ανήκει σε περασμένους αιώνες και είναι αντίθετο με κάθε δημοκρατική ευαισθησία.

Δημοσ.

γιατί υπάρχουν και οι εργαζόμενοι προφανώς

επίσης το δικαίωμα στην υγεία υπερισχύει του δικαιώματος του καπνίσματος... :rolleyes:

τεσπα, όλα αυτά έχουν ειπωθεί άπειρες φορές, απλά ελπίζω όταν αποκτήσεις παιδία να μην τα ντουμανιάζεις μέσα στο σπίτι και να μην απαιτείς να πηγαίνουν αλλού για να καπνίσεις... :fear:

Έχω παιδιά και δε τα ντουμανιάζω.

Απλά μην έρθεις στο καφέ καπνιζόντων αν δε σου αρέσει και δε θέλεις να χαλάσεις την υγεία σου. Τόσο δύσκολο είναι.

Αν δε θέλεις να είσαι σε περιβάλλον εργασίας που καπνίζουν πιάσε δουλειά σε ένα καφέ μη καπνιζόντων.

Σε έβαλε κανείς το μαχαίρι στο λαιμό να πας κάπου δε θέλεις?

Δημοσ.

Απλά μην έρθεις στο καφέ καπνιζόντων αν δε σου αρέσει και δε θέλεις να χαλάσεις την υγεία σου. Τόσο δύσκολο είναι.

Αν δε θέλεις να είσαι σε περιβάλλον εργασίας που καπνίζουν πιάσε δουλειά σε ένα καφέ μη καπνιζόντων.

τα οποια ειναι ενα στα χιλια?

Δημοσ.

Κλασική απάντηση. Απορώ γιατί έβγαλαν τον αμίαντο από τα κτίρια όταν μαθεύτηκε ότι είναι καρκινογόνος. Ας έδιναν την επιλογή στους εργαζομένους.

Επίσης, τι φασιστικοί νόμοι για τα μέτρα ασφαλείας στις οικοδομές, τα ορυχεία, τα ναυπηγεία και τα διυλιστήρια είναι αυτοί; Ας έδιναν την επιλογή στους εργάτες να δουλέψουν σε μέρη με πυροσβεστικά συστήματα, προστατευτικά κτλ και σε μέρη χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας. Παλιοφασίστες.

Ελπίζω να βρίσκεις το πρόβλημα στη συλλογιστική αυτή, έτσι;

Δημοσ.

2. Το να καπνίζεις σε δημόσιους χώρους όπου βρίσκονται άνθρωποι που δεν έχουν επιλέξει να είναι καπνιστές ΔΕΝ είναι δικαίωμά σου.

Είπε κανείς το αντίθετο?

Από τη στιγμή που το δικαίωμα μου να καπνίζω και να πίνω καφέ έστω κάπου (όχι παντού) μου αφαιρείται είναι λογικό να διαμαρτύρομαι.

• Super Moderators
Δημοσ.

και τι κάνεις με τα παιδία σου? καπνίζεις μπροστά τους ή τους λες να πάνε αλλού? φαντάζομαι πως όχι...

να αλλάξω και φίλους επειδή καπνίζουν? ναι βρίσκει τόσο εύκολα δουλειά ο κόσμος που θα είναι επιλεκτικός για στο θέμα του καπνίσματος...

Από τη στιγμή που το δικαίωμα μου να καπνίζω και να πίνω καφέ έστω κάπου (όχι παντού) μου αφαιρείται είναι λογικό να διαμαρτύρομαι.

όταν το δικαιωμά σου προκαλεί κακό στους συνανθρώπους σου τότε παύει να είναι δικαιωμά σου...

Δημοσ.

Επίσης, τι φασιστικοί νόμοι για τα μέτρα ασφαλείας στις οικοδομές, τα ορυχεία, τα ναυπηγεία και τα διυλιστήρια είναι αυτοί; Ας έδιναν την επιλογή στους εργάτες να δουλέψουν σε μέρη με πυροσβεστικά συστήματα, προστατευτικά κτλ και σε μέρη χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας. Παλιοφασίστες.

Τα μέτρα υπάρχουν, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και τα ατυχήματα πολλά. Με τη δικιά σου λογική θα έπρεπε να απαγορευτεί εντελώς οποιαδήποτε εργασία στις παραπάνω επιχειρήσεις.

Δημοσ.

μα δεν απαγορευεται το καπνισμα.απαγορευεται να ενοχλεις αλλους καπνιζοντας.

Απλά μην έρθεις καφέ που καπνίζουν.

Δημοσ.

Κολοκυθιά mode on; :P

Τα έχουμε ξαναπεί, από τη στιγμή που ο επιβαρυντικός παράγοντας είσαι εσύ (αναφερόμενος σε εσένα ως καπνιστή, όχι προσωπικά ως apd) δεν νομίζεις οτι αυτός που θα πρέπει να "μην έρθει" είσαι εσύ; :rolleyes:

Και αυτό δεν το λεω σαν "φασίστας αντικαπνιστής" αλλά σαν καπνιστής των 2+ τη μέρα που ναι μεν είμαι πρεζάκι και κάνω σαν σκυλί σε κρεοπωλείο χωρίς τσιγάρο, αλλά από την άλλη ξέρω πως ακόμα και τα δικά ΜΟΥ δικαιώματα έχουν όρια.

437 σελίδες, 2011 χρόνια απ' τη σταύρωση και ακόμα ξεχνάμε τον εξαερισμό.

Παραπάνω από 2011 χρόνια μετά τα πρώτα σκιρτήματα του Πλάτωνα, ακόμα να κατανοήσουμε την έννοια του δικαιώματος, beat that. B)

Δημοσ.

σε ολα τα καφε απαγορευεται το καπνισμα.αρα εσυ εισαι το προβλημα.

Δημοσ.

Ρε παλικάρια, γιατί όταν πηγαίνετε διακοπές στο εξωτερικό, στην Ευρώπη συγκεκριμένα βγαίνετε έξω από τα μέρη που είστε για να καπνίσετε στον δρόμο και δεν κάνετε την ίδια φασαρία και εκεί; Τι αλλάζει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...