Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν εγω ξοδευω 10 ευρω τη μερα τσιγαρα και σταματησω νατο κανω δε σημαινει οτι το κρατος θα χασει τα λεφτα των φορων.

τα 10 αυτα ευρω θα τα ξοδεψω αλλου (σε κατι πιο χρησιμο) θα πληρωθει ο φορος και τα 10 ευρω παλι θα φυγουν.

δες την φορολογία καπνού πρώτα και σύγκρινε με το να τα ξοδέψεις σε τσίχλες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

αν εγω ξοδευω 10 ευρω τη μερα τσιγαρα και σταματησω νατο κανω δε σημαινει οτι το κρατος θα χασει τα λεφτα των φορων.

τα 10 αυτα ευρω θα τα ξοδεψω αλλου (σε κατι πιο χρησιμο) θα πληρωθει ο φορος και τα 10 ευρω παλι θα φυγουν.

εσυ ξοδευεις 10 ευρω τη μερα γιατι εχεις και εξαρτηση. εαν δεν ειχες δεν θα τα ξοδευες αλλα θα τα εβαζες στην ντουλαπα.

γενικα δε μπορεις να κανεις την αναλογια οταν υπαρχει κατι σε παραδοση στην ελλαδα το οποιο εχει διαστασεις επιδημιας συμφωνα με τη μελετη του harvard και να πεις οτι αυτα θα ξοδευτουν καπου αλλου οποτε δεν υπαρχει θεμα.

δεν μπορεις να αναμενεις εσοδα απο καπου που δε ξερεις τι ειναι. αυτα γινονται βαση μελετων. εχουν ενα μεσο ορο καπνιστων, ενα μεσο ορο που πινουν και κανουν προβλεψεις εσοδων

γιαυτο το λογο τα εσοδα σου θα πεσουν βραχυπροθεσμα. εδω το ιδιο το κρατος σου ειπε οτι θελει να αυξησει τις τιμες για να βγαζει παραπανω εσοδα. αυτο μπορει να γινει μονο εαν θεωρησει οτι τα ποσοστα των καπνιστων παραμενουν ιδια

Δημοσ.

στη ντουλαπα τα λεφτα δε τα βαζει κανεις εκτος απο κατι γριες.

το οτι το κρατος εχει χ εσοδα απο το καπνισμα μου περνα παγερα αδιαφορο,γιατι με την ιδια λογικη 4εκ πολιτες εχουν χ εξοδα.

δες την φορολογία καπνού πρώτα και σύγκρινε με το να τα ξοδέψεις σε τσίχλες

ε να το αρχισουμε ολοι τοτε για να αυξησουμε τους φορους ε?

Δημοσ.

κακη ειναι η αποταμιευση?αν ειναι να τη καταργησουμε :P

στη τραπεζα θα γινει,θα παρει και τοκους.

οχι δεν ειπα οτι ειναι κακη αλλα δεν πανε στην πραγματικη οικονομια. απο την αλλη η αγορα των τσιγαρων παει. επειδι εσυ ειπες οτι εαν δεν αγορασω τσιγαρα θα αγορασω κατι αλλο οποτε ισα βαρκα ισα νερα :P

Δημοσ.

Δε μου απάντησες όμως σε αυτό που σε ρώτησα.

Ο μαλάκας που κάνει κάιτ πληρώνει έξτρα φόρο?

Ισως γιατι τα ποσοστα τραυματισμου του, ειναι πολυ μικρα, η και ιδια με αυτα ενος που περναει το δρομο, ενος που κανει ποδηλατο, ενος που παει με το αμαξι και του σκαει το λαστιχο, ενος που παταει στραβα σε μια σκαλα κλπ.

Τα ποσοστα λοιπον αυτων των τραυματισμων, ειναι διαχειρησιμα, ως προς το μεγεθος τους, διοτι ειτε θα ειναι τραυματισμος που θα επουλωθει σχετικα γρηγορα, ειτε ακαριαιος θανατος, ειτε ενα πολυ ελαχιστο ποσοστο αυτων που μπορει να μεινουν μονιμα αναπηροι η και φυτα (παντα σε σχεση με το συνολο αυτων που κανουν ολα τα παραπανω, δηλαδη ολων μας).

Αντιθετα τα ποσοστα αυτων που προσβαλλονται απο καρκινο λογω του τσιγαρου ειναι πολλαπλασια, και εκτος αυτου, ειναι 99% σιγουρο, οτι πριν απο τον σιγουρο θανατο, θα εχεις μια χρονοβορα αλλα και πανακριβη χημειοθεραπεια, και μαλιστα χωρις μελλοντικο οφελος μιας και απλα παρατεινεται η ζωη σου εξαρτωμενος απο τα φαρμακα και παραμενεις αχρηστος για το κοινωνικο συνολο. Εξαιρεσεις ειναι αυτοι που καταφεραν και ξεπερασαν τον καρκινο.

Παρτε κι ενα βιντεακι που μ' αρεσει...

Δημοσ.

Πέρα από αυτά η υποκρισία που υπάρχει ότι και καλά κάποιος νοιάζεται για την υγεία μου περισσεύει όταν την συνθήκη του Κιότο ΠΧ την έχουν χεσμένη όλοι τους και αφήνουν τον κοσμάκη να καρκινιάζει γιατί η αγορά της πλάσμα TV και του iphone απλά έχει πολλά γκαφρά.

Σωστά, όχι όπως η αγορά του τσιγάρου, στην οποία δεν υπάρχουν γκαφρά. Έλα μωρέ, στην Ελλάδα μόνο 4 δις ευρώ τον χρόνο είναι ο τζίρος για προϊόντα καπνού.

Επίσης, στην Ελλάδα πεθαίνουν 20 χιλιάδες άτομα από το τσιγάρο κάθε χρόνο και 600 από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Όχι ότι 600 είναι λίγοι, αλλά πιστεύω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Όλα γίνονται για να ανεβούν φόροι και να χαντακωθεί ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Απλά πράγματα. Τα περί τσιγάρου κλπ είναι παράρια μέντολες

Αυτό με την αυτοδιάθεση είναι το αγαπημένο μου. Δηλαδή "το σύστημα" δε θέλει ελεύθερα άτομα. Ελεύθερα εννοούμε άτομα που είναι εξαρτημένα για δεκαετίες από ένα προϊόν που το πουλάνε τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες, έτσι; Ελεύθερα εννοούμε τα άτομα που έχουν εκτεθεί σε διαφημιστικό βομβαρδισμό από την καπνοβιομηχανία είτε μέσω κλασικής διαφήμισης είτε μέσω γκρίζας πληρωμένης διαφήμισης σε ταινίες και σειρές.

Επίσης, "το σύστημα" είναι πολύ λογικό να είναι απέναντι σε έναν από τους 5 ισχυρότερους οικονομικά κλάδους στη γη (τις καπνοβιομηχανίες δηλαδή). Πολύ λογικό.

Ξαναεπίσης, είσαι ο εγκέφαλος "του συστήματος" και σχεδιάζεις πώς θα περιορίσεις τις ελευθερίες και την αυτοδιάθεση. Ξεκινάς από τον εύκολο στόχο, που είναι ο περιορισμός μιας εξάρτησης, την οποία έχουν εκατομμύρια άτομα, είναι καθιερωμένη εδώ και δεκαετίες και υποστηρίζεται σθεναρά από τις ζάμπλουτες και παντοδύναμες καπνοβιομηχανίες. Εμμμ, όχι;

Γενικά, οι δηλώσεις ελευθερίας και ανεξαρτησίας από τα δουλάκια των σούπερ καπιταλιστικών πολυεθνικών είναι ο ορισμός του οξύμωρου.

Δημοσ.

Δεν με απασχολεί αν ο άλλος είναι καπνιστής. Να πεθάνει από καρκίνο αύριο κιόλας. Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι ο φασισμός τον καπνιστών να επιβάλουν, με την στήριξη άλλων, στους μη καπνιστές να αναπνέουν τον καπνό τους.

Αλλά φταίνε και οι αντικαπνιστές που δεν έχουν αυτοσεβασμό και να μποϋκοτάρουν τα μαγαζιά τα οποία δεν τους σέβονται και δεν είναι νόμιμα. Να δεις από την στιγμή που πέσει ο τζίρος και η αγορά, πως όλοι οι 'μαγαζάτορες' θα γίνουν νομοταγείς.

Δημοσ.

Δεν με απασχολεί αν ο άλλος είναι καπνιστής. Να πεθάνει από καρκίνο αύριο κιόλας. Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι ο φασισμός τον καπνιστών να επιβάλουν, με την στήριξη άλλων, στους μη καπνιστές να αναπνέουν τον καπνό τους.

Αλλά φταίνε και οι αντικαπνιστές που δεν έχουν αυτοσεβασμό και να μποϋκοτάρουν τα μαγαζιά τα οποία δεν τους σέβονται και δεν είναι νόμιμα. Να δεις από την στιγμή που πέσει ο τζίρος και η αγορά, πως όλοι οι 'μαγαζάτορες' θα γίνουν νομοταγείς.

Μπαίνει ο παράγοντας "παρέα" και βασιλεύει η επίκληση στο συναίσθημα από τους καπνιστές, γι αυτό συνεχίζουν να πηγαίνουν.

Δημοσ.

EΤΣΙ. Θα πεθάνετε και μάλιστα από παθητικό. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχΧΜ. :rolleyes:

Δημοσ.

Εγώ όχι, γιατι μένω Αγγλία. Και όταν κατεβαίνω Ελλάδα, ακολουθώ τους κανόνες μου.

Από εκεί και μετά, γνωρίζω άτομα που εδώ Αγγλία το παίζουν Παναγίες (Έλληνες), και όταν γυρνάνε Ελλάδα, ακολουθούν τους υπόλοιπους κάφρους.

Δημοσ.

Από εκεί και μετά, γνωρίζω άτομα που εδώ Αγγλία το παίζουν Παναγίες (Έλληνες), και όταν γυρνάνε Ελλάδα, ακολουθούν τους υπόλοιπους κάφρους.

εγω παλι γνωριζω ελληνες που ερχονται αγγλια για διακοπες και κανουν καφριλες ποσταροντας φωτος μπροστα απο αντικαπνιστικες πινακιδες να καπνιζουν για σπασιμο :P

Δημοσ.

Αυτό με την αυτοδιάθεση είναι το αγαπημένο μου. Δηλαδή "το σύστημα" δε θέλει ελεύθερα άτομα. Ελεύθερα εννοούμε άτομα που είναι εξαρτημένα για δεκαετίες από ένα προϊόν που το πουλάνε τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες, έτσι; Ελεύθερα εννοούμε τα άτομα που έχουν εκτεθεί σε διαφημιστικό βομβαρδισμό από την καπνοβιομηχανία είτε μέσω κλασικής διαφήμισης είτε μέσω γκρίζας πληρωμένης διαφήμισης σε ταινίες και σειρές.

Ελεύθερα εννοούμε τα άτομα που μπορούν να κάνουν ότι τους γουστάρει το σώμα τους και όχι μόνο.

....αν κάποιος δεν μπορεί να διαθέσει κατά πρώτο λόγο τη φυσική του ύπαρξη, η άσκηση όλων των άλλων δικαιωμάτων αποβαίνει ανέφικτη» (Αρ. Μάνεσης, Συνταγματικά Δικαιώματα α’ Ατομικές Ελευθερίες, Θεσσαλονίκη: Εκδοτικός Οίκος Σάκκουλα, 1982, σ. 125-126).

Είναι σαν να απαγορεύεις κάποιον να πάει σε μια διαδήλωση γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος λόγο επεισοδίων π.χ. Είναι θέμα χρόνου να το δεις και αυτό.

Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεσαι αλλά με το πρόσχημα ότι κάποιος κόπτεται για την υγεία και τη σωματική σου ακεραιότητα σου σήμερα ζεις μια δημοκρατία του κώλου ενώ αύριο θα ζεις μια 2 δημοκρατίες του κώλου. Καθημερινά σου κόβονται δικαιώματα ταΐζοντας σου παπάδες του τύπου "για το καλό σου" ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι πραγματικά χέστηκαν για το αν και πως θα ζήσεις. Το μόνο που θέλουν είναι ακόμη παραπάνω από το υπόλοιπο σου.

Το πόσο και το πως θα ζήσεις εξαρτάτε από το κατά πόσο τηρείται ο τύπος: αξία παραγόμενου προϊόντος / κόστος ζωής > 1.

Όσο μεγαλύτερο είναι πηλίκο τόσο καλύτερα (δυστυχώς όμως όχι για εσένα αλλά για αυτούς).

Ο τύπος θα ήταν δημοκρατικότατος και σύμφωνος με τα περί ανθρωπισμού κλπ αν το υπόλοιπο του πηλίκου μείον το 1 μοιράζονταν δίκαια σε αυτούς που άθελα τους για τον α, β λόγο έχουν πηλίκο <1 και το υπόλοιπο που περισσεύει αξιοκρατικά σε αυτούς που αξίζουν (δε λέω να μοιραστεί στα ίσα, λέω αξιοκρατικά).

Το παραπάνω όμως όπως και εσύ παραδέχεσαι δε συμβαίνει. Το ξέρουν ότι ξέρεις και για αυτό το λόγο σου λένε ότι δε πιάνεις το στόχο, δεν ικανοποιείς τον τύπο. Το στενάχωρο λοιπόν της όλης φάσης είναι ότι τους πιστεύεις και θεωρείς λογικό να στερείσαι βασικά δικαιώματα προκειμένου να πιάσεις έναν στόχο που στη πραγματικότητα έχεις πιάσει.

Όσον αφορά τη μαύρη διαφήμιση που λες θα σου ότι υπάρχει για ΟΛΑ τα προϊόντα. Και?

Εμένα μου τη σπάει ο φασισμός των μη καπνιστών να επιβάλλουν, με την στήριξη των άλλων, στους καπνίζοντες να μη καπνίζουν.

Μια καλή λύση θα ήταν π.χ. να υπάρχουν καφέ για καπνίζοντες και για μη καπνίζοντες. Ο καθένας όπου θέλει πάει.

Κάτι τέτοιο δε σε ικανοποιεί προφανώς και δε μπορώ να καταλάβω το γιατί. Εκτός και αν τα δικά σου διακαιώματα κατά ένα μαγικό τρόπο είναι ανώτερα των δικών μου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...