Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αντί να τα βάζετε με το σύστημα(είναι της μόδας η λέξη) που κρατάει ανθρώπους εξαρτημένους για να μαζεύει φόρους τα βάζετε με τους εξαρτημένους,μπράβο.

Προτείνω αύξηση 1500% στα οινοπνευματώδη με τη σειρά μου

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

καλα χωρις μαρκα πως θα δικαιολογειται η διαφορα στην τιμη? :confused:

μα η μαρκα κανει τη διαφορα. αλλο Marlboro και αλλο μαρκα μεκαψες

Μάρκα θα υπάρχει και θα αναγράφεται, αλλα όλα τα πακέτα θα είναι ίδια σε σχεδιασμό. Έτσι:

196844-cigarette-packaging.jpg

Θα αλλάζει μόνο το brand. Έχει βρεθεί ότι αυτή η συσκευασία μειώνει πολύ τις πιθανότητες να ξεκινήσει ένας νέος το κάπνισμα, γιατί δεν μπορεί να κάνει τη φιγούρα του με το πακέτο της "cool" μάρκας.

Δημοσ.

Έτσι λες εσύ. Αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις καμιά επιστημονική ανάλυση μπορεί και να άλλαζες γνώμη. Εξάλλου, οι κυβερνήσεις σε όλο τον προηγμένο κόσμο που κυνηγάνε το κάπνισμα δεν θα το έκαναν αν δεν είχε ΚΑΙ οικονομικό όφελος για τα κράτη.

Δε το πιστεύω γιατί τα λεφτά που δίνει κάποιος που καπνίζει σε μια ζωή είναι ΤΡΕΛΑ.

Αλλά και έτσι να είναι. Με την ίδια λογική γιατί να πληρώνω εγώ κάποιον που έχει καύλα π.χ. με ένα επικίνδυνο άθλημα και σπάει τα μούτρα του κάθε τρεις και λίγο ή που θα τα σπάσει μια και καλή και θα τον πληρώνω μια ζωή?

Τουλάχιστον εγώ πληρώνω και έναν βαρύ φόρο για τη δικιά μου καύλα.

Γιατί να πληρώσω τα νοσήλια από αυτούς τους μαλάκες ΠΧ?

http://www.youtube.com/watch?v=cyGHzTYrFyw

Με τη λογική τη δικιά σου πρέπει να απαγορευτούν τα πάντα.

Δημοσ.

Δε το πιστεύω γιατί τα λεφτά που δίνει κάποιος που καπνίζει σε μια ζωή είναι ΤΡΕΛΑ.

Αλλά και έτσι να είναι. Με την ίδια λογική γιατί να πληρώνω εγώ κάποιον που έχει καύλα π.χ. με ένα επικίνδυνο άθλημα και σπάει τα μούτρα του κάθε τρεις και λίγο ή που θα τα σπάσει μια και καλή και θα τον πληρώνω μια ζωή?

Ξεχνάς ότι αυτός που καπνίζει αρρωσταίνει πολύ πιο συχνά, αν χειρουργηθεί μένει πιο πολλές μέρες στο νοσοκομείο, απουσιάζει περισσότερες μέρες από τη δουλειά του (απώλεια παραγωγικότητας) και επίσης δεν πεθαίνει έτσι ξαφνικά (συνήθως). Αν πάθει στεφανιαία νόσο θα κάνει τις χιλιάδες εξετάσεις, θα βάλει μπαλονάκια, θα μείνει μέρες στην εντατική, θα παίρνει φάρμακα μπορεί και για δεκαετίες κτλ. Η νοσηλεία μιας ημέρας στην εντατική κοστίζει όσα λεφτά παίρνει το κράτος από τα τσιγάρα σου σε 3 χρόνια. Μ'ένα εμφραγματάκι και μια βδομάδα στην εντατική, ο φόρος που πλήρωνες μια ζωή στα τσιγάρα έχει εξανεμιστεί.

Γι' αυτό και τα τσιγάρα είναι τόσο ακριβά στις προηγμένες χώρες. Έχουν υπολογίσει πόσο φόρο πρέπει να παίρνουν για να πληρώσουν αυτά τα κόστη. Κι αυτό είναι τουλάχιστον άλλα 2-3 ευρώ ανά πακέτο για την Ελλάδα.

Δημοσ.

Γιατί να πληρώσω τα νοσήλια από αυτούς τους μαλάκες ΠΧ?

http://www.youtube.com/watch?v=cyGHzTYrFyw

εχεις ιδεα τα ασφαλιστρα στα αυτοκινητα οτι δεν ειναι ολα ιδια?

γιατι στα ταξι ειναι πιο ακριβα?

γιατι στα γρηγοροτερα αυτοκινητα ειναι πιο ακριβα?

γιατι στις μικροτερες ηλικιες ειναι πιο ακριβα?

αν θες να ρισκαρεις τη ζωη σου και των αλλων,δεξου τις συνεπειες.

Δημοσ.

Εγώ δεν είπα να απαγορευτεί το τσιγάρο. Λέω να απαγορευτεί το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους γιατί κάνει κακό σε ΑΛΛΑ άτομα και να ακριβύνουν τα τσιγάρα γιατί είναι κοινωνικά άδικο να πληρώνω εγώ φόρο για τις δικές σου επιλογές.

Χιλιάδες επικίνδυνες δραστηριότητες ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ στην Ελλάδα και παντού. Το κολύμπι σε βρώμικα νερά, ο απόπλους όταν έχει μποφόρ, η εργασία σε οικοδομή χωρίς κράνος, το να τρέχεις με 200 χιλιόμετρα την ώρα κτλ κτλ. Εδώ δεν μιλάμε για απαγόρευση του καπνίσματος, αλλά για μέτρα προστασίας των μη καπνιστών και για τιμολόγηση σύμφωνα με το πραγματικό κόστος.

Δημοσ.

ε και τι έγινε που κάτι απαγορεύεται και το γράφουν όλοι στα @@ τους,και το φακελάκι απαγορεύεται αλλά να,εε γιατρέ,ε

ε

ε

ε

:wub:

Δημοσ.

Τι με ρώτησες; Γιατί να πληρώνεις τα νοσήλια του μαλάκα;

Σου εξήγησα. Πάμπολλες επικίνδυνες δραστηριότητες απαγορεύονται ήδη κι ένας λόγος είναι και αυτός που αναφέρεις. Για να μην πληρώνει η κοινωνία τη μαλακία ορισμένων. Αν η μαλακία είναι πολύ διαδεδομένη και δεν είναι εφικτή η απαγόρευση (για χίλιους δυο λόγους) η πολιτεία και η κοινωνία προσπαθούν να την αποθαρρύνουν με πρόστιμα, υψηλούς φόρους, απαγόρευση διαφήμισης κτλ.

Δημοσ.

η απαγόρευση του τσιγάρου θα έχει δραματική μείωση εσόδων βραχυπρόθεσμα αλλά θα έχει περισσότερα οφέλη μακροπρόθεσμα,γνωστός κοντόφθαλμος λαός βρήκαμε τη λύση.

Το να λες ότι η πολιτεία θέλει να αλλά δεν μπορεί να απαγορεύσει το τσιγάρο είναι αστείο

Δημοσ.

Τι με ρώτησες; Γιατί να πληρώνεις τα νοσήλια του μαλάκα;

Σου εξήγησα. Πάμπολλες επικίνδυνες δραστηριότητες απαγορεύονται ήδη κι ένας λόγος είναι και αυτός που αναφέρεις. Για να μην πληρώνει η κοινωνία τη μαλακία ορισμένων. Αν η μαλακία είναι πολύ διαδεδομένη και δεν είναι εφικτή η απαγόρευση (για χίλιους δυο λόγους) η πολιτεία και η κοινωνία προσπαθούν να την αποθαρρύνουν με πρόστιμα, υψηλούς φόρους, απαγόρευση διαφήμισης κτλ.

Από τι στιγμή που οι πιθανότητες ατυχήματος ενός σκιέρ είναι πολύ μεγαλύτερες θα έπρεπε να υπάρχει έξτρα φόρος σύμφωνα με τη δικιά σου λογική.

Ίσος όχι τόσο μεγάλος όσο το τσιγάρο αλλά θα έπρεπε να υπάρχει. Κάνω κάπου λάθος?

Δημοσ.

η απαγόρευση του τσιγάρου θα έχει δραματική μείωση εσόδων βραχυπρόθεσμα αλλά θα έχει περισσότερα οφέλη μακροπρόθεσμα,γνωστός κοντόφθαλμος λαός βρήκαμε τη λύση.

Το να λες ότι η πολιτεία θέλει να αλλά δεν μπορεί να απαγορεύσει το τσιγάρο είναι αστείο

αν εγω ξοδευω 10 ευρω τη μερα τσιγαρα και σταματησω νατο κανω δε σημαινει οτι το κρατος θα χασει τα λεφτα των φορων.

τα 10 αυτα ευρω θα τα ξοδεψω αλλου (σε κατι πιο χρησιμο) θα πληρωθει ο φορος και τα 10 ευρω παλι θα φυγουν.

Δημοσ.

Η πολιτεία θα έπρεπε να θέλει για οικονομικούς λόγους να καταπολεμήσει το κάπνισμα. Τους λόγους τους ανέλυσα πριν και μια αναζήτηση στο ίντερνετ θα σας πείσει ότι αυτό το λέει όλη η επιστημονική κοινότητα (όχι μόνο οι γιατροί, αλλά και οι οικονομολόγοι).

Η ελληνική πολιτεία όμως έχει μερικά προβλήματα.

1. Οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί είναι για τα μπάζα.

2. Προτιμάει να εξυπηρετήσει την μικρή μειοψηφία που φωνάζει, παρά την σιωπηρή πλειοψηφία.

3. Είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στο λάδωμα και η καπνοβιομηχανία έχει μακρά παράδοση στο λάδωμα πολιτικών, δημοσιογράφων και λοιπών.

Από τι στιγμή που οι πιθανότητες ατυχήματος ενός σκιέρ είναι πολύ μεγαλύτερες θα έπρεπε να υπάρχει έξτρα φόρος σύμφωνα με τη δικιά σου λογική.

Ίσος όχι τόσο μεγάλος όσο το τσιγάρο αλλά θα έπρεπε να υπάρχει. Κάνω κάπου λάθος?

Ατυχές παράδειγμα, γιατί το σκι είναι καλό για την υγεία, όπως και κάθε είδους άθληση. Η ζημιά από τυχόν τραυματισμούς είναι μικρότερη από το όφελος της άσκησης. Τώρα, το σκι σε επικίνδυνη πλαγιά είναι όντως πιο επικίνδυνο και υποθέτω ότι δεν επιτρέπεται, όπου αυτό είναι δυνατό. Γενικά σκέψου και θα δεις ότι όλες οι δραστηριότητες που είναι επικίνδυνες ή απαγορεύονται ή υπόκεινται σε αποτρεπτικά μέτρα. Μιλάμε πάντα για πράγματα που μπορούν να ελεγχθούν. Αν ο άλλος στο σπίτι βαράει το κεφάλι του στον τοίχο, τι μπορεί να κάνει η πολιτεία;

Δημοσ.

Κάτι Γερμανίες κάτι Ολλανδίες κάτι σκανδιναβικές χώρες που η θερμοκρασία είναι κοντά στο 0 το ν χειμώνα πως και καταφέρνουν και καπνίζουν έξω από τα μαγαζιά και μόνο εδώ δεν γίνεται ένας καπνιστής μόνο ξέρει.

Δημοσ.

Ατυχές παράδειγμα, γιατί το σκι είναι καλό για την υγεία, όπως και κάθε είδους άθληση. Η ζημιά από τυχόν τραυματισμούς είναι μικρότερη από το όφελος της άσκησης.

Που ξέρεις? Υπάρχει μελέτη και για το σκι!

Θα πάει λιγότερες φορές γιατρό μεν, θα ζήσει περισσότερο δε + τον κίνδυνο να χτυπήσει άσχημα και να πληρώνεται χωρίς να δουλεύει.

Όπως και να έχει θα έπρεπε να πληρώνει κάτι παραπάνω από κάποιον που απλά ασχολείται με το απλό τρέξιμο.

Όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει λογική σε όλο αυτό.

Πέρα από αυτά η υποκρισία που υπάρχει ότι και καλά κάποιος νοιάζεται για την υγεία μου περισσεύει όταν την συνθήκη του Κιότο ΠΧ την έχουν χεσμένη όλοι τους και αφήνουν τον κοσμάκη να καρκινιάζει γιατί η αγορά της πλάσμα TV και του iphone απλά έχει πολλά γκαφρά.

Όλα γίνονται για να ανεβούν φόροι και να χαντακωθεί ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Απλά πράγματα. Τα περί τσιγάρου κλπ είναι παράρια μέντολες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...