Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δε βρωμαει η νικοτινη αλλα η καμμενη πισσα και τα καμμενα χημικα πανω στο χαρτι, οπως και το ιδιο το χαρτι.

+1

Το ηλεκτρονικο τσιγαρο που χει μονο νικοτινη δεν μυριζει

σουπαφλαι

DJ+Krush+KRUSH.gif

Δημοσ.

Όχι ότι δεν έχουν ειπωθεί 53 φορές σε αυτό το thread, αλλά όσο επιμένουν οι παραπλανηθέντες ή/και παραπληροφορούντες, θα επιμένω κι εγώ. Πάμε:

Δε φτάνει που καπνίζουμε και σας πληρώνουμε τα σχολεία και τα νοσοκομεία ρισκάροντας τη ζωή μας, μας τη λέτε κιόλας οι αντικαπνίκουλες.

Να κόψουν όλοι το κάπνισμα να πεινάσετε ρε αχάριστοι.

Το άμεσο και έμμεσο κόστος των νοσημάτων που οφείλονται στο κάπνισμα είναι πολύ μεγαλύτερο από το οικονομικό όφελος που προκύπτει για το κράτος μέσα από τη φορολογία του καπνού. Για τους άπιστους Θωμάδες, φρέσκο φρέσκο από το Harvard για το κάπνισμα στην Ελλάδα:

http://www.smokefreegreece.org/images/GREEK_TOBACCO_EPIDEMIC_-_Final_1.pdf

Έχει όλα τα δεδομένα αναλυτικά.

εγώ όπου πηγαίνω όλοι καπνίζουν μανιωδώς, περισσότερο απ' ότι δυο-τρία χρόνια πριν.

Ότι δεν τηρείται ο νόμος ισχύει, αλλά ότι καπνίζουν περισσότερο δεν ισχύει. Η κατανάλωση προϊόντων καπνού έχει πέσει 15-20% τα τελευταία λίγα χρόνια και το ποσοστό των καπνιστών στον ενήλικο πληθυσμό έχει πέσει από το 40% στο 35% μέσα σε 5 χρόνια. Επίσης, τα επίπεδα καπνού στα μαγαζιά είναι χαμηλότερα σε σχέση με παλιότερα. Από έρευνες αυτά, ε, όχι από το μυαλό μου. Τα λέει και στην έκδοση που έγραψα.

Δημοσ.

Το κράτος θα πρέπει να κάνει ότι και στην Αγγλία, Αυστραλία και άλλες χώρες φέτος. Διπλασιασμό του φόρου (σχεδόν διπλασιασμός τις τιμής) όλων των προϊόντων καπνού.

Στην Αυστραλία μάλιστα, όλα τα πακέτα θα είναι χωρίς σήμανση μάρκας. Απλά θα καλύπτονται από μυνήματα κατά του καπνίσματος.

Δημοσ.

Το άμεσο και έμμεσο κόστος των νοσημάτων που οφείλονται στο κάπνισμα είναι πολύ μεγαλύτερο από το οικονομικό όφελος που προκύπτει για το κράτος μέσα από τη φορολογία του καπνού. Για τους άπιστους Θωμάδες, φρέσκο φρέσκο από το Harvard για το κάπνισμα στην Ελλάδα:

http://www.smokefree...C_-_Final_1.pdf

Έχει όλα τα δεδομένα αναλυτικά.

Εγώ ξέρω ότι αυτά που δίνω για ασφάλεια και ο φόρος που πληρώνω όλη μου τη ζωή για το τσιγάρο είναι πολλαπλάσιος απλό το κόστος περίθαλψης μου σε σούπερ λουξ νοσοκομείο + το ότι έχω πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής που σημαίνει ότι θα πάρω πολύ λιγότερη σύνταξη στο σύνολο ζωής μου.

Δημοσ.

εγω συμφωνω μαζι σου αλλα το κοστος των νοσηματων παει στις δαπανες του κρατους και ειναι μακροπροθεσμες σε σχεση με τα εσοδα στον χρονικο οριζοντα του προυπολογισμου (μιλαμε για τα τελευταια 2 χρονια). τα νοσηματα απο το καπνισμα σε αυτα τα 2 χρονια εχουν ερθει απο καπνιζοντες του παρελθοντος. δε μπορεις να το γλυτωσεις αυτο.

αυτη τη στιγμη τα εσοδα εχουν προβλημα και εχουν πεσει εξω και παει να κλεισει το ελλειμα στο 10% :P

(χτυπανε καμπανακια, εχουν ανοιξει οι συναγερμοι καταλαβαινεις :D)

Δημοσ.

Στην Αυστραλία μάλιστα, όλα τα πακέτα θα είναι χωρίς σήμανση μάρκας

καλα χωρις μαρκα πως θα δικαιολογειται η διαφορα στην τιμη? :confused:

μα η μαρκα κανει τη διαφορα. αλλο Marlboro και αλλο μαρκα μεκαψες

Δημοσ.

Το κράτος θα πρέπει να κάνει ότι και στην Αγγλία, Αυστραλία και άλλες χώρες φέτος. Διπλασιασμό του φόρου (σχεδόν διπλασιασμός τις τιμής) όλων των προϊόντων καπνού.

Στην Αυστραλία μάλιστα, όλα τα πακέτα θα είναι χωρίς σήμανση μάρκας. Απλά θα καλύπτονται από μυνήματα κατά του καπνίσματος.

Εγώ προτείνω να ακριβύνουν 1500% το φόρο στα κινητά και πάσης φύσεως ηλεκτρονικές @ρχιδιές που ρυπαίνουν μέχρι εκεί που δε πάει τον πλανήτη και κατά επέκταση εμένα. Ένα παλιό PC και ένα κινητό της φούτσας στα τρυφερά μου όποιος θέλει να έχει iphone κλπ

Να μην έχουμε ρεύμα από της 12 το βράδυ μέχρι 7 το πρωί. Εγώ κοιμάμαι αυτές τις ώρες και δε βρίσκω το λόγο να ρυπαίνεται ο πλανήτης και κατ επέκταση εγώ κατά αυτές τις ώρες.

Θα έπρεπε να απαγορεύονται θαλάσσια σπορ, σκι, μη, τι, πι κλπ γιατί διατρέχω κατά τις διακοπές άμεσο κίνδυνο τραυματισμού εγώ καθώς και άλλοι συμπολίτες μου.

Τέλος θα έπρεπε να μην επιτρέπεται η κυκλοφορία πάσης φύσεως μηχανοκίνητου οχήματος από 07:00 μέχρι και 07:30 γιατί πάω τα παιδιά μου στο σχολείο και κινδυνεύει άμεσα η σωματική τους ακεραιότητα καθώς και υπόλοιπων συμπολιτών που πάνε τα παιδιά τους σχολείο κατά αυτές τις ώρες. Υπάρχουν άπειρα άρθρα με ποσοστά θανάτων παιδιών από αυτοκίνητα τα οποία βαριέμαι να παραθέσω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ προτείνω να ακριβύνουν 1500% το φόρο στα κινητά και πάσης φύσεως ηλεκτρονικές @ρχιδιές που ρυπαίνουν μέχρι εκεί που δε πάει τον πλανήτη και κατά επέκταση εμένα. Ένα παλιό PC και ένα κινητό της φούτσας στα τρυφερά μου όποιος θέλει να έχει iphone κλπ

Να μην έχουμε ρεύμα από της 12 το βράδυ μέχρι 7 το πρωί. Εγώ κοιμάμαι αυτές τις ώρες και δε βρίσκω το λόγο να ρυπαίνεται ο πλανήτης και κατ επέκταση εγώ κατά αυτές τις ώρες.

Θα έπρεπε να απαγορεύονται θαλάσσια σπορ, σκι, μη, τι, πι κλπ γιατί διατρέχω κατά τις διακοπές άμεσο κίνδυνο τραυματισμού εγώ καθώς και άλλοι συμπολίτες μου.

Τέλος θα έπρεπε να μην επιτρέπεται η κυκλοφορία πάσης φύσεως μηχανοκίνητου οχήματος από 07:00 μέχρι και 07:30 γιατί πάω τα παιδιά μου στο σχολείο και κινδυνεύει άμεσα η σωματική τους ακεραιότητα καθώς και υπόλοιπων συμπολιτών που πάνε τα παιδιά τους σχολείο κατά αυτές τις ώρες. Υπάρχουν άπειρα άρθρα με ποσοστά θανάτων παιδιών από αυτοκίνητα τα οποία βαριέμαι να παραθέσω.

legen...wait for it

raw

...dary!

Δημοσ.

Εγώ ξέρω ότι αυτά που δίνω για ασφάλεια και ο φόρος που πληρώνω όλη μου τη ζωή για το τσιγάρο είναι πολλαπλάσιος απλό το κόστος περίθαλψης μου σε σούπερ λουξ νοσοκομείο + το ότι έχω πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής που σημαίνει ότι θα πάρω πολύ λιγότερη σύνταξη στο σύνολο ζωής μου.

Έτσι λες εσύ. Αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις καμιά επιστημονική ανάλυση μπορεί και να άλλαζες γνώμη. Εξάλλου, οι κυβερνήσεις σε όλο τον προηγμένο κόσμο που κυνηγάνε το κάπνισμα δεν θα το έκαναν αν δεν είχε ΚΑΙ οικονομικό όφελος για τα κράτη.

εγω συμφωνω μαζι σου αλλα το κοστος των νοσηματων παει στις δαπανες του κρατους και ειναι μακροπροθεσμες σε σχεση με τα εσοδα στον χρονικο οριζοντα του προυπολογισμου (μιλαμε για τα τελευταια 2 χρονια). τα νοσηματα απο το καπνισμα σε αυτα τα 2 χρονια εχουν ερθει απο καπνιζοντες του παρελθοντος. δε μπορεις να το γλυτωσεις αυτο.

Η σκέψη σου είναι έχει λογική (σε σχέση με τον χρονικό ορίζοντα), αλλά από την εμπειρία άλλων χωρών έχουν αποδειχθεί τα εξής:

1. Αν η αύξηση της τιμής γίνει σωστά (δηλαδή με καπέλο ανά πακέτο και όχι ως ποσοστό επί της τιμής) αφενός μειώνεται η κατανάλωση τσιγάρων (άρα όφελος για τη δημόσια υγείας) και αφετέρου αυξάνονται τα δημόσια έσοδα (γιατί η ποσοστιαία μείωση της κατανάλωσης είναι μικρότερη από την ποσοστιαία αύξηση της φορολογίας). Win win.

2. Οι άμεσες (σε ένα έτος δηλαδή) συνέπειες της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους (και της συνεπακόλουθης μείωσης της κατανάλωσης καπνού) είναι εντυπωσιακές. Στην Ιταλία, αποκλειστικά λόγω της απαγόρευσης (που δεν τηρήθηκε και 100% εξαρχής) είχαν μείωση στις νοσηλείες από καρδιακά νοσήματα κατά 4%. Νούμερο τεράστιο σε εθνικό επίπεδο, με τα καρδιακά να είναι η πρώτη αιτία θανάτου.

Άρα, συμφέρει και άμεσα η αντικαπνιστική πολιτική και πολύ περισσότερο σε βάθος χρόνου. Γιατί στην Ελλάδα δεν προχωράει; Για τους ίδιους λόγους που αγοράσαμε υποβρύχια που γέρνουν...

Χαζή απορία αλλά... ο αντικαπνιστικός νόμος ισχύει κανονικά ή αποσύρθηκε;

Δεν έχει αποσυρθεί, είναι νόμος του κράτους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...