Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το "άναψε ένα τσιγαράκι" (σε συγκεκριμένο χώρο που προβλέπεται για αυτόν ειδικά τον σκοπό)

με το "βίασε και μια κοπελίτσα" δεν έχουν καμιά σχέση.

Κανένα πρόβλημα. Ο βιασμός θα έχει ποινή 30.000 ευρώ, ενώ το κάπνισμα 50 ευρώ. problem solved.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κανένα πρόβλημα. Ο βιασμός θα έχει ποινή 30.000 ευρώ, ενώ το κάπνισμα 50 ευρώ. problem solved.

Με τον καταλληλο δικηγορο και τωρα τοσο εχει

android.png

Δημοσ.

Γιατρέ γενικά συμφωνώ μαζί σου σε αυτά που γράφεις στο φόρουμ, αλλά να

εξισώνεις το κάπνισμα με τον βιασμό κάπως μου κάθεται...

Το "άναψε ένα τσιγαράκι" (σε συγκεκριμένο χώρο που προβλέπεται για αυτόν ειδικά τον σκοπό)

με το "βίασε και μια κοπελίτσα" δεν έχουν καμιά σχέση.

Δεν εξισώνω ρε συ. Αλλά ή θεωρείς ότι μια πράξη είναι επιβλαβής και την απαγορεύεις με νόμο ή θεωρείς ότι δεν είναι επιβλαβής και την επιτρέπεις, έστω με όρους. Το να λες ότι στο καζίνο θα καπνίζεις "επί πληρωμή", ενώ στην καφετέρια όχι, δεν έχει καμία λογική. Εδώ το κράτος λέει ουσιαστικά ότι μπορείς να αγοράσεις μια εξαίρεση από νόμο, που θεσπίστηκε για να προστατεύσει τους πολίτες από κάτι (εδώ το τσιγάρο).

Ο βιασμός προφανώς είναι υπερβολή για να καταδείξει τον παραλογισμό. Υπάρχουν όμως πολλά άλλα παραδείγματα. Πχ απαγορεύεται να ρίχνεις καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο στα ποτάμια, αλλά αν είσαι εργοστάσιο με >200 εργαζόμενους, δώσε 50 χιλιάρικα τον χρόνο και σου επιτρέπουμε να το ρίχνεις. Ή απαγορεύεται να έχεις αυτοκίνητο που εκπέμπει ρύπους πάνω από τα όρια, αλλά αν είναι >3000 κυβικά, δώσε 300 ευρώ και δεν σου κάνουμε ποτέ έλεγχο. Δεν είναι προκλητικό;

Δημοσ.

Φίλιππε, νομίζω το "ειδικά διαμορφωμένος χώρος" είναι το κλου. Με περιορισμό στο πόσο % του μαγαζιού θα είναι (για να μην έχεις ένα τραπέζι στην τουαλέτα για τους άκαπνους) και χώρια από τους υπόλοιπους. Και την πελατεία σου θα έχεις γιατί θα μπορεί να καπνίζει όποιος θέλει, αλλά θα τα σκας κι όλας.

Νομίζω είχε προταθεί στην αρχή του θρεντ κι όλας.

Δημοσ.

Φίλιππε, νομίζω το "ειδικά διαμορφωμένος χώρος" είναι το κλου. Με περιορισμό στο πόσο % του μαγαζιού θα είναι (για να μην έχεις ένα τραπέζι στην τουαλέτα για τους άκαπνους) και χώρια από τους υπόλοιπους. Και την πελατεία σου θα έχεις γιατί θα μπορεί να καπνίζει όποιος θέλει, αλλά θα τα σκας κι όλας.

το θεμα ειναι να τηρηθει αυτος ο ειδικα διαμορφωμενος χωρος οχι οπως με τον προηγουμενο νομο που σηκωσαν μια τζαμαρια 2 μετρων και χωρισαν το χωρο αλλα ο καπνος πηγαινε οπου γουσταρε. εαν ειναι σοβαρα ειδικος διαμορφωμενος χωρος κλειστος ναι το δεχομαι. αλλα επι της πραξης δε μπορει να γινει αυτο. στο καζινο πως θα γινει κατι τετοιο? θα διπλασιασουν τα τυχερα παιχνιδια για να εχουν προσβαση καπνιζοντες και μη?

στο κεντρο διασκεδασης πως θα ειναι? εαν το κανουν οπως το ειδα σε κατι αεροδρομια ενα κουβουκλιο κλειστο που πανε εκει μεσα και καπνιζουν ειναι το ιδιο με το να καπνιζουν εξω απο το μαγαζι απλα θα ειναι εντος. αυτο ομως δεν διαφαινεται κατα τα γραφομενα οτι θα συμβαινει. γιατι εαν καποιος ειναι διατεθειμενος να πηγαινει σε ενα κουβουκλιο να καπνιζει τι τον πειραζει να κανει 2 βηματα παραπανω και να καπνισει εξω?

δεν εχει κανενα νοημα παρα μονο φοροεισπρακτικο

Δημοσ.

Τη γνώμη μου την έχω πει πολλές φορές (είμαι υπέρ της πλήρους απαγόρευσης), αλλά θα μπορούσα να δεχθώ και έναν νόμο που να λέει για ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Αν ως πολιτεία δέχεσαι ότι το κάπνισμα βλάπτει τους εργαζομένους, το απαγορεύεις παντού. Έχει μια λογική.

Αν πάλι δέχεσαι ότι υπάρχουν δικαιώματα καπνιστών, νομοθετείς να υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι παντού. Κι αυτό έχει λογική.

Αυτό που με εξοργίζει εδώ είναι η ανακολουθία του ίδιου του νόμου (δεν εστιάζω τόσο στο θέμα των συνεπειών του καπνίσματος). Η εξαίρεση των καζίνο και των μπουζουκλερί είναι μια αγορασμένη από αυτούς τρύπα στον νόμο, που με αυτόν τον τρόπο στερείται λογικής. Αν έχεις καφέ 300 τετραγωνικών, γιατί δεν μπορείς να φτιάξεις χώρο για καπνιστές και μπορείς αν έχεις καζίνο; Εισπρακτικά μέτρα σε ζητήματα δημόσιας υγείας ευτελίζουν την έννοια της δημόσιας υγείας και δικαιολογημένα προκαλούν απώλεια της εμπιστοσύνης του κόσμου.

Δημοσ.

Παιδες υπαρχει και μια αλλη παραμετρος στο ζητημα.

Αν σε μια παρεα ειναι καποιος καπνιστης ή οι μισοι καπνιστες θα κουβαλανε και τους μη καπνιστες στους ειδικους χωρους καπνιστων.

Η μονη ελπιδα για τους μη καπνιστες ειναι η καθολικη απαγορευση.

Δημοσ.

Τη γνώμη μου την έχω πει πολλές φορές (είμαι υπέρ της πλήρους απαγόρευσης), αλλά θα μπορούσα να δεχθώ και έναν νόμο που να λέει για ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Αν ως πολιτεία δέχεσαι ότι το κάπνισμα βλάπτει τους εργαζομένους, το απαγορεύεις παντού. Έχει μια λογική.

Εγω παλι εχω σιχαθοι τον ρολο της πολιτειας ως προστατη, η αν θες ως κρατος-πατερας, το οποιο νομοθετει 'για το καλο μας'. Δηλαδη το επομενο βημα ποιο ειναι, με βαση το μπολντ στο κειμενο σου? Να μας απαγορευσουν και τη μπυρα? Αποποινικοποιηση ολων των ουσιων, οπως στην Τσεχια.

Δημοσ.
Να μας απαγορευσουν και τη μπυρα?

το να πινεις εσυ την μπυριτσα σου σε δημοσιο χωρο δεν απειλει την υγεια μου.

το να καπνιζεις ομως την απειλει.απλα μαθηματικα.

Δημοσ.

το να πινεις εσυ την μπυριτσα σου σε δημοσιο χωρο δεν απειλει την υγεια μου.

το να καπνιζεις ομως την απειλει.απλα μαθηματικα.

Ο Φιλιππος αναφερθηκε στο οτι απο τη στιγμη που κατι ειναι βλαβερο για το ατομο, πρεπει να απαγορευτει. Δεν αναφερθηκα στο παθητικο καπνισμα, αλλα στο ρολο του ως πατερα/προστατη. Και το να παιρνει καποιος εξτασυ δεν βλαπτει τους γυρω του, αλλα απαγορευτει επειδη υποτιθεται οτι ειναι βλαβερο για αυτον που το παιρνει.

Δημοσ.

Εγω παλι εχω σιχαθοι τον ρολο της πολιτειας ως προστατη, η αν θες ως κρατος-πατερας, το οποιο νομοθετει 'για το καλο μας'. Δηλαδη το επομενο βημα ποιο ειναι, με βαση το μπολντ στο κειμενο σου? Να μας απαγορευσουν και τη μπυρα? Αποποινικοποιηση ολων των ουσιων, οπως στην Τσεχια.

endless loop ftw! let's divide by zero now!

Όντως, ούτε εγώ δεν έχω το κουράγιο να τα ξαναπώ. Η μόνη νέα εξέλιξη ήταν αυτή με τις επί πληρωμή εξαιρέσεις. Κατά τα άλλα, στα μερικές χιλιάδες posts που έχουν προηγηθεί, τα έχουμε συζητήσει όλα.

Ο Φιλιππος αναφερθηκε στο οτι απο τη στιγμη που κατι ειναι βλαβερο για το ατομο, πρεπει να απαγορευτει.

Όχι κάνεις λάθος. Γι' αυτό έγραψα "εργαζομένους" και όχι "καπνιστές".

Δημοσ.

Οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων θα πληρώνουν και οι πελάτες θα μπορούν ανενόχλητοι να ανάβουν τσιγάρο, πλέον, καθώς η ελαστικοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου είναι γεγονός. Όπως προβλέπεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, τα νυχτερινά κέντρα άνω των 300 τμ και τα καζίνο θα καταβάλλουν ειδικό ετήσιο τέλος ύψους 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου οι θαμώνες να μπορούν να καπνίζουν.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231116948

Όποτε το αγαπητό υπουργείο που μας έλεγε οτι το καπνισμα πρέπει να κοπεί στους κλειστούς χώρους για λόγους δημόσιας υγείας, τώρα μας λέει : "Στα παπακια μου η δημόσια υγεια την οποία και ανταλλασω με 200€ το τετραγωνικό".

Με λίγα λόγια η λογική είναι "Αφου ειμαι ανίκανος να εφαρμόσω το νόμο, δεν βγάζω και κανα φράγκο;". Αυτοι είναι που απαιτούν απο το λαό συναίνεση για πολύ σοβαρότερα ζητήματα. Πραγματικά η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Δημοσ.

Οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων θα πληρώνουν και οι πελάτες θα μπορούν ανενόχλητοι να ανάβουν τσιγάρο, πλέον, καθώς η ελαστικοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου είναι γεγονός. Όπως προβλέπεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, τα νυχτερινά κέντρα άνω των 300 τμ και τα καζίνο θα καταβάλλουν ειδικό ετήσιο τέλος ύψους 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου οι θαμώνες να μπορούν να καπνίζουν.

http://news.in.gr/gr...?aid=1231116948

Όποτε το αγαπητό υπουργείο που μας έλεγε οτι το καπνισμα πρέπει να κοπεί στους κλειστούς χώρους για λόγους δημόσιας υγείας, τώρα μας λέει : "Στα παπακια μου η δημόσια υγεια την οποία και ανταλλασω με 200€ το τετραγωνικό".

Με λίγα λόγια η λογική είναι "Αφου ειμαι ανίκανος να εφαρμόσω το νόμο, δεν βγάζω και κανα φράγκο;". Αυτοι είναι που απαιτούν απο το λαό συναίνεση για πολύ σοβαρότερα ζητήματα. Πραγματικά η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Ετσι ακριβώς.:devil:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...