Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης ο ήλιος προκαλεί καρκίνο του δέρματος, τα μανιτάρια τροφική δηλητηρίαση, το κόκκινο κρέας χοληστερόλη, το τρέξιμο πόνους στα γόνατα κλπ κλπ... Οπότε ας αρχίσουμε όλοι από εδώ και πέρα να βαράμε ηρωίνη αραιά και που, αφού έτσι κι αλλιώς θα τον πιούμε, τουλάχιστον να πάμε ευτυχισμένοι...

Δεν έχει νόημα αυτή η λογική όπως βλέπεις. Το θέμα είναι να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ ικανοποίησης αναγκών και κατάχρησης.

Επίσης, ξαναγράφω, μιλάμε για διαφορετικά προβλήματα, που δεν μας επηρεάζουν όλους το ίδιο και που αντιμετωπίζονται από διαφορετικούς φορείς. Δε κάθεται πχ ο μηχανολόγος να λύσει προβλήματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα ενός χημικού ή ενός κοινωνιολόγου...

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και παμε παλι στα ιδια, δεν ειπε κανεις να μην καπνισεις. Να το κανεις σπιτι σου ή σε εξωτερικο χωρο σου λεμε. Δεν μας νοιαζει αν εχει κρυο, αν δεν μπορεις κλπ. Προβλημα σου ειναι αυτο, μιας και ειναι επιλογη σου το να καπνισεις ή οχι.

Δημοσ.

Μια χρονομηχανή θα μας σώσει. Να στείλουμε πίσω στο 1920 τους καπνιστές, τότε που το κάπνισμα θεωρείτο "γιατρικό". Μας τα χουνε κάνει τσουρέκια.

Δημοσ.

Πρόστιμα συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ έχουν επιβληθεί έως σήμερα στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, δήλωσε την Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, δε, ότι το 4% των συστηματικών καπνιστών έκοψε το τσιγάρο μέσα στο τελευταίο εξάμηνο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Λοβέρδος, μετά από 23.804 καταγγελίες και 38.754 ελέγχους έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα 2.151 πρόστιμα, συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Και ενώ το «σαφάρι» για την τήρηση των διατάξεων του νόμου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, μέσα στο τελευταίο εξάμηνο το 4% των συστηματικών καπνιστών έκοψε το τσιγάρο.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231106307

Δημοσ.

Έκοψαν το τσιγάρο, όχι το κάπνισμα απαραίτητα.

Μέχρι κάποια στιγμή ο καπνός ήταν φθηνότερος από τα τσιγάρα.

Δεν ξέρω αν συνεχίζει..

Δημοσ.

Εγώ δεν ξέρω ρε παιδιά αλλα δεν χρειάζομαι νομους να μου πουν να μην καπνίσω σε κλειστούς δημοσιους χώρους κλπ μου βγαίνει και μου έβγαινε από μονο του και πριν, ακόμα και σπίτι μου επειδή δεν καπνίζουμε όλοι προτιμώ να καπνίζω μονο στο δωμάτιο μου και έξω.

Και δεν το κάνω επειδή είμαι καλύτερος από κανέναν αλλα γιατί θυμάμαι πως ήταν να σε ενοχλεί ο καπνός όταν δεν κάπνιζα..

(Τώρα τον τελευταίο καιρό το έκοψα κιόλας οποτε διπλό το καλο ^_^ )

Δημοσ.

Μήπως να στείλεις ένα πμ σε κάποιον από τους αρμοδίους καλύτερα;

Αν και μάλλον λόγω του 4 διαγράφτηκε και θα ξαναδιαγραφεί φαντάζομαι

http://www.insomnia.gr/forum-14/announcement-13-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-insomniagr/

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

"Παραθυράκι" του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας για τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης ανοίγει τελικά μετά την πολύμηνη εξαίρεσή τους από τις διατάξεις του νόμου για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Διάταξη του υπουργείου Υγείας ορίζει ότι οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και καζίνο υποχρεούνται να καταβάλλουν ετησίως το ποσό των 200 ευρώ ανά τετραγωνικό του χώρου τους προκειμένου να επιτρέπεται το κάπνισμα, αναφέρει το cosmo.

Παρόλα αυτά, το κάπνισμα δεν θα επιτρέπεται παντού, αλλά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους οι οποίοι δεν θα υπερβαίνουν το ήμισυ της συνολικής επιφάνειας του καταστήματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, από την υιοθέτηση του συγκεκριμένου μέτρου μπορούν να εισπράττονται ετησίως τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι υπάρχουν περί τις 3.000 κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τ.μ. με ζωντανή μουσική.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα καθοριστούν οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας των χώρων καπνιζόντων, ο χρόνος καταβολής και η διαδικασία είσπραξης του ετήσιου τέλους και κάθε άλλο αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων.

http://www.newscode.gr/ellada/story/40702/kapnoshmo-se-mpoyzoykia-kai-kazino

http://www.youtube.com/watch?v=GKe8S7beC6s

Δημοσ.

Εγώ λέω πάντως να το εφαρμόσουμε αυτό σε όλους τους νόμους, για να μαζέψουμε λεφτά. Απαγορεύεται ο ξυλοδαρμός, αλλά αν δίνεις 200 ευρώ, επιτρέπεται να δέρνεις τη γυναίκα σου. Απαγορεύεται ο βιασμός, αλλά με ένα χιλιαρικάκι, βίασε και μια κοπελίτσα ρε παιδί που, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Γελοίοι και δούλοι των καπνοβιομηχάνων. Ουστ!

Δημοσ.

Γιατρέ γενικά συμφωνώ μαζί σου σε αυτά που γράφεις στο φόρουμ, αλλά να

εξισώνεις το κάπνισμα με τον βιασμό κάπως μου κάθεται...

Το "άναψε ένα τσιγαράκι" (σε συγκεκριμένο χώρο που προβλέπεται για αυτόν ειδικά τον σκοπό)

με το "βίασε και μια κοπελίτσα" δεν έχουν καμιά σχέση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...