Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παλικάρια ακόμα να το πάρετε χαμπάρι ότι το συγκεκριμένο είναι ο ορισμός της επικοινωνιακής πολιτικής; Το παίζουν αυστήροι για να δούν πόσο τους παίρνει κ ανάλογα προσαρμόζονται... Τη μέρα που θα εφαρμοστεί αυτός ο νόμος θα κάνω αλλαγή φύλου στη Καζαμπλάνκα.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μια απορία. Σε ποια άλλη χωρα του κόσμου συνεχίζουν να καπνίζουν σε κλειστούς χορούς διασκέδασης?Στην Αφρική τουλάχιστον ρε gmt μου?

Δημοσ.

Μια απορία. Σε ποια άλλη χωρα του κόσμου συνεχίζουν να καπνίζουν σε κλειστούς χορούς διασκέδασης?Στην Αφρική τουλάχιστον ρε gmt μου?

Σε πολλες, ανετρεξε λιγο τα μηνυματα αυτου του θεματος, μην ανακυκλωνουμε παλι τα ιδια.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ο ΠΟΥ βράβευσε τον Γ. Παπανδρέου για τη μάχη κατά του καπνίσματος

Την υψηλότερη διάκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την μάχη κατά του καπνίσματος έλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός, στην πρώτη παγκόσμια διάσκεψη υπουργών Υγείας που διεξάγεται στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, "ήταν μια σημαντική πράξη πολιτικού θάρρους η επιχειρηματολογία και η σταθερή υποστήριξη εν δυνάμει μη δημοφιλών μέτρων, παρά την αντίδραση οργανωμένων συμφερόντων και σε περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση υιοθετούσε μέτρα αυστηρής λιτότητας με σκοπό τη μείωση του δημόσιο χρέους και την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση".

http://www.capital.gr/News.asp?id=1181279

Δημοσ.

Καποιος να πει του ΠΟΥ οτι υπαρχουν κρατη ανα την υφηλιο στα οποια δεν εφαρμοζεται η νομοθεσια και συνεπως δεν αρκει μονο η ψηφιση ενος νομοσχεδιου.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι από το 2009 στο 2010 είχαμε μείωση της κατανάλωσης τσιγάρων κατά 14% (!!!), το οποίο είναι πολύ σημαντικό νούμερο με μεγάλα οφέλη για τη δημόσια υγεία. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί σε πολλές χώρες ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μείωσης της κατανάλωσης είναι η αύξηση της τιμής των τσιγάρων. Στην Ελλάδα είχαμε και αύξηση της τιμής και μείωση του εισοδήματος, ενώ αντίθετα ο νόμος για την απαγόρευση τηρείται μόνο σποραδικά και η αντικαπνιστική διαφημιστική εκστρατεία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Οπότε, μάλλον στην τρόικα πρέπει να δώσουν το βραβείο...

Δημοσ.

Υπάρχει μία λεπτομέρεια που μου είπε γνωστός μου. Κατά παράδοξο τρόπο ο νόμος εφαρμόζεται σε πολλά σημεία. Αυτό που έχει απαγορέψει είναι το να δίνει το μαγαζί τασάκια για κάπνισμα, που σε γενικές γραμμές δε δίνουν.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι από το 2009 στο 2010 είχαμε μείωση της κατανάλωσης τσιγάρων κατά 14% (!!!),αλλά αυξήθηκε η αγορά καπνου το οποίο είναι πολύ σημαντικό νούμερο..

Fixed.

φδσφσ

Δημοσ.

Υπάρχει μία λεπτομέρεια που μου είπε γνωστός μου. Κατά παράδοξο τρόπο ο νόμος εφαρμόζεται σε πολλά σημεία. Αυτό που έχει απαγορέψει είναι το να δίνει το μαγαζί τασάκια για κάπνισμα, που σε γενικές γραμμές δε δίνουν.

Ο νόμος δεν απαγορεύει μόνο τα τασάκια. Απαγορεύει το κάπνισμα. Απλώς, αν υπάρχουν και τασάκια, ο καταστηματάρχης μπορεί να φάει πρόστιμο ακόμα και αν δεν υπάρχει ψυχή μέσα στο μαγαζί εκείνη τη στιγμή.

@BASSstarlet

Ενδεχομένως να έχεις δίκιο, αλλά το 14% είναι υπερβολικά μεγάλο νούμερο για να εξηγείται μόνο από αυτό. Επίσης, όσοι κάνουν στριφτά τσιγάρα καπνίζουν λιγότερο τσιγάρα κατά μέσο όρο, σε σχέση με αυτούς που παίρνουν τα έτοιμα (αν και στα στριφτά η ποσότητα που βάζεις σε ένα τσιγάρο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το άτομο). Τελικώς, θα δεχθώ ότι πιθανώς η μείωση στην κατανάλωση προϊόντων καπνού είναι μικρότερη από 14%, αλλά σχεδόν σίγουρα υπάρχει. Και είναι λογικό, γιατί, όπως είπα, η τιμή είναι πολύ βασικός παράγοντας.

Δημοσ.

Για να μην νομίζετε ότι κάνω το Troll:

1. είμαι καπνιστής

2. νομίζω ότι το κάπνισμα πρέπει να απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς χώρους (προσωπικά δεν βρίσκω καμμία ευχαρίστηση να υποχρέωνω τους άλλους να υπομένουν τα βίτσια μου)

ένα πράγμα δεν μου κάθετε καλά στην όλη ιστορία:

αν θεωρήσω ότι η απαγόρευση του καπνίσματος γίνεται για να προστατεύσει την υγεία μου ή την υγεία των μη-καπνιστών (δεν είναι αυτός ο λόγος αλλά λέμε τώρα) μπορεί κάποιος να μου εγγυηθεί ότι αν μένω μια ζωή αθήνα και δεν καπνίσω ποτέ μου δεν θα πάθω ποτέ τίποτα από όλα τα υπόλοιπα που αναπνέω καθημερινά?

Δημοσ.

ναι ο εαυτος σου.αν θες να ζεις σε μια καθαρη πολη,εχεις την δυναμη που σου παρεχει η δημοκρατια να το θεσεις στον πολιτικο που ψηφιζεις ως ενα απο τα βασικες προτεραιοτητες που θα πρεπει να υλοποιησει οταν εκλεγει.

ετσι τουλαχιστον γινεται στις σοβαρες κοινωνιες.

Δημοσ.

ένα πράγμα δεν μου κάθετε καλά στην όλη ιστορία:

αν θεωρήσω ότι η απαγόρευση του καπνίσματος γίνεται για να προστατεύσει την υγεία μου ή την υγεία των μη-καπνιστών (δεν είναι αυτός ο λόγος αλλά λέμε τώρα) μπορεί κάποιος να μου εγγυηθεί ότι αν μένω μια ζωή αθήνα και δεν καπνίσω ποτέ μου δεν θα πάθω ποτέ τίποτα από όλα τα υπόλοιπα που αναπνέω καθημερινά?

Και ποιος είναι ο λόγος κατά τη γνώμη σου τότε;

Επίσης, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα. Με τις πιθανότητες παίζουμε. Αν σέβονται όλοι οι οδηγοί τα κόκκινα φανάρια στην Αθήνα, σου εγγυώμαι ότι έχεις πολύ πολύ λιγότερες πιθανότητες να σκοτωθείς σε τροχαίο, αλλά και πάλι ενδέχεται να σκοτωθείς σε τροχαίο. Νομίζω όμως ότι είναι απολύτως λογικό να θέλουμε να γίνονται σεβαστά τα κόκκινα φανάρια. Διαφωνείς;

Ως προς την ατμόσφαιρα στην Αθήνα. Τα όρια της Ε.Ε. για τα ΡΜ2.5, μια συνήθη κατηγορία μικροσωματιδίων, είναι 25μg/m3. Στην Αθήνα τα ξεπερνάμε μερικές φορές, αλλά όχι και πάντα. Πες ότι έχουμε 30, 35, 40. Σχετική έρευνα σε ελληνικά καφέ και εστιατόρια έδειξε ότι ο μέσος όρος των PM2.5 μέσα σε αυτά (πριν την απαγόρευση) ήταν 285! 1000% πάνω από τα όρια και σκέψου ότι αυτός ήταν ο μέσος όρος, υπήρχαν και υψηλότερες συγκεντρώσεις. Και στους χώρους μη καπνιζόντων υποτίθεται (αλλά σε αίθουσες που κάπνιζαν στην άλλη άκρη). Οπότε, ναι, ζούμε σε μολυσμένη ατμόσφαιρα, αλλά απείρως πιο καθαρή από την ατμόσφαιρα ενός δωματίου με καπνιστές. Και, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει 300 άτομα τον χρόνο, το παθητικό κάπνισμα 600 και γενικά το κάπνισμα 20.000 (στην Ελλάδα).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...