Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ας πουμε ας διόρθωνες ή ας λυσσαζες για πράγματα πιο σημαντικά που εχουν να κάνουν και με την υγεία σου και μετα ας κυνηγούσες και το τσιγάρο αλλα μας έχουνε φάει οι τρεντι αρχιδιες....

Αυτο με τα αυτοκίνητο ειναι το πιο κλασσικό,το 70% των οχημάτων σου γαμούν την υγεία 43984735984579845743874595 πιο πολλές φορες απο το τσιγάρο.

Η τροφη που τρως ειναι λίπασμα μαζι με φυτοφάρμακα και ορμόνες.

Οι μλκιες που πίνεις επίσης κλπ κλπ κλπ.

Μάλιστα.

Με το ίδιο σκεπτικό δηλαδή, κάποιος δεν μπορεί να λυσσάει ξέρωγω για την μόλυνση του περιβάλλοντος, αν ο ίδιος δεν φροντίζει ξέρωγω τον κήπο του ή αν τρώει μακντόναλντς κάθε μέρα ε;

Με το ίδιο αντίστροφο σκεπτικό, αν εγώ γουστάρω να γεμίζω τα πνευμόνια μου καπνό δεν θα πρέπει να με ενδιαφέρει αν γεμίζω και του αλλουνού αφού πίνει φραπέ ε;

Άλλωστε και οι δυο κάνουν ήδη κακό στον εαυτό τους. Άρα εμείς είμαστε εκτός εξίσωσης ό,τι και να τους κάνουμε, σωστά;

Να τονίσω πάλι πως είμαι κατά του φετινού νόμου και υπέρ του προπέρσινου, αλλά κάποιες τρέντυ αρχιδιές όπως τις λες εσύ εγώ προτιμώ να τις λέω σεβασμό και υπευθυνότητα. Ας καπνίζουμε όπου και όπως γουστάρουμε, οφείλουμε όμως να προστατεύσουμε και την υγεία αυτού που δεν καπνίζει. Επειδή λοιπόν το 90% των καπνιστών όχι μόνο δεν έχει ιδέα για τις παραπάνω έννοιες, αλλά δεν γουστάρει να κουνήσει καν το δαχτυλάκι του για να προστατεύσει τον συνάνθρωπό του από τον καπνό του, δικαίως ή αδίκως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Τα επιχειρήματα τύπου "αεροπλάνα, αυτοκίνητα, τροφές" κ.λπ. είναι φτηνές υπεκφυγές. Με το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ σκεπτικό κάποιος πετάει σκουπίδια όπου να'ναι, οδηγεί όπως να'ναι, φέρεται όπως να'ναι, γιατί ακριβώς "υπάρχουν και χειρότερα, εκεί κολλάς;".

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ρε φιλε το κάπνισμα στην καφετέρια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το προβλημα της ζωης σου.

Υπάρχουν ενα δισεκατομμύριο πραγματα που σου τη γαμούν καθημερινά και καθε στιγμή,λύσε αυτα και πιασ'το τσιγαρο στο τελος!

Κάθεστε και κολλάτε με παπαριες του κάθε κωλοκρατους και της κάθε κωλοΕΕ.

Σημερα το τσιγραο αυριο τι;

ελεος ρε πουστη μου...

Δημοσ.

Υπάρχουν ενα δισεκατομμύριο πραγματα που σου τη γαμούν καθημερινά και καθε στιγμή,λύσε αυτα και πιασ'το τσιγαρο στο τελος!

ελεος ρε πουστη μου...

εισαι τραγικος απλα

γιατι τοτε οταν παμε να ασχοληθουμε με το καυσαεριο, να μην πει ο οδηγος της μπακατελας, ελα ρε παιδια, εγω τουλαχιστον εχω το φορτηγο και μεταφερω πραγματα ο αλλος καπνιζει γιατι δεν ασχολειστε με αυτο.

οταν καπνιζεις καντο στην μαπα σου, εγω δεν καπνιζω συνειδητα, με πιο δικαιωμα να καπνιζω επειδη το γουσταρεις εσυ?

δεν υπαρχει κανενα αλλο πραγμα που δεν ευνοει κανεναν εκτος απο τον χρηστη που ταυτοχρονα βλαπτει τους αλλους χωρις να ειναι επιλογης τους.

συγχαρητηρια, εισαι ενας απο τους λογους που η χωρα ειναι αφρικη και οχι ευρωπη.

τωρα κατσε βγαλε την δημοσια υγεια τρεντια, μην κανεις στο παιδι σου εμβολια τοτε αφου ειναι τρεντια.

Δημοσ.

ελεος ρε πουστη μου...

Πρώτων δεν είμαι πούστης :P

Δεύτερον, μπορεί να μην είναι πρόβλημα δικό μου, κάλλιστα μπορεί να είναι πρόβλημα κάποιου ο οποίος μπορεί ακόμα να στερηθεί και το καφεδάκι του επειδή δεν αντέχει το τσιγάρο ή, ακόμα χειρότερα, κάποιου άλλου ο οποίος αν και μη καπνιστής ανέπτυξε ΧΑΠ στα 40 του επειδή δούλευε όλη μέρα στο κωλόμπαρο και κάπνιζε παθητικά 30 και βάλε τσιγάρα την ώρα.

Αν θεωρείς πως η λογική του να μην αναγνωρίζουμε κάτι σαν πρόβλημα επειδή (αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά) μπορεί να υπάρχουν σοβαρότερα/σημαντικότερα προβλήματα είναι σωστή, I've got news for you. Αν ίσχυε αυτό έστω και στο ελάχιστο, θα το χρησιμοποιούσαν όλοι σαν "πάτημα" για να εκλογικεύσουν το οτιδήποτε κουτσό στραβό και ανάποδο κάνουν.

Oh wait...

...αυτό κάνουμε εδώ και αιώνες :-D

Δημοσ.
εισαι τραγικος απλα

γιατι τοτε οταν παμε να ασχοληθουμε με το καυσαεριο, να μην πει ο οδηγος της μπακατελας, ελα ρε παιδια, εγω τουλαχιστον εχω το φορτηγο και μεταφερω πραγματα ο αλλος καπνιζει γιατι δεν ασχολειστε με αυτο.

οταν καπνιζεις καντο στην μαπα σου, εγω δεν καπνιζω συνειδητα, με πιο δικαιωμα να καπνιζω επειδη το γουσταρεις εσυ?

δεν υπαρχει κανενα αλλο πραγμα που δεν ευνοει κανεναν εκτος απο τον χρηστη που ταυτοχρονα βλαπτει τους αλλους χωρις να ειναι επιλογης τους.

συγχαρητηρια, εισαι ενας απο τους λογους που η χωρα ειναι αφρικη και οχι ευρωπη.

τωρα κατσε βγαλε την δημοσια υγεια τρεντια, μην κανεις στο παιδι σου εμβολια τοτε αφου ειναι τρεντια.

Αν εγω ειμαι τραγικός, εισαι τουλάχιστον γραφικός(σαν τον keith ενα πραμα),το καπνισμα βλάπτει την δημόσια υγεία..Ειπε και ολοι πέθαναν απο τα γελια.....

Δημοσ.

Ασε ρε akpe τρεντυ

Εδω πεθαινουν τα παιδια στους πολεμους... (πφφφφφφφφφφφ ρουφηγμα στο τσιγαρο)

Εδω εχουμε καυσαεριο (χρτσ χρτσ ξυσιμο @@ων, αληθεια τοτε στις μικρες πολεις θα πρεπε να μην επιτρεπουν το καπνισμα μιας και εχουν καθαρο αερα?)

Αντε στην υγεια μας (φφφφφφφφφφφφφφφφφφφτ ρουφηγμα στην φραπα που πληρωσαμε 5 ευρω)

Δημοσ.
Πρώτων δεν είμαι πούστης :P

Δεύτερον, μπορεί να μην είναι πρόβλημα δικό μου, κάλλιστα μπορεί να είναι πρόβλημα κάποιου ο οποίος μπορεί ακόμα να στερηθεί και το καφεδάκι του επειδή δεν αντέχει το τσιγάρο ή, ακόμα χειρότερα, κάποιου άλλου ο οποίος αν και μη καπνιστής ανέπτυξε ΧΑΠ στα 40 του επειδή δούλευε όλη μέρα στο κωλόμπαρο και κάπνιζε παθητικά 30 και βάλε τσιγάρα την ώρα.

Αν θεωρείς πως η λογική του να μην αναγνωρίζουμε κάτι σαν πρόβλημα επειδή (αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά) μπορεί να υπάρχουν σοβαρότερα/σημαντικότερα προβλήματα είναι σωστή, I've got news for you. Αν ίσχυε αυτό έστω και στο ελάχιστο, θα το χρησιμοποιούσαν όλοι σαν "πάτημα" για να εκλογικεύσουν το οτιδήποτε κουτσό στραβό και ανάποδο κάνουν.

Oh wait...

...αυτό κάνουμε εδώ και αιώνες :-D

Οχι εσυ ρε:-D:-D

Ειναι πρόβλημα αλλα ειναι το μικρότερο απ'ολα!

Οταν αποφάσισαν να αφησουν τους καφετεριαδες να επιλέξουν αν θελουν καπνιζοντων ή μη πετάχτηκαν ολα τα πουτσακια διαφορων διαμετρημάτων και μίλησαν για αφρικες,ζιμπαμπουε κλπ ΔΗΛΑΗ,ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ πρεπει να υπάρχει καφετέρια και για τον μη καπνίζοντα ή να απογοητεύεται σε ολες...Ε δε γίνεται ρε φιλε ο αλλος που εχει μαγαζι να το καταδικασει για 5-10 ατομα και δεν γινεται κι εγω που ολοι μου οι γνωστοι καπνιζουν να τους λεω τι να κανουν....Οταν με ενοχλεί(κρύωμα κλπ)τους το λεω και τερμα το ζητημα,αν σας πνίγει ο καπνος να πειτε στον καφετεριά να ανοίξει τον εξαερισμό,οχι να βγει ο κοσμος που καπνίζει στο ψωλοκρυο.

Δημοσ.
Αν εγω ειμαι τραγικός, εισαι τουλάχιστον γραφικός(σαν τον keith ενα πραμα),το καπνισμα βλάπτει την δημόσια υγεία..Ειπε και ολοι πέθαναν απο τα γελια.....

Στα @@ μου τι κανεις στην υγεια σου μαν, οταν εχεις ερευνες απο το 1950κατι μεχρι και σημερα οτι υπαρχει διασυνδεση με το παθητικο καπνισμα και τον καρκινο, εγω και ολοι οσοι δεν καπνιζουν δεν σου χρωσταμε τιποτα. Ξαναλεω, το τι κανεις στο ΣΩΜΑ ΣΟΥ δεν με αφορα.

---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:08 ----------

Οχι εσυ ρε:-D:-D

Ειναι πρόβλημα αλλα ειναι το μικρότερο απ'ολα!

Οταν αποφάσισαν να αφησουν τους καφετεριαδες να επιλέξουν αν θελουν καπνιζοντων ή μη πετάχτηκαν ολα τα πουτσακια διαφορων διαμετρημάτων και μίλησαν για αφρικες,ζιμπαμπουε κλπ ΔΗΛΑΗ,ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ πρεπει να υπάρχει καφετέρια και για τον μη καπνίζοντα ή να απογοητεύεται σε ολες...Ε δε γίνεται ρε φιλε ο αλλος που εχει μαγαζι να το καταδικασει για 5-10 ατομα και δεν γινεται κι εγω που ολοι μου οι γνωστοι καπνιζουν να τους λεω τι να κανουν....Οταν με ενοχλεί(κρύωμα κλπ)τους το λεω και τερμα το ζητημα,αν σας πνίγει ο καπνος να πειτε στον καφετεριά να ανοίξει τον εξαερισμό,οχι να βγει ο κοσμος που καπνίζει στο ψωλοκρυο.

Δηλαδη πας σε ολες τις παρεες και τους λες παιδια σορυ με ενοχλει? Το οτι δεν εχουμε ολοι τα ιδια ορια για τον καπνο το σκεφτηκες?

Δεν σου ειπα να πανε στο κρυο, να βαλει σομπα ο μαγαζατορας.

Δημοσ.
Δηλαδή σε πειράζει το τσιγαρο του διπλανού σου και οχι η εξάτμιση 943857438957459348798374557447584375948574575984745 αυτοκινήτων που περνούν διπλα σου καθε δευτερόλεπτο;

Μηπως να απαγορεύαμε και τα ορυκτόκαύσιμοκινητά οχήματα;

Τα αυτοκίνητα αγαπητέ κινούνται σε ΑΝΟΙΚΤΟ χώρο, ο νόμος αναφέρεται για κάπνισμα σε ΚΛΕΙΣΤΟ χώρο. Το τσιγάρο είναι το ίδιο με το να πάρω το καταλυτικό μηχανάκι μου (δεν έχω αλλά λέμε τώρα) και να κάθομαι πάνω σε αυτό (σε λειτουργία) μέσα στην καφετέρια. Μάλλον τότε θα το έβλεπες αλλιώς.

Επίσης, τα αυτοκίνητα έχουν καταλύτες ώστε οι εκπομπές ρύπων να είναι στο ελάχιστο δυνατό, θεσπίζονται συνέχεια όλο και αυστηρότεροι κανονιμοί καυσαερίων, υπάρχει δακτύλιος και γενικά όλα τα πρόσφορα μέτρα περιορισμού της ρύπανσης που προκαλούν. Εσύ απο την άλλη είσαι αρνητικός σε ένα πλήρως εφαρμόσιμο (και ήδη εφαρμοζόμενο σε πολλές χώρες της ΕΕ) μέτρο αλλά απλά θέλεις... την όμορφη, χαλαρή, πατροπαράδοτη ασυδοσία.

Γενικά το επιχείρημα 'γιατί με το κάπνισμα και όχι με το τάδε' δεν έχει νόημα, είναι μπαλαντέρ για τα πάντα. Η προσωπική μου απάντηση είναι γιατί με ενδιαφέρει, γιατί βγαίνω για να περάσω καλά, όχι να πνίγομαι απο το καπνό.

Δημοσ.

Τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις που τηρούν το νόμο ( από το καλοκαίρι τον τηρούμε το νόμο ) ; Οι πελάτες έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται γιατί τον τηρούμε ακόμα... Κάποιοι " ξεχνιούνται " και πάνε να ανάψουν τσιγάρο μέσα και λένε " ε που να το ξέρω , αφού παντού καπνίζω κανονικά , νόμιζα ότι τις επιγραφές για την απαγόρευση τις έχετε έτσι για να φαίνονται " .

Δημοσ.
Τα αυτοκινητα βοηθανε το κοινωνικο συνολο οπως εχουμε ξαναπει. Το τσιγαρο το κανει ο αλλος για την καβλα του. Και υπαρχει και ο καταλητης.

Τα αυτοινητα βοηθανε στο κοινωνικο συνολο ως προς το πρακτικο τομεα, οπου πρακτικα με αυτα μικραινεις τις αποστασεις για να μεταφερθεις στο πολυποθητο προορισμο σου.

Βεβαια θα μπορουσες αυτα να τα κανεις με ενα ποδηλατο, οπου ουτε καυσαεσια θα ειχες, ουτε κυκλοφοριακο ουτε τιποτε, αλλα δε γαμιεται, το SUV των 3χιλ κυβικων μεσα σε μια πολη σαν την Αρτα ας πουμε, βοηθαει στο κοινωνικο συνολο οταν φερνει 5 φορες γυρω απο την πολη ωστε να αφησει - παραλαβει τα παιδια του απο το φροντιστηριο το οποιο παρεπιπτωντως απεχει λιγοτερο απο 1χμ απο το σπιτι του. Εκει προεχει η ασφαλεια του παιδιου.

Δημοσ.

Υπαρχουν αυτοκινητα αρα

Μπορω να γεμιζω καπνο τα μουτρα και τα πνευμονια των αλλων

Μπορω να τους βρωμιζω τα σπιτια και τα ρουχα

Μπορω να επιβαρυνω την υγεια τους καθως και των παιδιων τους

Μπορω να πνιγω το συναδερφο μου στη δουλεια και να του κανω τη ζωη κολαση κανοντας τα πουρακια μου

Ηθελα να ξερα ποιος αλητης ανακαλυψε τα παλιαυτοκινητα

Δημοσ.

μια και μιλάμε για αυτοκίνητα:

Βαριές καμπάνες για όσους καπνίζουν σε αυτοκίνητο με παιδιά

στην πυρά. Εγώ λέω να τους παίρνουν και την κηδεμονία των παιδιών, και να τους στειρώνουν για να μην κάνουν άλλα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...