Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ενω εσυ που συνδυαζεις το πως θα περασεις καλα(εις βαρος των αλλων) και το πως θα κανεις κακο στους αλλους εισαι καλυτερος?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εχεις καταλαβει οτι καθεσαι και καταστρωνεις σχεδια, οχι για το πως θα βγεις ενα βραδυ να περασεις καλα, με την παρεα σου, με την γκομενα σου, η μονος σου ας πουμε για καμακι κλπ, αλλα αντι αυτου καθεσαι και κανεις σχεδια για το πως θα βγεις και θα χαλασεις το μαγαζι καποιου, το πως θα του κανεις κακο κλπ. Δεν ξερω, μεχρι τωρα πιστευα οτι βγαινοντας εξω ηθελα να διασκεδαω κι οχι να χαλασω το βραδυ μου σκεφτομενος πως θα χαλασω το μαγαζι του αλλου, και τηλεφωνοντας καθε τρεις και λιγο στην αστυνομια... αν φτασω σε αυτο το σημειο, θα παρω τηλ. τους φιλους η τη γκομενα, και θα προτιμησω να κατσω σπιτι, θα περασω καλυτερα.

Γουστα ειπε ο βατραχος, κι εφαγε το σαπουνι.

Ποσως με ενδιαφερει.Μια χαρα θα διασκεδασω την καταδικη αυτου που δεν με σεβεται και παρανομει.Δεν εχω καμια ορεξη καθε φορα που βγαινω εξω σε μπαρ να γινεται τεκες (καλα για εξαερισμο δεν συζηταμε....), να μυριζω ολοκληρος και επιστρεφοντας στο σπιτι να πρεπει να κανω μια διαδικασια μισης ωρας ,ενω νυσταζω, ωστε να μην δημιουργησω προβλημα στο παιδι μου και στη γυναικα μου.Και δυστυχως για αυτους υπαρχουν πολλοι σαν εμενα, οποτε δεν τους βλεπω καλα.Τα πραγματα ειναι απλα: Αυτοι παρανομουν - αυτοι πληρωνουν - εχω δικαιωματα απεναντι σε αυτους που παρανομουν.Αν θεωρουν οτι δεν παρανομουν τοτε να πηγαινω και εγω καθε βραδι και να μου δινουν το 40% των κερδων τους γιατι ετσι γουσταρω,το παιζω τρελιτσα και αφεντικο της πιατσας.Αλλα wait!!Εκει ειναι νομιμοι αυτοι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Εχεις καταλαβει οτι καθεσαι και καταστρωνεις σχεδια, οχι για το πως θα βγεις ενα βραδυ να περασεις καλα, με την παρεα σου, με την γκομενα σου, η μονος σου ας πουμε για καμακι κλπ, αλλα αντι αυτου καθεσαι και κανεις σχεδια για το πως θα βγεις και θα χαλασεις το μαγαζι καποιου, το πως θα του κανεις κακο κλπ. Δεν ξερω, μεχρι τωρα πιστευα οτι βγαινοντας εξω ηθελα να διασκεδαω κι οχι να χαλασω το βραδυ μου σκεφτομενος πως θα χαλασω το μαγαζι του αλλου, και τηλεφωνοντας καθε τρεις και λιγο στην αστυνομια... αν φτασω σε αυτο το σημειο, θα παρω τηλ. τους φιλους η τη γκομενα, και θα προτιμησω να κατσω σπιτι, θα περασω καλυτερα.

Οχι.Ο καθενας λεει οτι επιχειρημα του ερθει.Για φασιστικα καθεστωτα , κουκουλες ,ελευθερη αναπτυξη της προσωπικοτητας , υστεριας των μη καπνιστων , τζιρος μαγαζιων ,αγγλικο μοντελο,γερμανικο μοντελο , κογκολεζικο μοντελο(ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΝΟΜΟΣ ),παραταση του νομου, αναστολη του νομου,καταργηση του νομου,ψυχολογικη πτωση, κλεισιμο στο σπιτι....ενω κανονικα θα επρεπε να βγει εξω να διασκεδασει , να πιει ενα ποτακι , να κανει ενα τσιγαρακι εξω (στο περιπτερο να πηγαινε για τσιγαρα,η για τηλεφωνημα μακρια απο την 'βαβουρα'.. τον 'χρονο' θα τον ειχε φαει) και να μην χαλαει το βραδυ των αλλων.Αν ειναι να αγχωνεται με ολα αυτα,ας κατσει σπιτι και αυτος (οπως ετσι και αλλιως ''απειλει'' αν δεν τον αφησουν να κανει το τσιγαρακι του )

Επεξ/σία από bluesattack

ενω εσυ που συνδυαζεις το πως θα περασεις καλα(εις βαρος των αλλων) και το πως θα κανεις κακο στους αλλους εισαι καλυτερος?

Εσυ δεν απαντησες για ποια δεν γινοταν με τον προηγουμενο νομο, καθως και σε ποιο νομο (που εφαρμοστηκε) αναφερεσαι;

Το πως θα περασω εγω το εγω αναφερει μια χαρα παρα πολλες φορες, μιας και το τσιγαρο το εχω κομμενο απο τον Ιουνη του '08, οποτε ασε τα εις βαρος και το κακο που θα κανω.

Ποσως με ενδιαφερει.Μια χαρα θα διασκεδασω την καταδικη αυτου που δεν με σεβεται και παρανομει.Δεν εχω καμια ορεξη καθε φορα που βγαινω εξω σε μπαρ να γινεται τεκες (καλα για εξαερισμο δεν συζηταμε....), να μυριζω ολοκληρος και επιστρεφοντας στο σπιτι να πρεπει να κανω μια διαδικασια μισης ωρας ,ενω νυσταζω, ωστε να μην δημιουργησω προβλημα στο παιδι μου και στη γυναικα μου.Και δυστυχως για αυτους υπαρχουν πολλοι σαν εμενα, οποτε δεν τους βλεπω καλα.Τα πραγματα ειναι απλα: Αυτοι παρανομουν - αυτοι πληρωνουν - εχω δικαιωματα απεναντι σε αυτους που παρανομουν.Αν θεωρουν οτι δεν παρανομουν τοτε να πηγαινω και εγω καθε βραδι και να μου δινουν το 40% των κερδων τους γιατι ετσι γουσταρω,το παιζω τρελιτσα και αφεντικο της πιατσας.Αλλα wait!!Εκει ειναι νομιμοι αυτοι..

Αμα διασκεδασεις μπραβο σου. Απλα θεωρω λαθος, το οτι δε σου αρεσει το μπαρ τεκες, και θα κανεις και αλλες καταγγελιες (που θα επιφερουν την αστυνομια), οποτε και θα το κλεισουν το μαγαζι. Αρα κερδος δε θα εχεις, μιας και στο μαγαζι δε θα πας τελικα. Anyway οπως ειπα και πριν γουστα ειναι αυτα.

Οχι.Ο καθενας λεει οτι επιχειρημα του ερθει.Για φασιστικα καθεστωτα , κουκουλες ,ελευθερη αναπτυξη της προσωπικοτητας , υστεριας των μη καπνιστων , τζιρος μαγαζιων ,αγγλικο μοντελο,γερμανικο μοντελο , κογκολεζικο μοντελο(ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΝΟΜΟΣ ),παραταση του νομου, αναστολη του νομου,καταργηση του νομου,ψυχολογικη πτωση, κλεισιμο στο σπιτι....ενω κανονικα θα επρεπε να βγει εξω να διασκεδασει , να πιει ενα ποτακι , να κανει ενα τσιγαρακι εξω (στο περιπτερο να πηγαινε για τσιγαρα,η για τηλεφωνημα μακρια απο την 'βαβουρα'.. τον 'χρονο' θα τον ειχε φαει) και να μην χαλαει το βραδυ των αλλων.Αν ειναι να αγχωνεται με ολα αυτα,ας κατσει σπιτι και αυτος (οπως ετσι και αλλιως ''απειλει'' αν δεν τον αφησουν να κανει το τσιγαρακι του )

Μια χαρα βγαινουμε εξω να διασκεδασουμε, αυτα τα κανουμε εν' ωρα γραφειου, η οταν εχουμε ηδη αποφασισει για αλλους λογους να μη βγουμε. Εξω, απο το κλαμπ, με το κινητο στο χερι, δεν εκατσα ποτε να γραψω ουτε στα ανεκδοτα, μαλλον ουτε να διαβασω καν, οχι να γραψω κατι απο τα παραπανω που ανεφερες.

Αμα διασκεδασεις μπραβο σου. Απλα θεωρω λαθος, το οτι δε σου αρεσει το μπαρ τεκες, και θα κανεις και αλλες καταγγελιες (που θα επιφερουν την αστυνομια), οποτε και θα το κλεισουν το μαγαζι. Αρα κερδος δε θα εχεις, μιας και στο μαγαζι δε θα πας τελικα. Anyway οπως ειπα και πριν γουστα ειναι αυτα.

δεν παιζει να παει στο μαγαζι και να μην καπνιζουν?δηλ ή θα ειναι τεκες και θα πηγαινεις 'η θα ειναι κλειστο?

και απο την αλλη για ποια αστυνομια μιλατε??μηπως βλεπετε πολυ ειδησεις?δεν γινονται ελεγχοι πολυ απλα!

δεν παιζει να παει στο μαγαζι και να μην καπνιζουν?δηλ ή θα ειναι τεκες και θα πηγαινεις 'η θα ειναι κλειστο?

και απο την αλλη για ποια αστυνομια μιλατε??μηπως βλεπετε πολυ ειδησεις?δεν γινονται ελεγχοι πολυ απλα!

Διαβασες τιποτε απο τα προηγουμενα η απλα ειδες φως και μπηκες;

oτι πλέον εκτός των τεσσάρων γιούροους θα πρέπει να σκέφτομαι και το πού θα πάω να απολαύσω τον καφέ μου χωρίς να χρειαστεί να βγω εκτός καταστήματος να καπνίσω.. λυπάμαι αλλά δε μ'αρέσει.. :mad:

Προς το παρόν όπου έχω πάει δεν είδα να τηρείται ο νόμος.. :-) (Τούμπα)

oτι πλέον εκτός των τεσσάρων γιούροους θα πρέπει να σκέφτομαι και το πού θα πάω να απολαύσω τον καφέ μου χωρίς να χρειαστεί να βγω εκτός καταστήματος να καπνίσω.. λυπάμαι αλλά δε μ'αρέσει.. :mad:

Η πτώση του τζίρου επαναφέρει τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια

Επιστρέφουν από σήμερα τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης, ύστερα από σχετική απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης του κλάδου, «κόντρα» στον αντικαπνιστικό νόμο, που απαγορεύει αυστηρά το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους.

Επικαλούμενα σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο των μέτρων κατά του καπνίσματος στις επιχειρήσεις τους τα μέλη τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και της ΓΣΕΒΕΕ, ζητούν μεταβατική περίοδο εφαρμογής του νόμου.

Οι δύο φορείς υπογραμμίζουν ότι δεν αμφισβητούν την ουσία του νόμου, αλλά κρίνουν ως επιτακτική ανάγκη τη μεταβατική περίοδο, καθώς, όπως επισημαίνουν η βιωσιμότητα των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας απειλείται δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, που έχει ήδη αρνητικά αποτελέσματα στον κλάδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν, οι επιχειρήσεις εστίασης έχουν καταγράψει τους τελευταίους μήνες πτώση τζίρου έως και 30%.

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί»

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας Μιχ. Τιμοσίδης ξεκαθάρισε πως ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος θα εφαρμοστεί.

Ο νόμος που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή αλλάζει αντιλήψεις και νοοτροπίες. Πρέπει να εφαρμοστεί για τη δημόσια υγεία, το δημόσιο καλό, για τα παιδιά μας, τόνισε ο κ. Τιμοσίδης και διευκρίνισε: Εντείνουμε τις προσπάθειες με ενημερωτικές καμπάνιες για την εφαρμογή του, ενώ αναμένεται και συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης αυτών που πλήττονται από το νόμο, όχι όμως και η εφαρμογή του.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1883376

Η πτώση του τζίρου επαναφέρει τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια

"Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν, οι επιχειρήσεις εστίασης έχουν καταγράψει τους τελευταίους μήνες πτώση τζίρου έως και 30%."

Ενώ η απαγόρευση εφαρμόζεται ουσιαστικά (μέ επιβολή προστίμων) εδώ και 2 εβδομάδες μόνο; Άρα ποιός φταίει για την πτώση του τζίρου τους; Με το 25% του πληθυσμού να είναι επισήμως κάτω απο τα όρια της φτώχιας ο κόσμος δεν τρώει έξω επειδή δεν μπορεί να καπνίσει; OMG

---------- Προσθήκη στις 13:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:08 ----------

Το γεγονός ότι πλήρωσες για να αποκτήσεις το πακέτο τσιγάρων δε συνεπάγεται αυτόματα ότι μπορείς να καπνίσεις παντού.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...