Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ένας λόγος είναι ότι αν έχουν δίκη για το νόμο σε εκκρεμότητα θα μπορούν να αρνηθούν να πληρώσουν τα πρόστιμα μέχρι την εκδίκαση της.

Δεν γινεται αυτο που λες.Θα πρεπει να υπαρχει προσωρινα εκτελεστη αποφαση για να μην πληρωσουν.Αυτοι καλουν για προσφυγες και οχι για ασφαλιστικα μετρα απο ο,τι ακουσα.Οποτε δεν μπορουν να προσπερασουν κανεναν νομο ή προστιμο που θα τους επιβληθει ή τους εχει επιβληθει ηδη.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Δεν γινεται αυτο που λες.Θα πρεπει να υπαρχει προσωρινα εκτελεστη αποφαση για να μην πληρωσουν.Αυτοι καλουν για προσφυγες και οχι για ασφαλιστικα μετρα απο ο,τι ακουσα.Οποτε δεν μπορουν να προσπερασουν κανεναν νομο ή προστιμο που θα τους επιβληθει ή τους εχει επιβληθει ηδη.

Η λογική τους είναι η παρακάτω:

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10126:2010-09-22-08-55-45&catid=1:latest-news&Itemid=50

Δημοσ.

ΕΜΕΙΣ σαν ΠΑΣΚΕΔΙ λέμε ΝΑΙ για την τιμή μας, NAI για τα παιδιά μας, NAI για τον ιδρώτα μας, NAI για το ...ΓΑΜΩΤΟ.

καπνιστε ολοι! οχι για εμας... ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ

Δημοσ.

Πιθανότητα υπερβολής, η οποία όμως στέκει, αν είσαι μαγαζάτορας με ελάχιστο ή και καθόλου ανοιχτό χώρο για να βάλεις τραπεζάκια, και έχεις και κάνα κουτσούβελο, και βλέπεις τα έσοδα σου να μειώνονται.

Σίριουσλι.

Δημοσ.
Προφανώς βέβαια δεν κοιτάμε το γενικότερο νομικό πλαίσιο σε κάθε χώρα (λές και στην Ελλάδα ισχύει το Σύνταγμα και οι νόμοι της Σουηδίας) και ακολουθούμε το μοντέλο που βολεύει εμάς, δηλαδή τις χώρες που εφαρμόζουν μερική απαγόρευση και όχι τις χώρες που εφαρμόζουν ολική απαγόρευση. Μάλιστα.

Οταν μιλησουμε γενικοτερα, εγκαλουμαστε να παραμεινουμε οντοπικ, διοτι το θεμα ειναι η απαγορευση του καπνισματος, οταν το κανουμε αυτο τοτε ψαχνουμε γιατι δεν κοιταμε και τα αλλα. Ενταξει, ας αποφασισουμε τελικως.

Και ναι, αυτη τη στιγμη μιλαμε για το τσιγαρο, αρα οπως καποιοι αναφερουν το αγγλικο ας πουμε μοντελο (μονο για το τσιγαρο), ετσι κι εγω αναφερω καποιο αλλο μοντελο, μονο για το τσιγαρο. Οταν θα παμε σε αλλα θεματα, θα κανω κι εκει την αντιπαραβολη μου. Επισης το οτι καποια χωρα εχει ενα μοντελο για ενα θεμα (πχ το τσιγαρο), που εγω θεωρω σωστο, δε σημαινει οτι ολο το νομικο πλαισιο της χωρας με εκφραζει, πχ μπορει να δεχομαι ενα νομο μιας πολιτειας των ΗΠΑ για την οδηγηση ας πουμε, δε σημαινει ταυτοχρονα, οτι ασπαζομαι και τη θανατικη ποινη που ισχυει σε καποιες πολιτειες.

Πιθανότητα υπερβολής, η οποία όμως στέκει, αν είσαι μαγαζάτορας με ελάχιστο ή και καθόλου ανοιχτό χώρο για να βάλεις τραπεζάκια, και έχεις και κάνα κουτσούβελο, και βλέπεις τα έσοδα σου να μειώνονται.

Σίριουσλι.

Δε στεκει αυτο, η ελλαδαρα μας εχει μονο καφετερειες με τεραστιες πλατειες, με 1000-2000 καθισματα στην πλατεια και καταστηματαρχες που ειναι λαμογια και κονομανε απο 500 χιλιαρικα το μηνα και πανω. Αυτα που λες ειναι μονο στις αναπτυγμενες χωρες...

Δημοσ.

30% του χωρου για καπνιστες? Τι θα κανει ο "μεροκαματιαρης" καταστηματαρχης με το παιδακι οταν γεμισει ο χωρος? Θα πει στην παρεα οπα παιδια ειναι γεματο ή θα τους βαλει στους μη καπνιστες και εκεινοι θα καπνισουν σαν να μην σημβαινει τιποτα?

Δημοσ.
30% του χωρου για καπνιστες? Τι θα κανει ο "μεροκαματιαρης" καταστηματαρχης με το παιδακι οταν γεμισει ο χωρος? Θα πει στην παρεα οπα παιδια ειναι γεματο ή θα τους βαλει στους μη καπνιστες και εκεινοι θα καπνισουν σαν να μην σημβαινει τιποτα?

Δηλαδη το να τους πει οτι δεν υπαρχει τραπεζι στους καπνιστες, δεν παιζει σα σεναριο ετσι; Διοτι παντα μιλαμε για λαμογιο καταστηματαρχη. Απορω λοιπον πως αυτος ο καταστηματαρχης μεχρι σημερα οταν γεμιζε γενικως το μαγαζι του και ερχοταν μια παρεα, τους ελεγε οτι ειναι γεματο, και δεν γκρεμαγε τον τοιχο με το διπλανο κτιριο για να κανει χωρο.

Δημοσ.

Εγω δεν ειμαι ελλαδα, αλλα εσυ μαλλον δεν εχεις βγει εξω.

Δηλαδη δεν εχεις δει ποτε σκηνικο να μην μπορεις να κουνηθεις μεσα σε μαγαζι? Επισης ειπα οτι θα καπνισουν απο μονοι τους αφου "εδω ειναι ελλαδα και δεν υπαρχουν νομοι"

Και στο "κλαμπακι" πως θα τηρηθει ο χωρος σωστα?

Δημοσ.
Δηλαδη το να τους πει οτι δεν υπαρχει τραπεζι στους καπνιστες, δεν παιζει σα σεναριο ετσι; Διοτι παντα μιλαμε για λαμογιο καταστηματαρχη. Απορω λοιπον πως αυτος ο καταστηματαρχης μεχρι σημερα οταν γεμιζε γενικως το μαγαζι του και ερχοταν μια παρεα, τους ελεγε οτι ειναι γεματο, και δεν γκρεμαγε τον τοιχο με το διπλανο κτιριο για να κανει χωρο.

περιεργο,γιατι αυτο γινοταν με το προηγουμενο νομο σε ολα τα μαγαζια που ειχα παει

ΟΛΑ ΟΜΩΣ

Δημοσ.
Εγω δεν ειμαι ελλαδα, αλλα εσυ μαλλον δεν εχεις βγει εξω.

Δηλαδη δεν εχεις δει ποτε σκηνικο να μην μπορεις να κουνηθεις μεσα σε μαγαζι? Επισης ειπα οτι θα καπνισουν απο μονοι τους αφου "εδω ειναι ελλαδα και δεν υπαρχουν νομοι"

Και στο "κλαμπακι" πως θα τηρηθει ο χωρος σωστα?

Για πανω απο 10 χρονια η κυρια δουλεια μου ηταν σε club οποτε το αν εχω βγει εξω, δεν ειναι κατι που θα το λεγες.

Δεν καταλαβαινω λοιπον το point σου στο αν εχω δει σκηνικο που να ειναι σαρδελες μεσα σε μαγαζι. Δεν μου λεει κατι ομως αυτο. Οπως εσυ πιστευεις οτι ο "κακος" μαγαζατορας θα βαλει μια παρεα καπνιστων σε ενα χωρο μη καπνιζοντων, ετσι μπορει να το κανει και τωρα, με τον τωρινο νομο, δεν βλεπω σε τι αλλαζει αν σε ενα καταστημα που ειναι ετσι κι αλλιως μη καπνιζοντων, αν του εμφανιστει μια παρεα καπνιστων και δε θελει να τη χασει, δε θα κανει τα στραβα ματια;

Το "εδω ειναι ελλαδα και δεν υπαρχουν νομοι" δεν το καθοριζει ο πολιτης αλλα αυτος που θα του επιβαλλει το νομο. Δεν νομιζω στη χωρα που ζεις αν δεν υπηρχει οργανο επιβολης της ταξης, να ηταν ολοι τοσο νομοταγεις. Αν ειναι ετσι, την αστυνομια γιατι την κρατανε και δεν τη διαλυουν;

Οταν λοιπον δεν υπαρχει οργανο επιβολης, τοτε οσο δεν μπορεις να επιβαλλεις το νομο που λεω εγω, αλλο τοσο δεν μπορεις να επιβαλλεις το νομο που λες εσυ.

Ετσι λοιπον, και το "πως α τηρηθει ο χωρος σωστα στο κλαμπακι" ειναι ενα θεμα που πρεπει να απασχολησει το νομοθετη, και τα οργανα επιβολης της ταξης.

---------- Προσθήκη στις 16:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:36 ----------

περιεργο,γιατι αυτο γινοταν με το προηγουμενο νομο σε ολα τα μαγαζια που ειχα παει

ΟΛΑ ΟΜΩΣ

Ποιον προηγουμενο νομο;

Δημοσ.

Δεν ισχυουν αυτα που λεει.Αυτα ειναι μλκιες τεραστιες.Μια χαρα θα τους επιβαλλονται τα προστιμα και θα πρεπει να τα πληρωνουν ακομη και αν προσφυγουν διοτι τιθεται θεμα δημοσιας υγειας.Αλλα ειναι χεστες.Οσο και αν ημουν ως πρωην φανατικος καπνιστης μαζι τους σε εναν βαθμο, τωρα για εμενα ειναι τεραστια λαμογια, αρχιαπατεωνες και καθηγητες της αισχροκερδειας και διαφθορας.Καλα θα κανουν να κοιταξουν την δουλεια τους και να συμμορφωθουν διοτι ως πελατες τους θα τους σκισουμε και δεν θα παρουν χαμπαρι.Αν θελουν καθε μερα την αστυνομια στο μαγαζι τους ας τολμησουν να μη συμμορφωθουν.Η αστυνομια δεν χρειαζεται να ερθει μονο για το καπνισμα.Υπαρχουν και αλλοι τροποι.Αντε με το καθε λαμογιο σε αυτη τη χωρα.

Δημοσ.
Η αστυνομια ετσι κι αλλιως δεν ερχεται για το καπνισμα...

Τεσπα καταλαβες τι εννοω.Θα ερχεται η δημοτικη για αυτο και η κανονικη για τα υπολοιπα και θα τα λεμε cheek to cheek με τα αρχιλαμογια.

Δημοσ.
Δεν ισχυουν αυτα που λεει.Αυτα ειναι μλκιες τεραστιες.Μια χαρα θα τους επιβαλλονται τα προστιμα και θα πρεπει να τα πληρωνουν ακομη και αν προσφυγουν διοτι τιθεται θεμα δημοσιας υγειας.Αλλα ειναι χεστες.Οσο και αν ημουν ως πρωην φανατικος καπνιστης μαζι τους σε εναν βαθμο, τωρα για εμενα ειναι τεραστια λαμογια, αρχιαπατεωνες και καθηγητες της αισχροκερδειας και διαφθορας.Καλα θα κανουν να κοιταξουν την δουλεια τους και να συμμορφωθουν διοτι ως πελατες τους θα τους σκισουμε και δεν θα παρουν χαμπαρι.Αν θελουν καθε μερα την αστυνομια στο μαγαζι τους ας τολμησουν να μη συμμορφωθουν.Η αστυνομια δεν χρειαζεται να ερθει μονο για το καπνισμα.Υπαρχουν και αλλοι τροποι.Αντε με το καθε λαμογιο σε αυτη τη χωρα.

Queue law drama.

Έλα ρε φίλε αντικειμενικά (όσο γίνεται ) ο προηγούμενος νόμος είχε θέμα επιβολής ο νέος είναι αυστηρότατος (και όχι ρε δεν χρειάζεται να υπάρχουν τόσο αυστηροί νόμοι) οπότε και αυτοί θέλουν να κάνουν ΝΟΜΗΜΑ τις κινήσεις τους.

Δημοσ.

Εχεις καταλαβει οτι καθεσαι και καταστρωνεις σχεδια, οχι για το πως θα βγεις ενα βραδυ να περασεις καλα, με την παρεα σου, με την γκομενα σου, η μονος σου ας πουμε για καμακι κλπ, αλλα αντι αυτου καθεσαι και κανεις σχεδια για το πως θα βγεις και θα χαλασεις το μαγαζι καποιου, το πως θα του κανεις κακο κλπ. Δεν ξερω, μεχρι τωρα πιστευα οτι βγαινοντας εξω ηθελα να διασκεδαω κι οχι να χαλασω το βραδυ μου σκεφτομενος πως θα χαλασω το μαγαζι του αλλου, και τηλεφωνοντας καθε τρεις και λιγο στην αστυνομια... αν φτασω σε αυτο το σημειο, θα παρω τηλ. τους φιλους η τη γκομενα, και θα προτιμησω να κατσω σπιτι, θα περασω καλυτερα.

Γουστα ειπε ο βατραχος, κι εφαγε το σαπουνι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...