Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην Ελλάδα όλα γίνονται αλλά θα μου φανεί τουλάχιστον περίεργο να ανασταλεί η εφαρμογή ενός νόμου προστασίας της υγείας για δύο (!!) χρόνια μόνο και μόνο με βάση υποθέσεις περί μείωσης τζίρου (ενώ ούτως ή άλλως βρισκόμαστε μέσα στην μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης Ελλάδας και η μείωση τζίρου μπορεί κατα τον ίδιο τρόπο να δικαιολογηθεί απο την αύξηση της βενζίνης πχ παρά απο την απαγόρευση καπνίσματος). Αν δεν υπάρχει σαφής και τεκμηριωμένος υπολογισμός της μείωσης πώς θα δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο; Πέραν του γεγονότος ότι οποιοσδήποτε προσφύγει σε συνταγματικό δικαστήριο εναντίον της αναστολής κατά 99% θα την ακυρώσει καθώς ζητήματα όπως το περιβάλλον και η δημόσια υγεία είναι ισχυρότερα της αφηρημένης οικονομικής ζημιάς λόγω της απαγόρευσης.

Μου αρέσει πάντως που όλοι βαδίζουν στους κλασσικούς δρόμους του 'εμπρός γενναίοι μου με τσαμπουκά να σπάσουμε όποιο νόμο δεν μας αρέσει'.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μου αρέσει πάντως που όλοι βαδίζουν στους κλασσικούς δρόμους του 'εμπρός γενναίοι μου με τσαμπουκά να σπάσουμε όποιο νόμο δεν μας αρέσει'.

Μην στέκεσαι στον συγκεκριμένο νόμο που εσύ συμφωνείς, αύριο μεθαύριο θα έρθει κάποιος καινούριος νόμος που θα σε επιρρεάζει και δεν θα συμφωνείς, τι θα κάνεις? Θα τον υποστείς με τα χέρια κατεβασμένα?

Και στο κάτω κάτω, οι ίδιοι που νομοθετούν, παραβιάζουν τον νόμο (βλέπε κάπνισμα σε διάφορα μέρη της βουλής). Αν γινόταν με την μορφή δημοψηφίσματος και αποφάσιζε η πλειοψηφία, ενδεχομένως οι αντιδράσεις να ήταν λιγότερες.

Μην στέκεσαι στον συγκεκριμένο νόμο που εσύ συμφωνείς, αύριο μεθαύριο θα έρθει κάποιος καινούριος νόμος που θα σε επιρρεάζει και δεν θα συμφωνείς, τι θα κάνεις? Θα τον υποστείς με τα χέρια κατεβασμένα?

Θα διαδηλώσω, θα διαμαρτηθώ, θα κινηθώ δικαστικά αλλά όχι δε θα αρνηθώ να τον εφαρμόσω επειδή δεν μου αρέσει και με επηρεάζει. Πίστεψε με υπάρχουν ήδη νόμοι πρόσφατα ψηφισθέντες που με επηρεάζουν αφάνταστα.

---------- Προσθήκη στις 12:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:36 ----------

Και στο κάτω κάτω, οι ίδιοι που νομοθετούν, παραβιάζουν τον νόμο (βλέπε κάπνισμα σε διάφορα μέρη της βουλής). Αν γινόταν με την μορφή δημοψηφίσματος και αποφάσιζε η πλειοψηφία, ενδεχομένως οι αντιδράσεις να ήταν λιγότερες.

Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν τίθονται υπο την έγκριση της πλειοψηφίας κατά τον ίδιο τρόπο που υπάρχουν μη αναθεωρητέα άρθρα στο Σύνταγμα.

άρχισαν τα όργανα περι κατάντιας,μπουρδέλου μπλα μπλα μπλα

Φυσικά όταν οι απέναντι μιλούσαν για κατάντια,μπουρδέλα και τα συναφή γιατί απλά ήθελαν έναν δικό τους χώρο, οι απαντήσεις ήταν του στυλ ρούφα το,σκύψε,θα σου ανοίξει η σούφρα απο το ζόρι,παρτο όλο μέσα μελοθάνατε καπνιστή .

Και φυσικά οι καπνιστές ζήτησαν να τηρηθεί ο κωλο-fuckin νόμος περι ΑΠΟΛΥΤΟΥ διαχωρισμού χώρων,όπως οι μη καπνιστές ζητάν την τήρηση του νόμου περι ολικης απαγόρευσης.

Απ ότι φαίνεται τα περισσότερα άτομα εδώ είναι 100 χρόνια μπροστά με phd στα νομικά και την κοινωνιολογία κατέχοντας την απόλυτη αλήθεια και ξέρουνε ότι ο νόμος που τους βολεύει είναι καλυτεροτερότερος με ωραία παραδείγματα απο τας Αγγλίας τη χώρα της ελευθερίας,πφφφφφφφ

άρχισαν τα όργανα περι κατάντιας,μπουρδέλου μπλα μπλα μπλα

Φυσικά όταν οι απέναντι μιλούσαν για κατάντια,μπουρδέλα και τα συναφή γιατί απλά ήθελαν έναν δικό τους χώρο, οι απαντήσεις ήταν του στυλ ρούφα το,σκύψε,θα σου ανοίξει η σούφρα απο το ζόρι,παρτο όλο μέσα μελοθάνατε καπνιστή .

Μηπως διαβαζεις αλλο θεμα ? :-)

Παντως να πω οτι αμα καταργηθει ο νομος, ειναι πολυ απλο οτι θα ειστε ενα μερος του προβληματος που λεγετε μπουρδε... εε Ελλαδα ηθελα να πω. Συγχαρητήρια.

Θελω μια χωρα μπουρδελο, τοσο πολυ μπουρδελο, οσο ολες οι χωρες που εχουν νομο που να επιτρεπει σε ειδικους χωρους, το καπνισμα. Οταν λοιπον καταφερουμε να γινουμε τοσο μπουρδελο, τοτε ναι, θα ειμαι πληρως ευχαριστημενος.

• Moderators

Ερώτηση κρίσεως:

Γιατί μιλάμε για λέσχες καπνιστών συγκεκριμένα και δεν μιλάμε για λέσχες γενικά κι αόριστα; Από το νομικό της ορισμό, η λέσχη είναι ιδιωτικός χώρος. Θέλω να πω, άμα συστήσω μαζί με άλλα 20 άτομα μία "Λέσχη Αιτωλοακαρνανίας Φίλων των Ιαπωνικών Εικονογραφημένων Περιοδικών", όπου θα καθομάστε να μιλάμε για manga, γιατί να μην επιτρέπεται το κάπνισμα, αφού θα είναι ιδιωτικός χώρος και παράλληλα να έχω βγάλει και άδεια όπου θα μου επιτρέπεται να σερβίρω κάφε ή/και ποτά;

Ερώτηση κρίσεως:

Γιατί μιλάμε για λέσχες καπνιστών συγκεκριμένα και δεν μιλάμε για λέσχες γενικά κι αόριστα; Από το νομικό της ορισμό, η λέσχη είναι ιδιωτικός χώρος. Θέλω να πω, άμα συστήσω μαζί με άλλα 20 άτομα μία "Λέσχη Αιτωλοακαρνανίας Φίλων των Ιαπωνικών Εικονογραφημένων Περιοδικών", όπου θα καθομάστε να μιλάμε για manga, γιατί να μην επιτρέπεται το κάπνισμα, αφού θα είναι ιδιωτικός χώρος και παράλληλα να έχω βγάλει και άδεια όπου θα μου επιτρέπεται να σερβίρω κάφε ή/και ποτά;

Δε θα σερβίρεις δωρεάν αλλά θα παρέχεις υπηρεσίες σερβιρίσματος επι πληρωμή απασχολώντας και προσωπικό. Αυτό λέγεται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εσύ θα είσαι παράλληλα και εργοδότης ενώ η επιχείρηση θα είναι κερδοσκοπική (σε αντίθεση με ένα μη κερδοσκοπικό σύλλογο/λέσχη). Φαντάζομαι ότι νομικά τότε ισχύουν άλλα πράγματα καθώς η έδρα της επιχείρισης σου ή έστω ο τόπος παροχής των υπηρεσιών θα ισοδυναμεί με το χώρο της λέσχης. Είναι λίγο μπερδεμένο θα έλεγα.

• Super Moderators

Υπενθυμίζω για μία ακόμη φορά ότι το Μπλα-Μπλα δεν είναι ΟΟΤ.

Που σημαίνει, δεν γράφουμε σε στυλ καφενείου.

Λιγότερα μπινελίκια, περισσότερος διάλογος, παρακαλώ.

Θελω μια χωρα μπουρδελο, τοσο πολυ μπουρδελο, οσο ολες οι χωρες που εχουν νομο που να επιτρεπει σε ειδικους χωρους, το καπνισμα. Οταν λοιπον καταφερουμε να γινουμε τοσο μπουρδελο, τοτε ναι, θα ειμαι πληρως ευχαριστημενος.

Προφανώς βέβαια δεν κοιτάμε το γενικότερο νομικό πλαίσιο σε κάθε χώρα (λές και στην Ελλάδα ισχύει το Σύνταγμα και οι νόμοι της Σουηδίας) και ακολουθούμε το μοντέλο που βολεύει εμάς, δηλαδή τις χώρες που εφαρμόζουν μερική απαγόρευση και όχι τις χώρες που εφαρμόζουν ολική απαγόρευση. Μάλιστα.

• Moderators
Δε θα σερβίρεις δωρεάν αλλά θα παρέχεις υπηρεσίες σερβιρίσματος επι πληρωμή απασχολώντας και προσωπικό. Αυτό λέγεται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εσύ θα είσαι παράλληλα και εργοδότης ενώ η επιχείρηση θα είναι κερδοσκοπική (σε αντίθεση με ένα μη κερδοσκοπικό σύλλογο/λέσχη). Φαντάζομαι ότι νομικά τότε ισχύουν άλλα πράγματα καθώς η έδρα της επιχείρισης σου ή έστω ο τόπος παροχής των υπηρεσιών θα ισοδυναμεί με το χώρο της λέσχης. Είναι λίγο μπερδεμένο θα έλεγα.

Νομίζω το είχα αναφέρει και νωρίτερα, οι λέσχες δεν είναι όλες μη κερδοσκοπικές. Για παράδειγμα: χαρτοπαικτικές λέσχες. Νομίζω ότι έχουν άδεια για να σερβίρουν ποτά επί πληρωμή.

Νομίζω το είχα αναφέρει και νωρίτερα, οι λέσχες δεν είναι όλες μη κερδοσκοπικές. Για παράδειγμα: χαρτοπαικτικές λέσχες. Νομίζω ότι έχουν άδεια για να σερβίρουν ποτά επί πληρωμή.

Επειδή δεν είμαι και νομικός θές να μου πείς ότι οι χαρτοπαικτικές λέσχες λειτουργούν κερδοσκοπικά (έχουν δηλαδή κάποια άδεια λειτουργίας καταστήματος) και παρόλα αυτά είναι ιδιωτικός χώρος και δεν μπορούν να εισέλθουν αστυνομικοί χωρίς ένταλμα; Έχω την υποψία ότι το κερδοσκοπικό και το ιδιωτικό είναι αντίθετες έννοιες.

Παντως σημερα εβγαλε "διαφημιση-ανακοινωση" (!!) στα ραδιοφωνα ο συνδεσμος ιδιοκτητων καφε κλπ. οπου καλει τα μελη του να προχωρησουν σε προσφυγες μεχρι τελη Οκτωβριου.Αυτα ειναι γελοιοτητες.

Παντως σημερα εβγαλε "διαφημιση-ανακοινωση" (!!) στα ραδιοφωνα ο συνδεσμος ιδιοκτητων καφε κλπ. οπου καλει τα μελη του να προχωρησουν σε προσφυγες μεχρι τελη Οκτωβριου.Αυτα ειναι γελοιοτητες.

Ένας λόγος είναι ότι αν έχουν δίκη για το νόμο σε εκκρεμότητα θα μπορούν να αρνηθούν να πληρώσουν τα πρόστιμα μέχρι την εκδίκαση της.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...