Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ασφαλώς, πιο δημοκρατικό δεν είναι άλλωστε;

Δεν εχω προβλημα .Αμα θελει η πλειοψηφια (του Λαου,δηλαδη περα των συμφεροντων) να φαμε σκατα , καυσαεριο, καπνο θα το αποδεχομουνα (ακριβως..).Ιδου η Ροδος, κυνηγηστε το, και εμεις θα δωσουμε την ψηφο μας.:-)Με ψηφο ομως, επισημα, με συναισθηση της ευθυνης,οχι γκρινια στο ..καφενε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχω προβλημα .Αμα θελει η πλειοψηφια (του Λαου,δηλαδη περα των συμφεροντων) να φαμε σκατα , καυσαεριο, καπνο θα το αποδεχομουνα (ακριβως..).Ιδου η Ροδος, κυνηγηστε το, και εμεις θα δωσουμε την ψηφο μας.:-)Με ψηφο ομως, επισημα, με συναισθηση της ευθυνης,οχι γκρινια στο ..καφενε

Ευχαρίστως, αλλά τώρα γίνεσαι πεζός, και εσύ στον καφενέ ήσουν αλλά δε γκρίνιαξες, περίμενες καρτερικά να το παίξεις "μάγκας" έτσι; :)

Ευχαρίστως, αλλά τώρα γίνεσαι πεζός, και εσύ στον καφενέ ήσουν αλλά δε γκρίνιαξες, περίμενες καρτερικά να το παίξεις "μάγκας" έτσι; :)

Περιμενα κακιστα καρτερικα.Τουλαχιστον ομολογω οτι δεν κουναγα το δαχτυλο μου (αλλοι βεβαια το εκαναν ) δεν ελεγα μπαρουφιτσες για ναζιστικα καθεστωτα ...:lol:

---------- Προσθήκη στις 17:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:48 ----------

Ευτυχως (στην θεωρια), τελος καλο , ολα καλα :-D

Και ποιος είσαι ΕΣΥ σε αυτή τη περίπτωση που θα αποφασίσεις για την κυρία Μαρία στο χωρίο; Εξυπνότερος;

..Το εσύ με την έννοια του νομοθέτη"..

Αμ, αποφάσισε η κυρία Μαρία από το ... χωριό!

http://www.trikalanews.gr/article/17822/

Ψήφισμα διαμαρτυρίας, επέδωσαν 100 περίπου επιχειρηματίες του Βόλου που ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης, για τον νέο Νόμο κατά του καπνίσματος.

Και σήμερα ανάλογο ψήφισμα εκδόθηκε στο Ηράκλειο με αφορμή το πρώτο πρόστιμο στην πόλη για ... τασάκια! (καλά, και την τσίχλα που μασάω ΠΟΥ θα την πετάξω; LOL)

Όλα αυτά ενώ ετοιμάζονται για πανελλήνιες κινητοποιήσεις.

http://www.cretalive.gr/new/9903/greece/Se_apergia_gia_to_kapnisma_prosanatolizontai_kafe__estiatoria_ton_Oktobrio

Επίσης, ξεκίνησαν αρκετοί τη διαδικασία μετατροπής των καφετεριών και των ερστιατορίων σε Club Καπνιστών. Ακόμα και ο σύλλογός τους δίνει κατατοπιστικότατες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του :

http://www.paskedi.gr/news/article.asp?code=5104

Στο πλαίσιο αυτό ο ΠΑΣΚΕΔΙ, αφού μελέτησε προτάσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις, κατέληξε σε λύσεις που φαίνεται ότι μειώνουν κατά το δυνατόν τα ζητήματα που προκύπτουν. Οι προτεινόμενες λύσεις αφορ

ΛΕΣΧΗ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.

Αγαπητέ συνάδελφε, η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους Δημόσιους χώρους, αποτελεί επέμβαση στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητος κάθε ανθρώπου. Είναι βέβαιο ότι η παραπάνω ρύθμιση, όχι μόνο στερεί το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του ατόμου, αλλά θα φέρει τον μαρασμό σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΠΑΣΚΕΔΙ, αφού μελέτησε προτάσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις, κατέληξε σε λύσεις που φαίνεται ότι μειώνουν κατά το δυνατόν τα ζητήματα που προκύπτουν. Οι προτεινόμενες λύσεις αφορούν την συνεργασία των επιχειρήσεών μας με ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ.

Οι ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ συστήνονται από τα κατά τόπους ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ.

Την δεδομένη όμως στιγμή, μετά από έρευνα, διαπιστώσαμε ότι ο ορισμός Δικασήμου ποικίλλει από Πρωτοδικείο σε Πρωτοδικείο και μπορεί να διαρκέσει από 5 έως και 8 μήνες. Σε αυτό δεν φέρει καμία ευθύνη ο ΠΑΣΚΕΔΙ.

Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση εάν τώρα κάποιος προσκομίσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ίδρυση

1) Μισθωτήριο συμβόλαιο (φωτοτυπία).

2) Κάτοψη χώρου καταστήματος (φωτοτυπία) .

3) Άδεια λειτουργίας (φωτοτυπία).

4) 20 ιδρυτικά μέλη Ελληνικής υπηκοότητας άνω των 18 ετών (φωτοτυπία ταυτοτήτων μπρος – πίσω και αναγραφή τωρινής διεύθυνσης και κινητό ή σταθερό τηλέφωνο)

το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ θα είναι στα χέρια του τον Μάρτιο ή και τον Μάϊο. Μέχρι τότε δυστυχώς θα είναι ευάλωτος στους ελέγχους. Το μεσοδιάστημα είναι αρκετά μεγάλο, γι αυτό ο ΠΑΣΚΕΔΙ προτείνει τα εξής:

1) Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ταυτόχρονη ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ και ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ του Νόμου. Αυτό σημαίνει ότι εάν ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ από το ΣτΕ η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ (που υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες), σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ΜΟΝΟ για όσα καταστήματα προσέφυγαν, ΔΕΝ θα ισχύει πλέον ο Νόμος και θα καπνίζουν οι πελάτες τους ελεύθερα χωρίς τον φόβο των προστίμων, έως ότου εκδικασθεί η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που μπορεί να περάσουν και 3 χρόνια.

2) Εάν ΔΕΝ γίνει δεκτή η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ (που το αντευχόμαστε), τότε πάλι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχεις στα χέρια σου ένα ακριβές αντίγραφο του ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ, που θα μπορείς και πάλι να λειτουργείς ως ''καπνιζόντων'', διότι έχεις προσφύγει εναντίον του Νόμου αναμένοντας απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου. Το αντίγραφο αυτό του Δικογράφου θα το επιδεικνύεις σε κάθε ελεγκτικό όργανο και μπορεί να ΦΕΥΓΟΥΝ, αλλά μπορεί να σου επιβάλλουν και πρόστιμα. Στην περίπτωση που σου επιβάλλουν πρόστιμα θα έχεις δικαίωμα (λόγω της προσφυγής) να τα προσβάλλεις στα Διοικητικά Δικαστήρια, να ΜΗΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ και να ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΣΦΡΑΓΙΣΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΑΣ, έως ότου εκδικασθεί και πάλι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (μετά από 2-3 χρόνια ίσως). Σημασία όμως έχει ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, διότι εκκρεμοδικείς. Εάν το τελικό Δικαστήριο το κερδίσουμε και ΑΚΥΡΩΘΕΙ ο Νόμος, τότε ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ. Εάν όμως χάσουμε τότε και μόνο τότε θα δούμε πως θα διακανονίσουμε τα πρόστιμα που μπορεί να μας επιβλήθηκαν ή που μπορεί να μην μας επιβληθούν ίσως και ποτέ λόγω του Δικογράφου που θα έχουμε στα χέρια μας και θα το επιδεικνύουμε.

Αμ, αποφάσισε η κυρία Μαρία από το ... χωριό!

http://www.trikalanews.gr/article/17822/

Και σήμερα ανάλογο ψήφισμα εκδόθηκε στο Ηράκλειο με αφορμή το πρώτο πρόστιμο στην πόλη για ... τασάκια! (καλά, και την τσίχλα που μασάω ΠΟΥ θα την πετάξω; LOL)

http://www.cretalive.gr/new/9903/greece/Se_apergia_gia_to_kapnisma_prosanatolizontai_kafe__estiatoria_ton_Oktobrio

Αυτη δεν ειναι η κυρα Μαρια .Ειναι ο κυρ Σταυρος ο μαγαζατορας μονο ;)

Εγώ πάντως αν ήμουν καταστηματάρχης όπως ένας γνωστός μου που ρώτησε τα συναφή, θα προτιμούσα να μη μπλέκω με όλες αυτές τις αηδίες να δουλεύω προσωρινά με μειωμένο κόσμο, με ένα σερβιτόρο λιγότερο, μέχρι να συνηθίσουν οι υπόλοιποι και να αρχίσουν να ξανάρχονται χωρίς να καπνίζουν μέσα, παράλληλα αυξάνω τους "πολυτελείς" καφέδες (φρεντο καπ,shakes σοκολάτες 50 λεπτά πάνω) και μειώνω ελληνικούς κ φραπέ 50 λεπτά επίσης.Ζητάω και από το μαλάκα που μου νοικιάζει το χώρο καμια μείωση κ αυτό ηταν, επιβιώνω. Γιατί αυτούς που έφυγαν θα τους αναπληρώσουν κάποιοι άλλοι που δεν ερχόντουσαν λόγω της ατμόσφαιρας. Πσιτ, το μαγαζί έχει τον ίδιο κόσμο σχεδόν με πριν, περισσότερο τζίρο, και ένα πηγαδάκι με 4-5 άτομα έξω από την είσοδο για τσιγαράκι με μετά πάλι μέσα.

Που είναι οι αρνητικές ρε σάτυρε, σατράπη, ΔΗΜΟΣΙΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ, που καπνίζεις στα δημόσια νοσοκομεία και το λες και χαίρεσαι;!

Για έντυπα αρνητικής αξιολόγησης θα πάτε απέναντι από το Ουροδυναμικό *τζούρα* στον τέταρτο όροφο του Α κτιρίου. *πφφφφφ καπνός στη μούρη σου* Δεν ξέρω αν τους έχει μείνει στοκ όμως.

*Τζούρα*

Α, το ασανσέρ δε δουλεύει.

Ναι, αφού οι μη-καπνιστές τον αφήσατε να νιώθει μοναξιά!

Κανουμε οτι μπορουμε βρε φιλε . Μια κουταλιτσα καφε , μια ζαχαρουλα και μερικες σταγονες γαλα (προαιρετικα) την πληρωνουμε χιλιαρικακι , μη πω και διχιλιαρο, τριχιλιαρο :shock:

Κριση και εδω,δεν μπορουμε να πληρωνουμε τα υπερογκα ενοικια τους συνεχως (η τα ταξιδακια και τις αμαξαρες) , αλλα ουτε και να συμπασχουμε ξεροβηχωντας απο τον καπνο του διπλα μια ζωη...

Εγώ πάντως αν ήμουν καταστηματάρχης όπως ένας γνωστός μου που ρώτησε τα συναφή, θα προτιμούσα να μη μπλέκω με όλες αυτές τις αηδίες να δουλεύω προσωρινά με μειωμένο κόσμο, με ένα σερβιτόρο λιγότερο, μέχρι να συνηθίσουν οι υπόλοιποι και να αρχίσουν να ξανάρχονται χωρίς να καπνίζουν μέσα, παράλληλα αυξάνω τους "πολυτελείς" καφέδες (φρεντο καπ,shakes σοκολάτες 50 λεπτά πάνω) και μειώνω ελληνικούς κ φραπέ 50 λεπτά επίσης.Ζητάω και από το μαλάκα που μου νοικιάζει το χώρο καμια μείωση κ αυτό ηταν, επιβιώνω. Γιατί αυτούς που έφυγαν θα τους αναπληρώσουν κάποιοι άλλοι που δεν ερχόντουσαν λόγω της ατμόσφαιρας. Πσιτ, το μαγαζί έχει τον ίδιο κόσμο σχεδόν με πριν, περισσότερο τζίρο, και ένα πηγαδάκι με 4-5 άτομα έξω από την είσοδο για τσιγαράκι με μετά πάλι μέσα.

Και μετά ρε Androgeo μου λες εγώ δεν βγαίνω καθόλου έξω.

Μαζί σου! Αν ήσουν μαγαζάτορας ας έφτιαχνες μαγαζί για μη-καπνιστές, ας το έβαφες ροζ με λιλά και ας πουλούσες όλους τους gay καφέδες, φρεντοκοκολίνο, τσοκα-μόκα κ.λπ... Εμείς γιατί έπρεπε να πάμε σαν λεπροί στη Σπιναλόγκα, που είναι και της μοδός, για να πιούμε μια βαρβάτη φραπεδιά με το αλήτικο τσιγάρο μας;

Αν ήμουν εγώ στη θέση του μαγαζάτορα, θα επεδίωκα να φτιάξω club καπνιστών. Αν ο καπνιστής έχει αρκετά λεφτά για να αγοράζει τσιγάρα εκεί που έχουν πάει, θα τον προτιμούσα για πελάτη.

Κανουμε οτι μπορουμε βρε φιλε . Μια κουταλιτσα καφε , μια ζαχαρουλα και μερικες σταγονες γαλα (προαιρετικα) την πληρωνουμε χιλιαρικακι , μη πω και διχιλιαρο, τριχιλιαρο :shock:

Κριση και εδω,δεν μπορουμε να πληρωνουμε τα υπερογκα ενοικια τους συνεχως , αλλα ουτε και να συμπασχουμε ξεροβηχωντας απο τον καπνο του διπλα μια ζωη...

Μαζί σου και με σένα. σε λίγο καιρό θα έχει αποκατασταθεί η δικαιοσύνη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ή θα μείνει η γενική απαγόρευση και τα μισά (και πλέον) μαγαζιά θα γίνουν club καπνιστών, οπότε κι εσύ θα ξέρεις από πριν πού μπαίνεις, ή θα καταργηθεί ο νόμος και όποιος μαγαζάτορας θέλει θα πααγορεύει το κάπνισμα στο δικό του μαγαζί, όπως έκαναν τα Starbucks.

Μαζί σου και με σένα. σε λίγο καιρό θα έχει αποκατασταθεί η δικαιοσύνη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ή θα μείνει η γενική απαγόρευση και τα μισά (και πλέον) μαγαζιά θα γίνουν club καπνιστών, οπότε κι εσύ θα ξέρεις από πριν πού μπαίνεις, ή θα καταργηθεί ο νόμος και όποιος μαγαζάτορας θέλει θα πααγορεύει το κάπνισμα στο δικό του μαγαζί, όπως έκαναν τα Starbucks.

Πραγματικά πώς ακριβώς θεωρείς ότι θα καταργηθεί ο νόμος; Η κατάργηση του συνεπάγεται ένα απο τα παρακάτω:

1) Οι τζίροι και τα κέρδη των μαγαζιών είναι παραπάνω απο την προστασία της δημόσιας υγείας: Συνταγματικά δε γίνεται γιατί η υγεία είναι σημαντικότερο αγαθό.

2) Το παθητικό κάπνισμα έχει πάψει να αποτελεί κίνδυνο υγείας.. Χμμμμ

Όπως βλέπεις δε γίνεται. Και για να δώσω ένα άλλο παράδειγμα για το πόσο αδύνατο είναι:

Ο καταλύτης στα αυτοκίνητα επειδή έχει και σπάνια μέταλα είναι αρκετά ακριβός. Παράλληλα, η ύπαρξη του κόβει μερικούς ίππους απο την ισχύ του αυτοκινήτου. Αν λοιπόν τον αφαιρούσαμε έχουμε μικρότερο κόστος κτήσης και παράλληλα μεγαλύτερη ιπποδύναμη ή με άλλη χαρτογράφηση κινητήρα μικρότερη κατανάλωση. Μιας και οι πωλήσεις αυτοκινήτων πάνε κατα διαόλου να ζητήσουμε να μην απαιτείται η ύπαρξη του ώστε να γίνουν πιο φτηνά ενώ θα χαρούν και όλοι όσοι ούτως ή άλλως θέλουν να τον αφαιρούν. Υπήρχε ποτέ περίπτωση νομικά να περάσει τέτοια αλλαγή; Αλλά στην περίπτωση του τσιγάρου η ενδεχόμενη πτώση του τζίρου ή η απαγόρευση της συνήθειας του καφέ μετά τσιγάρου θεωρούνται επαρκείς λόγοι για να τον 'καταργήσουμε'.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...