Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πιες νερο βρυσης αφοβα λοιπον... ;)

φιλτραρισμενο πινω, αν και εδω στις βρυξελλες το νερο εχει αλατα που εμποδιζουν να κατεβει το πεχα και αρα να αυξηθει η διαλυτοτητα τον βαρεων μεταλλων

LD50(mg/kg) (για ποντικια) αρσενικο=48 νικοτινη=1

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@midi_miliz το 1998 καθώς προχωρούσα αμεριμνος σε ένα δρόμο κάπου στην Πάτρα είδα μπροστά μου ένα αυτοκίνητο να φεύγει από το δρόμο και να πέφτει πάνω στα ψυγεία ενός περιπτέρου, ευτυχώς δηλαδή που δεν σκωτωθηκε ο περιπτερας.

τρεξαμε να δούμε αν είναι καλά ο οδηγός και τον είδαμε να βγαίνει τρομαγμενος μέσα από το αμάξι και να ψάχνει τον.. Αύγουστο. φώναζε δυνατά αυγουστε αυγουστε και κοίταζε κάτω από το αμάξι και το οδοστρομα.. δεν μπορούσε να καταλάβει τι του λέγαμε μόνο αυγουστε ελεγε κ κάτι άλλες ασυναρτησίες.

κατάλαβες τώρα την διάφορα μεταξύ του τσιγάρου και των ναρκωτικών, και για ποιο λόγο τα ναρκωτικά είναι παράνομα ενώ το κάπνισμα όχι;

Δημοσ.
καθώς προχωρούσα αμεριμνος σε ένα δρόμο κάπου στην Πάτρα είδα μπροστά μου ένα αυτοκίνητο να φεύγει από το δρόμο και να πέφτει πάνω στα ψυγεία ενός περιπτέρου, ευτυχώς δηλαδή που δεν σκωτωθηκε ο περιπτερας.

τρεξαμε να δούμε αν είναι καλά ο οδηγός και τον είδαμε να βγαίνει τρομαγμενος μέσα από το αμάξι και να ψάχνει τον.. Αύγουστο. φώναζε δυνατά αυγουστε αυγουστε και κοίταζε κάτω από το αμάξι και το οδοστρομα.. δεν μπορούσε να καταλάβει τι του λέγαμε μόνο αυγουστε ελεγε κ κάτι άλλες ασυναρτησίες.

κατάλαβες τώρα την διάφορα μεταξύ του τσιγάρου και των ναρκωτικών, και για ποιο λόγο τα ναρκωτικά είναι παράνομα ενώ το κάπνισμα όχι;

Αυτό θα μπορούσε να έχει γίνει και με 15-20 ποτηράκια vodka.

Το θέμα μας είναι ότι το κάπνισμα επηρεάζει και τους άλλους ( όχι τόσο βραχυπρόθεσμα όπως τα ναρκωτικά φυσικά ) ... δεν είπε κανείς να γίνει παράνομο το τσιγάρο - κάπνιστε όσο θέλετε απλά μακριά από αυτούς που δεν θέλουν να μυρίζουν. Και για να γίνω λίγο πιο ωμός , και το κατούρημα δεν είναι παράνομο αλλά άμα έρθει ένας δίπλα σου στην καφετέρια και αρχίσει να κατουράει πώς θα αντιδράσεις φίλε καπνιστή που καπνίζεις όπου να ΄ναι?

Δημοσ.

Αρα και διαφορα φαρμακα ειναι πιο επικινδυνα απτο τσιγαρο.

Οχι φιλε μου, δε φταιει το ναρκωτικο στη συγκεκριμενη περιπτωση του "Αυγουστου". Η ασυνειδησια του ναρκομανη φταιει.Που ενω ειναι υπο την επηρεια δεν δισταζει να βαλει σε κινδυνο ζωες συνανθρωπων του. Και ειναι ιδια με την ασυνηδεισια αυτου που ηπιε και πηρε το αμαξι μετα για να παει σπιτι. Αλλα και οι καπνιστες δεν απεχουν πολυ απτα παραπανω. Βαζουν σε κινδυνο την υγεια των συνανθρωπων τους.

Απλα οι μεν καπνιστες ως τωρα καλυπτονταν απτο νομο, οι δε ναρκομανεις και χρηστες αλκοολ ηταν εγκληματιες και επικινδυνοι. Ενω στην ουσια ενα και το αυτο ειναι και οι δυο περιπτωσεις. Ο ναρκομανης ενεργητικα επικινδυνος για το κοινωνικο συνολο, ο καπνιστης παθητικα. Αρα απαλασουμε τον καπνιστη και τιμωρουμε τους αλλους 2 επειδη οι συνεπειες των ενεργειων τους ειναι βραχυπροθεσμες. Υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο.

Δημοσ.

Οχι φιλε μου, δε φταιει το ναρκωτικο στη συγκεκριμενη περιπτωση του "Αυγουστου". Η ασυνειδησια του ναρκομανη φταιει.Που ενω ειναι υπο την επηρεια δεν δισταζει να βαλει σε κινδυνο ζωες συνανθρωπων του. Και ειναι ιδια με την ασυνηδεισια αυτου που ηπιε και πηρε το αμαξι μετα για να παει σπιτι.

Νομίζω ότι αυτό κάνουν τα ναρκωτικά και το αλκοόλ,απώλεια συνείδησης δεν έχεις;Πως δεν φταίει το ναρκωτικό αφού αυτό την προκαλεί;

Δεν είναι το ίδιο,τουλάχιστον αυτού του είδους η σύγκριση είναι ατυχής

Δημοσ.
Αρα και διαφορα φαρμακα ειναι πιο επικινδυνα απτο τσιγαρο.

Οχι φιλε μου, δε φταιει το ναρκωτικο στη συγκεκριμενη περιπτωση του "Αυγουστου". Η ασυνειδησια του ναρκομανη φταιει.Που ενω ειναι υπο την επηρεια δεν δισταζει να βαλει σε κινδυνο ζωες συνανθρωπων του. Και ειναι ιδια με την ασυνηδεισια αυτου που ηπιε και πηρε το αμαξι μετα για να παει σπιτι. Αλλα και οι καπνιστες δεν απεχουν πολυ απτα παραπανω. Βαζουν σε κινδυνο την υγεια των συνανθρωπων τους.

Απλα οι μεν καπνιστες ως τωρα καλυπτονταν απτο νομο, οι δε ναρκομανεις και χρηστες αλκοολ ηταν εγκληματιες και επικινδυνοι. Ενω στην ουσια ενα και το αυτο ειναι και οι δυο περιπτωσεις. Ο ναρκομανης ενεργητικα επικινδυνος για το κοινωνικο συνολο, ο καπνιστης παθητικα. Αρα απαλασουμε τον καπνιστη και τιμωρουμε τους αλλους 2 επειδη οι συνεπειες των ενεργειων τους ειναι βραχυπροθεσμες. Υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο.

Διαβλέπω μια αδιαλλαξία ή είναι ιδέα μου;

Καταρχήν οι χρήστες ναρκωτικών ή οι αλκοολικοί δεν θεωρούνται εγκληματίες από πουθενά - θεωρούνται άρρωστα άτομα που χρήζουν βοηθείας, καθότι αδυνατούν να ελέγξουν τις πράξεις τους και άρα είναι δυνητικά επικίνδυνοι. Εγκληματίας θεωρείται αυτός που προωθεί τα ναρκωτικά για προσωπικό κέρδος και διώκεται από το νόμο, οπότε με βάση αυτήν τη λογική θα έπρεπε να διωχθούν οι καπνοβιομηχανίες κι όχι οι καπνιστές.

Αλλά και πάλι, δεν μπορείς να μου εξισώνεις τον καπνιστή με ένα ναρκομανή, γιατί πολύ απλά ο καπνιστής (εκτός κι αν καπνίζει πέντε πακέτα που δεν ξέρω τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό άμεσα) έχει έλεγχο των πράξεων και του εγκεφάλου του όταν καπνίζει, σε αντίθεση φυσικά με έναν ναρκομανή ή αλκοολικό. Γι αυτό απαλλάσσεις τον καπνιστή, κι όχι γιατί είσαι υποκριτής. (Και αυτό που διαβλέπω εδώ είναι, αν δεν κάνω λάθος, ότι θα ήθελες και οι καπνιστές να μπουζουριάζονται μαζί με τους εμπόρους ας πούμε; Να τους χώνουν μέσα; Αν κάνω λάθος σε παρακαλώ να μου το πεις, γιατί έτσι όπως το έγραψες εγώ αυτό αντελήφθην.)

Τέλος, να υπενθυμίσω ότι δεν είμαι κατά της απαγόρευσης, κι ας είμαι καπνίστρια. Ίσα ίσα θεωρώ σωστό να μπορούν οι καπνιστές να αναπνέουν καθαρό αέρα (ειδικά στις καφετέριες του κέντρου της Θεσσαλονίκης πχ, που το νέφος φαίνεται από τον περιφερειακό πλέον :devil:, την είπα την κακία). Είμαι λοιπόν υπέρ του μέτρου, γιατί όπως ξαναείπα είμαι υπέρ του "ελευθερία μέχρι εκεί που δεν παραβιάζεται η ελευθερία του άλλου".

Αυτό ναι, αλλά δεν μπορώ να βλέπω και τόσο μένος και εμπάθεια απέναντι στους καπνιστές και κυρίως δεν μπορώ να βλέπω να τους τσουβαλιάζετε όλους, τη στιγμή που αποδεδειγμένα σε κάθε κοινωνική ομάδα υπάρχουν ασυνείδητοι και ευσυνείδητοι άνθρωποι ==> άρα, δεν είναι όλοι ίδιοι... Και για να το τραβήξω στο άκρο, τι να το κάνω αν ο άλλος μη καπνιστής δε σε αναγκάζει να αναπνέεις τον καπνό του, αλλά γκαζώνει με 150 στον περιφερειακό και βάζει σε κίνδυνο τη ζωή σου; Θα ήσουν πιο ελαστική μαζί του, αν ήξερες ότι δεν κάπνιζε; Ελπίζω πως όχι.

Καιρός να αντιληφθούμε ότι δεν χωριζόμαστε σε καλούς και κακούς με βάση μία κακιά συνήθεια, αλλά με βάση το γενικότερο πλαίσιο του τρόπου ζωής μας... Αποψή μου πάντα. :-)

Δημοσ.
nick[;2788990'']οπα ρε φιλε,τι παπαρια ηταν αυτη !?

δικαιο εχεις. Σε τρυπακια πινουν το LSD. Και την κοκαινη σε γραμμες. Μεγα λαθος μου.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:32 ----------

[/color]

Διαβλέπω μια αδιαλλαξία ή είναι ιδέα μου;

Καταρχήν οι χρήστες ναρκωτικών ή οι αλκοολικοί δεν θεωρούνται εγκληματίες από πουθενά - θεωρούνται άρρωστα άτομα που χρήζουν βοηθείας, καθότι αδυνατούν να ελέγξουν τις πράξεις τους και άρα είναι δυνητικά επικίνδυνοι. Εγκληματίας θεωρείται αυτός που προωθεί τα ναρκωτικά για προσωπικό κέρδος και διώκεται από το νόμο, οπότε με βάση αυτήν τη λογική θα έπρεπε να διωχθούν οι καπνοβιομηχανίες κι όχι οι καπνιστές.

Εγω δεν θεωρω τους ναρκομανεις ιδιαιτερα επικινδυνους, ωστοσο υπαρχουν λιγες περιπτωσεις που γινονται και επικινδυνοι κυριως λογω της ελλειψης συνηδεισης απο την επηρεια των ουσιων. Το point μου ειναι οτι οσο επικινδυνος ειναι ο αρρωστος ναρκομανης για το κοινωνικο συνολο, -τοσο επικινδυνος εμεσα και μακροπροθεσμα ομως- ειναι και ο καπνιστης. Με τη διαφορα οτι ο καπνιστης εχει πληρη συνειδηση και δεν βρισκεται υπο καμια επηρεια. Αλλα ο καπνιστης δεν διωκεται.

Επιπλεον να προσθεσω οτι σαφως οι εγκληματιες ειναι αυτοι που εμπορευονται νομιμως η παρανομως αυτες τις ουσιες (απο ναρκωτικες εως τσιγαρα).

Αλλά και πάλι, δεν μπορείς να μου εξισώνεις τον καπνιστή με ένα ναρκομανή, γιατί πολύ απλά ο καπνιστής (εκτός κι αν καπνίζει πέντε πακέτα που δεν ξέρω τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό άμεσα) έχει έλεγχο των πράξεων και του εγκεφάλου του όταν καπνίζει, σε αντίθεση φυσικά με έναν ναρκομανή ή αλκοολικό. Γι αυτό απαλλάσσεις τον καπνιστή, κι όχι γιατί είσαι υποκριτής. (Και αυτό που διαβλέπω εδώ είναι, αν δεν κάνω λάθος, ότι θα ήθελες και οι καπνιστές να μπουζουριάζονται μαζί με τους εμπόρους ας πούμε; Να τους χώνουν μέσα; Αν κάνω λάθος σε παρακαλώ να μου το πεις, γιατί έτσι όπως το έγραψες εγώ αυτό αντελήφθην.)

Καμια σχεση με μπουζουριασμα για τους καπνιστες. Λαθος κανεις πραγματι.

Επισης δεν εξισωνω τον καπνιστη με τον ναρκομανη αν και εχουν καποια κοινα στοιχεια. Αυτο που εξισωνω ειναι ο κινδυνος για την υγεια του υπολοιπου κοινωνικου συνολου, καθως και η αηδια που προκαλει η συνηθεια και του μεν και του δε, στους μη εχοντες την ιδια συνηθεια.

Τέλος, να υπενθυμίσω ότι δεν είμαι κατά της απαγόρευσης, κι ας είμαι καπνίστρια. Ίσα ίσα θεωρώ σωστό να μπορούν οι καπνιστές να αναπνέουν καθαρό αέρα (ειδικά στις καφετέριες του κέντρου της Θεσσαλονίκης πχ, που το νέφος φαίνεται από τον περιφερειακό πλέον :devil:, την είπα την κακία). Είμαι λοιπόν υπέρ του μέτρου, γιατί όπως ξαναείπα είμαι υπέρ του "ελευθερία μέχρι εκεί που δεν παραβιάζεται η ελευθερία του άλλου".

Αυτό ναι, αλλά δεν μπορώ να βλέπω και τόσο μένος και εμπάθεια απέναντι στους καπνιστές και κυρίως δεν μπορώ να βλέπω να τους τσουβαλιάζετε όλους, τη στιγμή που αποδεδειγμένα σε κάθε κοινωνική ομάδα υπάρχουν ασυνείδητοι και ευσυνείδητοι άνθρωποι ==> άρα, δεν είναι όλοι ίδιοι... Και για να το τραβήξω στο άκρο, τι να το κάνω αν ο άλλος μη καπνιστής δε σε αναγκάζει να αναπνέεις τον καπνό του, αλλά γκαζώνει με 150 στον περιφερειακό και βάζει σε κίνδυνο τη ζωή σου; Θα ήσουν πιο ελαστική μαζί του, αν ήξερες ότι δεν κάπνιζε; Ελπίζω πως όχι.

Απτη στιγμη που οι καπνιστες δε σεβονται τους μη καπνιστες, επρεπε να βρεθει καποιος να τους αναγκασει να συνηδειτοποιησουν οτι ενοχλουν και βλαπτουν με τις κακες συνηθειες τους. Και θα πρεπει να σεβονται σε δημοσιους χωρους και να ενδιαφερονται και για τους αλλους εκτος απο την ικανοποιηση του εαυτου τους με 2-3 τζουρες.

Οσο για τη συγκριση που κανεις ατυχης. Αυτος που γκαζωνει γνωριζει οτι παρανομει, αρα γνωριζει και τις συνεπειες που μπορει να εχει απο το νομο.

Αντιθετα ο καπνιστης παρανομει μεν, δε το παραδεχεται δε. Η πιο σωστα δε θελει να μετατραπει σε παρανομια η συνηθεια του αυτη, στους δημοσιους χωρους.

Καιρός να αντιληφθούμε ότι δεν χωριζόμαστε σε καλούς και κακούς με βάση μία κακιά συνήθεια, αλλά με βάση το γενικότερο πλαίσιο του τρόπου ζωής μας... Αποψή μου πάντα. :-)

Με βρισκεις απολυτα συμφωνο. Και επαυξανω με την ενοια οτι ολοι κανουμε τα λαθη μας. Ουδεις αναμαρτητος. Απλα οταν το λαθος γινεται συνηθεια και η συνηθεια γινεται επιβλαβης και ενοχλητικη στο κοινωνικο συνολο, τοτε πρεπει με καποιο τροπο να σταματησει. IMO θα επρεπε οι κανπιστες απο μονοι τους να φροντιζουν να συγκρατουνται σε δημοσιους χωρους και να τους κρατανε οι ιδιοι καθαρους. Απτη στιγμη που δεν το κανουν, συμφωνω απολυτα με το νομο και θα συμφωνησω ακομα περισσοτερο με το να επιβληθει στην πραξη κιολας, αντι να μεινει στα χαρτια σαν θεωρια.

Και επειδη στην αρχη του ποστ μου με χαρακτηρισες αδιαλλακτο, θα σου απαντησω οτι ειμαι τοσο αδιαλλακτος οσο αδιαλλακτοι ειναι οι καπνιστες εδω και χρονια και με αναγκαζουν να εισπνεω τον καρκινο τους και να ποτιζουν τα ρουχα μου βρωμα-καρκινο κλπ. Δεν ειδα κανεναν καπνιστη διαλλακτικο στο να παψει να μου βρωμιζει τον αερα σε χωρους που ειναι κοινοχρηστοι και για μενα και για αυτον. Αντιθετως την παραχωρηση-υποχωρηση την εκανα παντα εγω, εις βαρος της υγειας μου.

Δημοσ.
Λυπάμαι, αλλά θα διαφωνήσω με τους περισσότερους προλαλλύσαντες (τουλάχιστον της σελίδας!), μιας και είμαι κατά της απαγόρευσης!

Για να το ξεκαθαρίσω, δεν καπνίζω.

Δεν κάπνιζα, δεν καπνίζω και ούτε σκοπεύω να καπνίσω, τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον.

Το θέμα είναι ότι μέσω αυτής της απαγόρευσης απλά μας συνηθίζουν σε μια λογική "η απαγόρευση είναι καλό πράγμα και μας βοηθάει".

Το ίδιο έγινε και πριν 1-2 μήνες με την απαγόρευση της κουκούλας και της "αλλοίωσης χαρακτηριστικών", η οποία έχει γίνει απόλυτα αποδεκτή από τους Έλληνες. Σε λίγο καιρό θα φτάσουμε σε σημείο να παρακαλάμε για απαγορεύσεις!

Ελπίζω να σκεφτείτε αυτά που έγραψα!

Kι εγω ειμαι κατα των απαγορευσεων, δεν ειναι κριμα ομως να παθουμε καρκινο απ το παθητικο καπνισμα?

Θες να καπνισεις κυριε? Ναι στο χωρο σου. Δε σου απαγορευεται. Εγω ομως τι σου φταιω να αναπνεω το καπνο που εκπνεεις?

Οσο για την κουκουλα ειναι αυτονοητη. Εαν σου σπασουν το αυτοκινητο ή το μαγαζι θα ξερεις ποιος ειναι για να ζητησεις αποζημιωση. Αν δε ξερεις ομως? Θα δεχτεις τη μοιρα σου απο τον ανωνυμο καταστροφεα?....

Δημοσ.
Το point μου ειναι οτι οσο επικινδυνος ειναι ο αρρωστος ναρκομανης για το κοινωνικο συνολο, -τοσο επικινδυνος εμεσα και μακροπροθεσμα ομως- ειναι και ο καπνιστης. Με τη διαφορα οτι ο καπνιστης εχει πληρη συνειδηση και δεν βρισκεται υπο καμια επηρεια. Αλλα ο καπνιστης δεν διωκεται.

Επιπλεον να προσθεσω οτι σαφως οι εγκληματιες ειναι αυτοι που εμπορευονται νομιμως η παρανομως αυτες τις ουσιες (απο ναρκωτικες εως τσιγαρα).

Μα ούτε ο ναρκομανής διώκεται, κι εδώ νομίζω ότι φάσκεις κι αντιφάσκεις. Από τη μία μου λες ότι "οι εγκληματίες είναι αυτοί που εμπορεύονται κτλ" και άρα οι δίωξη θα έπρεπε να ασκείται σε αυτούς, αλλά από την άλλη μου αναφέρεις ότι ο καπνιστής δεν διώκεται. Μα αν η "δίωξη" αφορά αυτούς που προωθούν κάτι αρνητικό, γιατί συμπεριλαμβάνεις ΚΑΙ τους χρήστες στην περίπτωση του καπνού, αλλά όχι τους χρήστες στην περίπτωση των ναρκωτικών και του αλκοόλ;

Καμια σχεση με μπουζουριασμα για τους καπνιστες. Λαθος κανεις πραγματι.

Επισης δεν εξισωνω τον καπνιστη με τον ναρκομανη αν και εχουν καποια κοινα στοιχεια. Αυτο που εξισωνω ειναι ο κινδυνος για την υγεια του υπολοιπου κοινωνικου συνολου, καθως και η αηδια που προκαλει η συνηθεια και του μεν και του δε, στους μη εχοντες την ιδια συνηθεια.

Καταρχάς συγγνώμη για το λάθος, γι αυτό και ρώτησα άλλωστε. Τώρα επιμένω ότι ο κίνδυνος δεν είναι ο ίδιος κατά τη γνώμη μου, εφόσον στην μία περίπτωση ο άνθρωπος δεν έχει έλεγχο του σώματος και του εγκεφάλου του, ενώ στην δεύτερη έχει. Σε ότι αφορά την υγεία του κοινωνικού συνόλου, υπάρχει ένα θέμα. Από τη μία συμφωνώ με το ότι δεν θα πρεπε να είναι αναγκασμένοι οι μη καπνιστές να αναπνέουν τον καπνό μου, αλλά σε ότι αφορά το συγκεκριμένο επιχείρημα μου φαίνεται σαν να βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Αντί να διαμαρτυρηθώ για τους τόνους μολυσμένα προϊόντα που αναγκάζομαι εν αγνοία μου να τρώω, για τον αέρα που αναπνέω γενικότερα λόγω της υπερ-καταναλωτικής κοινωνίας στην οποία ζω - και η οποία "χρειάζεται" τόσα πολλά προϊόντα ώστε να υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός βιομηχανιών που μολύνουν τον πλανήτη, για το νέφος από το καυσαέριο των - απίστευτα πολλών - αυτοκινήτων, κάθομαι και διαμαρτύρομαι για κάτι που, imo, με βλάπτει το ίδιο οργανικά, ίσως και λιγότερο, από τα παραπάνω...

Τώρα βέβαια σ αυτό θα μου πεις ότι αυτό δεν είναι επιχείρημα, κι ότι το νομοσχέδιο είναι ένα βήμα πάνω στο οποίο θα αρχίσουν να αντιμετωπίζονται και τα υπόλοιπα. Κι επειδή σ αυτό διαφωνώ - θεωρώ δηλ ότι όσα ανέφερα παραπάνω κανένας πολιτικός δεν θα τα πολεμήσει ποτέ, γιατί είναι στέρεες βάσεις κερδοσκοπίας - θέτω απλώς την ερώτηση ως ρητορική και ως αφορμή για προβληματισμό, κι όχι για ανάλυση.

Μικρή προσθήκη σε ότι αφορά την αηδία: Εαν κυκλοφορείς με λεωφορεία, θα ξέρεις ότι η αηδία που μπορεί να προκαλεί ο καπνός δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τη δική μου αηδία όταν: Κάθομαι δίπλα σε κάποιον που έχει να πλυθεί από τη βάφτισή του - το οποίο, εάν σηκώσει το χέρι, μπορεί να θεωρηθεί και απόπειρα δολοφονίας :lol:, φοράει ο άλλος το σανδάλι και τα νύχια του έχουν πένθος, ή αερίζεται ή ρεύεται ή φτύνει χωρίς καμία συστολή... Αλλά δεν νομίζω να βγουν νομοσχέδια που να απαγορεύουν κάτι από τα παραπάνω, οπότε το επιχείρημα με την "αηδία" νομίζω ότι είναι ασφαλές να το αφήσουμε στην άκρη... ;)

Απτη στιγμη που οι καπνιστες δε σεβονται τους μη καπνιστες, επρεπε να βρεθει καποιος να τους αναγκασει να συνηδειτοποιησουν οτι ενοχλουν και βλαπτουν με τις κακες συνηθειες τους.

Φίλε μου αυτό είναι το τσουβάλιασμα που έλεγα. "Οι καπνιστές - όλοι οι καπνιστές - δε σέβονται τους μη καπνιστές". Εγώ σε προηγούμενο ποστ ανέφερα ήδη 4 άτομα που σέβονται, και στο φιλικό μου περιβάλλον μπορώ να σου αναφέρω κι άλλα. Όπως αντίστοιχα μπορώ να σου αναφέρω και αρκετούς μη καπνιστές οι οποίοι καταπατούν τις ελευθερίες μου με πολύ πιο έντονο τρόπο. Και αν σ αυτό έρθεις να μου απαντήσεις ότι μιλάμε για την υγεία μου κι όχι για ιδεολογία, θα έρθω να σου πω ότι για μένα, είναι εξίσου σημαντικό να είμαι υγιής σωματικά με το να είμαι υγιής πνευματικά...

Οσο για τη συγκριση που κανεις ατυχης. Αυτος που γκαζωνει γνωριζει οτι παρανομει, αρα γνωριζει και τις συνεπειες που μπορει να εχει απο το νομο.

Έχω δει άπειρες φορές άτομο να γκαζώνει σε κόκκινο, όπως είμαι σίγουρη ότι έχεις δει και εσύ και πολλοί από δω μέσα. Αυτό που δεν είδα όμως, είναι ο ζήλος να "καρφώσουν" το συγκεκριμένο άτομο αυτοστιγμεί και παραχρήμα ορισμένοι. Για την ακρίβεια, δεν έχω δει κανέναν να κρατάει πινακίδα και να καταγγέλει κάτι τέτοιο. Εδώ μέσα όμως βλέπω άτομα που ήδη ετοιμάζουν τα κινητά, ώστε να μη γίνει καμία παραβίαση του συγκεκριμένου νόμου... Και ενώ είμαι υπέρ αυτού - το να μην παραβιάζονται οι νόμοι - νιώθω λίγο αδικημένη, στο γιατί το δικό μου ατόπημα να θεωρείται άξιο άμεσου καρφώματος, ενώ άλλα ατοπήματα και παρανομίες να περνάνε στο ντούκου. Όλο αυτό, διότι ο λόγος που ξεκίνησα το θέμα είναι να για να πω ότι, ως καπνίστρια, δεν με ενοχλεί τόσο το νομοσχέδιο, όσο η χαιρεκακία που διαβλέπω μεταξύ των μη καπνιστών - και σε προηγούμενο ποστ μου, ακόμα και αυτήν τη δικαιολογώ ως ένα βαθμό, αν έχεις διαβάσει - αλλά δεν μου αρέσουν τα άκρα...

Αντιθετα ο καπνιστης παρανομει μεν, δε το παραδεχεται δε. Η πιο σωστα δε θελει να μετατραπει σε παρανομια η συνηθεια του αυτη, στους δημοσιους χωρους.

Περιττό να πω ότι και πάλι πήρες τσουβάλι εδώ :mrgreen: Μπορείς να μιλάς για πλειοψηφία, και πάλι να μην είσαι σίγουρος χεχε:-)

IMO θα επρεπε οι κανπιστες απο μονοι τους να φροντιζουν να συγκρατουνται σε δημοσιους χωρους και να τους κρατανε οι ιδιοι καθαρους. Απτη στιγμη που δεν το κανουν, συμφωνω απολυτα με το νομο και θα συμφωνησω ακομα περισσοτερο με το να επιβληθει στην πραξη κιολας, αντι να μεινει στα χαρτια σαν θεωρια.

Να το επαναλάβω, ή θα καταντήσω βαρετή;;;

Και επειδη στην αρχη του ποστ μου με χαρακτηρισες αδιαλλακτο, θα σου απαντησω οτι ειμαι τοσο αδιαλλακτος οσο αδιαλλακτοι ειναι οι καπνιστες εδω και χρονια και με αναγκαζουν να εισπνεω τον καρκινο τους και να ποτιζουν τα ρουχα μου βρωμα-καρκινο κλπ.

Δηλαδή εσύ το "διαβλέπω μια αδιαλλαξία" το εξέλαβες ως χαρακτηρισμό; Έκανα μια ερώτηση για το γενικό συναίσθημα που μου άφησε το ποστ σου. Δεν χαρακτηρίζω ανθρώπους με τόση ευκολία, my friend.

Δεν ειδα κανεναν καπνιστη διαλλακτικο στο να παψει να μου βρωμιζει τον αερα σε χωρους που ειναι κοινοχρηστοι και για μενα και για αυτον.

Κι εδώ επέρχεται ένα είδος κλασικής διαφωνίας λόγω διαφορετικών εμπειριών. Εγώ έχω δει καπνιστές διαλλακτικούς - και γνωστούς μου αλλά και αγνώστους. Και, με το συμπάθειο, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν θεωρείς ότι κάνεις κουβέντα με έναν από αυτούς; ;)

Αντιθετως την παραχωρηση-υποχωρηση την εκανα παντα εγω, εις βαρος της υγειας μου.

Κοίταξε, δε θα διαφωνήσω μαζί σου σ αυτό. Συμφωνώ ότι αυτό που συνέβαινε εδώ και αρκετά χρόνια ήταν ένα είδος καταπίεσης προς τους μη καπνιστές. Απλά θέλω να ξανατονίσω αυτό που ανέφερα επάνω, ότι δηλαδή κάνουμε απίστευτα πολλές υποχωρήσεις σε ότι αφορά τη σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία, στις οποίες όμως δεν βλέπω και δεν νομίζω ότι θα δω και πολλούς να εξανίστανται με τόσο πάθος όσο με το θέμα του καπνίσματος.

Φιλικά πάντα :-)

Υ.Γ. Πωπω συγγνώμη παιδιά, δεν συνειδητοποίησα ότι ήταν τόσο μεγάλο....:o

Δημοσ.
Nαι, πολυ μεγαλο και μετα συγχωρησεως...

Ε καλά μωρέ, έχω δει και μεγαλύτερα :devil::o

(Αίσχος, όνειδος,ντροπή:lol:)

Δέξου screenshot την ειλικρινή συγγνώμη μου που σε ζάλισα...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:17 ----------

Κατοχή, εμπορία, χρήση, παραγωγή.

2/4!!!

Αχ ρε Luci, δεν με προσέχεις - και που να μπορέσεις άλλωστε, χρειάζονται δυο χρόνια μόνο για να διαβάσεις το Post-Λογοδιάρροια :lol: - ... Γι' αυτό μίλησα για τους χρήστες αποκλειστικά... Για χρήση δεν νομίζω ότι διώκονται, άρα γιατί να διωχθεί ο καπνιστής (που είναι και νηφάλιος); Αυτό το ερώτημα έθεσα στον φίλο συνομιλητή, ελπίζω να σε κατατόπισα :-)

Δημοσ.
Και δε νομίζω να παίζει ερώτηση "είσαι ναρκομανής ή απλά σουτάρεις;"
χεχεχε, νομίζω όχι...

Αλλά με έχασες... Για να καταλάβω, εννοείς ότι μαζεύουν τους ναρκομανείς - απλούς χρήστες επαναλαμβάνω - τους κάνουν δικαστήριο και τους χώνουν μέσα εφόσον είναι όντως χρήστες - και όχι βαποράκια; Γιατί εγώ ξέρω κάτι διαφορετικό, ότι δηλαδή τους μαζεύουν και τους βάζουν κρατητήριο για ένα βράδυ, μέχρι να ηρεμήσουν και μετά τους προτείνουν κέντρα αποτοξίνωσης ή τους αφήνουν ελεύθερους. Τα πράγματα αλλάζουν εφόσον θεωρήσουν ότι κάποιος από αυτούς μπορεί εκτός από χρήστης να είναι και διανομέας. Ή τουλάχιστον αυτό γνωρίζω εγώ.

Άρα με ποια έννοια λες το απαγορεύεται η χρήση;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...