Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τα χουμε πει παλι αυτα,γιατι οχι χωρο για τα ατομα που γουσταρουν να μυριζουν βενζινα, κολλα, nitrous oxide, dxm κλπ κλπ

(ολα αυτα ειναι νομιμες ουσιες που εχουν και καποιες αλλες ενεργειες οταν τις χρησιμοποιείς αλλιως)

Ναι αλλά ή συνήθειες που αναφέρεις δεν είναι επίσημες, κάποιος που κάνει ένα απ τα παραπάνω δεν θεωρείται παράνομος ναι μεν αλλά τελειωμένος ενώ ο καπνιστής όχι.

Και δεν είναι θέμα επανάληψης, η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος είναι ηλίθια αν βγάλεις τον εισπρακτικό της χαρακτήρα οπότε μπαρμπούτσαλα για υγείες και τα σχετικά κομμένα.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και οι παλιοτεροι ειχανε συνηθεια να βαρανε τα παιδια τους, και δεν ηταν παρανομο, ηταν σωστο?

Δημοσ.
Και οι παλιοτεροι ειχανε συνηθεια να βαρανε τα παιδια τους, και δεν ηταν παρανομο, ηταν σωστο?

Όχι, δεν είναι σωστός κ πλέον διώκεται ποινικά (Η λέξη κλειδί είναι το "πλέον", όταν σταματήσει η πώληση τσιγάρων κλπ και θεωρηθεί παράνομη ΤΟΤΕ θα έχεις δίκιο).

Δημοσ.

Ωραια, και ολοι αυτοι που ετσι ειχανε μαθει? Γιατι να μην σκεφτει ο νομος και αυτους?

μπροτιπ: lawyered

Δημοσ.
Ωραια, και ολοι αυτοι που ετσι ειχανε μαθει? Γιατι να μην σκεφτει ο νομος και αυτους?

μπροτιπ: lawyered

Αν, ψηλέ σκοτώσει και την επόμενη ημέρα δημιουργηθεί νόμος που καταδικάζει την ανθρωποκτονία τότε δεν έχεις διαπράξει έγκλημα.

Δημοσ.

Το ξερω, εγω σου λεω για αυτους που ειχανε συνήθειο να βαρανε τα παιδια τους. Γιατι να μην σκεφτει ο νομος να το κανουν και αυτοι σε μια πολη/γειτονια/χωριο?

Δεν απαγορευσε την πυγμαχια το κρατος.

Δημοσ.
Να μην κουβαλάς μαζί σου μαχαίρια τότε, απαιτώ έναν χώρο για εμένα και τους ομοίους μου χωρίς ή με την ύπαρξη καπνιστών εκεί μέσα, δεν είμαι στο περιθώριο όπως δεν ήσασταν στο περιθώριο.

Είναι θέμα επιλογής, ελευθερίας και όπως αλλιώς θες ονόμασε το ο νόμος είπαμε είναι ηλίθιος αφού το τσιγάρο επιτρέπεται ακόμα να πωλείται, ότι και να λες δηλαδή για "έξω" και τα ρέστα θυμίζουν φασιστικά καθεστώτα γιατί εμένα δεν με έλαβε υπόψιν του ο νομοθέτης όπως ούτε εσένα για οτιδήποτε άλλο.

Επίσης χέστηκα τη κάνουν στις υπόλοιπες "πολιτισμένες" χώρες.

Πολύ περίεργη ιδέα έχετε για το τί σημαίνει φασισμός. Το κράτος ΜΠΟΡΕΙ να απαγορεύει βιομηχανίες εντός πόλης, αυτοκίνητα χωρίς εξατμίσεις και κάπνισμα σε κλειστό δημόσιο χώρο. Το να ζητάς κλειστό δημόσιο χώρο που να επιτρέπεται η θέση σε κίνδυνο της υγείας άλλων ατόμων είναι ΑΤΟΠΟ πώς πρέπει να το πούμε για να γίνει αντιληπτό;

---------- Προσθήκη στις 01:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:24 ----------

Ναι αλλά ή συνήθειες που αναφέρεις δεν είναι επίσημες, κάποιος που κάνει ένα απ τα παραπάνω δεν θεωρείται παράνομος ναι μεν αλλά τελειωμένος ενώ ο καπνιστής όχι.

Και δεν είναι θέμα επανάληψης, η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος είναι ηλίθια αν βγάλεις τον εισπρακτικό της χαρακτήρα οπότε μπαρμπούτσαλα για υγείες και τα σχετικά κομμένα.

Νομικά είναι ακριβώς το ίδιο το να καπνίζω τσιγάρο με το να μυρίζω βενζίνη. Το αν το ένα είναι περισσότερο συνηθισμένο απο το άλλο είναι αδιάφορο απο την πλευρά του νόμου.

Δημοσ.
Πολύ περίεργη ιδέα έχετε για το τί σημαίνει φασισμός. Το κράτος ΜΠΟΡΕΙ να απαγορεύει βιομηχανίες εντός πόλης, αυτοκίνητα χωρίς εξατμίσεις και κάπνισμα σε κλειστό δημόσιο χώρο. Το να ζητάς κλειστό δημόσιο χώρο που να επιτρέπεται η θέση σε κίνδυνο της υγείας άλλων ατόμων είναι ΑΤΟΠΟ πώς πρέπει να το πούμε για να γίνει αντιληπτό;

Καλά πλάκα μου κάνεις έτσι...

Σού είπε άνθρωπε μου κανείς να μπεις σε μαγαζί που υπήρχαν καπνιστές με την πρώτη φάση του νόμου; ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ; Όχι πες μου.

Δηλαδή θεωρείς ότι ο νομοθέτης τόσο καιρό αγνοούσε ότι το παθητικό κάπνισμα θέτει σε κίνδυνο τους μη καπνιστές και ότι λίγο καιρό πριν έφτασε η σχετική έρευνα στο σχετικό υπουργείο;

Μην κρύβεσαι πίσω από τον νόμο, το ξέρεις πολύ καλά ότι ο νόμος αυτός είναι χαζός, ηλίθιος και εξυπηρετεί ανασφαλή άτομα.

Το ξερω, εγω σου λεω για αυτους που ειχανε συνήθειο να βαρανε τα παιδια τους. Γιατι να μην σκεφτει ο νομος να το κανουν και αυτοι σε μια πολη/γειτονια/χωριο?

Όπα ρε παλικάρι μπορείς να κάνεις και ναρκωτικά επειδή έτσι έχεις μάθει, δεν θα πει όμως ότι ΔΕΝ είσαι παράνομος;

Επίσης το παιδί που τρώει/έτρωγε ξύλο δε μπορούσε να φύγει γιατί είχε την Χ,Ψ εξάρτηση από αυτόν τον γονέα.

Δημοσ.

Εγω για τον γονεα το λεω.

Και γιατι οποιαδηποτε ουσια ειναι λιγοτερο αποδεκτη απο το τσιγαρο και το αλκοολ? Και τα 2 πολυ πιο επικίνδυνα απο αρκετα "σκληρα" ναρκωτικα. Αν το τσιγαρο το ανακαλυπταν σημερα, θα ηταν νομιμο?

Και 1000 φορες ανασφαλης που κρυβομαι πισω απο τον νομο, παρα να πλακωθω με ατομα που την ειδανε μαγκες επειδη καπνιζουνε.

Επισης, ναι ο νομος βγηκε την τελευταια 10ετια παγκοσμιως αν δεν κανω λαθος. Αρα ναι, πριν αγνοουσε τους κινδύνους του παθητικου καπνισματος.

Δημοσ.

και στο σπίτι σου να μην καπνίζεις αν δεν είναι δικό σου,μπορεί όταν ξενοικιάσεις να το νοικιάσει μη καπνιστής και να χουν ποτίσει οι τοίχοι,δεν είναι υποχρεωμένος να αναπνέει την κάπνα σου.

btw ούτε λέσχες ρε,με νόμο να απαγορευτούν μπας και σηκώσουν κάποτε ανάστημα στις παρέες τους.

btw ψήνεστε για έναν νόμο που να σε υποχρεώνει κάθε Σάββατο να πηγαίνεις σε ταβέρνα;Η παρέα μου δεν ακολουθάει :(

Το ότι μερικούς τους χαλάει να ανοίξουν καφετέριες με ειδικούς χώρους για καπνιστές είναι τραγικό,απλά γιατί θέλει για παρέα τον καπνιστή χωρίς όμως την συνήθεια του,pathetic τέρμα όμως ε,ο 4ος όροφος είναι λύση,τολμήστε

Δημοσ.
Εγω για τον γονεα το λεω.

Και γιατι οποιαδηποτε ουσια ειναι λιγοτερο αποδεκτη απο το τσιγαρο και το αλκοολ? Και τα 2 πολυ πιο επικίνδυνα απο αρκετα "σκληρα" ναρκωτικα. Αν το τσιγαρο το ανακαλυπταν σημερα, θα ηταν νομιμο?

Και 1000 φορες ανασφαλης που κρυβομαι πισω απο τον νομο, παρα να πλακωθω με ατομα που την ειδανε μαγκες επειδη καπνιζουνε και πινουνε.

Επισης, ναι ο νομος βγηκε την τελευταια 10ετια παγκοσμιως αν δεν κανω λαθος. Αρα ναι, πριν αγνοουσε τους κινδύνους του παθητικου καπνισματος.

Ναι νόμιμο θα ήταν όπως όταν άρχισαν να χώνουν φράγκα οι βιομηχανίες για σχετικές διαφημίσεις και τα ρέστα.

Αλλά το θέμα είναι ότι δεν ζήτησα να ενοχλώ τους άλλους με το καπνό μου, το ξαναλέω γιατί δεν έγινα κατανοητός...ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΕΝΟΧΛΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΜΟΥ αλλά να μπορώ να βγω έξω και να καπνίσω σε μια καφετέρια ΜΕΣΑ εσένα σε αυτή τη περίπτωση το πρόβλημα σου που είναι; Ότι θα σε πιάνει το ντουμάνι στο διπλανό μαγαζί;

Δημοσ.

Ρε ελβεν, τα χουμε ξαναπει αυτα γιατι δεν γινεται να εχει ειδικο χωρο για καπνιστες.

Επισης, μιας και ψαχναμε συγκατοικο πριν λιγες μερες, το αν καπνιζεις ειναι λογος να μην βρεις σπιτι.

---------- Post added at 23:42 ---------- Previous post was at 23:39 ----------

status: και να δουλευουν μονο καπνιστες εκει μεσα? ή θα ειναι με μασκες? Και ποιος θα ορισει ποια καφετερια θα ειναι αυτη που θα καπνιζουν μεσα. Ποσοστιαία? Αν το ποσοστο αλλαξει μετα, θα αλλαξουν και οι αδειες? Ποσες καφετεριες μη καπνιστων :: καπνιστων? Ποσο κοντα θα ειναι στα σχολεια? Βαρεα ενσημα στους εργαζομενους?

κλπ κλπ

Δημοσ.

το να μην του δίνεςι χώρο ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ είναι τραγικό,και οι περισσότεροι έχουν αυτή την άποψη για τον λόγο που είπα,είσαι Αγγλία,μια βόλτα Ελλάδα θα σε πείσει ότι έχω δίκιο

πχ

χθες έβρεχε,είχε ψ@λόκρυο και ΜΗ καπνιστές καθόντουσαν έξω με τους καπνιστές σε ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ παρέες για να μην είναι μέσα μόνοι τους,με μπουφάν ως το μέτωπο,τραγικοί τύποι και άβουλοι,τζάμπα έξοδα για το κράτος που λέμε

ο άλλος τον δάγκωνε για να καπνίζει και ο άλλος για να είναι με κόσμο,όπου πάει η μάζα πάω ένα πράμα

Ο λόγος που δεν θέλουν τέτοιες καφετέριες είναι γιατί αν αυτές γίνουν ΙΝ και μαζεύουν κόσμο θα αναγκαστούν να πάνε γιατί προσωπικότητα 0,και ναι είναι πλειοψηφία αυτοί οι τύποι,χωνέψτε το ότι είναι

το αν ήταν περισσότεροι ή όχι αδιάφορο,εξώ είδαν κόσμο έξω έκατσαν,δεν κακό ο 4ος

(δεν μιλάω για μικτές παρέες)

Δημοσ.

Aκομα τα ιδια επιχειρηματα ? :-)

... οτι ο καπνισμα δεν βλαπτει...

.... οτι ειναι φασισμος να το απαγορευσουν.....

.....εξαλλου τοσα αλλα προβληματα υπαρχουν στον κοσμο.....

......και στο κατω κατω αν δεν θες μην ερχεσαι να τον αναπνευσεις.....

Καμμια εναλλαγη δεν παιζει ? :-)

Δημοσ.

status: και να δουλευουν μονο καπνιστες εκει μεσα? ή θα ειναι με μασκες? Και ποιος θα ορισει ποια καφετερια θα ειναι αυτη που θα καπνιζουν μεσα. Ποσοστιαία? Αν το ποσοστο αλλαξει μετα, θα αλλαξουν και οι αδειες? Ποσες καφετεριες μη καπνιστων :: καπνιστων? Ποσο κοντα θα ειναι στα σχολεια? Βαρεα ενσημα στους εργαζομενους?

κλπ κλπ

Το ίδιο μπορείς να πεις και για μια κλειστή πίστα κάρτ.

Χέστηκα το πως θα εφαρμοστεί εγώ ξέρω ότι με έχουν αφήσει στην απ έξω, με πνίγει το δίκιο μου, μας χωρίζουν σαν πρόβατα και τους αντικαπνιστές στα παπάρια τους.

Έχουν αφήσει την λογική έξω από την πόρτα, φέρονται σαν 5άχρονα πιτσιρίκια και κοπανάνε το ίδιο και το ίδιο.

Ο νόμος περιθωριοποιεί τους φίλους σας που τυγχάνει να καπνίζουν, δεν προστατεύει εσάς.

---------- Προσθήκη στις 01:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:48 ----------

Aκομα τα ιδια επιχειρηματα ? :-)

... οτι ο καπνισμα δεν βλαπτει...

.... οτι ειναι φασισμος να το απαγορευσουν.....

.....εξαλλου τοσα αλλα προβληματα υπαρχουν στον κοσμο.....

......και στο κατω κατω αν δεν θες μην ερχεσαι να τον αναπνευσεις.....

Καμμια εναλλαγη δεν παιζει ? :-)

Η διαλλακτικότητα σου είναι ηδονιστική ρε μπλου, τόσο πολύ που στο τέλος θα καταλήξεις να είσαι μόνος μέσα σε μια καφετέρια αφού όλοι θα είναι έξω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...