Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και χαίρεσαι για το κατόρθωμα που θα κάνεις;

Ο τύπος μπορεί και να έχει οικονομικά προβλήματα και σαν ύστατη λύση να επιτρέπει το κάπνισμα.

Πιστεύω το καλύτερο που έχεις να κάνεις εσύ και όποιος άλλος απλά να μην ξαναπάτε.

Στο κάτω-κάτω δικιά σου ιδιοκτησία δεν είναι

Μπράβο σου για τις ωραίες σκέψεις.Έπαθα πλάκα.

Εσύ, από την άλλη, αν πιάσεις κάποιον να προσπαθεί να μπεί στο απο κάτω σπίτι, μην πάρεις τηλέφωνο την αστυνομία. Ο τύπος μπορεί και να έχει οικονομικά προβλήματα και σαν ύστατη λύση να θέλει να κλέψει. Στο κάτω-κάτω δικιά σου ιδιοκτησία δεν είναι. :-)

Μην γίνεις και "ρουφιάνος" για ψύλλου πήδημα βρε αδερφέ...

Πέρα από το προφανές της ειρωνίας, Critter δοκίμασες να μιλήσεις στον ιδιοκτήτη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και χαίρεσαι για το κατόρθωμα που θα κάνεις;

Ο τύπος μπορεί και να έχει οικονομικά προβλήματα και σαν ύστατη λύση να επιτρέπει το κάπνισμα.

Πιστεύω το καλύτερο που έχεις να κάνεις εσύ και όποιος άλλος απλά να μην ξαναπάτε.

Στο κάτω-κάτω δικιά σου ιδιοκτησία δεν είναι

Μπράβο σου για τις ωραίες σκέψεις.Έπαθα πλάκα.

Αν έπαθες πλάκα, μπορεις να πας στον οδοντίατρο να τη βγάλεις.

Απο εκεί και πέρα, το συγκεκριμένο μαγαζί είναι στην elit των καφετεριών της Αθήνας, βλέπει πανοραμικά όλη την Αθηνα, πρεπει να βγάζει τουλαχιστον 500€ το μισάωρο και επιπλέον οποτε θυμάται κόβει αποδείξεις.

Στον κακομοιρη έχω πει οτι δεν πρόκειται ούτε απόδειξη να ζητήσω. Αν δεν πληρώσουν λοιπόν αυτοι που έχουν ποιος θα πληρώσει?

Άλλη φορά πριν πάθεις πλάκα, να ρωτάς τις λεπτομέρειες.

Τέλος, παίζω χομπίστικα μουσική σε καφετέρια η οποία πάει σφαίρα και το καλοκαίρι ο ιδιοκτήτης έσκασε 15.000 για να κλείσει τον εξωτερικό χώρο με τζάμι μέχρι τη μέση (cabrio δλδ τον έκανε) και σε συνδυασμό με τις σόμπες οι καπνιστές την παρασκεή που έπαιζα ήταν μέσα στην τρελή χαρα (όλοι έξω, κανεις μέσα). Μ@λάκας δηλαδή ειναι αυτος που εσκασε τοσα λεφτα ενώ σίγουρα βγάζει λιγότερα απο τον άλλο? Και ξαναλέω οτι δεν συζητάω για τους μικροκαταστηματάρχες οποιουδήποτε είδους.

Υ.Γ : Βέβαια εννοείται οτι επειδή είναι στην elit, δεν πρόκειται να τον πειράξει κανείς οπότε μην ανησυχείς.

Καλά, κάθεσαι και εξηγείς τα αυτονόητα;

Ο τύπος κάνει κάτι που θεωρείται καλώς η κακώς παράνομο, οπότε ασχέτως εισοδήματος, φορολογικής δήλωσης ή αριθμό κατοικιδίων θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να αποδεχτεί τις συνέπειες.

Αν τώρα αυτές είναι μια φεϊς του φεϊς κουβέντα, καταγγελία, ή ο Τζάκ Μπάουερ αυτό είναι στην κρίση του καθενός.

Τι λέτε βρε.Το ίδιο πραμα είναι το κλέψιμο με αυτήν την περίπτωση;

Μην συγκρίνεται ανόμοια πράματα

Ναι οκ, αν είναι όμως σε κάθε παρανομία να καθόμαστε να σκεφτόμαστε την βαρύτητά της πρίν την κατακρίνουμε, ζήτω που καήκαμε. :P

Καλά, κάθεσαι και εξηγείς τα αυτονόητα;

Ο τύπος κάνει κάτι που θεωρείται καλώς η κακώς παράνομο, οπότε ασχέτως εισοδήματος, φορολογικής δήλωσης ή αριθμό κατοικιδίων θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να αποδεχτεί τις συνέπειες.

Αν τώρα αυτές είναι μια φεϊς του φεϊς κουβέντα, καταγγελία, ή ο Τζάκ Μπάουερ αυτό είναι στην κρίση του καθενός.

Αν ήταν μικροκαφετέρια, δεδομενου οτι αρκετα απο τα τρέχοντα μέτρα σε όλους τους τομεις τα θεωρω άδικα δεν θα έκανα κίνηση. Συμφωνω βέβαια απολυτα με το μέτρο κατα του καπνίσματος αλλα ρε παιδι μου ο μικρός έχει τη συμπάθεια μου γιατι τον έχουν σκίσει στους φόρους και στα τέλη και αν του διώξεις και τους καπνιστές θα κλείσει.

Θα μου πεις ότι πρέπει να ισχύει για όλους ή για κανέναν και θα έχεις δίκιο. Σε αυτο ανταπαντάω ομως οτι αν όντως μπορουσε το κράτος να μου διασφαλίσει οτι έχει τον ελεγχο και δεν αφήνει κάποιους εξυπνάκηδες να κερδοσκοπουν εις βάρος των συναδέλφων τους που τηρούν τον νόμο, τότε θα έκανα κίνηση ακόμα και για τον μικρό. Τη δεδομένη όμως στιγμή θεωρώ προκλητικό καφετέριες μεγαθήρια να λειτουργούν ασύδοτα φορολογικά και "καπνιστικά" και να κάθομαι εγώ και να κλείνω τον μικρό ο οποίος αν τηρήσει το νόμο θα γεμίσει τον μεγαλοανταγωνιστή του.

Γενικό συμπερασμα : οπου ακους σφιχτά λουριά, μαχαίρια στο κόκκαλο και άπλετο φως να σκέφτεσαι ανέκδοτα. Έλεγχος 0.

Σήμερα ήμουν σε καφετέρια στο γνωστό δρόμο της Γλυφάδας. Σε όλα τα τραπέζια τασάκια μαζί με ταμπελάκι 'no smoking'. Και ακριβώς απο πάνω απο το ταμπελάκι ήταν ο τύπος με την πουράκλα του και στο δίπλα τραπέζι οι κοπέλες της υψηλής κοινωνίας με τα τσιγαράκια τους.

Πείτε μου τώρα φταίω εγώ αν πάρω τηλ; Δέχομαι ότι ο καταστηματάρχης δεν έχει δουλειά να κάνει τον αστυνόμο στους πελάτες του αλλά έχω ένα θεματάκι οι πελάτες να είναι τόσο ζώα.

Αν έπαθες πλάκα, μπορεις να πας στον οδοντίατρο να τη βγάλεις.

Απο εκεί και πέρα, το συγκεκριμένο μαγαζί είναι στην elit των καφετεριών της Αθήνας, βλέπει πανοραμικά όλη την Αθηνα, πρεπει να βγάζει τουλαχιστον 500€ το μισάωρο και επιπλέον οποτε θυμάται κόβει αποδείξεις.

Στον κακομοιρη έχω πει οτι δεν πρόκειται ούτε απόδειξη να ζητήσω. Αν δεν πληρώσουν λοιπόν αυτοι που έχουν ποιος θα πληρώσει?

Άλλη φορά πριν πάθεις πλάκα, να ρωτάς τις λεπτομέρειες.

Τέλος, παίζω χομπίστικα μουσική σε καφετέρια η οποία πάει σφαίρα και το καλοκαίρι ο ιδιοκτήτης έσκασε 15.000 για να κλείσει τον εξωτερικό χώρο με τζάμι μέχρι τη μέση (cabrio δλδ τον έκανε) και σε συνδυασμό με τις σόμπες οι καπνιστές την παρασκεή που έπαιζα ήταν μέσα στην τρελή χαρα (όλοι έξω, κανεις μέσα). Μ@λάκας δηλαδή ειναι αυτος που εσκασε τοσα λεφτα ενώ σίγουρα βγάζει λιγότερα απο τον άλλο? Και ξαναλέω οτι δεν συζητάω για τους μικροκαταστηματάρχες οποιουδήποτε είδους.

Υ.Γ : Βέβαια εννοείται οτι επειδή είναι στην elit, δεν πρόκειται να τον πειράξει κανείς οπότε μην ανησυχείς.

Στον οδοντίατρο θα πάω.

Εσύ είπες απλά ότι θα καταδόσεις γιατί σε ενοχλεί το τσιγάρο.Και όπως γράφεις κάτι ξανάκανες.Λεπτομέρεις εσύ θα τις πεις πριν αρχίσεις να γράφεις αρλούμπες.

Κατόπιν εορτής μας αραδιάζεις χίλιες δυο παρανομίες του εν λόγω καταστήματος.

Δηλαδή θα τρελαθώ ρε γμτ.Δεν κόβει αποδείξεις και θα καταγγείλεις για το κάπνισμα;Φίλε ξερεις τι γραφεις ή ότι σου κατέβει;

Στον οδοντίατρο θα πάω.

Εσύ είπες απλά ότι θα καταδόσεις γιατί σε ενοχλεί το τσιγάρο.Και όπως γράφεις κάτι ξανάκανες.Λεπτομέρεις εσύ θα τις πεις πριν αρχίσεις να γράφεις αρλούμπες.

Κατόπιν εορτής μας αραδιάζεις χίλιες δυο παρανομίες του εν λόγω καταστήματος.

Δηλαδή θα τρελαθώ ρε γμτ.Δεν κόβει αποδείξεις και θα καταγγείλεις για το κάπνισμα;Φίλε ξερεις τι γραφεις ή ότι σου κατέβει;

Antipaleyon των 1000mg και καθάρισες.

---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:46 ----------

Σήμερα ήμουν σε καφετέρια στο γνωστό δρόμο της Γλυφάδας. Σε όλα τα τραπέζια τασάκια μαζί με ταμπελάκι 'no smoking'. Και ακριβώς απο πάνω απο το ταμπελάκι ήταν ο τύπος με την πουράκλα του και στο δίπλα τραπέζι οι κοπέλες της υψηλής κοινωνίας με τα τσιγαράκια τους.

Πείτε μου τώρα φταίω εγώ αν πάρω τηλ; Δέχομαι ότι ο καταστηματάρχης δεν έχει δουλειά να κάνει τον αστυνόμο στους πελάτες του αλλά έχω ένα θεματάκι οι πελάτες να είναι τόσο ζώα.

Αν δεν μπορεις εσύ, στείλε μου τα στοιχεία της αποδείξης να ΚΑΤΑΔΩΣΩ εγώ το μαγαζί :-D.

Εδώ στα βόρεια πάντως, μέχρι στιγμής σε 3 καφετέριες-μπαρ που έχω πάει (μία με τεντούλα και μανιτάρι, μία κανονική κλειστή με τραπέζια έξω και μία τρούπα), δεν είδα άτομο να καπνίζει μέσα. Ίσα ίσα, μαζώνονταν όξω με τους σερβιτόρους. Α, και απέξω από ένα νετ καφέ είδα 5-6 άτομα έξω με τσιγάρο - σημειωτέον, είχε ψοφόκρυο και το νετ ήταν συνοικιακό. Κι όμως.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μικρή βελτίωση τις κατάστασης αλλα είμαι αισιόδοξος ότι θα βελτιωθεί στη συνεχεια πολύ η φάση αρκεί να βοηθήσει η πολιτεία δηλαδή να πέσουν και κάμποσα προστiματα.

Το Σάββατο το βραδυ ήμουν με παρέα σε καφετερια se kleisto xoro στο Κεφαλάρι όπου δυο κοπέλες καπνίζανε συνεχεια στο πλάι μου.Τσαντίστηκα και απαίτησα ευγενικά είτε να βγούν είτε να σταματήσουν το τσιγάρο.Αυτές μου απάντησαν του στιλ δημοκρατία έχουμε ότι γουστάρουμε κάνουμε.Έτσι αναγκαστικά να γίνω λίγο χυδαίος ακολούθησε mini φασαρία με εκατέρωθεν γλυκόλογα και στη συνεχεια με την επέμβαση του υπευθυνου του καταστήματος οι όμορφες έφυγαν.Εντάξει ίσος το παράκανα λιγάκι αλλα γλίτωσα από αυτές.Στη συνεχεια είδα και κάποιους άλλους να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν.Βεβαια πάλι κάποιοι κάπνιζαν μέσα αλλα πίστεψε με κοντά μου κανεις δεν κάπνιζε.

.Βεβαια πάλι κάποιοι κάπνιζαν μέσα αλλα πίστεψε με κοντά μου κανεις δεν κάπνιζε.

Να σου πω το μέλλον σου;

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1462738/Devil-man-killed-wife-and-two-sons-over-her-smoking.html

http://www.thaindian.com/newsportal/odd-news/smoking-kills-miami-man-killed-for-cigarette_100361471.html

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μικρή βελτίωση τις κατάστασης αλλα είμαι αισιόδοξος ότι θα βελτιωθεί στη συνεχεια πολύ η φάση αρκεί να βοηθήσει η πολιτεία δηλαδή να πέσουν και κάμποσα προστiματα.

Το Σάββατο το βραδυ ήμουν με παρέα σε καφετερια se kleisto xoro στο Κεφαλάρι όπου δυο κοπέλες καπνίζανε συνεχεια στο πλάι μου.Τσαντίστηκα και απαίτησα ευγενικά είτε να βγούν είτε να σταματήσουν το τσιγάρο.Αυτές μου απάντησαν του στιλ δημοκρατία έχουμε ότι γουστάρουμε κάνουμε.Έτσι αναγκαστικά να γίνω λίγο χυδαίος ακολούθησε mini φασαρία με εκατέρωθεν γλυκόλογα και στη συνεχεια με την επέμβαση του υπευθυνου του καταστήματος οι όμορφες έφυγαν.Εντάξει ίσος το παράκανα λιγάκι αλλα γλίτωσα από αυτές.Στη συνεχεια είδα και κάποιους άλλους να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν.Βεβαια πάλι κάποιοι κάπνιζαν μέσα αλλα πίστεψε με κοντά μου κανεις δεν κάπνιζε.

Μια χαρα εκανες και δεν το παρακανες καθολου.

ΗΑυτές μου απάντησαν του στιλ δημοκρατία έχουμε ότι γουστάρουμε κάνουμε.

ΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

not.

(γραψτετομηνυμασαςμεπεζουςχαρακτηρες)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...