Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ε ναι ενταξει , το θεμα δεν εξαντλειται σε εναν τιτλο.Υπαρχουν δεκαδες ερευνες .Αν καποιος δεν μπορει να δεχθει οτι το καπνισμα ειναι αν οχι η πρωτη αιτια , παραγοντας για την εμφανιση τοσων ασθενειων και ενας εξαιρετικα επιβαρυντικος παραγοντας για οσους εχουν ηδη επιβαρυμενη υγεια , τι να κανουμε.Να αναλυουμε την καθε περιπτωση ? Τσιγαρο και καρδιοπαθειες, τσιγαρο και καρκινος κλπ κλπ.

---------- Προσθήκη στις 18:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:41 ----------

To point μου είναι ότι δεν μπορούμε να εξάγουμε ασφαλές συμπέρασμα. Για μένα ο νόμος είναι θεμιτός (θα εξέταζα ακόμα και καθολική απαγόρευση της πώλησης των τσιγάρων, αν και είμαι καπνιστής), αλλά μην λέμε πράγματα που δεν στέκουν για να τονίσουμε τα επιχειρήματά μας.

Εχουν εξαγει αλλοι συμπερασματα για εμας , επιστημονες .Ουτε επιχειρηματα μπορει να ειναι το 'μπορει ενα εφραγμα να οφειλεται στο τσιγαρο , μπορει και οχι'.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μπλουζατάκ πολύ φοβιτσιάρης ρε φίλε. Φιλικά.

Οχι ρε φιλε .Αυτο ελειπε τωρα να μην δινεται βαρυτητα στην προληψη (γενικως)αλλα να το αφηνουμε στον ωχαδελφισμο του καθενος .Αν ερθεις σπιτι μου μπορει να να σε αφησω να καπνισεις , εξω οχι.Καταλαβαινεις την διαφορα φανταζομαι.Τα περι ''γενναιοτητας'' (εκει θα την δειξουμε) αστο,ξερω καποιους που το εκοψαν μαχαιρι οταν επεσε ραπορτο απο τον γιατρο.;)

Επεξ/σία από bluesattack

Ναι ρε παιδί μου αλλά φαντάζομαι θα είσαι πιτσιρικάς. (ε; )

Να μου πεις ότι σταμάτησες να καπνίζεις επειδή βαριανασαίνεις στο σεξ και στο τρέξιμο να πω οκ αλλά να σκέφτεσαι εγγεφαλικά και εμφράγματα, είναι παρατραβηγμένο.

Να μου πεις ότι σταμάτησες να καπνίζεις επειδή βαριανασαίνεις στο σεξ και στο τρέξιμο να πω οκ αλλά να σκέφτεσαι εγγεφαλικά και εμφράγματα, είναι παρατραβηγμένο.

Κατσε να καταλαβω το επιχειρημα.Επειδη οι πιτσιρικαδες ειναι πιο στα ντουζενια τους να μην τους λαμβανει το κρατος υποψη του και να μην τους προστατευει.Αμα μεγαλωσουν και αρχισουν τα ζορια...εχει ο θεος :lol:

Το πρόβλημά τους δεν είναι η υγεία ρε συ, τουλάχιστον όχι όσο διατυμπανίζουν.

Το πρόβλημά τους είναι ότι ο καπνός τους βρωμάει. Απλώς, η υγεία είναι ένα ίσχυρότερο επιχείρημα (και ως ένα βαθμό, δικαίως).

• Moderators

Εχουν εξαγει αλλοι συμπερασματα για εμας , επιστημονες .Ουτε επιχειρηματα μπορει να ειναι το 'μπορει ενα εφραγμα να οφειλεται στο τσιγαρο , μπορει και οχι'.

Μα αυτό ακριβώς λέω κι εγώ ρε μαν. Όταν θα πας στον γιατρό για μπαλονάκι λόγω φραγμένων αρτηριών θα σου πει "αν δεν θες να αποδημήσεις εις κύριον, θα κόψεις το τσιγάρο, θα κόψεις το κοκορέτσι, θα περπατάς δυο ώρες τη μέρα, θα ελέγχεις συχνά την πίεσή σου, θα παίρνεις αυτό κι αυτό το χάπι κοκ". Αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να οφείλεται η πάθησή σου σε κάποιο από αυτά, ούτε σημαίνει ότι δεν οφείλεται σε κάτι από αυτά. Απλά ο γιατρός θα προσπαθήσει να πιάσει όλο το φάσμα των πιθανών συμπεριφορών που μπορεί να φταίνε για την πάθηση.

Για αυτό δεν μπορούμε να λέμε ότι το τσιγάρο φταίει για την τάδε πάθηση, όταν η τάδε πάθηση μπορεί να οφείλεται σε ένα κάρο πράγματα.

Οχι ειναι το "ελα μωρε για την βρωμα λενε μονο και μετα μας βαζουν την υγεια και καλα" ειναι καλο επιχείρημα.

Αν ειναι να αφηνουμε και τα σκουπιδια οπου να νε, εξαλλου ποσοι πεθαναν απο σκουπιδια?

Μα αυτό ακριβώς λέω κι εγώ ρε μαν. Όταν θα πας στον γιατρό για μπαλονάκι λόγω φραγμένων αρτηριών θα σου πει "αν δεν θες να αποδημήσεις εις κύριον, θα κόψεις το τσιγάρο, θα κόψεις το κοκορέτσι, θα περπατάς δυο ώρες τη μέρα, θα ελέγχεις συχνά την πίεσή σου, θα παίρνεις αυτό κι αυτό το χάπι κοκ". Αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να οφείλεται η πάθησή σου σε κάποιο από αυτά, ούτε σημαίνει ότι δεν οφείλεται σε κάτι από αυτά. Απλά ο γιατρός θα προσπαθήσει να πιάσει όλο το φάσμα των πιθανών συμπεριφορών που μπορεί να φταίνε για την πάθηση.

Για αυτό δεν μπορούμε να λέμε ότι το τσιγάρο φταίει για την τάδε πάθηση, όταν η τάδε πάθηση μπορεί να οφείλεται σε ένα κάρο πράγματα.

E οχι βρε συ.Βολευει να πιανουμε τις παθησεις που μπορει να εχουν πολλα αιτια η η επιβαρυνση τους να οφειλεται κυριως σε αλληλεπιδραση αυτων.Ετσι απενεχοποιουμε τον τσιγαρο .Βαριεμαι να ψαξω τωρα λινκ (επιστημονικα, γιατι αλλιως δεν βλεπω να πειθεστε ) για το τσιγαρο και τις συνεπειες του, για αυτο την γλυτωσε αυτο το επιχειρημα..:devil::P

Ε καλά τώρα, είναι απάντηση αυτή; Η βρώμα είναι αιτία απαγόρευσης;

να δοκιμασω να αμολησω μερικες αμπουλες βρωμας σε ενα μαγαζι?:lol:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...