Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γουάτ;

Εγω πιθανόν θα εμφανίσω από το ενεργητικό και όχι από το παθητικό κάπνισμα :P

Αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς :rolleyes:

σε σχέση με

το πιθανό τροχαίο ατύχημα.

Όπως όλοι δεν πεθαίνουν από τα τροχαία, έτσι δεν εμφανίζουν όλοι καρκίνο λόγο καπνίσματος, παθητικού ή μη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Μονο που..

http://www.apogevmatini.gr/?p=79842

αλλη ειναι η πραγματικοτητα.

Θα ακουστώ κλισέ, αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Ως πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, στα διάφορα sites (με ένα googlάρισμα θα βρεις κάμποσα), δίνονται οι παθήσεις τις καρδιάς. Οι καρδιοπαθήσεις οφείλονται στο γήρας και στην κληρονομικότητα (τα οποία δεν τα λαμβάνουμε υπόψην), στην κακή διατροφή, στο κάπνισμα και σε κάποιες άλλες αιτίες λιγότερο σημαντικές. Οπότε, όπως κατηγορούμε όλοι το κάπνισμα, γιατί δεν κατηγορούμε με το ίδιο πάθος και την κακή διατροφή; Γιατί να μη ζητήσουμε να απαγορευτούν το αλάτι και τα ζωικά λίπη (υπέρταση και χοληστερίνη νομίζω είναι υπεύθυνες σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι το κάπνισμα στους θανάτους λόγω καρδιάς); Αφού χρειαζόμαστε νόμους για να μας προστατεύσουν, αφού είμαστε ανίκανοι μόνοι μας δεν θα ήταν λογικό κάτι τέτοιο; Μήπως όμως, αν γινόταν κάτι τέτοιο, θα βγαίναμε όλοι και θα τους παίρναμε με τις πέτρες;

Θα ακουστώ κλισέ, αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Ως πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, στα διάφορα sites (με ένα googlάρισμα θα βρεις κάμποσα), δίνονται οι παθήσεις τις καρδιάς. Οι καρδιοπαθήσεις οφείλονται στο γήρας και στην κληρονομικότητα (τα οποία δεν τα λαμβάνουμε υπόψην), στην κακή διατροφή, στο κάπνισμα και σε κάποιες άλλες αιτίες λιγότερο σημαντικές. Οπότε, όπως κατηγορούμε όλοι το κάπνισμα, γιατί δεν κατηγορούμε με το ίδιο πάθος και την κακή διατροφή; Γιατί να μη ζητήσουμε να απαγορευτούν το αλάτι και τα ζωικά λίπη (υπέρταση και χοληστερίνη νομίζω είναι υπεύθυνες σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι το κάπνισμα στους θανάτους λόγω καρδιάς); Αφού χρειαζόμαστε νόμους για να μας προστατεύσουν, αφού είμαστε ανίκανοι μόνοι μας δεν θα ήταν λογικό κάτι τέτοιο; Μήπως όμως, αν γινόταν κάτι τέτοιο, θα βγαίναμε όλοι και θα τους παίρναμε με τις πέτρες;

Οχι, διοτι κατα τη γνωμη των (φανατικων) μη καπνιστων, ανικανοι ειναι μονο οι καπνιστες.

Όπως όλοι δεν πεθαίνουν από τα τροχαία, έτσι δεν εμφανίζουν όλοι καρκίνο λόγο καπνίσματος, παθητικού ή μη.

Ναι, εγώ απλά παρέθεσα τα bold αλλαγμένα προς το χαβαλέ κυρίως για την πρώτη και δεύτερη παράγραφο του post.

Στα υπόλοιπα με κάλυψε ο bluesattack :P

Και σχετικά με τις πιθανότητες, μην κολλάς στον καρκίνο. Ένα παιδί που τρώει επι δυο ώρες κάθε μέρα (π.χ. πήγαινε-ελα σχολείο ξέρωγω) τον καπνό του γονιού του μέσα στο αμάξι μπορεί να αναπτύξει πολύ πιο άμεσα (αν και ίσως όχι τόσο σοβαρά) προβλήματα, από κρυολογήματα, ωτίτιδες, άσθμα, μελλοντικές παθήσεις του αναπνευστικού κ.λπ.

Δεν κατάλαβες αυτές οι έρευνες βγαίνουν με σκοτεινές μεθόδους, π.χ αν πας από καρδία και είσαι καπνιστής, θα πουν ότι φταίει το κάπνισμα, ΧΩΡΙΣ να λάβουν υπόψιν το ποσοστό του καπνίσματος, το ίδιο συμβαίνει με τις υπόλοιπες αιτίες θανάτου που ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ με το τσιγάρο, ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΤΣΙ.

Επίσης ο τρόπος διεξαγωγής της έρευνας για τον καρκίνο από παθητικό κάπνισμα πως την έκαναν; Ρώτησαν πόσες φορές και ανάμεσα σε πόσα τσιγάρα βρέθηκε ο ΜΗ καπνιστής στη ζωή του ΟΛΟΚΛΗΡΗ και βγήκε σχετικό δείγμα;

---------- Προσθήκη στις 18:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:15 ----------

Επίσης η γιαγιά μου πήγε από καρκίνο του πνεύμονα που έκανε μετάσταση στα κόκκαλα, η γιαγιά μου βρέθηκε ΛΊΓΕΣ φορές ανάμεσα σε τσιγάρο γιατί ο παπούς μου ήταν ναυτικός και έλειπε συχνά και για μεγάλα διαστήματα και ο πατέρας μου δεν κάπνιζε συστηματικά στο σπίτι (άντε 1-2 φορές να τον έχω δει να καπνίζει στο σπίτι).

Εκτός και αν η γιαγιά μου είχε εραστή ενδιάμεσα...και κάπνιζε...αχα!;ρ

Για αυτο λοιπον, για να μην κατηγορησουμε μετα τα λιπη, το ..σεξ , και δεν ξερω τι αλλο ,δεν επιθυμουμε ουτε την ολοκληρωτικη απαγορευση του τσιγαρου.Θελουμε να απαγορευτει στους χωρους οπου επιβαρυνεις τους αλλους.Φαντασου τωρα να ειχε καποιος προβλημα χοληστερινης και καποιοι να τον ταιζαν με το ζορι ολα τα παραπανω.Δεν θα θελαμε να τους παρουμε με τις πετρες ?

Επίσης ο τρόπος διεξαγωγής της έρευνας για τον καρκίνο από παθητικό κάπνισμα πως την έκαναν; Ρώτησαν πόσες φορές και ανάμεσα σε πόσα τσιγάρα βρέθηκε ο ΜΗ καπνιστής στη ζωή του ΟΛΟΚΛΗΡΗ και βγήκε σχετικό δείγμα;

Φαντάζομαι κάπως έτσι. Παίρνουν δείγματα ανάλογα με τις συνθήκες αν και σε πιό μετρήσιμο δείγμα από το παράδειγμά σου :P

Φερ'ειπείν μπορεί να βγάλουν δείγματα μη καπνιστών με καπνιστές και μη καπνιστές συντρόφους αντίστοιχα, ή με μη καπνιστών/καπνιστών εργαζομένων σε χώρο καπνιστών και να συγκρίνουν ποσοστά.

• Moderators
Για αυτο λοιπον, για να μην κατηγορησουμε μετα τα λιπη, το ..σεξ , και δεν ξερω τι αλλο ,δεν επιθυμουμε ουτε την ολοκληρωτικη απαγορευση του τσιγαρου.Θελουμε να απαγορευτει στους χωρους οπου επιβαρυνεις τους αλλους.Φαντασου τωρα να ειχε καποιος προβλημα χοληστερινης και καποιοι να τον ταιζαν με το ζορι ολα τα παραπανω.Δεν θα θελαμε να τους παρουμε με τις πετρες ?

Τώρα με πας αλλού όμως. Πόσταρες ένα λινκ που λέει κάτι το οποίο δεν στέκει και σε αυτό απάντησα. Αν ο νόμος είναι θεμιτός για να μην βλάπεται η υγεία των καπνιστών, τότε πρέπει να απαγορευτούν κι άλλα πράγματα. Προφανώς, όμως δεν είναι αυτή η ουσία του νόμου. Οπότε μην ποστάρεις λινκς για το αν το κάπνισμα είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου, γιατί ΔΕΝ είναι. :)

Τώρα με πας αλλού όμως. Πόσταρες ένα λινκ που λέει κάτι το οποίο δεν στέκει και σε αυτό απάντησα. Αν ο νόμος είναι θεμιτός για να μην βλάπεται η υγεία των καπνιστών, τότε πρέπει να απαγορευτούν κι άλλα πράγματα. Προφανώς, όμως δεν είναι αυτή η ουσία του νόμου. Οπότε μην ποστάρεις λινκς για το αν το κάπνισμα είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου, γιατί ΔΕΝ είναι. :)

Και πως κατεληξες οτι δεν στεκει ? Εχεις κανει τις δικες σου ερευνες και εχεις βγαλει αλλα συμπερασματα ? :P

• Moderators
Και πως κατεληξες οτι δεν στεκει ? Εχεις κανει τις δικες σου ερευνες και εχεις βγαλει αλλα συμπερασματα ? :P

Όχι, ένα search στο google αρκούσε. :-)

Βασικά είναι περίεργο θέμα... ναι μεν τόσες ασθένειες και παθήσεις οφείλονται σε διατροφή, φυσική κατάσταση κ.λπ, το κάπνισμα όμως μπορεί να ενισχύσει παθήσεις που ο καπνιστής μπορεί και να μην εμφάνιζε αν δεν κάπνιζε ;)

• Moderators
Βασικά είναι περίεργο θέμα... ναι μεν τόσες ασθένειες και παθήσεις οφείλονται σε διατροφή, φυσική κατάσταση κ.λπ, το κάπνισμα όμως μπορεί να ενισχύσει παθήσεις που ο καπνιστής μπορεί και να μην εμφάνιζε αν δεν κάπνιζε ;)

Εννοείται αυτό.

Όμως σκέψου, υπάρχουν μη καπνιστές που παθαίνουν καρκίνο του πνεύμονα, πράγμα που μπορεί να οφείλεται στο παθητικό κάπνισμα ή μπορεί και να μην οφείλεται στο παθητικό κάπνισμα.

Ομοίως, υπάρχουν καπνιστές που παθαίνουν καρκίνο του πνεύμονα. Γιατί θεωρούμε όλοι αυτομάτως ότι οφείλεται στο ότι καπνίζουν; Μήπως υπάρχει μερίδα του πληθυσμού των καπνιστών που θα εμφάνιζε καρκίνο του πνεύμονα ακόμα κι αν δεν κάπνιζε; Γιατί αυτή την περίπτωση δεν την εξετάζουμε ποτέ;

To point μου είναι ότι δεν μπορούμε να εξάγουμε ασφαλές συμπέρασμα. Για μένα ο νόμος είναι θεμιτός (θα εξέταζα ακόμα και καθολική απαγόρευση της πώλησης των τσιγάρων, αν και είμαι καπνιστής), αλλά μην λέμε πράγματα που δεν στέκουν για να τονίσουμε τα επιχειρήματά μας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...