Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μέσα σε τρεις μέρες λειτουργίας το τηλεφωνικό κέντρο 1142 έχει δεχθεί 12.382 κλήσεις ενώ από την αρχή του μέτρου περισσότερες από 118.000 κλήσεις.

Αυτό το θεωρείτε φυσιολογικό και μη υποκριτικό δηλαδή;

Το 1142 δεν δέχεται μόνο καταγγελίες. Δέχεται ερωτήσεις για τις διατάξεις του νόμου, τι επιτρέπεται και τι όχι, δίνει πληροφορίες για τις μεθόδους διακοπής, παραπέμπει σε ιατρεία διακοπής καπνίσματος κτλ. Άρα το νούμερο δεν σημαίνει ότι έχουν γίνει τόσες καταγγελίες.

Ρουφιάνοι λέγονται αυτοι που κρύβονται πισω απο την κουκούλα και την ανωνυμία ενος τηλεφώνου. Δεν εχουν τα άντερα να το πουν στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού ή στον πελάτη που ενοχλεί ή να τραβήξουν, στην τελική, εναν πρασινομπλε-ντυμένο μπάρμπα που κυκλοφορεί εκει κοντα και να δώσουν στεγνά τον φταίχτη χωρις μασκα.

Ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε.

Αποκλείεται δηλαδή να έχουν κάνει παρατήρηση και να μην βρήκαν το δίκιο τους; Κι εγώ στη γειτονιά μου έχω έναν που βάζει μουσική δυνατά στις 3 τη νύχτα. Του το είπαν μια φορά, το είπαν 2, την τρίτη κάλεσαν αστυνομία. Ρουφιάνοι κι αυτοί; Επίσης, υπάρχει κάποιος λόγος που η εφαρμογή των νόμων γενικότερα ανατίθεται σε ειδικά σώματα και όχι στους πολίτες. Γιατί αυτός ο νόμος να αποτελεί εξαίρεση;

Δηλαδή αν έχεις μέσα στο αυτοκίνητο το 12χρονο παιδί σου και πηγαίνεις στο αντίθετο ρεύμα, θα φας 400 €, ενώ αν καπνίζεις και οδηγείς κανονικά θα φας 3000 €!

Η είδηση λέει "μέχρι 3000". Προφανώς η σύγκριση που κάνεις δεν έχει νόημα επομένως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αυτος ο νομος ειναι τοσο ηλίθιος οσο μια κονσέρβα σαρδέλας. Γιατι ετσιθελικά κόβει το δικαίωμα κάποιου να καπνίζει και τον περιθωριοποιεί λες και εχει λέπρα.

Οποιος θελει να καπνίζει ας παει σε κατάστημα που δεν απαγορεύεται και οποιος δεν γουστάρει να φουμάρει, σκυλοβρωμάει καπνο (εδω ειμαι εγω) να πηγαίνει σε αλλα μαγαζιά.

Τα έχουμε πεί 1Κ φορές. Δικαίωμα του νόμου ετσιθελικά να βάζει περιορισμούς υπέρ υγείας/ασφάλειας σε δημόσιους χώρους (όλα τα μαγαζιά είναι απο την άδεια τους δημόσιοι χώροι). Όπως λές και εσύ... 'Σε όποιον δε γουστάρει μπορεί να καπνίσει σπίτι του ή να φτιάξει λέσχη καπνιστών'. Με την ίδια λογική που ετσιθελικά απαγορεύει βιομηχανίες μέσα στην πόλη ή ορίζει συγκεκριμένη κατεύθυνση κίνησης των αυτοκινήτων στους δρόμους.

Τα έχουμε πεί 1Κ φορές. Δικαίωμα του νόμου ετσιθελικά να βάζει περιορισμούς υπέρ υγείας/ασφάλειας σε δημόσιους χώρους (όλα τα μαγαζιά είναι απο την άδεια τους δημόσιοι χώροι). Όπως λές και εσύ... 'Σε όποιον δε γουστάρει μπορεί να καπνίσει σπίτι του ή να φτιάξει λέσχη καπνιστών'. Με την ίδια λογική που ετσιθελικά απαγορεύει βιομηχανίες μέσα στην πόλη ή ορίζει συγκεκριμένη κατεύθυνση κίνησης των αυτοκινήτων στους δρόμους.

Δεν λεει κατι αντιθετο και ο ανηλικος, απλα λεει οτι ο νομος αυτος θεωρει οτι ειναι ηλιθιος.

Για παρα πολλους νομους για τον α η β λογο θεωρουμε οτι ειναι ηλιθιοι. Αν ερθεις στην πολη μου θα σου δειξω δεκαδες μονοδρομησεις (μιας και τις αναφερεις), που με την πρωτη ματια θα τις θεωρησεις ηλιθιες. Ετσιθελικα μας τις εβαλαν, αλλα δεν παυουν να ειναι ηλιθιες.

Το 1142 δεν δέχεται μόνο καταγγελίες. Δέχεται ερωτήσεις για τις διατάξεις του νόμου, τι επιτρέπεται και τι όχι, δίνει πληροφορίες για τις μεθόδους διακοπής, παραπέμπει σε ιατρεία διακοπής καπνίσματος κτλ. Άρα το νούμερο δεν σημαίνει ότι έχουν γίνει τόσες καταγγελίες.

Έτσι βγάζει νόημα.

Η είδηση λέει "μέχρι 3000". Προφανώς η σύγκριση που κάνεις δεν έχει νόημα επομένως.

Είπαμε, το ποσόν του προστίμου είναι ανάλογο με τα αποτσίγαρα στο τασάκι.;ρ

Δεν λεει κατι αντιθετο και ο ανηλικος, απλα λεει οτι ο νομος αυτος θεωρει οτι ειναι ηλιθιος.

Για παρα πολλους νομους για τον α η β λογο θεωρουμε οτι ειναι ηλιθιοι. Αν ερθεις στην πολη μου θα σου δειξω δεκαδες μονοδρομησεις (μιας και τις αναφερεις), που με την πρωτη ματια θα τις θεωρησεις ηλιθιες. Ετσιθελικα μας τις εβαλαν, αλλα δεν παυουν να ειναι ηλιθιες.

Μην ανησυχείς και στο δήμο μου έχουν ακόμα πιο ηλίθιες ρυθμίσεις. Μάλιστα, σε ότι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ουσιαστικά δεν έχεις καμία δυνατότητα εναντίωσης επειδή είναι κανονιστικές διατάξεις και όχι ατομικές πράξεις. Τουλάχιστον για το νόμο αυτό υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αποκλείεται δηλαδή να έχουν κάνει παρατήρηση και να μην βρήκαν το δίκιο τους;

Δεν κανεις πολλες παρατηρήσεις. Στον υπεύθυνο του μαγαζιού πας, αν δεν θέλεις να μπλεκεις με τον καθε κατεστραμμένο πελάτη. Και του λες το και το. Αν ο υπεύθυνος σε γραψει στα καταστοιχα του. Τοτε δεν ξαναπατάς στο μαγαζι. Γιατι να θελήσεις να πας καπου που δεν εισαι καλοδεχούμενος?

Κι εγώ στη γειτονιά μου έχω έναν που βάζει μουσική δυνατά στις 3 τη νύχτα. Του το είπαν μια φορά, το είπαν 2, την τρίτη κάλεσαν αστυνομία. Ρουφιάνοι κι αυτοί;

Νομιζω πως συγκρίνουμε μηλα με πορτοκάλια, φρούτα και τα δυο αλλά...

Επίσης, υπάρχει κάποιος λόγος που η εφαρμογή των νόμων γενικότερα ανατίθεται σε ειδικά σώματα και όχι στους πολίτες. Γιατί αυτός ο νόμος να αποτελεί εξαίρεση;

Εξαρτάται με τον νόμο.

Το οτι είμαστε τοσο ζωα που σε καθε βήμα χρειαζόμαστε δερβέναγα πανω απο τα κεφάλι μας για να μην πρήζουμε τους όρχις των αλλων, ειναι και αυτος ενας λογος.

Αλλα που να παρει η ευχή, αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε τοσο απλα πράγματα, ε να παει στο διαολο τοτε.

Με την διαφορά πως τις βιομηχανίες τις επιτρέπει σε εναν ΑΛΛΟ χώρο, και τα αμάξια εχουν δρόμους ΚΑΙ προς την αλλη κατεύθυνση.

Εδω απαγορεύουν στους καπνιστές να φουμάρουν χωρις να εχουν εναν αλλο χώρο, χωρις καμια αλλη κατεύθυνση.

Επεξ/σία από ANHLIKOS

Ρουφιάνοι λέγονται αυτοι που κρύβονται πισω απο την κουκούλα και την ανωνυμία ενος τηλεφώνου. Δεν εχουν τα άντερα να το πουν στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού ή στον πελάτη που ενοχλεί ή να τραβήξουν, στην τελική, εναν πρασινομπλε-ντυμένο μπάρμπα που κυκλοφορεί εκει κοντα και να δώσουν στεγνά τον φταίχτη χωρις μασκα.

Ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε.

Και αμα καποιος ειναι πιο θερμοαιμος απο οτι πρεπει (εχει πιο πολλα αντερα..) και αντι να παρακαλαει , παει αγανακτισμενος και σβουριξει μια σφαλιαρα στο καπνισταρα , να του φυγει το τσιγαρο απο το στομα ? Θα ειναι αποδεκτο αυτο ? Να ξερουμε ποση αντερια να κουβαλαμε μαζι μας δηλαδης..

Έχει και παραέχει.

Αν είσαι υπότροπος, δηλαδή αν ΞΑΝΑπαραβιάσεις τη διπλή γραμμή, φτάνει μέχρι τα 800€ το μέγιστο.

Δηλαδή θέτεις ζωές σε άμεσο κίνδυνο 2 φορές και πάλι το πρόστιμο δεν είναι ούτε το μισό (400+800 = 1200).

Το επόμενο βήμα είναι αυτό που είπα : Δημόσιος λιθοβολισμός μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και δήμευση της περιουσίας για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Ε, μα έχουνε χάσει ΕΝΤΕΛΩΣ την έννοια του μέτρου και του δικαίου κάποιοι εκεί ψηλά.

Και αμα καποιος ειναι πιο θερμοαιμος απο οτι πρεπει (εχει πιο πολλα αντερα..) και αντι να παρακαλαει , παει αγανακτισμενος και σβουριξει μια σφαλιαρα στο καπνισταρα , να του φυγει το τσιγαρο απο το στομα ? Θα ειναι αποδεκτο αυτο ? Να ξερουμε ποση αντερια να κουβαλαμε μαζι μας δηλαδης..

Μπερδεύεις τα άντερα με την βλακεία.

Ολοι ήμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να αποδεχτούμε τις συνέπειες οποιες και αν είναι ;)

Εν τω μεταξύ, εγω έδωσα 3 εναλλακτικές. Πας στον μαγαζάτορα, στον πελάτη ή στο όργανο... Ο καθενας βέβαια πιάνεται απο κει που γουσταριζει. :-)

Μπερδεύεις τα άντερα με την βλακεία.

Ολοι ήμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να αποδεχτούμε τις συνέπειες οποιες και αν είναι ;)

Και ο καπνιστης λοιπον , ας ειναι ετοιμος να δεχθει τις συνεπειες της παρανομιας του ,χωρις δικαιολογιες..;)

Και ο καπνιστης λοιπον , ας ειναι ετοιμος να δεχθει τις συνεπειες της παρανομιας του ,χωρις δικαιολογιες..;)

Το ιδιο λεμε.

Με τη διαφορά πως δεν εχει αλλη εναλλακτική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε μπορείς να καπνίσεις ΟΥΤΕ στο αυτοκίνητο σου, που πληρώνεις τέλει κυκλοφορίας (δηλαδή, εγώ που δεν έχω παιδιά, δε μπορώ να καπνίσω μέσα στο αμάξι μου; (αν είχα)), βιάζεσαι να πας σπίτι, άρα δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο και γίνεσαι ένας παθητικός πολίτης.

Επεξ/σία από status

Δεν κανεις πολλες παρατηρήσεις. Στον υπεύθυνο του μαγαζιού πας, αν δεν θέλεις να μπλεκεις με τον καθε κατεστραμμένο πελάτη. Και του λες το και το. Αν ο υπεύθυνος σε γραψει στα καταστοιχα του. Τοτε δεν ξαναπατάς στο μαγαζι. Γιατι να θελήσεις να πας καπου που δεν εισαι καλοδεχούμενος?

Γιατί είναι υποχρέωση του.

Εξαρτάται με τον νόμο.

Το οτι είμαστε τοσο ζωα που σε καθε βήμα χρειαζόμαστε δερβέναγα πανω απο τα κεφάλι μας για να μην πρήζουμε τους όρχις των αλλων, ειναι και αυτος ενας λογος.

Αλλα που να παρει η ευχή, αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε τοσο απλα πράγματα, ε να παει στο διαολο τοτε.

Όταν βγαίνω για να διασκεδάσω δεν έχω καμία όρεξη να 'συνεννοούμαι' με τον οποιονδήποτε για βασικά πράγματα.

Με την διαφορά πως τις βιομηχανίες τις επιτρέπει σε εναν ΑΛΛΟ χώρο, και τα αμάξια εχουν δρόμους ΚΑΙ προς την αλλη κατεύθυνση.

Εδω απαγορεύουν στους καπνιστές να φουμάρουν χωρις να εχουν εναν αλλο χώρο, χωρις καμια αλλη κατεύθυνση.

Έχουν άλλο χώρο, κάθε ΙΔΙΩΤΙΚΟ χώρο. Ο δημόσιος είναι δημόσιος, να τον μετατρέψουμε σε ιδιωτικό για να καπνίζουμε; Και οι βιομηχανίες λειτουργούν σε χώρους που δεν μένει κόσμος, δεν τις μεταφέρουν απλά σε άλλη πόλη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...