Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μέχρι 3.000 πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος σκέφτεται να επιβάλλει το υπουργείο Υγείας σε όσους καπνίζουν κατά τη διάρκεια της οδήγησης στην περίπτωση που υπάρχει επιβάτης κάτω των 12 ετών στο αυτοκίνητο.

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/291317.html

Είναι λίγο υπερβολικοί... η μήπως όχι; ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αυτο ηταν και το point μου, οτι χτυπησαν στο κεντρο, (οπου φτανουν δηλαδη), ισα ισα για να γινουν θεμα για τις ειδησεις. Πρωτη μερα ηταν, επρεπε να δειξουν οτι λειτουργει το συστημα (τρομαρα τους).

Not really. Απο την 1η του μήνα και ύστερα κάθε μέρα ακούω και για ένα μαγαζί που την έχει φάει. Και όλοι απο το πρώτο πρόστιμο και πέρα βγάζουν τασάκια και τέλος τέρμα.

Το επόμενο ξέρετε είναι διπλάσιο και ούτως καθεξής. Οπότε και να θελήσει να γράψει στα @@ του τον νόμο κάποιος και για δεύτερη φορά ακόμα και μετά απο 2-3 μήνες, όταν την ξαναφάει, την επόμενη θα το ξανασκεφτεί κτλ κτλ..

Γενικά μην έχετε wet dreams για ουτοπικό νόμο αυτή τη φορά.

Μέχρι 3.000 πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος σκέφτεται να επιβάλλει το υπουργείο Υγείας σε όσους καπνίζουν κατά τη διάρκεια της οδήγησης στην περίπτωση που υπάρχει επιβάτης κάτω των 12 ετών στο αυτοκίνητο.

Ε, ας μου πάρουν το δίπλ...ow wait.

Ψέμματα, ούτε αμάξι έχω.:Ρ

Not really. Απο την 1η του μήνα και ύστερα κάθε μέρα ακούω και για ένα μαγαζί που την έχει φάει. Και όλοι απο το πρώτο πρόστιμο και πέρα βγάζουν τασάκια και τέλος τέρμα.

Το επόμενο ξέρετε είναι διπλάσιο και ούτως καθεξής. Οπότε και να θελήσει να γράψει στα @@ του τον νόμο κάποιος και για δεύτερη φορά ακόμα και μετά απο 2-3 μήνες, όταν την ξαναφάει, την επόμενη θα το ξανασκεφτεί κτλ κτλ..

Γενικά μην έχετε wet dreams για ουτοπικό νόμο αυτή τη φορά.

Νομίζω ότι τα περισσότερα μαγαζιά βασίζονται ακόμα στον καλό καιρό που επιτρέπει να είναι ανοικτά απο διάφορες μεριές. Αν αυτό αλλάξει θα έχουν πρόβλημα.

Μηπως οχι; για σκεψου υποκρισια, να αναγκαζουν καποιον να μην καπνισει στο αυτοκινητο οταν υπαρχει το παιδι του (για μια διαδρομη 10 λεπτων η μιας ωρας), και μολις φτασει στο σπιτι του να κανπισει ανετα μπροστα στο παιδι του για τις επομενες 20 ωρες, και το παιδι να κοιμηθει ακομη και σε τετοιο βρωμικο περιβαλλον. Αν ο αλλος ειναι καφρος, και που θα του κοψεις το τσιγαρο στο αμαξι τι θα καταφερεις;

μέσα σε τρεις μέρες λειτουργίας το τηλεφωνικό κέντρο 1142 έχει δεχθεί 12.382 κλήσεις ενώ από την αρχή του μέτρου περισσότερες από 118.000 κλήσεις.

Αυτό το θεωρείτε φυσιολογικό και μη υποκριτικό δηλαδή;

Ο νόμος με το αμάξι μια χαρά λογικός μου ακούγεται εμένα. Με επιβάτη κάτω των 12 πέφτει το πρόστιμο, όχι γενικά. Χαχ, σκέφτομαι την ίδια μαμαδολογική αυτών που έρχονται στα μουσεία και λένε ότι το παιδί τους είναι κάτω των 12 για να μην κόψουν εισιτήριο, να κλαίγονται στον μπάτσο ότι ο 11χρονος γιος τους είναι 14.

Αυτο ειναι φυσιολογικό για τα δεδομένα της χώρας. Όπου το ρουφιανεμα δίνει και παίρνει.

Αυτο ειναι φυσιολογικό για τα δεδομένα της χώρας. Όπου το ρουφιανεμα δίνει και παίρνει.

Ε ναι όταν δεν μας βολεύει είναι ρουφιάνεμα.

Ρουφιάνοι λέγονταν συνεργάτες των κατοχικών/δικτατορικών δυνάμεων σε καιρούς κατοχής/δικτατορίας οι οποίοι αποκάλυπταν την ταυτότητα μελών της αντίστασης.

Τί ακριβώς σχέση έχει αυτό με την καταγγελία ετσιθελικής, δημόσιας παραβίασης ενός νόμου που έχει ψηφισθεί απο τη βουλή πραγματικά θα ήθελα να το ξέρω. Βέβαια ο καθένας ορίζει ώς ρουφιάνο όποιον δεν τον συμφέρει.

Με τη λογική μερικών αν κάποιος δηλητηριάσει κάποια αδέσποτα και τον καταγγείλω θα είμαι ρουφιάνος.

Ο νόμος με το αμάξι μια χαρά λογικός μου ακούγεται εμένα. Με επιβάτη κάτω των 12 πέφτει το πρόστιμο, όχι γενικά. Χαχ, σκέφτομαι την ίδια μαμαδολογική αυτών που έρχονται στα μουσεία και λένε ότι το παιδί τους είναι κάτω των 12 για να μην κόψουν εισιτήριο, να κλαίγονται στον μπάτσο ότι ο 11χρονος γιος τους είναι 14.

Το αστειο ξερεις ποιο ειναι; Οτι με το τηλεφωνημα, δε συνεπαγεται οχι το προστιμο, αλλα ουτε καν η επισκεψη στον εν λογω χωρο για ελεγχο. Πολλοι νομιζουν οτι με το που θα παρουν τηλεφωνο, θα σκασουν μυτοι τιποτε κομαντος τυπου ραμπο, και θα κοψουν κωλους, χωρις να ξερουν οτι μονο με αυτοφωρη διαδικασια μπορει να κοπει προστιμο.

Καλά, δεδομένων των συνθηκών, σε λίγο καιρό θα λέμε ότι με το τηλεφώνημα δεν συνεπάγεται ότι θα έρθουν οι δημοτόμπατσοι.

Το προβλημα δεν ειναι αν θα θελουν να ερθουν η οχι (που εχεις πολυ δικιο οπως το θετεις), απλα οταν εχεις 5000 χλησεις τη μερα σε μια περιοχη πχ σαν τη Θεσ/νικη πρεπει απο τη μια να εχεις απειρους υπαλληλους να προλαβουν, αλλα απο την αλλη και να προλαβουν... θα ειναι ο λογος σου (ως καταγγελων) απεναντι στο λογο του μαγαζατορα. Δεν εχει νοημα λοιπον για αυτους να φτασουν μεχρι το καταστημα την ωρα που θα γινει το τηλεφωνημα, απλα ισως το βαζουν σε μια προτεραιοτητα στη λιστα τους, για ενα μετεπειτα ξαφνικο ελεγχο.

Εκει ειναι η διαφορα, που πολλοι μανιωδεις αντικαπνιστες νομιζουν οτι αμα παρουν τηλεφωνο θα σκασει μυτη στο δευτερολερτο ο τυπος απο την κοκακολαζερο με το ελικοπτερο να τους σωσει.

Μπα ... μην το λες ...

Κανονικά θα έπρεπε να τους κρεμάνε στο Σύνταγμα και να δημεύουν τις περιουσίες τους!

Αντιγράφω από τον ΚΟΚ :

http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf

- Κυκλοφορία και οδήγηση οχημάτων, που εκπέμπουν ουσίες ή βλαπτικά προϊόντα, που ρυπαίνουν το περιβάλλον ή / και προκαλούν θόρυβο, πέραν των επιτρεπομένων ορίων, πρόστιμο 200 €

- Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη : 700 € + αφαίρεση διπλώματος για 2 μήνες + πινακίδες 20 ημέρες

- Παραβίαση διαγραμμίσεων : 400 € + 10 μέρες δίπλωμα + πινακίδες

- Ζώνη / κράνος 350€

Δηλαδή αν έχεις μέσα στο αυτοκίνητο το 12χρονο παιδί σου και πηγαίνεις στο αντίθετο ρεύμα, θα φας 400 €, ενώ αν καπνίζεις και οδηγείς κανονικά θα φας 3000 €!

Θου κύριε φυλακήν τω πληκτρολογίω μου!

:X:X:X

Ε ναι όταν δεν μας βολεύει είναι ρουφιάνεμα.

Οταν λες "δεν μας βολεύει" εννοείς, εμας τους καπνιστές?

Να σου πω τοτε, πως τσιγάρο εχω να κανω απο τη πρώτη Λυκείου τοτε που στα παρτι νομίζαμε πως με καθε τσιγάρο μεγάλωνε το πουλί μας.

(και οχι δεν το άφησα επειδη δεν ειδα αποτέλεσμα στη τσουτσου μου, αλλα δεν μου άρεσε η γεύση - καπνός - ημουν αθλητής :P:-D)

Ρουφιάνοι λέγονταν συνεργάτες των κατοχικών/δικτατορικών δυνάμεων σε καιρούς κατοχής/δικτατορίας οι οποίοι αποκάλυπταν την ταυτότητα μελών της αντίστασης.

Ρουφιάνοι λέγονται αυτοι που κρύβονται πισω απο την κουκούλα και την ανωνυμία ενος τηλεφώνου. Δεν εχουν τα άντερα να το πουν στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού ή στον πελάτη που ενοχλεί ή να τραβήξουν, στην τελική, εναν πρασινομπλε-ντυμένο μπάρμπα που κυκλοφορεί εκει κοντα και να δώσουν στεγνά τον φταίχτη χωρις μασκα.

Ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε.

Τί ακριβώς σχέση έχει αυτό με την καταγγελία ετσιθελικής, δημόσιας παραβίασης ενός νόμου που έχει ψηφισθεί απο τη βουλή πραγματικά θα ήθελα να το ξέρω. Βέβαια ο καθένας ορίζει ώς ρουφιάνο όποιον δεν τον συμφέρει.

Αυτος ο νομος ειναι τοσο ηλίθιος οσο μια κονσέρβα σαρδέλας. Γιατι ετσιθελικά κόβει το δικαίωμα κάποιου να καπνίζει και τον περιθωριοποιεί λες και εχει λέπρα.

Οποιος θελει να καπνίζει ας παει σε κατάστημα που δεν απαγορεύεται και οποιος δεν γουστάρει να φουμάρει, σκυλοβρωμάει καπνο (εδω ειμαι εγω) να πηγαίνει σε αλλα μαγαζιά.

Με τη λογική μερικών αν κάποιος δηλητηριάσει κάποια αδέσποτα και τον καταγγείλω θα είμαι ρουφιάνος.

Αυτο δεν βγάζει πολυ κλάμα, στην θέση των αδέσποτων βαλε παιδάκια καλύτερα και ίσως βγάλει δάκρυ. ;)

Μπα ... μην το λες ...

Κανονικά θα έπρεπε να τους κρεμάνε στο Σύνταγμα και να δημεύουν τις περιουσίες τους!

Αντιγράφω από τον ΚΟΚ :

http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf

- Κυκλοφορία και οδήγηση οχημάτων, που εκπέμπουν ουσίες ή βλαπτικά προϊόντα, που ρυπαίνουν το περιβάλλον ή / και προκαλούν θόρυβο, πέραν των επιτρεπομένων ορίων, πρόστιμο 200 €

- Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη : 700 € + αφαίρεση διπλώματος για 2 μήνες + πινακίδες 20 ημέρες

- Παραβίαση διαγραμμίσεων : 400 € + 10 μέρες δίπλωμα + πινακίδες

- Ζώνη / κράνος 350€

Δηλαδή αν έχεις μέσα στο αυτοκίνητο το 12χρονο παιδί σου και πηγαίνεις στο αντίθετο ρεύμα, θα φας 400 €, ενώ αν καπνίζεις και οδηγείς κανονικά θα φας 3000 €!

Θου κύριε φυλακήν τω πληκτρολογίω μου!

:X:X:X

Θα σε σταματάνε, και τα επιπλέον αποτσίγαρα στο τασάκι του αυτοκινήτου θα πολλαπλασιάζουν το πρόστιμο.:Ρ

Κατά συρροήν καπνιστής ..

Μπι ρίαλ, μετά της δημοτικές, αντίο νόμε.

---------- Προσθήκη στις 15:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:54 ----------

Θυμάσαι που λέγαμε Γιώργο ότι πιο φθηνά βγαίνει να πατήσεις έναν άνθρωπο παρά να παραβιάσεις το κόκκινο;

Ε τώρα το θέμα είναι να μην σε πιάσουν με το τσιγάρο στο χέρι, αφού τον έχεις πατήσει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...