Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κόβεται το κάπνισμα και μέσα στα ιδιωτικά αυτοκίνητα

[/i]

Συμφωνώ 100 % με την απαγόρευση του καπνίσματος μέσα στα αυτοκίνητα γενικώς, γιατί μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού.

Είναι τεράστια, όμως, η διαφορά ανάμεσα σε έναν άνθρωπο που είναι αραχτός σε ένα καφενείο και σε έναν που οδηγεί και είναι σε κινούμενο αυτοκίνητο.

________

Τώρα, για το παιδί που λες, είναι και πάλι τεράστια η διαφορά αν μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχει ένα βρέφος και αν είναι ένας 16χρονος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σε παραπέμπω να διαβάσεις τα #3531, #3536 και #3544 για να μην επαναλαμβάνομαι.

Πάνω κάτω λές να 'αυτορυθμιστούμε'.

1. Δεν έχει νόημα να 'αυτορυθμιστούμε' σε ότι αφορά την εφαρμογή ενός νόμου. Απλά εφαρμόζεται.

2. Είμαι σίγουρος ότι τα παλιά χρόνια δεν υπήρχε νόμος για προτεραιότητες στους δρόμους, απλά είχαν συνήθεια οι αναβάτες στα άλογα να δίνουν προτεραιότητα εκ δεξιών. Με αυτή τη λογική να καταργήσουμε τον ΚΟΚ ή ακόμα και αν υπάρχει να 'αυτορυθμιζόμαστε'... μέσω τρακαρισμάτων. Φαντάζομαι στο δρόμο δεν θέλεις να αυτορυθμιστούμε αλλά να γνωρίζεις ότι όταν έχει πράσινο περνάς και δε θα σου ζητήσω να το συζητήσουμε πρώτα. Όταν όμως είσαι στην καφετέρια επειδή δε σου αρέσει ο συγκεκριμένος νόμος θα πρέπει εγώ να σου ζητήσω να σβήσεις το τσιγάρο σου αντί απλά να το κάνεις επειδή έτσι πρέπει.

Μάλλον δεν αξίζει έχεις δίκιο. Ο νόμος προστατεύει τους ισχυρούς και οι ισχυροί έχουν κάνει τεράστιες business με τα nicotine patches.

Περίπου όπως είχε κάνει ο Αβραμό με τα εμβόλια κατά της ... γρίππης!

Εντάξει, έχω εγκαταλείψει το thread γιατί λέμε τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα, αλλά έπεσε το μάτι μου σε αυτό και δεν μπορούσα να αντισταθώ. Φίλε μου, κάνε τον κόπο και δες τα οικονομικά μεγέθη του τσιγάρου και των patch νικοτίνης. Είναι γελοία η σύγκριση!! Σαν να λέω εγώ ότι με συμφέρει να απολυθώ από τη δουλειά μου, γιατί θα γλιτώσω το εισιτήριο του λεωφορείου. Έλεος δηλαδή...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Φίλε μου, κάνε τον κόπο και δες τα οικονομικά μεγέθη του τσιγάρου και των patch νικοτίνης. Είναι γελοία η σύγκριση!! Σαν να λέω εγώ ότι με συμφέρει να απολυθώ από τη δουλειά μου, γιατί θα γλιτώσω το εισιτήριο του λεωφορείου. Έλεος δηλαδή...

Δεν έχεις δίκιο, γιατί εσύ συγκρίνεις ψυχρά οικονομικά μεγέθη, αυτοί που κάνουν τις διάφορες συμφωνίες ενδιαφέρονται για τα οικονομικά μεγέθη που θα μπουν στις τσέπες τους.

---------- Προσθήκη στις 22:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:58 ----------

Α, ναι. Επίσης, η φυσιολογική ροή των πραγμάτων μας δείχνει ότι σύντομα θα εξαγγείλουν τουλάχιστον τρία μεγάλα κέντρα απεξάρτησης από τη νικοτίνη. Μεγάλα έργα που έχουν μπόλικο ψωμί, μακάρι να πάρω εγώ κανένα από αυτά!

:devil::devil::devil:

Τα οποία κέντρα θα πρέπει, φυσικά, να έχουν "πελατεία".

Ελπίζω μόνο να μη λένε στην προκήρυξη ότι ο Ανάδοχος θα πρέπει να είναι μη-καπνιστής!

Επεξ/σία από paredwse
αφαίρεση πολιτικού σχόλιου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δεν έχεις δίκιο, γιατί εσύ συγκρίνεις ψυχρά οικονομικά μεγέθη, αυτοί που κάνουν τις διάφορες συμφωνίες ενδιαφέρονται για τα οικονομικά μεγέθη που θα μπουν στις τσέπες τους.

Οπότε εσύ λες ότι οι διεφθαρμένες φαρμακευτικές λαδώνουν πολιτικούς και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, για να ψηφίζουν απαγορεύσεις του καπνίσματος, με σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις των patch νικοτίνης και των φαρμάκων διακοπής. Σκευασμάτων που κάνουν 14 και 50 ευρώ το κουτί αντίστοιχα, τη στιγμή που μια δόση χημειοθεραπευτικού κοστίζει 5 και 8 χιλιάρικα. Σκευασμάτων επίσης, που παίρνουν λίγοι από του καπνιστές που επιχειρούν να το κόψουν και τα παίρνουν για μικρό διάστημα (μέχρι να το κόψουν), ενώ οι ίδιες εταιρείες βγάζουν φάρμακα για τη χοληστερίνη και την υπέρταση, που η χρήση τους διαρκεί για δεκαετίες.

Αντιθέτως, οι άγιες καπνοβιομηχανίες, δεν λαδώνουν κανέναν και κάθονται και υφίστανται τον άδικο πόλεμο των αντικαπνιστών, τη στιγμή που το τσιγάρο είναι το μόνο προϊόν που παράγουν. Ένα προϊόν, μάλιστα, που ο χρήστης του το καταναλώνει καθημερινά επί δεκαετίες και ενώ έχουν βεβαρημένο μητρώο με υποθέσεις διαφθοράς.

ΟΚ, μας έπεισες.

Επεξ/σία από paredwse
αφαίρεση πολιτικού σχόλιου στο quoted text

Όχι, λέω ότι οι δικοί μας έχουν αλλάξει σπόνσορες.

Κάτι που συμβαίνει σε όλο τον δυτικό κόσμο όμως, ε; Μα καλά, δεν καταλαβαίνεις ότι συγκρίνεις περίπτερο με σούπερ μάρκετ;

Πρέπει να ψηφιστεί και άλλος νόμος, ο οποίος θα υποχρεώνει τους μη καπνιστές να κάθονται ΕΝΤΟΣ του γαμημένου μη καταστήματος και να μην πιάνουν τα τραπέζια έξω. Εγω-ιστες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πρέπει να ψηφιστεί και άλλος νόμος, ο οποίος θα υποχρεώνει τους μη καπνιστές να κάθονται ΕΝΤΟΣ του γαμημένου μη καταστήματος και να μην πιάνουν τα τραπέζια έξω. Εγω-ιστες.

ποναει ε????

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_945.html#more

Επεξ/σία από Ntinaras

Στο link διαβάζουμε μεταξύ άλλων

Συγκεκριμένα...οι παραβάσεις αφορούσαν την ύπαρξη σταχτοδοχείων στα τραπεζάκια

Γιατί απαγορεύουν την ύπαρξη σταχτοδοχείων; Δελεάζουν ή παροτρύνουν με κάποιο τρόπο τον καπνιστή να το ανάψει; Τα διάφορα σκουπιδάκια που μπορεί να έχει κάποιος (περιτύλιγμα απο τσίχλα πχ) πού θα τα πετάξει;

Στο link διαβάζουμε μεταξύ άλλων

Γιατί απαγορεύουν την ύπαρξη σταχτοδοχείων; Δελεάζουν ή παροτρύνουν με κάποιο τρόπο τον καπνιστή να το ανάψει; Τα διάφορα σκουπιδάκια που μπορεί να έχει κάποιος (περιτύλιγμα απο τσίχλα πχ) πού θα τα πετάξει;

Τα αφήνει μαζί με τις χαρτοπετσέτες και τα υπόλοιπα σκουπιδάκια πάνω στο τραπέζι για να τα μαζέψει ο σερβιτόρος/α. Problem solved. Τα τασάκια απαγορεύτηκαν για να μην νομίζει ο πελάτης ότι επιτρέπεται το κάπνισμα.

Τα αφήνει μαζί με τις χαρτοπετσέτες και τα υπόλοιπα σκουπιδάκια πάνω στο τραπέζι για να τα μαζέψει ο σερβιτόρος/α. Problem solved. Τα τασάκια απαγορεύτηκαν για να μην νομίζει ο πελάτης ότι επιτρέπεται το κάπνισμα.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ξέχασα ότι οι περισσότεροι νόμοι αφορούν τον μέσο -ηλίθιο- άνθρωπο.

ποναει ε????

Μπορώ να σου πω ότι ΠΟΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΩΡΑΙΑ ξερωγω.

Αλλά γενικά τέτοιου είδους απαντήσει μπορώ επίσης να σου πω να τις βάλεις στον κώλο σου.

Κατά τ' άλλα χθες κάνοντας μια μίνι μπαρότσαρκα και βλέποντας το μέτρο να εφαρμόζεται σχεδόν ενθουσιάστηκα, η ατμόσφαιρα εντός του καταστήματος δεν παίζεται, απλώς περίμενα κάποιου είδους εκμετάλλευση του γεγονότος και από τους μη καπνιστές, τουτέστιν να βρίσκονται εντός του καταστήματος που τόσο πολύ γκρινιάζουν ότι δεν μπορούσαν να το κάνουν μέχρι τώρα. Αυτό φυσικά αναφερόμενη σε μαγαζιά που έχουν και τραπέζια έξω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...