Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο νόμος φτιαχνεται πάντα για να να προστατεύει τους δυνατούς.

(μην πάμε πάλι στα γνωστά, ότι ο νόμος είναι ένας ιστός αράχνης κ.λπ κ.λπ.)

---------- Προσθήκη στις 21:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:01 ----------

Δεν ειμαι νομικος βρε Αndrogeos.Δηλαδη ο αντικαπνιστικος νομος ερχεται σε αντιθεση με το αρθρο 5 ? Αυτο μου λες ? Για να καταλαβω :-)

Πρακτικά, ναι, αλλά πάνω σε αυτό θα αποφανθεί το ΣτΕ όταν και αν φάω κλήση για κάπνισμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εχει πλακα να σας ζητησει κανεις να το σβησετε και να βγαλετε απο την τσεπη το συνταγμα , και να τον αρχισετε στις ...ερμηνειες

:lol:

Ρε σεις δεν παιζοσαστε , πραγματικα :lol:

Ναι, ρε, να το πιστέψεις, γιατί είναι συνταγματικό μου δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 5 να καπνίσω ή να τραγουδάω γκαρίζοντας και πάλι σύμφωνα με το ίδιο άρθρο είναι δικαίωμά σου να μου ζητήσεις να το σβήσω το τσιγάρο ή να το βουλώσω, οπότε θα είμαι υποχρεωμένος να το κάνω.

Άρθρο 5

1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

αυτοαναιρείσαι φιλε μου... καπνίζοντας παραβιάζεις το συνταγματικό δικαίωμα του διπλανού σου στην υγεία και τη ζωή.

Εχει πλακα να σας ζητησει κανεις να το σβησετε και να βγαλετε απο την τσεπη το συνταγμα , και να τον αρχισετε στις ...ερμηνειες

:lol:

Ρε σεις δεν παιζοσαστε , πραγματικα :lol:

Όπως παίζεις με τις λέξεις παίζουμε, γουστέρνεις; :)

αυτοαναιρείσαι φιλε μου... καπνίζοντας παραβιάζεις το συνταγματικό δικαίωμα του διπλανού σου στην υγεία και τη ζωή.

Ξαναδιάβασε τι έγραψα και θα καταλάβεις ότι δεν αυτοαναιρούμαι.

Θα μπορούσα να είμαι δίπλα σου και να γκαρίζω σαν τον γάιδαρο. Να είναι απολύτως νόμιμο αυτό, να επιτρέπεται να το κάνω. Αν, όμως, εσύ νιώσεις ότι προσβάλλεσαι, είμαι υποχρεωμένος να σταματήσω.

Θα μπορούσα επίσης να καπνίζω στο ύπαιθρο (όπου επιτρέπεται ακόμα και με το νέο φασιστικό νόμο το κάπνισμα) δίπλα σε κάποιον που πάσχει από άσθμα, χωρίς να το ξέρω. Αν, όμως, μου το πει, δε χωράει δεύτερη κουβέντα.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Μάλλον δεν αξίζει έχεις δίκιο. Ο νόμος προστατεύει τους ισχυρούς και οι ισχυροί έχουν κάνει τεράστιες business με τα nicotine patches.

Περίπου όπως είχε κάνει ο Αβραμό με τα εμβόλια κατά της ... γρίππης!

Ξαναδιάβασε τι έγραψα και θα καταλάβεις ότι δεν αυτοαναιρούμαι.

Θα μπορούσα να είμαι δίπλα σου και να γκαρίζω σαν τον γάιδαρο. Να είναι απολύτως νόμιμο αυτό, να επιτρέπεται να το κάνω. Αν, όμως, εσύ νιώσεις ότι προσβάλλεσαι, είμαι υποχρεωμένος να σταματήσω.

Θα μπορούσα επίσης να καπνίζω στο ύπαιθρο (όπου επιτρέπεται ακόμα και με το νέο φασιστικό νόμο το κάπνισμα) δίπλα σε κάποιον που πάσχει από άσθμα, χωρίς να το ξέρω. Αν, όμως, μου το πει, δε χωράει δεύτερη κουβέντα.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Τα έχουμε πεί και τα έχουμε ξαναπεί αλλά όχι εκέι, είναι 'φασιστικός'. Άρθρο 5:

"1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων."

Εκτός και αν θεωρείς το ίδιο το Σύνταγμα φασιστικό απο πού και ώς πού είναι φασιστικός ένας περιορισμός σε δημόσιο χώρο υπέρ της προστασίας της υγείας;

Το γεγονός ότι μπορείς να κινηθείς προς μία κατεύθυνση σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας στους δρόμους θεωρείται με αυτή τη λογική περιορισμός ανάπτυξης της προσωπικότητας και φασισμός;

αρα εχουμε καταληξει, επανασταση, ιδεαλιστες και κοντρα στην βια της εξουσιας με τα τσιγαρα....

Υποθέτω πως πέρισι θα ήσουν από τους πρώτους που έτρεξαν να κάνουν το εμβόλιο για την ... πανδημία της γρίπης h1n1, σωστά;

Να το μπουρλοτιασω λιγο το θεμα με μια νεα προεκταση ? :devil: (η μπορει εδω να συμφωνησουμε πιο ευκολα)

Κόβεται το κάπνισμα και μέσα στα ιδιωτικά αυτοκίνητα

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=357083&ct=32&dt=28/09/2010#ixzz11ECfdTwm

Εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επεκτείνει το μέτρο και στα ΙΧ αυτοκίνητα, όταν επιβαίνουν σε αυτά ανήλικοι

Εκτός και αν θεωρείς το ίδιο το Σύνταγμα φασιστικό απο πού και ώς πού είναι φασιστικός ένας περιορισμός σε δημόσιο χώρο υπέρ της προστασίας της υγείας;

Σε παραπέμπω να διαβάσεις τα #3531, #3536 και #3544 για να μην επαναλαμβάνομαι.

Να το μπουρλοτιασω λιγο το θεμα με μια νεα προεκταση ? :devil: (η μπορει εδω να συμφωνησουμε πιο ευκολα)

Κόβεται το κάπνισμα και μέσα στα ιδιωτικά αυτοκίνητα

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=357083&ct=32&dt=28/09/2010#ixzz11ECfdTwm

Εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επεκτείνει το μέτρο και στα ΙΧ αυτοκίνητα, όταν επιβαίνουν σε αυτά ανήλικοι

forget-this-thread.jpg

Υποθέτω πως πέρισι θα ήσουν από τους πρώτους που έτρεξαν να κάνουν το εμβόλιο για την ... πανδημία της γρίπης h1n1, σωστά;

τι σχεση εχει αυτο????

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...