Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η εποχη της ευγενειας με τους κουτοπονηρους που ζητανε προειδοποιηση για να ..σταματησουν την παρανομια τους.Αυτο ειπα.:-)

Δεν εφτανε η περιοδος..χαριτος ? Νυσαφι πια ..

Αν δεις πριν , έκανα quote στο τέρμα η ευγένεια γενικώς, άμα μιλάς ΜΟΝΟ για την συγκεκριμένη περίπτωση, τότε ντάξει, κατάλαβα λάθος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αν δεις πριν , έκανα quote στο τέρμα η ευγένεια γενικώς, άμα μιλάς ΜΟΝΟ για την συγκεκριμένη περίπτωση, τότε ντάξει, κατάλαβα λάθος.

Λογικο να υπαρχει αυτο το μπερδεμα.Να το ξεκαθαρισω .Θα ειμαι ευγενικος με τους ανθρωπους αλλα οχι με τους κουτοπονηρους που ζητανε προειδοποιηση για να σταματησουν να καπνιζουν .Τωρα λογικα θα πρεπει να συμφωνησουμε :-)

Λογικο να υπαρχει αυτο το μπερδεμα.Να το ξεκαθαρισω .Θα ειμαι ευγενικος με τους ανθρωπους αλλα οχι με τους κουτοπονηρους που ζητανε προειδοποιηση για να σταματησουν να καπνιζουν .Τωρα λογικα θα πρεπει να συμφωνησουμε :-)

Φυσικά και θα συμφωνήσουμε. Και να προσθέσω και το εξής, η ευγένεια σπάνια κάνει κακό. Μπορεί άυριο μεθαύριο να βρεθείς σε έναν ανοιχτό χώρο (μια παραθαλάσσια ταβέρνα πχ) που ενώ δεν θα απαγορεύεται το κάπνισμα, κάποιος σε διπλανό τραπέζι να καπνίζει και να σε ενοχλεί. Δοκίμασε την ευγένεια θα δεις οτι τις περισσότερες φορές εσύ θα κερδίσεις. ΔΕΝ είναι όλοι ζώα το ξαναλέω.

Φυσικά και θα συμφωνήσουμε. Και να προσθέσω και το εξής, η ευγένεια σπάνια κάνει κακό. Μπορεί άυριο μεθαύριο να βρεθείς σε έναν ανοιχτό χώρο (μια παραθαλάσσια ταβέρνα πχ) που ενώ δεν θα απαγορεύεται το κάπνισμα, κάποιος σε διπλανό τραπέζι να καπνίζει και να σε ενοχλεί. Δοκίμασε την ευγένεια θα δεις οτι τις περισσότερες φορές εσύ θα κερδίσεις. ΔΕΝ είναι όλοι ζώα το ξαναλέω.

Μα δεν ειπα ποτε οτι ειναι ολοι ζωα.Και βεβαια ειμαι υπερ της ευγενειας.Για αυτο λοιπον στο μερος που δεν θα απαγορευεται (η παντου τοσα χρονια ) θα ηθελα πολυ να δω καποιον να γυρισει και να πει ' μηπως σας ενοχλει ? Να το σβησω ? ' :-)

Αντε λοιπον ,καιρος να μας δωσουν ενα μαθημα ευγενειας , εστω και αργοπορημενα.:-)

Μα δεν ειπα ποτε οτι ειναι ολοι ζωα.Και βεβαια ειμαι υπερ της ευγενειας.Για αυτο λοιπον στο μερος που δεν θα απαγορευται (η παντου τοσα χρονια ) θα ηθελα πολυ να δω καποιον να γυρισει και να πει ' μηπως σας ενοχλει ? Να το σβησω ? ' :-)

Αντε λοιπον καιρος να μας δωσουν ενα μαθημα ευγενειας , εστω και αργοπορημενα.:-)

Αυτό το έχω κάνει πολλάκις, έχει τύχει να μην το κάνω όμως είτε γιατί αμέλησα είτε γιατί θεωρούσα οτι δεν ενοχλώ. Αν βρεθείς λοιπόν σε τέτοια περίπτωση ζήτα το εσύ, αν δεν σε ρωτήσει πρώτα ο άλλος. :-)

Καλα, αλλα λογια να αγαπιομαστε, τωρα το πηγαμε στο οτι δεν ηταν παρανομο, αλλα λεγατε οτι ειστε ευγενικοι και ρωτατε παντα οι καπνιστες...

Βλέπεις με ποιον τρόπο τα ισοπεδώνεις όλα και μας βάζεις όλους τους καπνιστές στο ίδιο τσουβάλι;

Αν αυτή η λογική δεν είναι ρατσιστική, τότε ΤΙ είναι;

Καλά, άσε, κατάλαβα ... είτε βρεθούμε στην πέργκολα μιας καφετέριας, όπου το κάπνισμα είναι παρόνομο, είτε βρεθούμε δίπλα-δίπλα σε μια πολυσύχναστη παραλία, όπου το κάπνισμα θα επιτρέπεται, θα καθίσεις στωικά να ανέχεσαι τον καπνό μου, γιατί δε θα έχεις ... τα κότσια να πεις την απλούστατη φράση : "Κύριε, με ενοχλεί ο καπνός".

Κι όμως, σε οποιοδήποτε από τα δύο σημεία και αν μου πεις ότι ενοχλείσαι, θα το σβήσω χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Τελικά μιλάμε για καταστάσεις που αδύναμοι άνθρωποι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το γράμμα του νόμου.

Δεν βλέπω νόημα να συνεχίσω τη συζήτηση αυτή.

Υπογραφή

ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ

Πάντως πριν λίγο στην καφετέρια κάπνισα κανονικά κάτω από την τέντα, όπως κάπνιζαν σε όλες τις παρέες γύρω μου. Ο περισσότερος κόσμος δε γνώριζε ότι το σημείο αυτό θεωρούνταν ... κλειστός χώρος.

Καλά, άσε, κατάλαβα ... είτε βρεθούμε στην πέργκολα μιας καφετέριας, όπου το κάπνισμα είναι παρόνομο, είτε βρεθούμε δίπλα-δίπλα σε μια πολυσύχναστη παραλία, όπου το κάπνισμα θα επιτρέπεται, θα καθίσεις στωικά να ανέχεσαι τον καπνό μου, γιατί δε θα έχεις ... τα κότσια να πεις την απλούστατη φράση : "Κύριε, με ενοχλεί ο καπνός".

Κι όμως, σε οποιοδήποτε από τα δύο σημεία και αν μου πεις ότι ενοχλείσαι, θα το σβήσω χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Τελικά μιλάμε για καταστάσεις που αδύναμοι άνθρωποι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το γράμμα του νόμου.

Δεν βλέπω νόημα να συνεχίσω τη συζήτηση αυτή.

Αντιθετως ...κοτσια εχει οποιος σεβεται τον διπλανο του (ακομα και αν πρεπει να 'καταπιεσει' τον εθισμο του).Οι υπολοιποι , στα μουλωχτα ..(μην σκασει μυτη κανας ..κουκουλοφορος ) .

Αντιθετως ...κοτσια εχει οποιος σεβεται τον διπλανο του (ακομα και αν πρεπει να 'καταπιεσει' τον εθισμο του).Οι υπολοιποι , στα μουλωχτα ..(μην σκασει μυτη κανας ..κουκουλοφορος ) .

Πάλι παίζεις με τι λέξεις.

Κότσια έχει αυτός που όταν θα του πουν "ενοχλείς" (για τον οποιονδήποτε λόγο, είτε είναι νόμιμο, είτε παράνομο αυτό που κάνει), θα φροντίσει να μην ενοχλεί πια.

Κότσια έχει αυτός που όταν θα του πουν "ενοχλείς" (για τον οποιονδήποτε λόγο, είτε είναι νόμιμο, είτε παράνομο αυτό που κάνει), θα φροντίσει να μην ενοχλεί πια.

Αν, επίσης, κάθομαι μέσα στο καφενείο του χωριού (Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μάγκες!) και έρθει κάποιος να μου κόψει κλήση για κάπνισμα, θα βάλω τα γέλια και θα τον μουτζώσω, μαζί με όλους τους υπόλοιπους χωριανούς.

Καλα, πεστα μεχρι να τα πιστεψεις...:lol::lol::lol::lol:

Πώς φαίνεται ότι δεν έχεις πατήσει ποτέ σε καφενείο χωριού...!

Και ναι, ακόμα και εκεί που καπνίζουν όλο, αν έρθει κάποιος και μου πει ότι ενοχλώ, θα το σβήσω.

Αν έρθει έφοδος για να μου κόψει πρόστιμο, θα γελάσω και θα μουτζώσω!@

δηλαδη η ταμπελα No smoking πρεπει να εχει ηχητικη ειδοποιηση?

το 76% συμφωνουν με αυτα τα μετρα,πιστευει αυτος οτι θα πεσει στο 24% οπου και να παει?

Μάλλον έχετε μπερδέψει την έννοια της δημοκρατίας με το φασισμό και την έννοια της υγιεινής με την υποχονδρίαση ...

Απόψε θα πάω σε μαγαζί με ζωντανή μουσική και δε θα καπνίσω, σεβόμενος πρώτα απ'όλα τους καλλιτέχνες.

Αύριο που θα πάω σε καφετέρια, θα καπνίσω κανονικά, όπως χθες.

Εσυ τα λες , δεν τα λεω εγω.Τωρα μετα απο αυτο , να πιστεψω οτι αν στο ζητησω θα το κανεις ? :lol::lol:

δηλαδη η ταμπελα No smoking πρεπει να εχει ηχητικη ειδοποιηση?

το 76% συμφωνουν με αυτα τα μετρα,πιστευει αυτος οτι θα πεσει στο 24% οπου και να παει?

Η στατιστική και οι δημοσκοπήσεις είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να υποστηρίξεις ό,τι θέλεις.

Από την αρχή της εμφάνισης του ανθρώπινου είδους, σε αυτό τον κόσμο έχουν γεννηθεί περίπου 20 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Από αυτούς, τα 13 δισεκατομμύρια έχουν πεθάνει και τα 7 είναι ακόμα ζωντανοί σε αυτόν τον πλανήτη.

Επομένως, έχεις μία στις τρεις πιθανότητες να μην πεθάνεις ποτέ.

;););)

Λοιπόν, στα καφενεία των χωριών δεν πήγαν να κάνουν δημοσκόπηση απ'ότι φαίνεται...

---------- Προσθήκη στις 20:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:49 ----------

Εσυ τα λες , δεν τα λεω εγω.Τωρα μετα απο αυτο , να πιστεψω οτι αν στο ζητησω θα το κανεις ? :lol::lol:

Ναι, ρε, να το πιστέψεις, γιατί είναι συνταγματικό μου δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 5 να καπνίσω ή να τραγουδάω γκαρίζοντας και πάλι σύμφωνα με το ίδιο άρθρο είναι δικαίωμά σου να μου ζητήσεις να το σβήσω το τσιγάρο ή να το βουλώσω, οπότε θα είμαι υποχρεωμένος να το κάνω.

Άρθρο 5

1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

Φυσικα και ο νομος θα κοιταξει πρωτιστως να προστατευσει τους αδυναμους.

---------- Προσθήκη στις 20:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:56 ----------

Ναι, ρε, να το πιστέψεις, γιατί είναι συνταγματικό μου δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 5 να καπνίσω ή να τραγουδάω γκαρίζοντας και πάλι σύμφωνα με το ίδιο άρθρο είναι δικαίωμά σου να μου ζητήσεις να το σβήσω το τσιγάρο ή να το βουλώσω, οπότε θα είμαι υποχρεωμένος να το κάνω.

Άρθρο 5

1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

Δεν ειμαι νομικος βρε Αndrogeos.Δηλαδη ο αντικαπνιστικος νομος ερχεται σε αντιθεση με το αρθρο 5 ? Αυτο μου λες ? Για να καταλαβω :-)

Φυσικα και ο νομος θα κοιταξει πρωτιστως να προστατευσει τους αδυναμους.

Δηλαδή αυτόν που έχει τον εθισμό, δηλαδή τους καπνιστές άρα έχουμε δίκιο.:Ρ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...