Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε μαν, καλως ή κακως, δεν ειναι μονο το μωρο και η εγγυος που μπορει να βγαλουν προβλημα απο το παθητικο καπνισμα.

Ναι, αλλά αν έχεις πρόβλημα "εσύ", φερ'ειπείν, εχεις στοματάκι, ελληνικά ξέρεις και το λες.

Αλήθεια, έχεις πει πολλές φορές σε κάποιον ότι σε ενοχλεί ο καπνός του (ακόμα και σε ιδιωτικό χώρο) και να μην έχει προσπαθήσει, τουλάχιστον, να σταματήσει να σε ενοχλεί;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ναι, εγω δεν ξερεις τι θαρρος εχω. Αν ειναι ο αλλος ενα ντερεκι που σε διπλωνει στην μεση τι να παω να πω? Ο νομος ΚΑΙ για αυτο ειναι, να προστατευει αυτους που δεν μπορουνε.

Και ναι εχω πει, και εχω τυχει σε πολύ καλη και σε πολυ ασχημη αντιμετώπιση

Αλήθεια, έχεις πει πολλές φορές σε κάποιον ότι σε ενοχλεί ο καπνός του (ακόμα και σε ιδιωτικό χώρο) και να μην έχει προσπαθήσει, τουλάχιστον, να σταματήσει να σε ενοχλεί;

Αμα στο ζητησω εσενα θα το κανεις ? Εδω το δικαιολογησες με το οτι ολοι καπνιζατε στο μαγαζι , ο ...καλλιτεχνης εδωσε το οκ , ειδατε προσεκτικα μηπως υπαρχουν γυρω ''κουκουλοφοροι'' , ααα ηταν και δυο 18χρονα κοριτσακια, σιγα τωρα ...

Δουλευομαστε ? :-)

Ναι, εγω δεν ξερεις τι θαρρος εχω. Αν ειναι ο αλλος ενα ντερεκι που σε διπλωνει στην μεση τι να παω να πω? Ο νομος ΚΑΙ για αυτο ειναι, να προστατευει αυτους που δεν μπορουνε.

Και ναι εχω πει, και εχω τυχει σε πολύ καλη και σε πολυ ασχημη αντιμετώπιση

Δηλαδή ρε φίλε κάποιος που θα σε έχει κλείσει με το αυτοκίνητό του και δεν μπορείς να βγεις, δεν θα πας να του μιλήσεις αν είναι ντερέκι?

Δεν λέω να πας να του πεις "πάρε το αμάξι απο κει ρε καραγκιόζη μη σε γαμήσω", υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι απο αυτον. Ή αν δεις κάποιον μικροκαμωμένο να καπνίζει θα πας να τον βρίσεις?

Αν, επίσης, κάθομαι μέσα στο καφενείο του χωριού (Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μάγκες!) και έρθει κάποιος να μου κόψει κλήση για κάπνισμα, θα βάλω τα γέλια και θα τον μουτζώσω, μαζί με όλους τους υπόλοιπους χωριανούς.

Τωρα το ειδα αυτο...:-)

---------- Προσθήκη στις 16:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:23 ----------

Δηλαδή ρε φίλε κάποιος που θα σε έχει κλείσει με το αυτοκίνητό του και δεν μπορείς να βγεις, δεν θα πας να του μιλήσεις αν είναι ντερέκι?

Δεν λέω να πας να του πεις "πάρε το αμάξι απο κει ρε καραγκιόζη μη σε γαμήσω", υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι απο αυτον. Ή αν δεις κάποιον μικροκαμωμένο να καπνίζει θα πας να τον βρίσεις?

Στις τελευταιες πχ ανηκουν οι ''κουκουλες'' .Αρχιζει ο καπνιστης το παραλληρημα , περι κουκουλων , Εφιαλτων , φασιστικων καθεστωτων κλπ.Ενω η πραγματικοτητα ειναι οτι πονταρει στο οτι μπορει να διστασει ο αλλος για να μην τσακωθει , και να το ξανασκεφτει.Και να την σκαπουλαρει ο πονηρουλης .Κουτοπονηρουληηη Ελληναρα :lol:

Εχθες μια γυναικα σταματησε μπροστα απο την διαβαση πεζων για να περασει ενα παιδι.Ο πισω που ερχοταν κολλητα , ο μαγκιορος (ντερεκι ομολογω) Ελληναρας, κατεβηκε απο το αυτοκινητο και αρχιζε να την λουζει.Καλα που εκλεισε το παραθυρο (τον εβρισε βεβαια, οπως και αυτος ) και εφυγε, δεν ξερω μηπως 9στην κατασταση που ηταν ) τολμουσε να την χτυπησει κιολας..

Αμα στο ζητησω εσενα θα το κανεις ? Εδω το δικαιολογησες με το οτι ολοι καπνιζατε στο μαγαζι , ο ...καλλιτεχνης εδωσε το οκ , ειδατε προσεκτικα μηπως υπαρχουν γυρω ''κουκουλοφοροι'' , ααα ηταν και δυο 18χρονα κοριτσακια, σιγα τωρα ...

Δουλευομαστε ? :-)

Δεν διάβασες καθόλου τι έγραψα. Είπα ότι ΚΑΝΕΙΣ από την παρέα μου δεν κάπνισε.

Από ένα χρονικό σημεία και πέρα, ακόμα και ο ίδιος ο τραγουδιστής είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ίσα ίσα, που άρχισε να τραγουδάει τραγούδια για το τσιγάρο. Σε εκείνη τη φάση έβλεπες όλους τους πελάτες να κοιτάνε γύρω τους διερευνητικά για "κουκουλοφόρους", να βγάζουν ένας-ένας τα πακέτα και να ανάβουν με ανακούφιση. Τελικά μόνο η παρέα μας έκανε πράξη αυτά που είπαμε από την αρχή και δεν καπνίσαμε μέσα. Ακόμα και ο sugata που είναι ο πιο φανατικός καπνιστής πήγε έξω 2-3 φορές, κάπνισε το τσιγαράκι του και επέστρεφε μεσα.

Εχθες μια γυναικα σταματησε μπροστα απο την διαβαση πεζων για να περασει ενα παιδι.Ο πισω που ερχοταν κολλητα , ο μαγκιορος (ντερεκι ομολογω) Ελληναρας, κατεβηκε απο το αυτοκινητο και αρχιζε να την λουζει.Καλα που εκλεισε το παραθυρο (τον εβρισε βεβαια, οπως και αυτος ) και εφυγε, δεν ξερω μηπως 9στην κατασταση που ηταν ) τολμουσε να την χτυπησει κιολας..

Δεν ισχυρίστηκα κάπου οτι δεν υπάρχουν κάφροι, ούτε οτι θα σταματήσουν να υπάρχουν. Αυτό δεν σημαίνει οτι θα κωλώσω να πάω να διαμαρτυρηθώ για κάτι άσχημο που βλέπω αν είναι κάποιος ντερέκι, ούτε οτι θα πάω και θα τον αρχίσω στα γαμωσταυρίδια αν είναι απολιφάδι. Αυτό είπα, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Δεν διάβασες καθόλου τι έγραψα. Είπα ότι ΚΑΝΕΙΣ από την παρέα μου δεν κάπνισε.

Ναι δεν το προσεξα.Το παιρνω πισω .Δεν θα δωσω βεβαια και συγχαρητηρια (επειδη εισασταν νομιμοι) :-)

---------- Προσθήκη στις 16:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:32 ----------

Δεν ισχυρίστηκα κάπου οτι δεν υπάρχουν κάφροι, ούτε οτι θα σταματήσουν να υπάρχουν. Αυτό δεν σημαίνει οτι θα κωλώσω να πάω να διαμαρτυρηθώ για κάτι άσχημο που βλέπω αν είναι κάποιος ντερέκι, ούτε οτι θα πάω και θα τον αρχίσω στα γαμωσταυρίδια αν είναι απολιφάδι. Αυτό είπα, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Για να αποφευχθουν αυτα,επειδη ποτε δεν ξερεις , υπαρχει ευτυχως το τηλεφωνο.Και τα περι κουκουλων και ρουφιανων (δεν λεω οτι τα ανεφερες εσυ) ειναι το λιγοτερο γελοια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να αποφευχθουν αυτα,επειδη ποτε δεν ξερεις , υπαρχει ευτυχως το τηλεφωνο.Και τα περι κουκουλων και ρουφιανων (δεν λεω οτι τα ανεφερες εσυ) ειναι το λιγοτερο γελοια.

Ναι και επαναλαμβάνω, αν πχ κάποιος έχει κάτσει στην θέση σου στον κινηματογράφο, θα πάρεις τηλ. τους μπάτσους ή/και τους ταξιθέτες ή θα προσπαθήσεις (ευγενικά) να επισημάνεις το λάθος σε αυτόν που έχει κάνει λάθος την θέση του? Ή τελικά θα εξαρτηθεί το τι θα κάνεις βάση του φύλου ή/και του σωματότυπού του?

Να σου δώσω και ένα πραγματικό παράδειγμα που μου συνέβη. Φέτος σε πλοίο στις αεροπορικές θέσεις (οι οποίες είναι αριθμημένες και συγκεκριμένες για κάθε εισητήριο) καθόταν μια παρέα πιτσιρικάδων στις μπροστινές προκειμένου να παρακολουθήσουν μια ταινία που έδειχνε η τηλεόραση. Ήρθε που λες μια κυράτσα, δεν τους είπε τίποτα και έφυγε καρφί και γύρισε μετά απο λίγο με μέλος του πληρώματος και άρχισε να τους κράζει (υστερικά) οτι πήραν την θέση την δική της και των παιδιών της. Αυτή είχε νοοτροπία ρουφιάνου, θα της έπεφτε ο κώλος να ζητήσει τις θέσεις απευθείας απο τα παιδιά που τις είχαν καταλάβει?

Αν το είχε κάνει και την χλεύβαζαν θα ήμουν στο πλευρό της, αυτή βέβαια προτίμησε να μην κάνει το αυτονόητο, και γύρισαν κάποιοι και την είπαν κακογαμημένη, είχαν άδικο?

Επεξ/σία από Timour21

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αυτή είχε νοοτροπία ρουφιάνου, θα της έπεφτε ο κώλος να ζητήσει τις θέσεις απευθείας απο τα παιδιά που τις είχαν καταλάβει?

Αν το είχε κάνει και την χλεύβαζαν θα ήμουν στο πλευρό της, αυτή βέβαια προτίμησε να μην κάνει το αυτονόητο, και γύρισαν κάποιοι και την είπαν κακογαμημένη, είχαν άδικο?

Ναι.Αμα πηραν ετσιθελικα τις (αριθμημενες ) θεσεις των αλλων , και την ειπαν και κακογαμημενη οταν αυτη απευθυνθηκε στον υπευθυνο , εχουν αδικο.Και το οτι καποιοι την ειπαν κακογαμημενη δειχνει καθαρα ποιες θα ηταν οι αντιδρασεις της οταν θα πηγαινε να τους ζητησει τον λογο.Απλα πραγματα.Το ελληνικο φιλοτιμο (ναι,χμμ) να μην το απαιτουμε απο την μια πλευρα μονο.Αρκετα με τους καγκουρες.Η υπομονη αρχιζει να εξαντλειται.

Επεξ/σία από bluesattack

Δεν τις πήραν ετσιθελικά, το πλοίο είχε σαλπάρει στις 16.00 και η ταινία ήταν στις 21.00, εκείνη την ώρα προφανώς δεν καθόταν κανείς εκεί (δεν είναι δηλαδή οτι την σήκωσαν με το ζόρι για να κάτσουν), είδαν άδειες θέσεις και έκατσαν -κάτι που έκανα και γω για να βλέπω καλύτερα αν και εκεί που έκατσα εγώ ήταν όντως ελεύθερη-, το πλοίο είχε πληρότητα γύρω στο 30%, άρα δεν είχαν δωθεί όλες οι θέσεις, απλά έτυχε εκεί που έκατσαν τα παιδιά να είναι δικές της. Κακογαμημένη δεν την είπαν τα παιδιά - αφού έφυγαν ,αποσβολωμένοι και γεματοι απορία- αλλά οι υπόλοιποι ενήλικοι επιβάτες που βίωσαν το συγκεκριμένο γεγονός. Ακριβώς το ίδιο έχει τύχει και σε μένα στο σινεμά όπως προείπα. Ένα απλό "με συγχωρείτε αλλά κάθεστε στην θέση μου" αρκούσε πάντα. Αν έπεφτα σε κάποιον που θα μου έλεγε "στα @@ κάτσε αλλού, θα φώναζα τον ταξιθέτη να βρει την άκρη. Αν φώναζα τον ταξιθέτη πριν κάνω κάτι όμως και όταν έφτανε να άρχιζα να κράζω τον άλλο, και κακογαμημένος θα ήμουν και με νοοτροπία ρουφιάνου.

15 χρόνια πίνω, δεν έχω σκοτώσει κανέναν στον δρόμο είτε γιατί περιορίστηκα σε ένα ποτηράκι, είτε γιατί πήρα ταξί.

Get my point? :P

γι αυτο απαγορευεται να οδηγησεις ενω εχεις πιει

μη μου πεις οτι ειναι ρατσιστικο κι αυτο?

γι αυτο απαγορευεται να οδηγησεις ενω εχεις πιει

μη μου πεις οτι ειναι ρατσιστικο κι αυτο?

Πρίν προσπαθήσεις να την πείς σε κάποιον, καλύτερα αφιέρωσε λίγο χρόνο να διαβάσεις ολόκληρη την κουβέντα ;)

Δεν τις πήραν ετσιθελικά, το πλοίο είχε σαλπάρει στις 16.00 και η ταινία ήταν στις 21.00, εκείνη την ώρα προφανώς δεν καθόταν κανείς εκεί (δεν είναι δηλαδή οτι την σήκωσαν με το ζόρι για να κάτσουν), είδαν άδειες θέσεις και έκατσαν -κάτι που έκανα και γω για να βλέπω καλύτερα αν και εκεί που έκατσα εγώ ήταν όντως ελεύθερη-, το πλοίο είχε πληρότητα γύρω στο 30%, άρα δεν είχαν δωθεί όλες οι θέσεις, απλά έτυχε εκεί που έκατσαν τα παιδιά να είναι δικές της. Κακογαμημένη δεν την είπαν τα παιδιά - αφού έφυγαν ,αποσβολωμένοι και γεματοι απορία- αλλά οι υπόλοιποι ενήλικοι επιβάτες που βίωσαν το συγκεκριμένο γεγονός. Ακριβώς το ίδιο έχει τύχει και σε μένα στο σινεμά όπως προείπα. Ένα απλό "με συγχωρείτε αλλά κάθεστε στην θέση μου" αρκούσε πάντα. Αν έπεφτα σε κάποιον που θα μου έλεγε "στα @@ κάτσε αλλού, θα φώναζα τον ταξιθέτη να βρει την άκρη. Αν φώναζα τον ταξιθέτη πριν κάνω κάτι όμως και όταν έφτανε να άρχιζα να κράζω τον άλλο, και κακογαμημένος θα ήμουν και με νοοτροπία ρουφιάνου.

Σε καθε τετοιο παραδειγμα,υστεριας (πιθανοτατα) υπαρχουν δεκαδες απολυτης καγκουριας , σταρχιδισμου και κουτοπονηριας .Και αντε, αμα ηταν τιποτα παιδια πιτσιρικια ενταξει παει στο διαολο.Δηλαδη τι πρεπει να κανεις οταν ο αλλος εχει μπλοκαρει την κινηση γιατι σταματησε να ψωνησει ? Να το ψαχνεις σε ολα τα μαγαζια (ποιανου ειναι αυτο το αυτοκινητο ?) , και να του ζητησεις ευγενικα να το ..μετακινησει ?Μη βλεπεις που η ολη διαδικασια εχει φασαρια , ξερει ο αλλος οτι και τηλεφωνο να παρει εδω ειναι Ελλαδα.Ρουφιανες και @@.Ρε αντε με τους ελλεινους παλιοκαγκουρες...:mad:

ρε φίλε εγώ σου μιλάω για άτομα που έχεις μπροστά σου εκείνη την στιγμή, και συ μου μιλάς για άτομα που δεν βρίσκονται εκεί. Φυσικά και δεν θα κάνεις τον ντεντέκτιβ για να τον βρεις. Να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε και τι γράφουμε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...