Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 χρόνια πίνω, δεν έχω σκοτώσει κανέναν στον δρόμο είτε γιατί περιορίστηκα σε ένα ποτηράκι, είτε γιατί πήρα ταξί.

Get my point? :P

Το οτι είσαι εσύ σωστός καταναλωτής αλκοόλ δεν σημαίνει οτι είναι όλοι όμως.

Όπως οτι υπάρχουν μερικοί ασεβείς καπνιστές δεν σημαίνει οτι είναι όλοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εχμ, όχι δεν ισχύει αυτό.

Πρέπει ΚΑΙ να είναι ανοιχτός ο ουρανός (ΚΑΜΠΡΙΟ σε νέα ελληνικά :lol:) ΚΑΙ να είναι ανοιχτός ο χώρος από 2 πλευρές.

Δηλαδή, ακόμα και στην έρημο να είναι κανείς, αν κάθεται κάτω από ΟΜΠΡΕΛΛΑ στον εξωτερικό χώρο της καφετέριας, το κάπνισμα απαγορεύεται. :lol:

Εγώ βασικά ξέρω για πλαϊνούς τοίχους, αν τυχόν το θέσανε έτσι πρόσθεσέ το στις προαναφερθείσες μαλακίες :P

σωστά, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, να σε απολύσει επειδή είχες προσληφθεί ως μη καπνίζων και να το ξεκίνησες...

Όλα αυτά είναι λεπτά θέματα που νομίζω ότι δεν είχαν απασχολήσει τη συζήτηση μέχρι το ερώτημά μου.

15 χρόνια πίνω, δεν έχω σκοτώσει κανέναν στον δρόμο είτε γιατί περιορίστηκα σε ένα ποτηράκι, είτε γιατί πήρα ταξί.

Εσύ, εγώ και κάμποσοι άλλοι, αλλά μια μεγάλη μερίδα χέσθηκε για το πόσο θα καταναλώσει ακόμα και αν οδηγήσει μετά.

Το οτι είσαι εσύ σωστός καταναλωτής αλκοόλ δεν σημαίνει οτι είναι όλοι όμως.

Όπως οτι υπάρχουν μερικοί ασεβείς καπνιστές δεν σημαίνει οτι είναι όλοι.

Εσύ, εγώ και κάμποσοι άλλοι, αλλά μια μεγάλη μερίδα χέσθηκε για το πόσο θα καταναλώσει ακόμα και αν οδηγήσει μετά.

Βεβαίως, ΑΛΛΑ.

(αναφερόμενος στη σχέση αλκοόλ-τσιγάρου ε)

Αν πιώ το ποτάκι μου, θα βλάψω κάποιον μόνο αν δεν έχω μέτρο ή είμαι επιεικώς μαλάκας.

Αν κάνω το τσιγαράκι μου, θα ενοχλήσω σίγουρα κάποιον μη-καπνιστή, ενώ ιδίως αν μιλάμε για παιδί/ηλικιωμένο/ευπαθή ομάδα ενδέχεται να δημιουργήσω πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, ασχέτως με το αν βρίσκεται δίπλα μου ή στα 15 μέτρα.

Και μην κολλάτε απαραίτητα σε καρκίνους καρδιές και τα ρέστα. Αποδεδειγμένα έστω και μικρή έκθεση σε καπνό δημιουργεί αρκετά "κρυφά" προβλήματα, όπως π.χ.

σωστά, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, να σε απολύσει επειδή είχες προσληφθεί ως μη καπνίζων και να το ξεκίνησες...

Δεν μπορεί να σε προσλάβει ούτε ώς καπνίζων, ούτε ώς μη καπνίζων. Αυτό είναι στη σφαίρα της προσωπικότητας του ατόμου, δεν επιτρέπεται να απαιτεί να τα ξέρει ο εργοδότης σου, ούτε μπορεί να σε τιμωρήσει για αυτά με κάποιον τρόπο.

Εσύ προφανώς όχι, γιατί είσαι εδώ και μπορείς να γράφεις σε αυτό το φόρουμ.

Οι χιλιάδες που έχουν πεθάνει, όμως, έχουν φάει οριστικό ban από ολόκληρη τη ζωή.

Εσύ προφανώς όχι, γιατί είσαι εδώ και μπορείς να γράφεις σε αυτό το φόρουμ.

Οι χιλιάδες που έχουν πεθάνει, όμως, έχουν φάει οριστικό ban από ολόκληρη τη ζωή.

Διάβασε το #3483 καλύτερα :P

Βεβαίως, ΑΛΛΑ.

(αναφερόμενος στη σχέση αλκοόλ-τσιγάρου ε)

Αν πιώ το ποτάκι μου, θα βλάψω κάποιον μόνο αν δεν έχω μέτρο ή είμαι επιεικώς μαλάκας.

Αν κάνω το τσιγαράκι μου, θα ενοχλήσω σίγουρα κάποιον μη-καπνιστή, ενώ ιδίως αν μιλάμε για παιδί/ηλικιωμένο/ευπαθή ομάδα ενδέχεται να δημιουργήσω πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, ασχέτως με το αν βρίσκεται δίπλα μου ή στα 15 μέτρα.

Και μην κολλάτε απαραίτητα σε καρκίνους καρδιές και τα ρέστα. Αποδεδειγμένα έστω και μικρή έκθεση σε καπνό δημιουργεί αρκετά "κρυφά" προβλήματα, όπως π.χ.

Δεν αθώωσε κανείς το κάπνισμα ρε συ.:Ρ

Και δεν είναι κανείς κατά του πρώτου νόμου, ο δεύτερος μας ενοχλεί σαν καπνός από καπνιστή.

ΜΑ ΤΗΝ ΤΕΝΤΑ;

ΤΗΝΤΕΝΤΑΓΑΜΩ;

Εσύ άμα βάλεις τέντα στο εξοχικό σου σε τρεις πλευρές, θα λες ότι έχεις φτιάξει κλειστό χώρο;

Μα εγω δεν εχω προβλημα με το να καπνιζετε, ενω ειμαι παρων, ουτε κατω απο τις τεντες, ουτε μεσα στους κλειστους χωρους ουτε πουθενα. Και στα νοσοκομεια αν θελετε καπνιστε. Δεν θα εχω προβλημα.

Ναι, θα προτιμουσα να μην καπνιζετε πουθενα, αλλά παρολα αυτα προβλημα δεν εχω οταν καπνιζετε, ακομη και διπλα μου.

Εγω μιλησα για τον προκλητικο τονο του ο νόμος λεει αυτο, αλλά εγω ετσι θελω και θα τον παραβω και θα κανω ο,τι θελω, και κυριως για το οτι με την συμπεριφορα του αυτη αψηφα του υπολοιπου που θελουν να ειναι εκει και να μην δεχονται τον καπνο τους.

Τους γραφει στα @@ του. Για αυτο μιλησα για τραγικη νοοτροπια σε τουτο το θεμα.

Απάντησε ειλικρινά στα παρακάτω,

1. Έχεις κατεβάσει έστω και ένα/μια ταινια, λογισμικό τραγούδι που προστατεύεται απο πνευματικά δικαιώματα?

2. Έχεις παραβεί έστω και για ένα χλμ το όριο ταχύτητας?

3. Έχεις παίξει έστω και μια φορά στοίχημα-ή οποιοδήποτε άλλο τυχερό παιχνίδι εκτός ΟΠΑΠ?

Εγώ τα έχω κάνει όλα. Αν εσύ έχεις κάνει έστω και ένα απο αυτά πόσο τραγική είναι η νοοτροπία σου τελικά?

Δεν θεωρω το να παραβουμε τον νόμο για τα τραγουδια ταινιες κλπ κακο πραγμα, ουτε θεωρω το να παραβουμε τον νόμο περι ΟΠΑΠ και να παιξουμε στοιχημα δια μεσου ιντερνετ, κακο πραγμα.

Επισης(και κυριως!) δεν ειναι θεμα υγειας το κατεβασμα ταινιων,τραγουδιων, κλπ, ουτε το παιξιμο σε εταιρια εκτος ΟΠΑΠ.

Τα χλμ ανα ωρα ναι και προφανως παρανομησα, αλλά τα υπερεβησα σχετικα ελεγχομενα και κατα λιγο, οχι απο 80 να τρεχω 140 αλλα 85-95(οι σημανσεις οριων ταχυτητας ειναι τραγικες και το ξερουν, αλλά δεν τις αλλαζουν λογω του οτι ειμαστε Ελλαδα.:-D Πχ εχουν κατι 60 σε δρομους που το ασφαλες ειναι ακομη και το 90.).

Αλλά παραδεχομαι την παρανομια μου αυτη και δεν την επιδεικνυω προκλητικα λεγοντας "ναι ρε εγω θα παρανομω τρεχοντας οσο θελω"!!

Αυτη την νοοτροπια κριτικαρα και οχι την απλη παραβιαση του νόμου.

Δεν αθώωσε κανείς το κάπνισμα ρε συ.:Ρ

Και δεν είναι κανείς κατά του πρώτου νόμου, ο δεύτερος μας ενοχλεί σαν καπνός από καπνιστή.

Μα δεν είπα πως το αθωώσατε, μίλησα καθαρά για τη σχέση του με το αλκοόλ :P

Κι εγώ υπέρ του πρώτου είμαι btw.

Και ξαναγράφουμε.

Όταν θέλεις να ισχύσει ένας νόμος σε μια χώρα που οι περισσότεροι εκ των κατοίκων της είναι ή θέλουν να είναι μέρος του λαμογιοκυκλώματος, που σημαίνει ότι έχουμε την κομπίνα στο αίμα μας (αξίωμα), φροντίζεις να μπορείς να τον υποστηρίξεις.

Ο πρώτος νόμος έμεινε σαν φτερό στον άνεμο. Μια βδομάδα τον σεβάστηκαν όσοι τον σεβάστηκαν, είδαν ότι δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός ούτε για δείγμα, οπότε γιατί να ταλαιπωρούν τους πελάτες τους, που ό,τι και να λέμε για μείωση καπνιστών, κατεβαίνω κέντρο και βλέπω πακέτα στα τραπέζια, οπότε η στατιστική του κράτους ή του κέντρου υγείας ή δεν ξέρω γω ποιου κάπου κάνει λάθος. Ή αυτό, ή με γελούν τα μάτια μου.

Ως αποτέλεσμα, ακόμη και ο ψευτόμαγκας που λέει ότι θα καπνίζει όπου γουστάρει, θα κάνει την κότα όταν δει το νόμο να εφαρμόζεται εμπράκτως. Μακροπρόθεσμα θα μάθει, αφού πρώτα φοβηθεί, να σέβεται.

Αν και τώρα δεν γίνει το ίδιο, και η υποστήριξη στο νόμο δεν είναι συνεχής για τουλάχιστον 5-6 μήνες, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα έχουμε το αυτό αποτέλεσμα.

Διάβασε το #3483 καλύτερα :P

Εκείνη την ώρα έγραφα το #3485. :-)

Το λοιπόν, όπως ΑΚΡΙΒΩΣ ένα μαλάκας πότης θα πιει και θα πάει μετά να στουκάρει με το αυτοκίνητό του, έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ ένα μαλάκας καπνιστής θα καπνίσει μπροστά σε ένα βρέφος ή σε μαι έγκυο.

Αλλά δεν είμαστε όλοι και πάντα μαλάκες. Όταν υπάρχει μπροστά κάποιος που γνωρίζω ότι ενοχλείται, δε θα καπνίσω. Ακόμα και εχθές που ήμασταν πάνω από 30 καπνιστές με 5 μη-καπνιστές, δεν άναψα.

Αν, όμως, κάθομαι στην καφετέρια, σε εξωτερικό χώρο κάτω από την τέντα και έρθουν να μου κόψουν κλήση, θα τους πάρει ο διάολος!

Αν, επίσης, κάθομαι μέσα στο καφενείο του χωριού (Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μάγκες!) και έρθει κάποιος να μου κόψει κλήση για κάπνισμα, θα βάλω τα γέλια και θα τον μουτζώσω, μαζί με όλους τους υπόλοιπους χωριανούς.

Εγω μιλησα για τον προκλητικο τονο του ο νόμος λεει αυτο, αλλά εγω ετσι θελω και θα τον παραβω και θα κανω ο,τι θελω, και κυριως για το οτι με την συμπεριφορα του αυτη αψηφα του υπολοιπου που θελουν να ειναι εκει και να μην δεχονται τον καπνο τους.

Τους γραφει στα @@ του. Για αυτο μιλησα για τραγικη νοοτροπια σε τουτο το θεμα.

Δεν θεωρω το να παραβουμε τον νόμο για τα τραγουδια ταινιες κλπ κακο πραγμα, ουτε θεωρω το να παραβουμε τον νόμο περι ΟΠΑΠ και να παιξουμε στοιχημα δια μεσου ιντερνετ, κακο πραγμα.

Επισης(και κυριως!) δεν ειναι θεμα υγειας το κατεβασμα ταινιων,τραγουδιων, κλπ, ουτε το παιξιμο σε εταιρια εκτος ΟΠΑΠ.

Τα χλμ ανα ωρα ναι και προφανως παρανομησα, αλλά τα υπερεβησα σχετικα ελεγχομενα και κατα λιγο, οχι απο 80 να τρεχω 140 αλλα 85-95(οι σημανσεις οριων ταχυτητας ειναι τραγικες και το ξερουν, αλλά δεν τις αλλαζουν λογω του οτι ειμαστε Ελλαδα.:-D Πχ εχουν κατι 60 σε δρομους που το ασφαλες ειναι ακομη και το 90.).

Αλλά παραδεχομαι την παρανομια μου αυτη και δεν την επιδεικνυω προκλητικα λεγοντας "ναι ρε εγω θα παρανομω τρεχοντας οσο θελω"!!

Αυτη την νοοτροπια κριτικαρα και οχι την απλη παραβιαση του νόμου.

Το τι θεωρείς εσύ (ή εγώ) κακό πράγμα δεν έχει να λέει, ο καθένας "θεωρεί" διάφορα πράγματα σύμφωνα με την λογική του και την παιδεία του. Το θέμα είναι αν υπάρχει νόμος ή όχι (όσο παράλογος και να είναι - όπως και ο συγκεκριμένος που συζητάμε τώρα). Δεν έχω σκοπό να σε κρητικάρω για τους παραπάνω νόμους που καταπατάς (αν και θέλω λίγο να σταθώ -γιατί συμφωνώ μαζί σου- στα παράλογα όρια ταχύτητας τα οποία και συ δικαιολογείς -γιατί εδώ είμαστε ελλάδα- χωρίς όμως να δέχεσαι αντίστοιχες δικαιολογίες απο άλλους οταν λένε το ίδιο - είμαστε ελλάδα), γιατί τους καταπατώ και γώ (όπως και αρκετούς ακόμα) χωρίς βέβαια (οπως και συ) να το διατυμπανίζω ούτε να νιώθω περήφανος γι'αυτό.

Εκείνη την ώρα έγραφα το #3485. :-)

Το λοιπόν, όπως ΑΚΡΙΒΩΣ ένα μαλάκας πότης θα πιει και θα πάει μετά να στουκάρει με το αυτοκίνητό του, έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ ένα μαλάκας καπνιστής θα καπνίσει μπροστά σε ένα βρέφος ή σε μαι έγκυο.

Αλλά δεν είμαστε όλοι και πάντα μαλάκες. Όταν υπάρχει μπροστά κάποιος που γνωρίζω ότι ενοχλείται, δε θα καπνίσω. Ακόμα και εχθές που ήμασταν πάνω από 30 καπνιστές με 5 μη-καπνιστές, δεν άναψα.

Αν, όμως, κάθομαι στην καφετέρια, σε εξωτερικό χώρο κάτω από την τέντα και έρθουν να μου κόψουν κλήση, θα τους πάρει ο διάολος!

Αν, επίσης, κάθομαι μέσα στο καφενείο του χωριού (Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μάγκες!) και έρθει κάποιος να μου κόψει κλήση για κάπνισμα, θα βάλω τα γέλια και θα τον μουτζώσω, μαζί με όλους τους υπόλοιπους χωριανούς.

Ρε μαν, καλως ή κακως, δεν ειναι μονο το μωρο και η εγγυος που μπορει να βγαλουν προβλημα απο το παθητικο καπνισμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...