Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
I could care less! Βρες τα με το κρατος. Αδιαφορω.

Εμενα αυτο που με νοιαζει ειναι να μην με ντουμανιαζεις με τον ηλιθιο καπνο σου στους κλειστους δημοσιους χωρους. Τωρα αν το κρατος σου λεει να μην καπνιζεις ουτε στην υπαιθρι σκασιλα μου!

Σοβαρότατα.

Και μόνο γι' αυτό, θα ήθελα να σε θάψω.

Να με θαψεις?:fear: Τι εννοεις?

Κι αν δεν καταλαβαίνεις γιατί, επειδή δεν μου αρέσει ο τρόπος που ας πούμε συζητάς.

Παπάγια. Εσύ δεν κάνεις συζήτηση τώρα, το 'χεις πάρει μονόμπαντα.

Μα οταν μου λεει ο αλλος να νοιαστω για το οτι δεν επιτρεπει ο νόμος το καπνισμα κατω απο τεντες τι να του πω? Σκασιλα μου!

Δεν με ενδιαφερει καθολου. Ας το ψαξει και ας κανει ενστασεις στην Χαγη αυτος που καιγεται και τον ενδιαφερει.

Σιγα μην κατσω να ασχοληθω με τα προβληματα τνω καπνιστων για το που θα βρουνε χωρο να καπνιζουν.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
μπλα μπλα μπλα

Σόρρυ φιλαράκι αλλά είσαι από τους χειρότερους "συνομιλητές" εδώ μέσα.

Δημοσ.
Λάθος συλλογισμός φίλε. Γιατί τα λιγότερα προσόντα μπορεί να μην καλύπτουν τις απαιτήσεις της θέσης.

Ε μπορουμε να ορισουμε ως απαιτηση μιας θεσης το να ειναι ο αλλος καπνιστης πχ.

Επίσης, πολλοί θα προτιμήσουν κάποιον με λιγότερα προσόντα, παρά κάποιον με τα ακριβώς απαιτούμενα (που ίσως να μπορεί να τα αποδείξει με πτυχία, διδακτορικά και λοιπά συναφή), για να τον πληρώνουν λιγότερα.

αρα;

Ε και αυτη ακριβως η επιλογη λογω καποιων κριτηριων βασιζεται παλι σε καποιου ειδους διακριση και οχι σε τυχαια επιλογη. Οποτε ειναι το ιδιο με το να γινει διακριση και να βαλουμε το κριτηριο του καπνισματος σε αυτα που ζηταμε.

Θα ηταν τραγικο αυτο βεβαια.....:-D

Δημοσ.

Και η λογικη σου αυτη και η νοοτροπια σου αυτη, το να σεβεσαι τον καλλιτεχνη και οχι τους υπολοιπους πελατες, ειναι επιλεκτικη, τραγικη, εγωκεντρικη και ανοητη!

1ον, φιλαράκι, εγώ δεν προέβηκα σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. (αλήθεια, πώς μπορώ να κάνω αναφορά σε ένα μήνυμα;

2ον, μέσα στο μαγαζί χθες το βράδυ ήμασταν ΟΛΟΙ καπνιστές, εκτός από τους μουσικούς και 2 18χρονα κοριτσάκια.

Από ένα χρονικό σημεία και πέρα, ακόμα και ο ίδιος ο τραγουδιστής είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ίσα ίσα, που άρχισε να τραγουδάει τραγούδια για το τσιγάρο. Σε εκείνη τη φάση έβλεπες όλους τους πελάτες να κοιτάνε γύρω τους διερευνητικά για "κουκουλοφόρους", να βγάζουν ένας-ένας τα πακέτα και να ανάβουν με ανακούφιση. Τελικά μόνο η παρέα μας έκανε πράξη αυτά που είπαμε από την αρχή και δεν καπνίσαμε μέσα. Ακόμα και ο sugata που είναι ο πιο φανατικός καπνιστής πήγε έξω 2-3 φορές, κάπνισε το τσιγαράκι του και επέστρεφε μεσα.

Από εκεί και πέρα, αν απόψε πάω σε καμμιά καφετέρια και καθίσω κάτω από την τέντα, θα καπνίζω κανονικά με τον καφέ μου και σε όποιον αρέσει. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα να βρω ακόμα καμμιά 50ριά άτομα για να μαζέψουμε τις 15.000€ που χρειάζονται για το ΣτΕ.

Δημοσ.
Σόρρυ φιλαράκι αλλά είσαι από τους χειρότερους "συνομιλητές" εδώ μέσα.

Επειδη λεω αυτο που πιστευω χωρις υποκρισιες. Και επειδη ο τροπος που γραφω ειναι αποτομος. ΟΚ so?

Επρεπε να γραφω με γλυκολογα ή λιγοτερο αποτομα? Δεν ειμαι φαν του κομφορμισμου. Να κάνεις κατι ουσιωδες και να απαντησεις με επιχειρηματα μπορεις? Ή θα αρκεστεις στο να μου υποδεικνυεις να γραφω λιγοτερο αποτομα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μα οταν μου λεει ο αλλος να νοιαστω για το οτι δεν επιτρεπει ο νόμος το καπνισμα κατω απο τεντες τι να του πω? Σκασιλα μου!

Δεν με ενδιαφερει καθολου. Ας το ψαξει και ας κανει ενστασεις στην Χαγη αυτος που καιγεται και τον ενδιαφερει.

Σιγα μην κατσω να ασχοληθω με τα προβληματα τνω καπνιστων για το που θα βρουνε χωρο να καπνιζουν.

Εδώ γίνεται συζήτηση όμως. Εν πολλοίς θεωρητική, αν θέλεις. Και ένα από τα θέματα που έχουν τεθεί είναι πού διαφωνούν κάποιοι (από τους καπνιστές) με το νόμο και πώς θα τον φαντάζονταν πιο δίκαιο/σωστό/λιγότερο απόλυτο/λιγότερο εκδικητικό. Αν δεν το έχεις καταλάβει αυτό και η μόνιμη προκλητική επωδός σου συνεχίσει να είναι «ο νόμος λέει αυτό», «εμάς σκασίλα μας», «ο ηλίθιος καπνός σας» κλπ., δεν έχεις θέση σε αυτήν τη συζήτηση παρά μόνο ως ενοχλητική και χαλασμένη κασέτα. Το κάνεις επίτηδες και το τραγικό είναι ότι το ομολογείς και ο ίδιος.

Η δικαιολογία περί αντικομφορμισμού είναι αστεία: Τρικάκια είναι αυτά, με στοιχεία psychological warfare (σπας νεύρα δηλαδή και εξερεθίζεις τους συνομιλητές σου) και όχι σοβαρή και ειλικρινής συζήτηση. Αν δε θέλεις λοιπόν να επικεντρώνονται άλλοι συνομιλητές στον απότομο τρόπο γραφής σου αλλά θέλεις να σου απαντούν επί της ουσίας, tone it down και γράφε ήρεμα όπως οι υπόλοιποι...

Επεξ/σία από parsifal
Δημοσ.
Επειδη λεω αυτο που πιστευω χωρις υποκρισιες. Και επειδη ο τροπος που γραφω ειναι αποτομος. ΟΚ so?

Επρεπε να γραφω με γλυκολογα ή λιγοτερο αποτομα? Δεν ειμαι φαν του κομφορμισμου. Να κάνεις κατι ουσιωδες και να απαντησεις με επιχειρηματα μπορεις? Ή θα αρκεστεις στο να μου υποδεικνυεις να γραφω λιγοτερο αποτομα?

Απότομος δεν είσαι, άλλος είναι ο χαρακτηρισμός και άμα θες στον λέω σε πιεμ.

Συνεχίζουμε οντόπικ τώρα ή να κάνουμε καμιά αναφορά να πέσει λουκέτο;

Δημοσ.
1ον, φιλαράκι, εγώ δεν προέβηκα σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Ουτε εγω! Την λογικη της συμπεριφορας σου και της νοοτροπιας σου χαρακτηρισα οχι εσενα.

Μπορει εσυ να λες παραλογα πραγματα σε αυτον τον τομεα(οπως λες) αλλά σε εναν αλλο τομεα πχ στις αποψεις σου περι ρατσισμου να εισαι σωστος.

Δεν σε ειπα ανοητο.

Ειπα την αποψη σου αυτη περι σεβασμου σου ως προς το αν πρεπει να καπνιζεις ή οχι και διακρισης που κάνεις μεταξυ καλλιτεχνων και υπολοιπων πελατων σε μια καφετερια πχ, ανοητη.

2ον, μέσα στο μαγαζί χθες το βράδυ ήμασταν ΟΛΟΙ καπνιστές, εκτός από τους μουσικούς και 2 18χρονα κοριτσάκια.

1ον ε και? Θελεις να μου πεις οτι οσοι πανε στα μαγαζια εξω ειναι καπνιστες κατα το μεγαλυτερο ποσοστο τους?

2ον τα 2 18 χρονα κοριτσακια δεν μετρανε?

Από ένα χρονικό σημεία και πέρα, ακόμα και ο ίδιος ο τραγουδιστής είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Α και επειδη το ειπε αυτος δεν υπαρχει προβλημα ε?

Από εκεί και πέρα, αν απόψε πάω σε καμμιά καφετέρια και καθίσω κάτω από την τέντα, θα καπνίζω κανονικά με τον καφέ μου και σε όποιον αρέσει.

Ναι το καταλαβαινεις ομως οτι αυτη η νοοτροπια ειναι τραγικη? Αψηφεις τους νόμους.

Αψηφεις την δημοκρατια!

Δημοσ.

Λοιπόν, έκανα πράξη αυτό που έλεγα χθες : Πήγα σε μαγαζί με ζωντανή μουσική και δεν κάπνισα μέσα, επειδή δεν ήθελα να επιβαρύνω τον τραγουδιστή που προσπαθεί να βγάλει φωνή.

Κάτσε ο σεβασμός σου περιορίζεται στον καλλιτέχνη αλλά όχι σε άλλα 100-1000 άτομα που ήταν στον ίδιο χώρο μαζί σου;

Αλλά υπάρχουν ερωτήματα που δεν είδα ΚΑΝΕΝΑΝ αντικαπνιστή να τα απαντάει :

1) Με ποιο δικαίωμα μου απαγορεύουν το κάπνισμα στο ιδιαίτερο γραφείο μου, από τη στιγμή που δεν μπαίνει κανείς άλλος μέσα και αφού έχω χώρο υποδοχής των πελατών;

2) Αν βάλω αγγελία να ζητάω υπάλληλο και πω ότι ο υποψήφιος πρέπει οπωσδήποτε να είναι καπνιστής, θα θεωρηθώ ρατσιστής;

3) Γιατί απαγορεύεται ακόμα και το μάσημα ταμπάκο, αφού δεν επιβαρύνει τους γύρω; Μήπως πρέπει όλοι να γίνουμε πελάτες της Johnson & Johnson και να αγοράσουμε Nicorette;

4) Πώς γίνεται ο νόμος να κάνει "λάστιχο" την πολεοδομική νομοθεσία και να λέει ότι πέργκολες και χώροι κάτω από τέντα θεωρούνται ΚΛΕΙΣΤΟΙ; Αν μου βάλει κανείς πρόστιμο όσο κάθομαι σε τέτοιο χώρο, δεν έχω πρόβλημα να προσφύγω στο ΣτΕ για την ακύρωση του νόμου. Απλώς περιμένω την ευκαιρία!

1) Δε γνωρίζω.

2) Ναι. Ούτως ή άλλως το αν καπνίζει ή όχι είναι προσωπικό δεδομένο. Είναι σαν να ζητάς ο άλλος να μην είναι gay. Η αγγελία σου και η πρόσληψη κάποιου υπαλλήλου θα είναι παράνομη.

3) Δε θα έπρεπε να απαγορεύεται μάσιμα καπνού.

4) Ο νόμος θεωρεί (στα πλαίσια της απαγορεύσης) κλειστούς όλους τους στεγασμένους χώρους που έχουν κλειστούς 3 τουλάχιστον τοίχους. Το τί ισχύει πολεοδομικά δεν έχει να κάνει με το νόμο.

Δημοσ.

3) Δε θα έπρεπε να απαγορεύεται μάσιμα καπνού.

Νομίζω ότι στο πάει ο νομοθέτης στο αισθητικό μέρος με το απαραίτητο πτυελοδοχείο..

Δημοσ.
Ναι το καταλαβαινεις ομως οτι αυτη η νοοτροπια ειναι τραγικη? Αψηφεις τους νόμους.

Αψηφεις την δημοκρατια!

ΜΑ ΤΗΝ ΤΕΝΤΑ;

ΤΗΝΤΕΝΤΑΓΑΜΩ;

Εσύ άμα βάλεις τέντα στο εξοχικό σου σε τρεις πλευρές, θα λες ότι έχεις φτιάξει κλειστό χώρο;

Δημοσ.

Αψηφεις την δημοκρατια!

Απάντησε ειλικρινά στα παρακάτω,

1. Έχεις κατεβάσει έστω και ένα/μια ταινια, λογισμικό τραγούδι που προστατεύεται απο πνευματικά δικαιώματα?

2. Έχεις παραβεί έστω και για ένα χλμ το όριο ταχύτητας?

3. Έχεις παίξει έστω και μια φορά στοίχημα-ή οποιοδήποτε άλλο τυχερό παιχνίδι εκτός ΟΠΑΠ?

Εγώ τα έχω κάνει όλα. Αν εσύ έχεις κάνει έστω και ένα απο αυτά πόσο τραγική είναι η νοοτροπία σου τελικά?

Δημοσ.

4) Ο νόμος θεωρεί (στα πλαίσια της απαγορεύσης) κλειστούς όλους τους στεγασμένους χώρους που έχουν κλειστούς 3 τουλάχιστον τοίχους. Το τί ισχύει πολεοδομικά δεν έχει να κάνει με το νόμο.

Έχει απόλυτη σχέση. Π.χ. αν ένα καφενείο βγάλει καρέκλες στο πεζοδρόμιο, ο Δήμος θα του ζητάει ενοίκιο για το χώρο ως ΑΝΟΙΧΤΟ. Ο καταστηματάρχης πληρώνει ανοιχτό χώρο και του επιβάλλουν περιορισμούς που ισχύουν για κλειστό.

Δημοσ.
2) Αν βάλω αγγελία να ζητάω υπάλληλο και πω ότι ο υποψήφιος πρέπει οπωσδήποτε να είναι καπνιστής, θα θεωρηθώ ρατσιστής;

ναι θα εισαι ρατιστης

γιατι κρινεις καποιον για κατι που ειναι και οχι για κατι που κανει

Δημοσ.
ναι θα εισαι ρατιστης

γιατι κρινεις καποιον για κατι που ειναι και οχι για κατι που κανει

πολύ λάθος όμως, ο καρέλιας όταν θα θέλει κάποιον να προσλάβει για να φτιάχνει το χαρμάνι στα τσιγάρα που πουλά και να το δοκιμάζει, γιατί να προσλάβει έναν άσχετο μή καπνιστή?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...