Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενταξει δεν γενικευω.Απλως γελαω με αυτους που θα καθονται ακαπνοι ενα 8ωρο (χωρις ουτε μια διαμαρτυρια, φορουμικη εστω να ξεσπασουν λιγο, δεν θα εχουν αδικο εδω ) αλλα χτυπιουνται για μια ωρα στην καφετερια.Μου επιτρεπεις ετσι ? :-)

Κοίτα, στον εταιρικό χρόνο πες πάει στα κομμάτια, αλλά όχι όταν είσαι και σε στιγμές χαλάρωσης με την παρέα σου κλπ.

Και πες στην δουλειά άντε θα κάνεις ένα διάλειμμα να κάνεις ένα τσιγάρο και ας είναι και έξω (αν δουλεύεις διανομέας δεν έχεις τέτοια θέματα:Ρ)

---------- Προσθήκη στις 14:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:17 ----------

Αλλά και από την άλλη, λέω να ανοίξω ένα μαγαζί που θα έχει μόνο e-shop, δηλαδή θα είναι ένα τερματικό με μια αποθήκη, γιατί να μην μπορώ να καπνίσω εκεί μέσα αφού ούτως ή άλλως μόνος μου θα είμαι και δε θα ενοχλείται κανείς από τον καπνό μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ενταξει δεν γενικευω.Απλως γελαω με αυτους που θα καθονται ακαπνοι ενα 8ωρο (χωρις ουτε μια διαμαρτυρια, φορουμικη εστω να ξεσπασουν λιγο, δεν θα εχουν αδικο εδω ) αλλα χτυπιουνται για μια ωρα στην καφετερια.Μου επιτρεπεις ετσι ? :-)

γέλα με οτι θες. δεν σε εμποδίζει κανείς. εγω απλα σου λέω πως , όπως εγώ που εργάζομαι με επηρεάζει και με ενδιαφέρει περισσότερο , το τι ισχυει για το κάπνισμα στους χώρους εργασίας , ετσι είναι λογικό και για κάποιον φοιτητή , να τον επηρεάζει πιο άμεσα η καφετέρια.

διαφώνησα μαζί σου , στο γεγονός πως θεωρείς , οτι κάποιοι που νοιάζονται και για τους δύο χώρους , τους νοιάζει μόνο η φραπεδια , επειδη ειναι ξερω γω ελληνάρες.

και τεσπα στους χωρους εργασίας , ειναι πιο λίγα ατομα , και σταθερά τα ίδια , και ειναι πιο ευκολο να παίξουν εσωτερικοί αποδεκτοί κανόνες , του στυλ , αμα θέλετε να καπνίσετε πηγαίνετε στο μπαλκόνι (και ας απαγορεύεται ) , ή αφού καπνίζουμε όλοι καπνίζουμε free κτλ.

και τεσπα στους χωρους εργασίας , ειναι πιο λίγα ατομα , και σταθερά τα ίδια , και ειναι πιο ευκολο να παίξουν εσωτερικοί αποδεκτοί κανόνες , του στυλ , αμα θέλετε να καπνίσετε πηγαίνετε στο μπαλκόνι (και ας απαγορεύεται ) κτλ.

Βλέπεις υποθέτω την μαλακιά του νομοθέτη ως προς το τι είναι μπαλκόνι ή ανοιχτός χώρος έτσι;

Το ωραίο θα είναι η επιτροπή να εξετάζει και πολεοδομικούς κανόνες.

"Αφού η οικοδομή σηκώνει 4 όροφος και έχουν κτιστεί οι 3 τότε η ταράτσα θεωρείται όροφος κτισμένος"

talk about a mindfuck ετσι:Ρ

κοίτα θεωρητικά για το μπαλκόνι , ανάλογα πως είναι και που είναι , μπορεί να θεωρηθεί πως μπαίνει ο καπνός μέσα και ενοχλεί και πάλι.

αλλά για ταράτσα έλεος...

κοίτα θεωρητικά για το μπαλκόνι , ανάλογα πως είναι και που είναι , μπορεί να θεωρηθεί πως μπαίνει ο καπνός μέσα και ενοχλεί και πάλι.

αλλά για ταράτσα έλεος...

Η ταράτσα έχει ντουβάρια και ταβάνι, άσχετα αν δεν είσαι σε θέση να τα δεις όπως ο νομοθέτης εντάξει; :Ρ

Αλλά και από την άλλη, λέω να ανοίξω ένα μαγαζί που θα έχει μόνο e-shop, δηλαδή θα είναι ένα τερματικό με μια αποθήκη, γιατί να μην μπορώ να καπνίσω εκεί μέσα αφού ούτως ή άλλως μόνος μου θα είμαι και δε θα ενοχλείται κανείς από τον καπνό μου.

Αν ο νόμος πει οτι θα επιτρεπεται μόνο σε τετοιου ειδους μαγαζια να καπνιζει ο ενας και μοναδικος που θα επιτρεπεται να ειναι μεσα, τοτε θα συμφωνουσες?

Μόνο σε τετοιου ειδους μαγαζια ετσι? Στα άλλα(καφετεριες και χωροι εργασιας που δεν ειναι οπως περιεγραψες) οχι. So....?

Αν ο νόμος πει οτι θα επιτρεπεται μόνο σε τετοιου ειδους μαγαζια να καπνιζει ο ενας και μοναδικος που θα επιτρεπεται να ειναι μεσα, τοτε θα συμφωνουσες?

Μόνο σε τετοιου ειδους μαγαζια ετσι? Στα άλλα(καφετεριες και χωροι εργασιας που δεν ειναι οπως περιεγραψες) οχι. So....?

1) Ούτως ή άλλως εντάξει πως θα στο επιβάλει; Θα σου στείλει έναν υπάλληλο να σε παρακολουθεί (βλέπε 4) ή θα σου βάλει κάμερες για να σε ελέγχει.

2) Η καφετέρια έχει και έξω μέρος, μην σκας με 9 μήνες καλοκαίρι μπορώ να καπνίσω έξω (στα εξωτερικά τραπεζάκια, μην χαίρεσαι).

3) Κόψε με τα επανηλειμμένα "so" γιατί για άτομο με περιορισμένη αντίληψη φαίνεσαι και δεν είσαι.

4) Είπα για τον χώρο εργασίας με άνω του ενός υπαλλήλους.

5) Δεν απαντάω το ερώτημα σου γιατί..

6 )Δεν το δίνω σαν αντιπαραβολή ρε, το παράλογο θέλω να δείξω.

Παίδες ως μη καπνιστής εδώ και 3 μέρες έχω να πω ότι όλοι οι αντιπαθητικοί μη καπνιστές λέτε βλακείες. =ρ

Πριν αλεκτωρ ξαναλαλησει 3 θα αλλαξεις γνωμη.Εισαι ακομα υπο την επηρρεια ,αλλα μπηκες στο σωστο δρομο...:-D

Εγώ γουστάρω τώρα με την απαγόρευση πάντως. Νιώθω την υγεία μέσα μου να κάνει πάρτυ. Καθάρισαν τα πάντα, καιρός να βγάλω έξω το ποδήλατο και να αρχίσω να κόβω βόλτες πάλι πέρνοντας βαθιές ανάσες στο κέντρο της αθήνας.

Ω γουέιτ, έχουμε και τα αυτοκίνητα να μας πηδάνε τώρα, τα τζάκια και τους καυστήρες πετρελαίου, άντε να απαγορευτούν και αυτά για ακόμα μεγαλύτερη υγεία....

Μέχρι τότε όμως προτείνω μόνο μετακινήσεις με μετρό και τρόλλευ (αντε και σε λεοφωρεία φυσικού αερίου στο τσακίρ κέφι), ω γουέιτ μέσα σε αυτά τα ΜΜΕ συχνάζουν κοιλιόδουλα παχύδερμα ατομάκια που όσο και να μπανιαριστούν μετά απο 2 ώρες βρωμάνε πάλι, μερικές φορές περισσότερο απ'οτι βρωμάνε τα ρούχα απο ένα τσιγάρο (το οποιο απαγορεύτηκε άρα προμπλεμ σολβντ), οπότε εμπρός στο δρόμο που χάραξε δανία και αυστραλία, εξωντοτικούς φόρους στην ζάχαρη και στο μπέικον, λιγερόκορμα και μοσχομυρωδάτα κορμάκια για όλους!

Κοίτα, στον εταιρικό χρόνο πες πάει στα κομμάτια, αλλά όχι όταν είσαι και σε στιγμές χαλάρωσης με την παρέα σου κλπ.

Αρα δεν ειναι θεμα εξυγιασμενης κοινωνιας αλλα απλως χαλαρωσης .(τι τα θελατε τα επαναστατικα ? )Και εγω χαλαρωνω με το ποδολουτρο.Να μπω στην καφετερια με την λεκανη μου...?:lol:

Αν ειχες μαγαζι θα με αφηνες ?

Εγώ γουστάρω τώρα με την απαγόρευση πάντως. Νιώθω την υγεία μέσα μου να κάνει πάρτυ. Καθάρισαν τα πάντα, καιρός να βγάλω έξω το ποδήλατο και να αρχίσω να κόβω βόλτες πάλι πέρνοντας βαθιές ανάσες στο κέντρο της αθήνας.

Ω γουέιτ, έχουμε και τα αυτοκίνητα να μας πηδάνε τώρα, τα τζάκια και τους καυστήρες πετρελαίου, άντε να απαγορευτούν και αυτά για ακόμα μεγαλύτερη υγεία....

Μέχρι τότε όμως προτείνω μόνο μετακινήσεις με μετρό και τρόλλευ (αντε και σε λεοφωρεία φυσικού αερίου στο τσακίρ κέφι), ω γουέιτ μέσα σε αυτά τα ΜΜΕ συχνάζουν κοιλιόδουλα παχύδερμα ατομάκια που όσο και να μπανιαριστούν μετά απο 2 ώρες βρωμάνε πάλι, μερικές φορές περισσότερο απ'οτι βρωμάνε τα ρούχα απο ένα τσιγάρο (το οποιο απαγορεύτηκε άρα προμπλεμ σολβντ), οπότε εμπρός στο δρόμο που χάραξε δανία και αυστραλία, εξωντοτικούς φόρους στην ζάχαρη και στο μπέικον, λιγερόκορμα και μοσχομυρωδάτα κορμάκια για όλους!

AhJeezNotThisShitAgain1.jpg

Αρα δεν ειναι θεμα εξυγιασμενης κοινωνιας αλλα απλως χαλαρωσης .Και εγω χαλαρωνω με το ποδολουτρο.Να μπω στην καφετερια με την λεκανη μου...?:lol:

Κοίτα το δέντρο και μην κοιτάς το δάσος.

Πριν αλεκτωρ ξαναλαλησει 3 θα αλλαξεις γνωμη.Εισαι ακομα υπο την επηρρεια ,αλλα μπηκες στο σωστο δρομο...:-D

Της φώτισης;

του πνεύματος;

Και άρα...

ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ;

ΔΗΛΑΔΗΘΑΓΙΝΕΙΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ;

πάει το συκώτι σου σλάι, πάει.

Και τελος ο σουπερ ΚΥΡΙΟΣ λογος ειναι: Την πατησες! Γιατι? επειδη:

Ακομα και αν βγει το αλκοολ πιο επικινδυνο για την υγεια των αλλων απο το τσιγαρο, και τι με αυτο?

Έπρεπε να απαντήσω στα άκυρα επιχειρήματα ότι το αλκοόλ δε δημιουργεί προβλήματα.

Λοιπόν, το αλκοόλ δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα, είτε σου αρέσει, είτε όχι.

Α ξεχασα το οτι δεν παιρνουν μετρα για το αλκοολ μαλλον σημαινει οτι δεν θα επρεπε να παρουν για το τσιγαρο ε?:-(:-(:-(:-(

Όχι. Σημαίνει ότι πρώτα θα έπρεπε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ληφθούν μέτρα για το αλκοόλ.

Λοιπόν, έκανα πράξη αυτό που έλεγα χθες : Πήγα σε μαγαζί με ζωντανή μουσική και δεν κάπνισα μέσα, επειδή δεν ήθελα να επιβαρύνω τον τραγουδιστή που προσπαθεί να βγάλει φωνή.

Αλλά υπάρχουν ερωτήματα που δεν είδα ΚΑΝΕΝΑΝ αντικαπνιστή να τα απαντάει :

1) Με ποιο δικαίωμα μου απαγορεύουν το κάπνισμα στο ιδιαίτερο γραφείο μου, από τη στιγμή που δεν μπαίνει κανείς άλλος μέσα και αφού έχω χώρο υποδοχής των πελατών;

2) Αν βάλω αγγελία να ζητάω υπάλληλο και πω ότι ο υποψήφιος πρέπει οπωσδήποτε να είναι καπνιστής, θα θεωρηθώ ρατσιστής;

3) Γιατί απαγορεύεται ακόμα και το μάσημα ταμπάκο, αφού δεν επιβαρύνει τους γύρω; Μήπως πρέπει όλοι να γίνουμε πελάτες της Johnson & Johnson και να αγοράσουμε Nicorette;

4) Πώς γίνεται ο νόμος να κάνει "λάστιχο" την πολεοδομική νομοθεσία και να λέει ότι πέργκολες και χώροι κάτω από τέντα θεωρούνται ΚΛΕΙΣΤΟΙ; Αν μου βάλει κανείς πρόστιμο όσο κάθομαι σε τέτοιο χώρο, δεν έχω πρόβλημα να προσφύγω στο ΣτΕ για την ακύρωση του νόμου. Απλώς περιμένω την ευκαιρία!

...

Ό,τι επιχειρήματα είχα ως καπνιστής έχω και έως μη καπνιστής. Τόσο απλό. Όσοι δε καπνίζετε είστε κομπλεξικοί και φλώροι. Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε εσένα/εσάς. :lol:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...